Mindegyotok volt valahol. Itt Virginiaban minden nap esik az eso; Nincs kedvem sehova sem menni ilyen idoben. Mult nyaron szarazsag volt, most meg majdnem uszunk. Talan az osz nem lesz ilyen es lehet majd utazgatni. Norfolk-Chesapeake Bay-t akarom ujra meglatogatni.Hetfon Labor Day, mindenki utazik. Annyibol jo nyugdijasnak lenni, hogy kilehet varni mig a tomeg hazamegy a nyaralasbol.
En mart nem vagyok fiatal, igy nem kell majd spanyolt tanulnom mint nektek.
Mit lehet szolni Fidel-rol, nem sok vizet zavar szerintem. Ha tudunk Kinaval baratkozni, miert ne baratkozzunk Fidel-lel is. Talan, ha kinyillik az ajto a floridai cubaiak hazamennek. I wish!!
Kicsit tavol voltam par hetig, igy meg nem talalkoztunk. Milwaukee kornyeken elek, eppen 97 fokot mutat a homero, szoval jo meleg van itt eszakon... Egyebkent mit szoltok, hogy Castro New York-ba jon nemsokara?
Szerintem mar meg van osztva. Nem tartom normalis dolognak, hogy ha delre utazom meg kell tanulnom spanyolul, mert a nepek tobbsege nem erti az angolt, valamint mindent spanyolul irnak ki, ha nem erted, kerdezoskodnod kell. Szabadsagaim alatt szuksegbol megtanultam valamelyest spanyolul, de ha mar az allamokban elnek ezek az emberek, inkabb ok tanuljak meg Shakespeare nyelvet. Tamadni oket persze egyik politikus sem meri, mert tul sok szavazattol esnekek el, ugyhogy inkabb tamogatjak ezt a szethuzast. Maradok itt eszakon...
Nagyon szep >szalmon<, hogy ilyen sok Magyar Organization-t feltudtal sorolni. Gondolom, hogy te azert vagy jartas ezen a teren mert tagja vagy egy ilyen kornek, clubnak, egyesuletnek.
Mi a foglalkozasod ? Clergy !
En csak a Detroit-i Magyar Clubot ismerem jobban, mert rokonaim vannak ott. Nagyon hosszu az autozas Roanoke;Va.-tol Detroit; MI.-ig.(10-12ora)Ezert nem valami suruen jarok oda.
Gondolod, hogy vannak olyan but emberek akik keptelenek megtanulni SHAKESPERE nyelvet?!
Ki tudja, talan Shakespere beszelte a Spanyol nyelvet is, mint Bush meg Al Gore.
Egy par perce vegzodott be egy magyarszarmazasu es magyarul beszelo kis newyorki Starlettrol egy riport film a magyar Duna TV-ben.
LISA ANNE APATINI ,riport idejeben (gondolom tavaly ) 11 eves kituno hanggal rendelkezo kisleany , a WB 11 Chanelben szerepel, aztan commercialokba,Pataki kormanyzo es Giulliani polgarmester szerepelteti a varos kulonbozo rendezvenyein es mar az 1996-os 4o eves forradalmi megemlekezesen is nagy sikert aratott magyar dalokkal.Nepdalokkal es a Koncztol ismert szep Ha en zaszlo lennek cimu slagerrel is.
Kerlek bennetket figyeljetek fel rea , irjatok ide ha valamit hallotok rola,mert Piaff szeru hangja es fellepesei kulturaja valamint szemelyes varazsa (okos es szereny kisleany maradt ) biztos hirneves Star csinal majd belole...
Kedves Tibor, koszonom a kerdesedet. Az en problemam csak annyi hogy egy tokeletes technikai idiota vagyok ,de ezt vedd szoszerint.Ha valami elromlik be kell ugorjon valaki mert egyszeruen nem ertek hozza.Most mar nbem is tanulom meg (mint a tobbi hianyosagomal is igy van..)Arra koncentralok hogy tartalomba meg kommunikaljak.Most fogok hozza egy oneletrajzi ellwemekkel toltott regenyhez amire van egy Letter of Intent-em egy nemet kiadotol.Erre megy majd az ido.Gyorsironovekl fogok dolgozni,ugy a regi jo konservativ methodus szerint...
A szent Jobb meg van, most a horvatoktol kaptuk meg egy idore Szt.Istvan koponyajat is.WEgy baratsagos gesztus,mert a horvatok sok megirott es nem megirott segitseget kaptak a fuggetlensegi harcukba a magyaroktol.
Mumu hallottam, hogy technikai problemaid voltak. Mennyi idos a PC-d ?
Kosz, hogy irtal a St Jobrol. Csoda, hogy kommunizmus alatt nem tunt el a St Erekje. Biztos van valami tortenet mogotte.
Gyorgyi Kedves, Dorothy mondja, hogy a BIBLIA iskola nemzetkozi. Minden kereszteny hitvallasu kozossen tanul. Nejem mart het eve, hogy tanul nem 3 eve mint ahogy korabban irtam. Dorothy nem tud Magyarul, ha van kerdesed a Bibliaval kapcsolatban az o nyelven ird.
Igen,a hazam elott vittek a Szent Jobot.Ott volt a menetbe a kormanyon kivul Habsburg Otto a fiaval,menyevel,a bizanci gorog keleti metropolita aki az ortodox egyhaz neveben szente avatta Istvant.Ez eloszor tortenik meg 1o54 ota hogy egy ortodox egyhaz katholiokus szentet magaenak tartsa.
Sajnalom gyorgyi, de Dorothy nem a nettes fajta mint en.
En nem Floridaban, hanem a Blue Ridge hegyek kozot Virginiaban elek. A terkepen megnezheted Roanoke; Va. Olyan 500 miles from New York.
Jo az otleted, csak nem tudom, mennyire kivitelezheto. Ugy tudom, hogy Ti Floridaban laktok. Bar itt a neten virtualisan lehet osszejonni. Nem tudom, hogy a baptista tanitasok mennyire ternek el a katolikustol. Nem akarom, hogy a felnott-keresztseget ram eroltessek.
Igazan aranyos vagy. Hat, megszegtem az igeretem, es beneztem, sot meg irogattam is. Azota megnyugodtam, es mar minden rendben. Bar nem tudom, hogy a tovabbi irogatasnak van-e meg ertelme. Nagyon jolesett a sok tamogatas.
Koszi a hozzaszolast. En csak azt tudom mondani, hogy nekem fontosabb itt Magyarorszag (es a magyar kultura), mint amikor otthon voltam. Talan, ugy van ez, hogy amikor nincs valami, akkor tudja az ember igazan ertekelni.
most off leszek de muszáj.
Kedves Gyorgyi!Olvastam a másik topickot ahol elbántak veled.Nem volt szép tőllük.Próbáld meg a kérdést érzelmek nélkül tárgyalni,bár ez nagyon nehéz.Nagymamám mindig azt mondja:"Ne vedd el más hitét ha nem tudsz helyette másikat adni."A tiédet megpróbálták,de keményen tartottad magad.
Ne bánkódj miattuk.Jól tetted hogy kiszálltál.
Üdv:Beki egy volt katolikus akinek azért még vannak katolikus barátai. :))))
On.Elnézést de ezt muszáj volt megírnom,mert Gyorgyi nem néz be tobbet abba a topicba.
bocsánat, hogy így közbeszólok, nem is olvastam el, csak pár hozzászólást, de nagy örömmel látom, hogy mennyien törodnek a hazájukkal még Amerikából is. Ezt én is csak megerosíthetem, mert én Maine-ben éltem egy ideig, és ott olyan hagyomány van, hogy minden év augusztus 20-án rendeznek a Maine-i magyarok egy összejövetelt. Mindenki felöltözik magyaros ruhába, aki teheti, és büszkén viselik a nagyon szép népmuvészeti holmikat. Nem a giccses utánzatokat, hanem ami tényleg itthoni. Szól a magyar zene, cigányzene, bármi, ami magyar és kerti partyt rendeznek szlonnasütéssel, piknikkel. Nekem nagyon nagy élmény volt, mert az a közel 200 magyar, aki Maie-ben él, szinte mind tud egymásról.
gyorgyi, en olvastam vissza menoleg irasaidat. Neked felesegemmel Dorothy-val kene osszejonnod megvitatni a Bibliat. Dorothy most mart 3.-ik eve tanulmanyozza es vasarnapi iskolat is tanit. Azomban o nem Katolikus hanem Baptista templomban jar.
Koszi a biztatast. Altalaban azt tapasztaltam, hogy ezen a forumon a katolikusokat nagyon lenyomjak, nem tudom, miert. Ugyhogy minden biztato szo jol esik.
Nagyon szep volt az otthoni unnepseg. En nem olvastam rola, csak anyukammal beszeltem masnap telefonon. O otthon van, es mondta, hogy egesz vasarnap a TV-bol nezte az esemenyeket. A Szent Jobbot is korbe vittek. Ezt a forumrol tudom. Van egy ilyen topic a Vallas/Filozofiaban, hogy "halottnak a csok". (Meg a Politikaban is van egy masik.) A vitaindito es masok nagyon gunyos megjegyzeseket tesznek, ami szerintem, nem szep dolog. Ha nem erdekli, ne nezze, es ne menjen el, de ne gunyolja! De ugy vettem eszre, hogy bizonyos csoportok most csak azt lesik, hogy a katolikusokat, es a magyarsagukat unneploket hogy gunyolhassak. Ez a balvanyimadas tema pedig mar a rogeszmejukke valt.
A Roanoke Times-ben is megjelet egy cikk a St.Istvan unnepsegekrol Magyarorszagon a Parlament elott. Mindenrol beszamol a lap, de nem emlitti a Szent Jobbot.
picit off :-)
Kedves LA-ben élo honfitársak, talán tudtok segíteni egy USA-ba készülonek... Szeretnénk a párommal elmenni arra a helyre, ahol a Pulp Fiction címu filmben a John Travolta és az Uma ropta azt a bizonyos táncot :-) !!! Ha tud vki, léci segítsen, mi ennek a helynek a neve és pontosan hol is van??? Köszi!
picit off vége
Nagyon bizonytalan vagyok, hogy leirjam-e az elmenyemet. Remelem, hogy akik olvassak, azoknak ne lesz ellenvetesuk. Azert ez a bizonytalansag, mert mas topicokat is olvasgatok, es irkalok, es teljesen le vagyok dobbenve, hogy sokan mennyire nem szeretik a katolikusokat es a magyarsagot. Azt bizonygatjak, hogy Jezus betolteni jott a torvenyt, es nekem a szombatot kell unnepelni. De hat az en torvenyem (hagyomanyom) a katolicizmus es a magyarsag. Akkor most mi van? (Nem kell ra valaszolni, koltoi kerdes volt.)
Csak azt szeretnem leirni, hogy ugy szeretnek otthon lenni most, a milleniumi unnepsegek alkalmabol. De azert valamennyi karpotlast itt, New Yorkban is kaptunk. Tegnep du. (aug. 20) a New York-i puspok celebralt egy miset a magyarok tiszteletere, a Szent Istvan unnepsegre. Ez a mise a legszebb es legnagyobb New York-i katolikus templomban volt, a Fifth Ave-n. A kornyekbeli magyar papok is reszt vettek a misen. Nagyon sokan voltunk, tele volt a templom.
Persze,egy percig sem gondoltam maskep.En sem halok meg utanuk.Csak infot adunk.
kulonbben a mai verzio szerint ajkit Tamas Andrasnak hivunk nem ez a neve ,mart tudjak az igazit de nem mondjak meg meg.Egy szabolcs szatmari falubol lehet ahonnan egy kovacxs mester ,egy szollogazda nevet emlitette aki leellenorizve ott is eletk.Ha gondolod tovabb is informalak a szivszorito esemenyekrol.
Hogy pontos legyek, azt a Magyarok Vilagszovetsege magyazint aminek "Magyar Hirek" volt a neve meg a kommunizmus megbukasa elot jarattam. Kozvetlenul Magyarorszagrol jot alap. Abban az idoben csak azon keresztul hallottam, hogy mi tortenik odahaza. Mikor a kommunizmus megbukot a lap szerkesztosege nemtudta fentartani a lapot penz hianya miat, tonkre ment. En sohasem mondtam, hogy a Magyarok Vilagszovetsege szunt meg
A lap szunt meg !!!
En nem ismerem a Magyarok Vilagszovetsege jelenlegi munkajat. Nem tudom, hogy erdekel -e ?
Mai vilagban, a hiradas kituno, TV hirado, PC-m, pillanatok alat tudja az ember, hogy mi tortenik a nagyvilagban. Pl. a ma esti hirekben lattam, hogy egy gaz kut kigyulladt Magyarorszagon.
Ha esetleg valaki felre ertet, bocsanat. Remellem most tisztaztam a dolgot.
Helyes Tibor ,csak en ezt ajanlottam Rubiynak es Te mondtad hogy nincs.Nem egy nagy szam az de arra jo hogy cimmeket kapjanak ott azok akiknek szukseges.
A Lap ami nekem jart, volt a Magyarok Vilagszovetsege Lap. A lap megszunt tonkre ment.Ezt hivatalos levelben irtak nekem.
Aztan, hogy ha van Magyarok Vilagszovetsege szervezet en nem tudok semmit rola es nem is nagyon erdekel.
Kedves Tibor,Te utoljara azt irtad hogy azt hiszed hogy megszunt a magyarok Vilagszovetsege.En meg leirtam Neked hogy nem szunt meg hanem....
A dugohuzobol szebb az eros szin ,a halvanyat en sem szeretem.
Frissss tamadasok Clinton ellen !!
A republikannusok keresztre akarjak fesziteni Clintont meg ha nem is tudtak kirudni az elnoksegbol. Ujra felebresztik a Monica Lewinsky ugyet itt a valasztasok kuszoben.
Elob-utob rafogjak Gore-ra, hogy o felelos, hogy Clinton nemtudta az izejet a nadragjaban tartani.
Nem szunt meg.Most volt Pesten a valasztmanyi ulese.Es amilyenek mi vagyunk szethuzassal ,veszekedesel .Az uj elnokot honfitarsaim (sajnos9 az erdelyiek tobbsegi szavazatal megvalasztottak Patrubanyi-t (romanul ertelme van a szonak: negy gars-t jeléenzt) aki mezel mazal nadi hegeduvel es az elodjei kizarasaval ,12 prominens nyugati elnoksegi tag munkaja felfugesztesevel balkani modon alakitja az elnokot.DE a vilagszervezet megvan es ott vannak az afilialt tagok egesz nyugat es termeszetesen egy par amerikai szervezet is (akik Patrubany ellen szavaztak ,termeszetesen ) A vilagszovetsegnel gondolom ott vannak a cimmek es telefonok.Nem tudom vannak olyan modernek-e hogy homepageuk van .osszinten nem is erdekel annyira. De Rubiynak lehetbe egy kiindulo pontja.