Gyönyörűen megcsinálták a Kossuthot a Töhötömöt , egy pár napig lehetett is használni , aztán a Diósdi előtt hirtelen kitették a behajtani tilos táblát.
Marad a Bethlen , bár a vasút felőli sáv már életveszélyes.
Kinek építenek utakat, ha nem a lakosságnak ? Csak az ott lakó pár száz ember élvezze , a többségnek marad a szopás ?
"hogyan lehet keresztül jutni a városon csúcsforgalomban"
Nagy türelemmel és nagyon lassan. Mint királylány a szerelemben. (Apródonként...)
Ha már Tárnok, akkor M7. Tudom, hogy fizetős. Ha csak emiatt veszed meg, az éves matrica napi 118 ft, de ha kiszámolod az araszolással eltöltött időt és az elfogyasztott üzemanyagot, valamint hogy máskor-másfelé is használod az autópályákat, megfontolandó...
Nagyon érdekelne , mi a véleményetek városunk úthálózatáról , járhatóságáról.
Itt most elsősorban arra gondolok , hogyan lehet keresztül jutni a városon csúcsforgalomban , mondjuk (Tárnok) -- Vadlúd -- Kossuth -- Diósdi úton Budapest felé.
Ma jártam arra, nosztalgia fogott el. Anno az M7-es volt ilyen az Érdi emelkedön. Lefelé mondjuk nem jöttem mert másvelé vitt az utam, de felfelé katasztrofális.
A Tárnokin pótolták a hiányzó fedlapot. Nincs Érden semmi gond, minden nagyszerüen halad csak kb 3 honapot kelett várni és kb 2 perc alatt pótolták is :)
"A Tárnokin hiányzó aknafedlap igencsak meghaladja az illetékesek ingerküszöbét...."
Mellette volt egy kis kátyú azt megcsinálták, viszont onnan a Riminyáki felé csináltak egy nagy kivágást kb 2x2m-est. Sikerült nekik ugy megjelőlni hogy a kivágás közepén felállítottak egy sötétnaracssárga karót, sötétben mire észre vettem már majdnem benne voltam a gödörben.
Bár messzemenően nem értek vele egyet de a logikájukat értem. Az egész utca aszfaltozására nincs pénz (biztosan másra kellett), viszont a meredek szakaszra leterített kőpor a forgalomtól hullámos, kátyús lett, az eső meg lemossa a "gödörbe". Így hát csak a meredek szakasz aszfaltozását imitálják, ahol majdnem vízszintes, ott jó lesz nekünk a kőpor is... :( Úgy tűnik hasonló akció készülődik a Murányi utca Tárnokira való becsatlakozásánál, legalábbis kaparásztak ott valamit...
A Tárnokin hiányzó aknafedlap igencsak meghaladja az illetékesek ingerküszöbét....
Útépítés Duna Aszfalt módra. A Bihari utca Mecseki és Lőcsei út közti részét megcsinálták kitűnő meleg aszfeltos technikával, de: a két végére 5-5 méter már nem jutott. Ez hogyan van? Ez munka?Ezért senki nem vágnak kupán? Itt már mindent lehet? Nem és igen.....
Írtam két levelet a polgármesteri hivatal utakkal foglalkozó csoportvezetőjének még csak nem is válaszolt. Így szórják el a közvagyont szemét munkára. ÖregMackó
Már évekkel ezelőtt a fórumon leírtam, milyen fontos volna a Kossuth-Töhötöm út megépítésével a Vörösmarty és a Spar körforgalmat öszekötni.
Óriási forgalmat lehetne a Széchenyi térnél az alagút bejáratától elvinni. Aki már próbált a Széchenyi térről a Diósdi útra kikanyarodni, tudja, hogy az életével játszik.
Most végre elkészült a Kossuth-Töhötöm út... de hogyan... A Kossuth út 4,5 m széles, a Töhötöm, csak 3,5 m. Ezzel eleve az egész értelmét elvették. Az indok, az út szélessége,(na meg az ott lakók tiltakozása volt). Valójában, a vízelvezetéssel, lehetett volna bőven szélesebb is az út.
Hogy biztos, hogy semmit se érjen az egész, a Töhötöm utcát egyirányúsították. És milyen meglepő, a Diósdi út irányából. Nehogy az az út elvihesse a Tárnok irányából Diósd felé tartókat a Széchenyi térről egyenesen a Spar körforgóhoz.
Maradhat a dugó az alagút bejáratánál.
Miért nincs egy épelméjű ember, a városban, aki tenne valamit a forgalom javításáért? Miért van, hogy ha már pénzt költenek valamire, azt is rosszul teszik? Egy élhetetlen szerencsétlen (megyeijogú-családbarát-virágzó-kertváros-megabánattudjahogymégmi.....), amelyikben választási aszfaltozgatással, próbálnak jobb hangulatot teremteni, a valós problémák megoldása nélkül.
Egy darabig a padkán majd az árokban hevert. Végül valakik eltörték, két-három darabban pár napig még ott volt, utána veszett nyoma. Illetve addigra jött meg a bátorság elvinni a MÉH-be :(
Ott legalább csinálnak valamit. ATárnoki uton kb 2 honapja hiányzik egy aknafedlap, kitettek egy terelőtáblát. Azóta ott egysávos az út. Mert rohadt nagy kaland lenne egy fedlapot pótolni
28. § Az útkereszteződésben ... a járművel elsőbbséget kell adni:
c) földútról érkező járművel a szilárd burkolatú útról érkező jármű részére;
Megjegyzés: a szilárd útburkolatú úthoz csatlakozó földút a kereszteződés előtt kaphat pár tíz méter hosszú szilárd burkolatot, hogy ne hordják fel a járművek a sarat a szilárd burkolatra. Ettől a 10-20 m-től még földút marad...
A fő gondot abban látom, hogy a végig szilárd burkolatú úton haladó jármű vezetője nem tudhatja előre, hogy a kereszteződés egyenrangú (azaz egy másik szilárd burkolatú úttal találkozik), vagy egy alárendelt (föld-, murvás-, kőporos-, mart aszfaltos stb.) utca "sárrázóját" látja jobbról becsatlakozni.
A KRESZ erre is ad egy gumiszabályt (28§. (3) bek):
(3) Útkereszteződést járművel csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a vezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének és e tekintetben másokat a jármű sebességével ne tévesszen meg.
Továbbgondolva ez jogos, mert ha pl. a földútról, dűlőről, ökörcsapásról egy megkülönböztetett jelzést használó jármű kanyarodik ki, akkor még az autópályán is elsőbbség illeti meg.
Nem teljesen idevaló csak talán a közlekedéssel, autóval való kapcsolat miatt.
Megkaptam a második féléves adókivetést auto és ház tekintetében és vele együtt egy plusz csekket is késedelmi kamatokat tartalmazót. Érdekes módon tavasszal még az előző évi tartozás 0 Ft volt. Most 331 Ft lett az előző évi hátralék. Persze nem értettem, hogy mitől lett egyszerre előző évi hátralékom ha tavasszal még nm volt.
Írtam az adócsoportnak ahol második nekirugaszkodásra elmagyarázták, hogy mivel idén lejebb vitték a tartozás lehetséges határát 500 Ft-ra így a korábbi késedelmi kamatok az idei dacból be nem fizetett súlyadó késedelmi kamatával együtt átlépték az 500 Ft-ot így már be kell fizetnem.
Amit nem értek: hány évig visszamenőleg kell adót fizetni? Én úgy tudtam 5 évre. Most nekem hozzá csapták a 2007. évet is de az már 6 év. Valamelyikőtök tud ebben tanácsot adni? Képesek évi 30 meg 70 forintokat most 6 évre összeadni, hogy 500 fölé menjen a tartozás és fizettesék meg. em ettől leszek szegényebb csak az eljárás kicsit furcsa.