Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

fúrómester Creative Commons License 2013.05.07 0 0 6614

Hello Varga!

Nekem egyelőre még nem mozdult meg a porlasztó.

Vagy nem jól csinálom, vagy másféle tekknológijára lesz szükség. Viszont az autó még megyen, baj nincs vele.

fúrómester Creative Commons License 2013.05.07 0 0 6613

Én nem vagyok atomfizikus. De arra kíváncsi lettem, hogy mennyi morzsa kerül a motorba egy ilyen megfúrjuk, és apránként szedjük ki buliból.

Előzmény: Huszi66 (6612)
Huszi66 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 6612

Vanyek válaszára, a 3 db porlasztód ami sérülés mentes. Azt sajnos én sem tudom garantálni hogy az sérülésmentesen kijön, mert nálunk is beletörik az alja, de akkor jön az hogy megfúrjuk és apró darabokban kihúzzuk, így sajnos a porlasztónak annyi, viszont a hengerfejbe mehet az új porlasztó anélkül hogy, lekéne venni és gépműhelybe vinni.

Huszi66 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 6611

Így van, ha valamilyen oknál fogva nem tudjuk kiszedni akkor ahogy mondtad mi buktuk a bulit.

A szerszámunk úgy van megtervezve hogy, mi 80% ban olyan helyekre megyünk ahol már beletörték a porlasztó alját, ehhez nekünk különböző speciális fúrószárunk van amivel megfúrjuk és kisebb darabokba fog kiszakadni a porlasztó alja a hengerfejből és végül kijön a legvége is. Nagyon sok helyen voltunk már és még nem volt olyan amilyet nem tudtunk volna kiszedni. Ez nem egy házilag barkácsolt szerszám, hanem közel egy millió Ft. Ez akkor éri meg ha a tulajdonos nem akarja levetetni, vagy nem is tudják levenni a hengerfejet a szelepfedél miatt, így új hengerfejet kéne vennie. A 4 db porlasztót 100 000 ft ért szedjük ki. 

S-Zsolt Creative Commons License 2013.05.07 0 0 6610

Jó reggelt! Köszi a segítséget! estleg tudnál adni elérhetőséget a bontóhoz? amúgy mi az a stekker az akasztó mögött ha nem szivargyújtó? 12 V van benne. Előre is köszi! Szép napot!

Előzmény: GARFIELD (6604)
fúrómester Creative Commons License 2013.05.06 0 0 6609

Azt mondja, hogy kijön.

Ha nem, akkor ő bukta a bulit. Ennyi.

Előzmény: vanyek82 (6608)
vanyek82 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 6608

Én azért ebbe nem hiszek. Nekem is van célszerszámom és 10-ből 8-at kiszedek... a maradék 2 az beletörik a utolsó 1 centibe, de mindig ott. Gondolom ez egy rezgő szerszám és úgy feszít, de attól még a berohadás erősebb mint maga a porlasztó anyaga és így mivel valaminek engednie kell, vagyis vagy kijön vagy eltörik a porlasztó. Amúgy van 3 porlasztóm egy leszedett hengerfejben ami nem jön ki (úgy kaptam). mennyiért veszitek ki sérülésmentesen? Vagyis a porlasztónak nincs baja és nem is kellene lennie.

Előzmény: Huszi66 (6607)
Huszi66 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 6607

Sziasztok!

Ha valakinek problémája lenne a 2.0 dci porlasztó kiszedésével, mivel sajnos egy idő után annyira berohad hogy kiszedhetetlen a hengerfejből, akkor ne vetessétek le egyből a hengerfejet ami elég nagy költség, mert létezik egy szerszám kb 1 millió ft, amivel kiszedhető.

A 2.0 Dci (M9R) porlasztókat szakszerűen kiszerelni, az egyik legnagyobb kihívás az autószervizek számára.

A cégünk célszerszámaival viszont megoldható ennél a motortípusnál is a porlasztók kiszerelése, anélkül, hogy a szelepfedelet szét kelljen törni, vagy bármi efféle drasztikus módszer alkalmazása mellett kelljen levenni a hengerfejet amiatt, hogy a végén gépműhelyben vagy szikraforgácsoló üzemben kössön ki a hengerfej.

Cégünk azonnali kiszállással vállalja, a porlasztók teljes körű ki és beszerelését, illetve komputeres bevizsgálását, melynek időtartama 1-2 óra, így nem kell napokig nélkülöznie autóját, amellyel rengeteg időt, és pénzt takaríthat meg. A hengerfej sérülésmentessége és a porlasztó kiszerelése garantált!

Elérhetőség:
30/ 525-9266

T_H Creative Commons License 2013.05.05 0 0 6606

Nekünk volt "bajunk" vizsgán, mert elfelejtettük betenni a hátsó üléssort.

Szerencsére csak megjegyezték, hogy akár át se engedhetnék így az autót.

(Persze ez már történelmi időkben volt.)

Előzmény: csipike01 (6605)
csipike01 Creative Commons License 2013.05.05 0 0 6605

Semmi komplikáció nincs benne:

Ki szedhetsz, de be pluszban nem tehetsz.
 Ha a forgalmiban a szállítható személyek száma pl 3, de csak szimpla az utasülés, semmi gönd. Nekem gyárilag így van, papírban 3 fő, a valóságban 2 személyes. 

Előzmény: GARFIELD (6604)
GARFIELD Creative Commons License 2013.05.05 0 0 6604

1. bontó Üröm city

2. Az nem az, de ha nagyon akarsz akkor go to 1. (jó az az akasztó, hidd el!)

3. Go to 1

4. Jó drága, keress a neten, google jóbarát. Olyan 30 ezer körül láttam régebben. A csavarhelyek megvannak.

Jogilag fogalmam sincs :) Biztos van valami 100000000 éves közlekedési, posta és hirközlési minisztériumi rendelet erről, de azt csak az ismeri, aki ezzel akar megbüntetni. Logikusan downgrade lehetséges, de logika a magyar kreszben nincs :(

Előzmény: S-Zsolt (6603)
S-Zsolt Creative Commons License 2013.05.05 0 0 6603

Sziasztok!

Szükségem volna egy két dologra a Viváromba, ebben szeretném a segítségeteket kérni! (illetve első kőrben ár ajánlat érdekelne!)

1 db ablak emlő motor jobb oldalra, csak motor!

1 db szivargyújtó (kiszedtem azt a gyári akasztó fület jobb oldalon, mögötte találtam egy stekkert gondolom az ahhoz való !?  )

1 db jobb oldali napellenző ( el kezdett lifegni nem tartja meg magát felső helyzetben)

1 db jobb első karfás ülés! KÉRDÉS: be tehetek e én a mostani dupla helyett jogilag és persze gyakorlatilag is egy szimpla ülést??? jók e a padlózatba lévő lyukak amik most a duplát fogják?

A segítségeteket előre is köszönöm!!!

Ill. van alumínium csomagtartóm eladó ha valakit érdekelne! érd.:  06703979781

Szép vasárnapot mindenkinek!

vargamunka Creative Commons License 2013.05.04 0 0 6602

szerva ott :)

Előzmény: YURA ua (6601)
YURA ua Creative Commons License 2013.05.04 0 0 6601

neked is

Előzmény: vargamunka (6600)
vargamunka Creative Commons License 2013.05.04 0 0 6600

mail ment :)

Előzmény: YURA ua (6599)
YURA ua Creative Commons License 2013.05.03 0 0 6599

bocsi hogy megzavarom a csendet,csak kellene egy klímahűtő ha esetleg van valakinek?

GARFIELD Creative Commons License 2013.05.01 0 0 6598
Ha mozgatásra megjavul, akkor kontakthiba. Valami komolyabb autovillamossági szerelő meg tudja keresni a bajt.
Előzmény: gergo0622 (6597)
gergo0622 Creative Commons License 2013.05.01 0 0 6597

Sziasztok!

Nagyon kellene a segítségetek, hátha találkozott már valaki hasonló problémával. A kocsi trafic 1.9 100 Le dci, le akartam állítani tegnap de a kulcs elfordítása és kivétele után is járt a motor. Szerelőm végignézte a gyújtáskapcsolót, reléket minden működik, az autó mégis kulcs nélkül gyujtáson marad, elmegy a központi zár, semmit nem lehet kapcsolni a kulcson lévő gombokkal, majd kis pihenő után mintha semmi baja sem lenne megint működik. A kormány alatt van valami doboz ami állítólag mindent vezérel és ott lehet a gond mert megmozgatta a szerelőm és azóta működik de ki tudja meddig. Sokszor van, hogy kiveszem a kulcsot és a műszerfalon a visszajelzőlámpák csak 2-3 mp után alszanak ki. Találkozott már valaki hasonló problémával? Renault szervizt kérdeztük, még ők se láttak ilyet traficnál. Segítséget előre is köszi!

Üdv mindenkinek!

fvcc Creative Commons License 2013.04.24 0 0 6596

Minden esetre még sok-sok balesetmenteset kívánok!

Köszönöm szépen, az elmúlt 600e. km alatt így volt a részemről*. Nem vagyok hivatásos, csak maszek, akinek néha autóba kell ülnie munkából kifolyólag. Meg kedvtelésből: kirándulás, nyaralás ... lazítás. (tehát csalóka ám a Vivaro 26 ezre).

* más részéről nem, sajnos. Nyaralni menet Csornához közel egy hazátokfia egyszerre 6 kamiont elözött beláthatatlan kanyarban, a kanyar után meg vele szemben én voltam. Azt hittem a pillanatban, hogy egyenes út vezet az égbe. Az egyik kamionos majd az árokba húzódott, én meg a más oldalon szintén az árok felé, és vártam a csattanást.  Csak a tükőr repült el nagy szerencsénkre.

- 5 éve előző sávban húztam - volna - el egy kamion mellett. A sofőrje (drótos ... )  abban a pillanatban aludt el, mikor majd mellette voltam, és 45 fokos szőgben egy méterre előttem elém fordult. Átlósan 22 m volt a túlsó út széléig, majd szalagkorlát, utána még 5 méter föld ... és 60 méter mély szakadék. Felvettem én is a 45°-os szöget. Ráfékelni nem lehetett, mert fentről (dombtető) 100 kmó-val bárki belém rohanhatott volna, és reménykedtem, hogy az ökör csak felébred. A korlát előtt 5 méterrel már leszükült a vontató és köztem az oldalsó távolság 5 cm-re, a jobb oldalsó ülésen meg a párom! Ekkor padlófékkel oldalra rántottam a kormányt, hogy az autó oldalával repüljek a korlátnak, és ne orral. Az a szakadék lett volna... A jobb első kerék és a vontató bal kereke találkozott, a kamiont visszalöktem az útra, annak kerékcsavarja szó szerint összedarálta az autóm jobb elejét. Majd nekivágódtam a korlátnak és vissza az útra. 

A hegyifrancia a jobb (?) oldali ajtón szállt ki, lábán befüzetlen sportcipő, a két kezében egy-egy db otthoni bebújós papucs (!) ... és elkezdett vonítani, hogy mit csináltam!   Én?  Kár, hogy megmentettem az életét, mert különben egy ház tetejére zuhant volna vontatóstól.  (El akart menni, végül még a kb. 20e. Ft-os büntetés miatt is pofázott a rendőröknek, hogy: nem sok-e az!!!?)    Mi 6 héten át nem tudtunk aludni...

No hagyjuk. Szóval 2 autó is lenne eladó, de a párom mostanra heverte ki az esetet és ismét vezet egyedül is.

Régen akkor éreztem magam rosszul, ha aznap épp nem kellett semerre sem menni autoval.  Most már elég, ha évente kétszer lemegyek Makarska mellé, meg itthon gombázni a hegyekbe - de azt gyakran :) (Ezen felül - kényszerből - az elmúlt évben így is lett + 30e. km.

Sztorijaim egyébként vannak. Sok :)

SK - H határ (amíg volt). Nyaralás: Mit visznek?  Ruhát, kaját, sört...  Tudja-e, hogy azt nem szabad?! Mit? A sört!  De uram, nem eladni viszem, hanem meginni. Egyébként is Letenyénél meg kiviszem az országból!   Ja..... az más....

- egy évvel késöbb ugyanott: Nincs véletlenül eladó koronája ? (akkor még az volt). De, van .... Végül - mert öket is figyelték - megnézte a csomagtartót (látott mindent, amit csak lehet, a söröket is). Látom, jól felpakoltak. De jól tették!!!

- más átkelőnél: Mi az autó rendszáma? (a fene tudta, akkor volt pár hónapos). Kiszálltam, az autó elé mentem, hangosan leolvastam.  Rendben volt minden.

- H - HR határ: (ha nem figyelek, süket vagyok a mély hangokra). Ablak lehúzva. A párom oldalba bök: A tiéd! A vámos visszaszól: Az enyém nem :)  - mármint nem az övé -  (Az volt a kérdés: kié az autó?)

- HR - H határ (hazafelé). Van valami közlendője? (Ki érti a hivatalos nyelvet ? ....) Felnéztem az égre, szépen sütött a nap: Szép időnk van! (Eltelt vagy két év, amíg rájöttem, mit is szeretett volna tudni :D)

- ugyanott, máskor, szabiról hazafelé. Ránéz a rendszámra, s csehül kérdi: Mit viszünk?  Kapásból mondom neki magyarul: Mocskos holmit haza!  ... egy perc néma csönd után: Jaaaaaa.....    (meg 5 liter jófajta házi rakiját :D)

- fakabát sötétben megvilágított buszmegállóban, autóval, áll az út szélén Hatvan - Tarján közt valahol. Bámul messziről, lóbálgatja a botját... Állít - nem állít? a fene se tudja... Szépen lefékezek, ablak le, s kiszólok: Óhajt valamit?  Meg se nyekkent, ablak fel, gázpedál.... :)

- H-SK határ, sötétben, bódé-rengeteg. (De jó, hogy már nincs :D ) A páromnak már nagyon tele volt a hócipője a sok kérdezősködéstől: Hol voltak?! Ablak teljesen lehúzva, gurultunk a következő bódéig, ő meg nem látta, hogy a magyar vámos az autónk mellett sétál. "Hol a pi..ába lettünk volna!" Az meg csak úgy magának mondva, hangosan: Jé, ezek magyarok!

Éjfél után érünk haza, a város szélén helyi fakabátok villognak.  Hol voltak? Horvátországban. Ivott valamit? Feltettem a pléhpofát és elkezdtem sorolni: Kávét, üdítőt, Coca-Colát...   ... és szeszesitalt?!  Akkor meg nekem borult ki a bili!:  Ember! Ezer kilométer van a hátam mögött, meg a seggem alatt, maga meg azt hiszi, hogy részegen vezettem idáig ?!!!!  (Szó nélkül visszaadta az iratokat...)

Végül még egy Vivaro-s sztori tavalyról. NAV meszel a határvonaltól 200 m-re.  Mit visznek? Én: semmit (almáért indultunk Szabolcsba). Nyissa ki a csomagteret!  Én: nyitva van.  Az meg: Nyissa ki maga!

gergo0622 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 6595

Sziasztok!

Végre megoldódni látszik a rejtélyes fordulatszám leesés majd hirtelen visszaállás. A kuplungpedál visszajelzőjét kellett cserélni, köszönet a tippért vargamunkának :) a szerelőm váltig állította hogy biztos nem ez lesz a baj, de kicseréltem és azóta tünetmentes az autó. Megint kérnék egy kis segítséget: alufelnit szeretnék tenni a vasra viszont a felnik lyuktávolsága 118 ami elég ritka és ajánlották a 120-ast ami gyakoribb mert sok bmw-n ilyen van. Kérdésem az lenne, hogy fel lehet e rakni a 118-asra a 120-as felnit? Véleményem szerint nem, pedig aki árulta a felnit állította hogy vivaron volt de nem mertem beleugrani. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv!

Atrafis Creative Commons License 2013.04.24 0 0 6594

fvcc!

Egyetértek. Három autó lehet, hogy tényleg sok. Én is tutira keverném.

Engem még anno a pótos 4 hengeres ifával állítottak meg. Ugyan ez a sztori. Betűről betűre végigolvasott mindent. A kinyitott forgalmiba bámulva rákérdezett mintegy keresztkérdésnek szánva: ki a tulajdonos? Apám. Azzal visszaadta. A ZUK-unk forgalmiját adtam neki oda véletlenül. Megfelelt neki vagy csak a pótét nézte? Nem tudom, de utána még 300km-t idegeskedtem nehogy valami éleseszűbb állítson meg, mert a gépesé nem volt nálam.

Engem zavar egy kicsit, mikor sokat a garázsban áll, mert az azt jelenti nem tudok a családommal kiruccanni.

Minden esetre még sok-sok balesetmenteset kívánok!

Előzmény: fvcc (6592)
Tommyboy1986 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 6593

Sziasztok!

Vivarohoz kérnék segítséget. (2006-os 1,9 dti), aminek a rádiója nemigazán szuperál jól. Hogyan tudnám leelenőrizni, hogy, antenna, fejegység vagy antennakábel a baj? Mert városon belül jönnek a helyi adók, de városon kívül "uncsi" a Kossuth!

Előre is köszi...Szép napot mindenkinek!

fvcc Creative Commons License 2013.04.23 0 0 6592

Tudod, valamikor régen hülyének néztem mindenkit, aki ennyi lestrapált km után árulta :D

Málhás lónak vettem, nem kirándulgatni  - arra volt és van jobb: söt kettő is (sógornő és jó ismerős egyaránt: ugye itt majd ablakokat vágatsz és tele rakod ülésekkel ?!  Hát persze, hogy majd a te seggeteket ingyen furikázzam :D). Lehet röhögni - meg nem hinni -, de visszahozta az árát az egyéves melóval is (szerződés szerint még 3 év biztos munkája lett volna. A papír meg is volt, kerek, címeres állami pecséttel, aláírva.... Hát nem volt.) , úgyhogy nem nagyon izgat, ha porosodik. Csak a garázsban csóróbb dolgok részére kéne a hely.  Szóval, úgy tartom: két embernek 3 autó már egy kicsit sok :D    Ráadásul mindegyikben másfelé van a lükverc, oszt gondolkodnom is kell, hogy éppen miben is ülök :D.

Vicc, de tényleg megtörtént velem. A határ közelében "lemeszelt" a NAV ezzel az autóval. Iratok, stb. - adtam mindegyikböl egyet, amit kértek. Rendes volt a zöld ruhás, még a rendszámot is leellenörizte: egyezett is, szóval minden OK.   (Amikor raktam vissza a helyükre, akkor láttam, hogy a Renault Scenic forgalmiját adtam oda :D   - gondolom, mindent értett szlovákul. Még a számokat sem kellett lefordíttatnia senkivel :-D.)

Szóval így állunk. 5 év múlva meg nyögdíj, már nincs kedvem magam strapálni :)

Előzmény: Atrafis (6591)
Atrafis Creative Commons License 2013.04.23 0 0 6591

Hűű fvcc! Eddíg azt hittem csak a miénk szomorkodik sokat a garázsban! De a Te pihentetésedet nem lehet űberelni! Nyílván csak napsütéses ünnepnapokon virítottál vele :-D)))

Előzmény: fvcc (6585)
fvcc Creative Commons License 2013.04.23 0 0 6590

Első évben 10e. km, utána ugrott a meló.  Azóta meg évi ezeröt (ha összejön).  /úgyhogy tévedtél: a maradék átlagolva havi 125 /

Gombázáshoz túl nagy, de néha elviszem :D   Ráadásul az anyós kukoricáját se kell hazahordani, mert már nem ültet.

Ha érdekel, kérdezd meg privátban.

Előzmény: attys (6589)
attys Creative Commons License 2013.04.23 0 0 6589

Kemény lehetett beletenni azt a havi 200 km-t:) Mi az ára?

vanyek82 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 6588

Na ha erre a hibára rájössz akkor mondd el mi volt mert 1 éve nem jövök rá én sem. Egyik kocsink tünete ugyan ez. Cseréltem már fűtőmotort, szétszedtem a műszarfal alatt a lapátokat de minden rendben van, és mégse jön be levegő... :D Megjegyzem télen szinte semmi fűtés nincs a kocsiba, ami még rosszabb mintha a klíma nem menne

Előzmény: jujdejoo (6587)
jujdejoo Creative Commons License 2013.04.23 0 0 6587

sziasztok tisztelt traficos kollegak, lenne egy problemam az autoval amit szervizben se ertenek es nem birjak megcisnalni. Bekapcsolom a klimat 1esen a ventillatort, minden szep es jo, hüt ahogy kell, aztan olyan 1-2-3ora mulva eszreveszem hogy nem megy a ventillator, felkapcsolom 4esre, hallatszik hogy zug a muszarfal legmelyen a motor de levegö csask nagy nehezen jon, ha megnyitom kicsit az ablakot akkor a huzattol mintha kicsit jobban megmozdulna a levegö, de nem az igazi...egy klimaszervizben tippeltek hogy lehet a motor tengelyen megszalad a lapat es ezert nem tolja a levegöt, csak a motor zug...valakinek eseteg valami ötlete? nem csinalja allandoan, de mikor nemetbe megyek autopalyan es elkezdi akkor igen kellemetlen 13orat a melegben ulni:-( koszi a tippeket! üdv, bb

fvcc Creative Commons License 2013.04.23 0 0 6586

kiegészítés: 1870 ccm, 74 kW, 5,6 m3 raktér

fvcc Creative Commons License 2013.04.23 0 0 6585

Ha valakit esetleg érdekelne: Vivaro 1,9 DTI, L1H1,  6 sebváltós, 3 üléses, klima nincs, hátsó ajtók 2-szárnyú üvegezett, oldalsó eltolható ajtó, belül ablakos pléh elválasztó fal, gyártás 2002, összesen futott km: 26.000 (elírás nélkül: nem nagyon használt, garázsolt), hibátlan, első tulaj SK rendszámmal és helyileg u.o. Fogyasztás 6,2 l.

Mail nyilvános.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!