Keresés

Részletes keresés

gyorgyi_ Creative Commons License 2000.08.27 0 0 1237
Kedves Beki!

Igazan aranyos vagy. Hat, megszegtem az igeretem, es beneztem, sot meg irogattam is. Azota megnyugodtam, es mar minden rendben. Bar nem tudom, hogy a tovabbi irogatasnak van-e meg ertelme. Nagyon jolesett a sok tamogatas.

Előzmény: Beki (1235)
gyorgyi_ Creative Commons License 2000.08.27 0 0 1236
Kedves Cicaful!

Koszi a hozzaszolast. En csak azt tudom mondani, hogy nekem fontosabb itt Magyarorszag (es a magyar kultura), mint amikor otthon voltam. Talan, ugy van ez, hogy amikor nincs valami, akkor tudja az ember igazan ertekelni.

Előzmény: Törölt nick (1234)
Beki Creative Commons License 2000.08.25 0 0 1235
most off leszek de muszáj.
Kedves Gyorgyi!Olvastam a másik topickot ahol elbántak veled.Nem volt szép tőllük.Próbáld meg a kérdést érzelmek nélkül tárgyalni,bár ez nagyon nehéz.Nagymamám mindig azt mondja:"Ne vedd el más hitét ha nem tudsz helyette másikat adni."A tiédet megpróbálták,de keményen tartottad magad.
Ne bánkódj miattuk.Jól tetted hogy kiszálltál.
Üdv:Beki egy volt katolikus akinek azért még vannak katolikus barátai. :))))

On.Elnézést de ezt muszáj volt megírnom,mert Gyorgyi nem néz be tobbet abba a topicba.

Előzmény: gyorgyi_ (1232)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.25 0 0 1234
sziasztok,

bocsánat, hogy így közbeszólok, nem is olvastam el, csak pár hozzászólást, de nagy örömmel látom, hogy mennyien törodnek a hazájukkal még Amerikából is. Ezt én is csak megerosíthetem, mert én Maine-ben éltem egy ideig, és ott olyan hagyomány van, hogy minden év augusztus 20-án rendeznek a Maine-i magyarok egy összejövetelt. Mindenki felöltözik magyaros ruhába, aki teheti, és büszkén viselik a nagyon szép népmuvészeti holmikat. Nem a giccses utánzatokat, hanem ami tényleg itthoni. Szól a magyar zene, cigányzene, bármi, ami magyar és kerti partyt rendeznek szlonnasütéssel, piknikkel. Nekem nagyon nagy élmény volt, mert az a közel 200 magyar, aki Maie-ben él, szinte mind tud egymásról.

Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.25 0 0 1233
gyorgyi, en olvastam vissza menoleg irasaidat. Neked felesegemmel Dorothy-val kene osszejonnod megvitatni a Bibliat. Dorothy most mart 3.-ik eve tanulmanyozza es vasarnapi iskolat is tanit. Azomban o nem Katolikus hanem Baptista templomban jar.
Előzmény: gyorgyi_ (1232)
gyorgyi_ Creative Commons License 2000.08.22 0 0 1232
Kedves Tibor!

Koszi a biztatast. Altalaban azt tapasztaltam, hogy ezen a forumon a katolikusokat nagyon lenyomjak, nem tudom, miert. Ugyhogy minden biztato szo jol esik.

Nagyon szep volt az otthoni unnepseg. En nem olvastam rola, csak anyukammal beszeltem masnap telefonon. O otthon van, es mondta, hogy egesz vasarnap a TV-bol nezte az esemenyeket. A Szent Jobbot is korbe vittek. Ezt a forumrol tudom. Van egy ilyen topic a Vallas/Filozofiaban, hogy "halottnak a csok". (Meg a Politikaban is van egy masik.) A vitaindito es masok nagyon gunyos megjegyzeseket tesznek, ami szerintem, nem szep dolog. Ha nem erdekli, ne nezze, es ne menjen el, de ne gunyolja! De ugy vettem eszre, hogy bizonyos csoportok most csak azt lesik, hogy a katolikusokat, es a magyarsagukat unneploket hogy gunyolhassak. Ez a balvanyimadas tema pedig mar a rogeszmejukke valt.

Előzmény: Tibor Arato (1229)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.22 0 0 1231
A Roanoke Times-ben is megjelet egy cikk a St.Istvan unnepsegekrol Magyarorszagon a Parlament elott. Mindenrol beszamol a lap, de nem emlitti a Szent Jobbot.

Roanoke Times,is varosom ujsagja Virginiaban.

Tobacco Creative Commons License 2000.08.22 0 0 1230
picit off :-)
Kedves LA-ben élo honfitársak, talán tudtok segíteni egy USA-ba készülonek... Szeretnénk a párommal elmenni arra a helyre, ahol a Pulp Fiction címu filmben a John Travolta és az Uma ropta azt a bizonyos táncot :-) !!! Ha tud vki, léci segítsen, mi ennek a helynek a neve és pontosan hol is van??? Köszi!
picit off vége
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.22 0 0 1229
Ez nagyon szep gyorgyi. Ahol sok Magyar van ezt is megtudjak tenni. Mennek Magyar misere.

Vanak itt Amerikaban SZOMBATISTAK, de nem tanulmanyoztam oket. Ezert namtudok semmit mondani roluk.

Masik dolog, a topicokban akadnak furcsa emberek,
akik szorakozasbol jatszanak masok fejevel.

Előzmény: gyorgyi_ (1228)
gyorgyi_ Creative Commons License 2000.08.22 0 1 1228
Sziasztok

Nagyon bizonytalan vagyok, hogy leirjam-e az elmenyemet. Remelem, hogy akik olvassak, azoknak ne lesz ellenvetesuk. Azert ez a bizonytalansag, mert mas topicokat is olvasgatok, es irkalok, es teljesen le vagyok dobbenve, hogy sokan mennyire nem szeretik a katolikusokat es a magyarsagot. Azt bizonygatjak, hogy Jezus betolteni jott a torvenyt, es nekem a szombatot kell unnepelni. De hat az en torvenyem (hagyomanyom) a katolicizmus es a magyarsag. Akkor most mi van? (Nem kell ra valaszolni, koltoi kerdes volt.)

Csak azt szeretnem leirni, hogy ugy szeretnek otthon lenni most, a milleniumi unnepsegek alkalmabol. De azert valamennyi karpotlast itt, New Yorkban is kaptunk. Tegnep du. (aug. 20) a New York-i puspok celebralt egy miset a magyarok tiszteletere, a Szent Istvan unnepsegre. Ez a mise a legszebb es legnagyobb New York-i katolikus templomban volt, a Fifth Ave-n. A kornyekbeli magyar papok is reszt vettek a misen. Nagyon sokan voltunk, tele volt a templom.

Mumu Creative Commons License 2000.08.20 0 0 1227
Persze,egy percig sem gondoltam maskep.En sem halok meg utanuk.Csak infot adunk.
kulonbben a mai verzio szerint ajkit Tamas Andrasnak hivunk nem ez a neve ,mart tudjak az igazit de nem mondjak meg meg.Egy szabolcs szatmari falubol lehet ahonnan egy kovacxs mester ,egy szollogazda nevet emlitette aki leellenorizve ott is eletk.Ha gondolod tovabb is informalak a szivszorito esemenyekrol.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.20 0 0 1226
Hogy pontos legyek, azt a Magyarok Vilagszovetsege magyazint aminek "Magyar Hirek" volt a neve meg a kommunizmus megbukasa elot jarattam. Kozvetlenul Magyarorszagrol jot alap. Abban az idoben csak azon keresztul hallottam, hogy mi tortenik odahaza. Mikor a kommunizmus megbukot a lap szerkesztosege nemtudta fentartani a lapot penz hianya miat, tonkre ment. En sohasem mondtam, hogy a Magyarok Vilagszovetsege szunt meg
A lap szunt meg !!!
En nem ismerem a Magyarok Vilagszovetsege jelenlegi munkajat. Nem tudom, hogy erdekel -e ?
Mai vilagban, a hiradas kituno, TV hirado, PC-m, pillanatok alat tudja az ember, hogy mi tortenik a nagyvilagban. Pl. a ma esti hirekben lattam, hogy egy gaz kut kigyulladt Magyarorszagon.

Ha esetleg valaki felre ertet, bocsanat. Remellem most tisztaztam a dolgot.

Előzmény: Mumu (1225)
Mumu Creative Commons License 2000.08.19 0 0 1225
Helyes Tibor ,csak en ezt ajanlottam Rubiynak es Te mondtad hogy nincs.Nem egy nagy szam az de arra jo hogy cimmeket kapjanak ott azok akiknek szukseges.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.18 0 0 1224
A Lap ami nekem jart, volt a Magyarok Vilagszovetsege Lap. A lap megszunt tonkre ment.Ezt hivatalos levelben irtak nekem.
Aztan, hogy ha van Magyarok Vilagszovetsege szervezet en nem tudok semmit rola es nem is nagyon erdekel.
Előzmény: Mumu (1223)
Mumu Creative Commons License 2000.08.18 0 0 1223
Kedves Tibor,Te utoljara azt irtad hogy azt hiszed hogy megszunt a magyarok Vilagszovetsege.En meg leirtam Neked hogy nem szunt meg hanem....
A dugohuzobol szebb az eros szin ,a halvanyat en sem szeretem.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.18 0 0 1222
Frissss tamadasok Clinton ellen !!
A republikannusok keresztre akarjak fesziteni Clintont meg ha nem is tudtak kirudni az elnoksegbol. Ujra felebresztik a Monica Lewinsky ugyet itt a valasztasok kuszoben.
Elob-utob rafogjak Gore-ra, hogy o felelos, hogy Clinton nemtudta az izejet a nadragjaban tartani.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.18 0 0 1221
Nekem halvany dugohuzom nincs, hogy mirol beszelsz Mumu.

Előzmény: Mumu (1220)
Mumu Creative Commons License 2000.08.18 0 0 1220
Nem szunt meg.Most volt Pesten a valasztmanyi ulese.Es amilyenek mi vagyunk szethuzassal ,veszekedesel .Az uj elnokot honfitarsaim (sajnos9 az erdelyiek tobbsegi szavazatal megvalasztottak Patrubanyi-t (romanul ertelme van a szonak: negy gars-t jeléenzt) aki mezel mazal nadi hegeduvel es az elodjei kizarasaval ,12 prominens nyugati elnoksegi tag munkaja felfugesztesevel balkani modon alakitja az elnokot.DE a vilagszervezet megvan es ott vannak az afilialt tagok egesz nyugat es termeszetesen egy par amerikai szervezet is (akik Patrubany ellen szavaztak ,termeszetesen ) A vilagszovetsegnel gondolom ott vannak a cimmek es telefonok.Nem tudom vannak olyan modernek-e hogy homepageuk van .osszinten nem is erdekel annyira. De Rubiynak lehetbe egy kiindulo pontja.
pestiutca12 Creative Commons License 2000.08.18 0 0 1219
Tiborkám,
Köszi a képet!! Nagyon éhes lettem:))))))))))
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1218
Mumu sajnalom, de nem tudok egy ilyen szervezetrol ami utan te erdeklodsz.
Nekem jart nagyon regen egy Magyarok Vilagszovetsege magazin, de ha jol tudom megszunt.
Tonkre ment.
pestiutca12 Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1215
Igy van Tibor !

Nem tudom melyik barlangban van elbujva a csávo.

Előzmény: Tibor Arato (1213)
Mumu Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1214
Ertem,Tibor.De lehet egy szervezet ami a Vilagszovetseghez afilialt.Talan Rubiy meg itt Pesten hozzajuthatsz egy amerikai szervezet cimmehez ,telefonjahoz es ott kezd el a kutatast ha megeri Neked.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1213
Kedves Pestike; Koszonom, hogy megmagyaraztad neki, mert en csak Cleveland meg Detroitrol tudok hogy van Magyar Kulturalis ossze jovetel.

Na meg azt is megmondhatod neki, hogy mi oregek tokeletessen beszeljuk az americai angol nyelvet.

Előzmény: pestiutca12 (1211)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1212
Mumu en nem irtam fel a cimet a Detroit-i Magyar Club-nak. Az unoka ocsem visz el oda mindig, mikor meglatogatom. Kulomben is mi haszna lenne, ha volna cim. A Club csak egy ossze joveteli hely, nincs ot senki napkozben csak a gondnok.
Előzmény: Mumu (1209)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1211
Kedves palozc,

Nem tudom hol elsz, de hozzaszolasodban sok félreértést látok.

Azt irdod: ha lenne (magyar találkozo) akkor bizony mentös meg tüzoltos felügyelet kéne hozzá, mert azok az emberek bizony mind öregek...

Hát ez abszolut nem igaz!

Én pl. nagyon sok magyar összejövetelen vettem részt New Jersey-ben, ahol fiatal magyar tánccsoport müködik rendszeresen, nagy létszámu a magyar cserkész csapatuk is, Sport bálok, Magyar fesztiválok, Picnikek alkalmával mindég (már itt született) magyar fiatalok szolgálnak fel - sokszor magyar nemzeti viseletben (!), Petöfi/Arany verseket szavalnak, népdalokat énekelnek és többen közülük soha nem is látták Magyarországot!

És ez nem csak egy kivételes hely !! Csak New Jersey-ben van legalább 5 ilyen város amiröl tudok: Passaic, Garfield, Linden, Woodbridge, New Brunswick, stb. És akkor még hol vannak a környezö államok: Fairfield, Ct. - Schenectady, N.Y. - Buffalo, N.Y. - Cleveland, OH. - Detroit, MI. stb.

Nem lenne szabad ennyire felületesen irni egy témárol, amiröl ilyen keveset tudsz.

Előzmény: Törölt nick (1210)
Mumu Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1209
Kedves Tibor talan clubcimmeket mashol.
Kulonbben kedvencunk Tamas Andras mar egyre tobb magyar mondatot mond es ujsagot olvass.Kb.6 millio forint (kb.22ooo dollar ) karteritest kaphat -allitka az egyik ujsag.Igy megnott az onkinevezett rokonok szama...
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1208
Nem ertem milyen cimrol beszelsz, Mumu.
Előzmény: Mumu (1207)
Mumu Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1207
Tiboron kivul talan van valaki aki tudna Rubiy-nak esetleg cimmeket adni.Koszonom.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.15 0 0 1206
Mint mart elob is mondtam es ugylatom te is eggyet ertesz velem; Minden orszagnak kell csak egy hivatalos nyelv. Minden bevandorlonak kotelessege megtanulni ezt es nem a befogado orszagnak kell meg tanulni az ovet.
Az USA-ban elo Magyaroknak nincs talalkozoja. Ha lenne akkor tudnek rola. Azomban olyan varosban ahol sok Magyar el, Clubot alapitanak. Pl. Detroit-ban ahol unoka ocsem el, van Magyar Club es sok tagja van. Nyaron majalist tartanak, amire mindenkit meghivnak. Jo Magyar kajakat talalnak a vendegeknek es ezaltal bejot penzbol tartjak fen a clubot. En nem egy Magyar lakta varosban elek, itt delen de suruen elszoktam latogatni eszakra ahol tobb Magyar el.(Detroit)
Előzmény: Rubiy (1205)
Rubiy Creative Commons License 2000.08.15 0 0 1205
Kedves Tibor Arato és Timur,
Köszönöm a kimerítő válaszokat a spanyol nyelvvel kapcsolatban; ha ellentmondásosak is néha, azért sok újat tudtam meg. Én kedvelem a spanyol nyelvet, bár nem beszélem, csak tanulom. Ahhoz a 84 nyelvhez, amin a chicagoi polgármester kiadta a brosúrát, szeretnék hozzátenni valamit: Az ET-ban alapszabály, hogy minden tagállam nyelvén ki kell adni a határozatokat, dokumentumokat. Ebből sok tolmács-fordító jól megél, és a kisebb nyelveknek hízelgő, de szerintem, és sokak szerint is jobb lenne egy nyelv, amin mindenki megérthetné a többieket. Az USA-ban, ahol alapban létezik egy közös nyelv, miért van az ellenkező irányú tendencia? A bevándorlók szavazatai miatt?

Újabb kérdés: Az USA-ban élő magyaroknak vannak találkozóik, tudom. Ti ismeritek ezeket, jártok-e ilyenekre? Milyenek ezek a találkozók; inkább kulturális vagy politikai-ideológiai jellegűek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!