Keresés

Részletes keresés

gyorgyi_ Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1269
A kovetkezo esemeny talan erdekli azokat a magyarokat, akik New York kornyeken elnek:

Magyarorszag elnoke, aki az Egyesult Nemzetek ulesere erkezi az Egyesult Allamokba, szeptember 8-an delutan 2 es 3:30 kozott angol nyelvu eloadast tart a Columbia egyetemen, Deak Istvan tanszeken a 1512IAB teremben, "Magyarorszag szerepe Europa stabilitasaban".

Tehat ez ma lesz (pentek, szept. 8). A Columbia egyetem a West Side-on van, a 116-os utca korul.

Az itteni magyar ujsag tobbet nem ir, de a magyar TV adasban hallottam, hogy du. 4-kor a Kossuth szobornal lesz (west side, Riverside Dr. es 113. utca), este 6-kor pedig a Magyar Hazban (east side, 82. utca, 2 es 3 ave kozott)

Aki tud, es akar jojjon el. En fogok menni.

Mumu Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1268
Kedves szappan talan tul hoszan nyomtad meg az OK gombot,vagy 2 X.Nem baj ,mindnyajunkkal megtortenik.
szappan Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1267
mmost meg mi tortent az elobb nem lattam magam most meg ketszer is
szappan Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1266
Sziasztok szeretnek hozzaszolni es a tovabbiakban beszelgetopartnerkent itt szerepelni,ha elfogadtok nem tudom mirol van szo mert hosszu a topic lattam valamit Kossuthrol.Hat en voltam a Kossuth Teren New Brunswickban NJ.Ha nem nagy dolog bocsassatok meg.Remelem MrMillerFun visszajon mert nagyon vagom a stilusat.
szappan Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1265
sziasztok szeretnek hozzaszolni eme topichoz de nincs turelmem vegigolvasni.MrMiller nagyon vagom a stilusod remelem meg olvashatlak.Lattam,hogy volt valami Kossuth.En voltam a Kossuth Teren New Brunswicba NJ.Ha nem nagy szam akkor bocsi
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1264
Hat akkor te rosz helyen kerestel. Itt nincsenek programozok, csak nettesek.
Adok egy cimet,ahol biztos talalsz programozot, akivel beszelhetsz.
http://www.skyex.com/hvm/
Mun Vannak a Magyarok.
Ez egy Florida-i Magyar ceg Honlapja.
Kutasd a nevsorokat amig talalsz egy America-i Programozot.

Bocs. Hakuna Matata.

Előzmény: MrMillerFun (1263)
MrMillerFun Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1263
Igen tisztelt Tibor Arato.

Koszonom konstruktiv javaslatod, am megsM fogadom + egeszN. A "Melo es megelhetes az USA-ban" topicban valoban sok informacio van, de en a hozzam hasonlo, kintelo programozok tapasztalatait kerSem, es nem +elhetesi/bevandorlasi problemaim vannak. Ugygondoltam ez a topic talan elbir ennyit, belatom tevedtem... MindenS@re koszonom leveled kedves hangvetLet, erre erdMben reagalni nem kivanok.

Előzmény: Tibor Arato (1262)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1262
Ha itt vagy az USA-ban, akkor minek kerdezel minket. Ha nem vagy itt akkor meg nezd mega "Melo es megelhetes az USA-ban" topicot. Van sok jo tanacs ott.
Előzmény: MrMillerFun (1261)
MrMillerFun Creative Commons License 2000.09.06 0 0 1261
Sziasztok. (Kulon 1db szia mellekelve Mumu nak, megicsak o a topicowner...)

Ebben a topicban (es mashol is, ahogy igy belegondolok), ez az Lso hozzaszolasom, szoval udvozlok mindNkit. Regota olvasgatom a topicot, Leinte otthonrol, most pedig innen az USA bol. 1db szep nagy off -fal inditanam a topictortenetM, ha szabad (meg csak 1 hete vagyok itt, benyomasaim frissek, szoval ezekrol majd kesobb irnek...).
Tehat:
Off.
Keresek affele Mberek@, akik a keleti parton leledzenek jelenleg, es vmifele IT szakteruleten dolgoznak (hogypeldaul Delphi programozas...). Jelenleg kb 3 honapom van, hogy vmi ilyen jellegu munkat talaljak, remelem akad valaki akivel fel tudom venni a kapcsolatot.
On.
Barmilyen reagalast orommel fogadok, erdekelne azis, mennyire keresik ezen a terul@N a kulfoldi munkaerot...
Koszonet Lore is.

Rubiy Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1260
Elnézést, hogy nem válaszoltam sokáig; nem jártam errefelé. De nagyon köszönöm a válaszokat, és különösen szalmon-nak a rengeteg egyesületet, amit leírt. Hasznát fogom venni.
Mumu Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1259
Latod Tibor ennyi meglepetes van ogy is.Kulonbben az Algona City szobrasza eleinte azt sem tudta ki volt Kossuth,de aztan elolvasot mindent rola es lattam a szobort majdnem keszen,igenis az egyik leg jobban sikerulteknek.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1258
Megneztem a Kossuth Conty Iowa website-ot. Valoban tervben van egy teljes Kossuth szobor, ami Algona City varoshaza elot lesz felallitva.
Ezen kivul amit nem tudtam idaig. 3 Kossuth sobor van az USA-ban, ezekben a varosokban, New york, Cleveland es Washinton DC-ben.
Előzmény: Mumu (1253)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1257
Azt nem tudom, hogy IA. allamban lesz-e Kossuth szobor, de korulnezek.

Ha jol tudom Montreal-ban van Kossuth szobor, vagy emlekmu.

Előzmény: Mumu (1253)
mazs Creative Commons License 2000.09.02 0 0 1256
megpróbálom, bár nem biztos, hogy müködni fog:

Meló és megélhetés az USA-ban

ha nem megy, akkor kérem keressétek meg a listából

Előzmény: Mumu (1255)
Mumu Creative Commons License 2000.09.02 0 0 1255
Mi is koszonjuk a latogatok szamara.Ird ide a linkjet.
mazs Creative Commons License 2000.09.02 0 0 1254
sziasztok

USA munkavállalással kapcsolatban indítottam egy topicot. Elötte persze beleolvastam ebbe a topicba is, de úgy gondolom, hogy ez a téma nem fér bele a beszélgetéseitekbe.
Mivel az olvasottak alapján azomban úgy gondolom, hogy a melóval kapcsolatban sok és főleg hasznos infót tudnátok adni, kérem mondjátok el véleményeteket a Meló és megélhetés az USA-ban topicban.
Előre is köszi
Mazs

Mumu Creative Commons License 2000.09.02 0 0 1253
Most olvastam hogy Yowa allamba van egy Kossuth megye,Algonga nevu 6 ezer lakosu megyei kozpontal,kukorica termo videk.
Most csinalnak Kossuthnak ott szobrot.
Ha tudtok rola irjatok.
Mumu Creative Commons License 2000.09.02 -1 0 1252
Parser orulok hogy ujra itt latlak.
En innen meszirol (innen sokal kevesbbe pontosan de talan atlatszobban tunnek fel a dolgok )azt hiszem ez Clinton fiatalkoru hozzaallasa elnokvegi megmutatkozasa,Castroval.Szeretne normalizalni a helyzetet vele.Velemenyem hogy Castro soha sem violt kommunista csak oda kenyszeritette egy ugyetlen es keves empatias politika.Ha akkor nem Batistat tamogatjak ez a fiatal ugyved soha nem kerul az oroszok markaiba.Latinamerikab sok ilyen intelektuell felkeles szelesedik egyszeruen reform mozgaloma.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.02 0 0 1251
Mindegyotok volt valahol. Itt Virginiaban minden nap esik az eso; Nincs kedvem sehova sem menni ilyen idoben. Mult nyaron szarazsag volt, most meg majdnem uszunk. Talan az osz nem lesz ilyen es lehet majd utazgatni. Norfolk-Chesapeake Bay-t akarom ujra meglatogatni.Hetfon Labor Day, mindenki utazik. Annyibol jo nyugdijasnak lenni, hogy kilehet varni mig a tomeg hazamegy a nyaralasbol.
En mart nem vagyok fiatal, igy nem kell majd spanyolt tanulnom mint nektek.

Mit lehet szolni Fidel-rol, nem sok vizet zavar szerintem. Ha tudunk Kinaval baratkozni, miert ne baratkozzunk Fidel-lel is. Talan, ha kinyillik az ajto a floridai cubaiak hazamennek. I wish!!

WiseConsin Creative Commons License 2000.09.02 0 0 1249
Udv ch. (?)

Kicsit tavol voltam par hetig, igy meg nem talalkoztunk. Milwaukee kornyeken elek, eppen 97 fokot mutat a homero, szoval jo meleg van itt eszakon... Egyebkent mit szoltok, hogy Castro New York-ba jon nemsokara?

Udv,

WiseConsin

Előzmény: ch. (1248)
ch. Creative Commons License 2000.09.01 0 0 1248
Szia-szia!

Orulok, hogy epp erre jartal!
Mennyire eszakon?

"a voice from New York"

Előzmény: WiseConsin (1247)
WiseConsin Creative Commons License 2000.09.01 0 0 1247
Kedves Tibor!

Szerintem mar meg van osztva. Nem tartom normalis dolognak, hogy ha delre utazom meg kell tanulnom spanyolul, mert a nepek tobbsege nem erti az angolt, valamint mindent spanyolul irnak ki, ha nem erted, kerdezoskodnod kell. Szabadsagaim alatt szuksegbol megtanultam valamelyest spanyolul, de ha mar az allamokban elnek ezek az emberek, inkabb ok tanuljak meg Shakespeare nyelvet. Tamadni oket persze egyik politikus sem meri, mert tul sok szavazattol esnekek el, ugyhogy inkabb tamogatjak ezt a szethuzast. Maradok itt eszakon...

Udv,

WiseConsin

Előzmény: Tibor Arato (1246)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.01 0 0 1246
Nagyon szep >szalmon<, hogy ilyen sok Magyar Organization-t feltudtal sorolni. Gondolom, hogy te azert vagy jartas ezen a teren mert tagja vagy egy ilyen kornek, clubnak, egyesuletnek.
Mi a foglalkozasod ? Clergy !
En csak a Detroit-i Magyar Clubot ismerem jobban, mert rokonaim vannak ott. Nagyon hosszu az autozas Roanoke;Va.-tol Detroit; MI.-ig.(10-12ora)Ezert nem valami suruen jarok oda.

Gondolod, hogy vannak olyan but emberek akik keptelenek megtanulni SHAKESPERE nyelvet?!

Ki tudja, talan Shakespere beszelte a Spanyol nyelvet is, mint Bush meg Al Gore.

A politikusok hibaja ha meglesz osztva America.

Mumu Creative Commons License 2000.08.31 0 0 1245
Koszonjuk szalmon,ennel nagyobb sziveseget nem tehetel volna azoknak akik erdeklodnek a magyar kapcsolatok irant az USA-ban.
Mumu Creative Commons License 2000.08.31 0 0 1243
Egy par perce vegzodott be egy magyarszarmazasu es magyarul beszelo kis newyorki Starlettrol egy riport film a magyar Duna TV-ben.
LISA ANNE APATINI ,riport idejeben (gondolom tavaly ) 11 eves kituno hanggal rendelkezo kisleany , a WB 11 Chanelben szerepel, aztan commercialokba,Pataki kormanyzo es Giulliani polgarmester szerepelteti a varos kulonbozo rendezvenyein es mar az 1996-os 4o eves forradalmi megemlekezesen is nagy sikert aratott magyar dalokkal.Nepdalokkal es a Koncztol ismert szep Ha en zaszlo lennek cimu slagerrel is.
Kerlek bennetket figyeljetek fel rea , irjatok ide ha valamit hallotok rola,mert Piaff szeru hangja es fellepesei kulturaja valamint szemelyes varazsa (okos es szereny kisleany maradt ) biztos hirneves Star csinal majd belole...
Mumu Creative Commons License 2000.08.30 0 0 1242
Kedves Tibor, koszonom a kerdesedet. Az en problemam csak annyi hogy egy tokeletes technikai idiota vagyok ,de ezt vedd szoszerint.Ha valami elromlik be kell ugorjon valaki mert egyszeruen nem ertek hozza.Most mar nbem is tanulom meg (mint a tobbi hianyosagomal is igy van..)Arra koncentralok hogy tartalomba meg kommunikaljak.Most fogok hozza egy oneletrajzi ellwemekkel toltott regenyhez amire van egy Letter of Intent-em egy nemet kiadotol.Erre megy majd az ido.Gyorsironovekl fogok dolgozni,ugy a regi jo konservativ methodus szerint...
A szent Jobb meg van, most a horvatoktol kaptuk meg egy idore Szt.Istvan koponyajat is.WEgy baratsagos gesztus,mert a horvatok sok megirott es nem megirott segitseget kaptak a fuggetlensegi harcukba a magyaroktol.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.30 0 0 1241
Mumu hallottam, hogy technikai problemaid voltak. Mennyi idos a PC-d ?
Kosz, hogy irtal a St Jobrol. Csoda, hogy kommunizmus alatt nem tunt el a St Erekje. Biztos van valami tortenet mogotte.

Gyorgyi Kedves, Dorothy mondja, hogy a BIBLIA iskola nemzetkozi. Minden kereszteny hitvallasu kozossen tanul. Nejem mart het eve, hogy tanul nem 3 eve mint ahogy korabban irtam. Dorothy nem tud Magyarul, ha van kerdesed a Bibliaval kapcsolatban az o nyelven ird.

Mumu Creative Commons License 2000.08.29 0 0 1240
Igen,a hazam elott vittek a Szent Jobot.Ott volt a menetbe a kormanyon kivul Habsburg Otto a fiaval,menyevel,a bizanci gorog keleti metropolita aki az ortodox egyhaz neveben szente avatta Istvant.Ez eloszor tortenik meg 1o54 ota hogy egy ortodox egyhaz katholiokus szentet magaenak tartsa.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.28 0 0 1239
Sajnalom gyorgyi, de Dorothy nem a nettes fajta mint en.
En nem Floridaban, hanem a Blue Ridge hegyek kozot Virginiaban elek. A terkepen megnezheted Roanoke; Va. Olyan 500 miles from New York.

Hakuna matata, No worries.

Előzmény: gyorgyi_ (1238)
gyorgyi_ Creative Commons License 2000.08.27 0 0 1238
Kedves Tibor!

Jo az otleted, csak nem tudom, mennyire kivitelezheto. Ugy tudom, hogy Ti Floridaban laktok. Bar itt a neten virtualisan lehet osszejonni. Nem tudom, hogy a baptista tanitasok mennyire ternek el a katolikustol. Nem akarom, hogy a felnott-keresztseget ram eroltessek.

Előzmény: Tibor Arato (1233)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!