Egyrészt ezek szlovák teljesítményekhez szabott menetidők. Nekem felfelé pl. plusz 20%-ot rá kell számolnom. Másrészt nincsenek bennük a pihenőidők, evésre, fotózásra felhasznált szünetek. Nem arról van szó, van olyan útvonal, amit ennek ellenére összeségében ugyanannyi idő alatt teljesítettem, de nem sok.
Térkép szerint az egyik 350, a másik 385 perc - ez mindent összeszámolva 7-8 órás túrákat jelent. Ha legkésőbb nyolckor elindulunk, akkor is belefér még a világosba. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez egy terv. Aztán meglátjuk.
Kicsit tartok én is attól, hogy túl gyors tempó kell hozzá, márpedig kapkodni nem akarok. Ahogy néztem, menetidő szerint - egy túrától eltekintve - mindegyik 320-360 perc közé esik. Ránézésre nem tűnik vészesnek. De majd meglátjuk. Ha lázadás lesz, akkor nyilván áttervezzük. De csak a testemen keresztül.:)
Hoppá. Most látom, hogy a Sokolia Dolina nem járható Podlesok felől. Így viszont ezen a meredeken lefelé kell mennünk. Lehet, hogy így jártunk rosszabbul.
Jah, hogy jobban megnézztem a terved, a Fehér-pataktól a Kolostorig a sárga út nagyon ütős emelkedő, kell hozzá erő. Meg számolj azzal is szerintem, hogy korábban sötétedik.
szerintem érdemes pilába vele elmenni és mindkét kanyont bejárni, majd vissza jönni gyalog, az a kis patak is elég szép kis kanyonocskával rendelkezik.
Van egy fehér mercedes vito kisbusz, ami a kemping recepcióról indul, úgy kb 8:30-kor, pilába, csingóba, dobsinai barlanghoz, tele van matricázva, könnyü fel ismerni, és az árak is rá vannak irva. Délután is ott szokott ácsorogni, így előre meglehet nézzni.
Gondoltunk egy nagyot, úgy döntöttünk, hogy az őszi szünetben kimegyünk öt napra a Szlovák Paradicsomba. Podlesokban laknánk. Nagyjából a következőt terveztem: 1. nap: Podlesok, Sucha Bela, Maly Kysel, Klastorisko, Klastoriska Roklina, Hernád áttörés, Podlesok. 2. nap: Podlesok, Pila, Piecky, Velky Kysel, Klastorisko, zöld/sárga/piros séta Podlesokba. 3. nap: Csingó, Tamásfalvi kilátó, Hernád áttörés, Podlesok 4. nap: Podlesok, Sokol, Velky Sokol, piros/kék/sárga/piros séta Podlesokba 5. nap: Podlesok, piros/sárga/kék/sárga séta a Sokolina Dolináig, azon végig, Fehér-patak, sárgán fel Klastoriskoig, onnan séta haza, Podlesok.
Viszont lenne néhány logisztikai problémám. Nej közölte, hogy nem bírja a nagyon kihajlós tálcákat, tehát a 3. nap nála kimarad. Nem is baj, legalább el tud vinni reggel kocsival minket Csingóba, utána visszamegy - és este találkozunk Podlesokban. Eddig oké. A gondom az, hogy nem akarom ugyanezt megjátszani a 2. illetve 4. napon - márpedig valahogy el kellene jutnunk Pilába illetve a Velky Sokol bejáratáig. Mindkét túra elég hosszú önmagában is, nem szívesen toldanám meg 1-1,5 óra betonutas sétával. Nem tudjátok, jár arra valami buszféleség? Emlékszem, ez egy nagyon vékony, egy nyomvonalas út, szóval nem nagyon reménykedek benne... de hátha.
A hétvégén voltunk kint, valóban semmi gond nincs, magyarok is voltak bőven. Viszont elkeseredtem, mert majdnem teljesen ki vannak száradva a vízesések. A Hernádba se sok víz van.
Én foglaltattam már náluk szállást és emlékszem,hogy valahogy megtaláltam a lemondás feltételeit is.De ha nem találod akkor csinálj egy foglalást,(tanácsos nem a saját e-mail címről)és amikor válaszolnak rá akkor írsz arra az e-mail címre amiről küldik a visszaigazolást ,hogy szeretnéd megtudni ezeket a feltételeket.
Szerintem kicsit bonyolult náluk foglaltatni.De van egy másik oldal amin lehet helyet foglaltatni és csak minimális összeget kell befizetni.Konkrét példa:Anglia 3 nap előleg 2000Ft.De már nem tudom a címét.Ha nem felejtem el akkor utánnanézek.
A limba-nál kb ez a helyzet:Foglalás ,visszaigazolás,visszaigazolsz Te is, utánna bank, befizeted az előleget és 1 napon belül elküldöd az igazolást faxon vagy mail-ben,ők elküldik a papírt,hogy hol van a szállásod pontosan meg ilyenek.
Foglaltatott már valaki szállást a Limba.sk-val? Soknak (60%) tartom az előleget, amit át kell utalni, arról meg nem szól az ige, hogy pölö betegség vagy egyéb ok miatt meddig, és hogy lehet töröltetni a foglalást, illetve a pénzed /vagy egy részét/ hogy kapod vissza. Tapasztalat, info?