Keresés

Részletes keresés

Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.11 -1 0 1281
Hogy lehet valakit utalni kulonossen Britney-t.

Előzmény: Ms Annabel Lee (1277)
MrMillerFun Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1280
Szia Break2

Leveled sajnos nem kaptam meg :(
Nemtom hol leh@ a hiba, de a cimem leirom ideis, hatha ott a gaz: sanek@freemail.hu

Udv.

MrMillerFun.

Előzmény: break2 (1278)
Mumu Creative Commons License 2000.09.10 0 0 1279
Kedves Anabel.akkor ugy mondhatjuk egy normalis kapcsolatod van a temahoz.Nem utalod es nem identifikalod Magad vele.Ezert ha akarsz ebbe a jatekba bele menni,mondj tiz olyan fogalmat amit Amerikahoz kotsz.( a Spears az egy kozuluk ? )
break2 Creative Commons License 2000.09.10 -1 0 1278
az olyan SS kartya az jo kezdet. En se tudom, hogy onmagaban eleg-e munkavallalashoz es hogyan. Nem tudom hogy lehet olyat kapni, anelkul, hogy az embernek ne lenne mar alotte valami fele legalabb ideiglenes munkavallalasi engedelye.

amugy level jott es ment

Előzmény: MrMillerFun (1276)
Ms Annabel Lee Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1277
Kedves Mumu,

Igazan koszonom kedvesseged. Azzal kapcsolatban, hogy mi nekem Amerika, csak annyit mondanek, hogy igazabol azon mulott sok, hogy nem ott szulettem. Ezenkivul igazabol "csak" egy orszag a sok kozul, amin csak az modosit, hogy a legkorabbi emlekeim megis onnan szarmaznak. Van sok elonye es hatranya, de ahogyan egy cimboram mondotta volt: egy rossz buliban is erezheti magat jol az ember es egy jo buliban is szarul. En egy elfogadhato bulinak erzem, bar keves az alkohol es egyetlen ember se tancol az asztalon. Ja, es Britney Spears szol. Utalom.

Annabel Lee

Előzmény: Mumu (1275)
MrMillerFun Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1276
Kedves Ms Annabel Lee (es mazs, szappan, break2 + a fel vilag)

Koszonom az informaciohalmazt, mely az oldal +tekintese utan nyakamba szakadt. Ha itt nem talalok +felelo munkat magamnak, hat sehol.
Mazsnak es Szappannak annyit, hogy a mailt Lkuldtem, jo bogaraszast...

Break2: az s.s. card on Employment authorized felirat diszLeg, nemtom ez mire Legendo, de ezt talan majd mailban, mielott Mumu vegleg +LegLi itteni munkautanrohangalosdi tevekenysegM@. Szoval irok, na. :)

Udv.

MrMillerFun.

Előzmény: Ms Annabel Lee (1274)
Mumu Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1275
Kedves Annabel Isten hozott nalunk.Citrom is nagyon kell de egyesek mercedes imadok..
Remelem itt maradsz es megirod mi Neked Amerika.
Ms Annabel Lee Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1274
Kedves MrMillerFun,
Es igen kedves tobbiek.

MrMillerFun-nak uzennem, hogy "S@leg" nezze meg a kovetkezo szajtot:
http://www.seattle.computerjobs.com/

A Kossuth temaban meg annyit, hogy erzekeltem nemi kulonbeseget a marcius 15.-ei es a marcius 17.-ei (go raibh maith agat) unnepsegekkel kapcsolatban, mondjuk kb akkorat mint amekkora egy frissen facsart citrom meg egy mercedes benz kozott van. De legalabb van citrom.

Udvozlettel,

Ms Annabel Lee

Előzmény: MrMillerFun (1271)
mazs Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1273
kedves MrMillerFun

ha nem tartod zaklatásnak szivesen olvasnék tőled munkavállalási és bevándorlási tippeket, főleg arról, amit a zárójelbe írtál :)))
ha túl off-nak tartod, akkor mail-ben, ha nem akkor itt vagy a

Meló és megélhetés az USA-ban

topicban

köszi: mazs

break2 Creative Commons License 2000.09.08 0 1 1272
en nyugati parton vagyok ugyan (benne a Sziliciumvolgy kello kozepiben) de IT-ben dolgozom. Programozni ugyan csak PHP/ASP-ben programozgatok egy kis Perl-el neha meghintve, mert 'csak' webmester vagyok. De a cegem ahol az IT reszlegnel vagyok abbol el, hogy rendszergazdakat ad berbe mas cegeknek. Van vagy 4-500 darab rendszergazda a tarsolyunkban, de nem eleg es az USAban mar elesedik a helyzet ezert Indiabol es Ukrajnabaol hozunk be rendszeresen embereket. Sajnos programozot nem keresunk csak rendszergazdat amugy felajanlanam, hogy jelentkezz nalunk.

A social security kartya az nem sokat er a munka vallalas szempontjabol. Foleg ha ra van irva, hogy "not for employment'. Ilyet gyakorlatilag barki kaphat aki itt van legalabb 3-4 hetet es van egy cime ahova ki tudjak kuldeni.

MrMillerFun Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1271
KedvS Gyorgyi_, Tibor (noespersze mindenki mas...)

Koszonom segitseg@ek, a linket jol +neztem, ennel jobb tipp@ nem is kap6tam volna...
Munkavallalasi engedelyem =re fellabon all, ugyanis a social security number -M mar +van, de zoldkartyatol igen messze helyezkedM (mind terben, mind idoben...).
MellSleg ha vki S@leg bevandorlasi/munkavallalasi tippekre szorul szivSN segitek (lsd. "hogy tud a zember legalis munkat vallalni ha csak turista vizumhoz jutott" tipusu dolgok...).

UdvozlettL:

MrMillerFun.

gyorgyi_ Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1270
Kedves MrMillerFun!

En programozo vagyok, de sajnos nem hiszem, hogy tul sokat tudnek segiteni. Elso az, hogy COBOL-ban programozom, es tudom, hogy sokan ezt nem is tekintik programozasnak.;-)

Az IT (information technology) teruleten nagyon keresik a szakembereket, mert allitolag 200-300 ezer munkas hianyzik az USA-ban. Ennek ellenere, azt hiszem, hogy nagyon valogatosak. Onnan gondolom, mert sok programozo nem talal munkat. En ugy talaltam ezt a munkat, hogy beiratkoztam itt az egyetemre, es onnan elkuldtek szakmai gyakorlatra (internship), es itt felvettek allando munkara, azota is itt vagyok.

A New York Times vasarnapi szamaban a Help Wanted-ban meg tudod nezni a hirdeteseket, es probalj meg rajuk valaszolni. Legtobben azt kerik, hogy faxold el a resume-d. Persze, nem tudom, hogy Delphi-s programozokat mennyire keresnek. A legjobb lenne tenyleg, ha ismeros utjan tudnal bekerulni valahova, mert allitolag kb. a munkak 15%-a van meghirdetve. Probald meg azt a web cimet, amit Tibor ajanlott.

A masik problema, hogy nem tudom, hogy van-e munkavallalasi engedelyed. Ugyan vannak cegek, akik ebben segitenek, de vannak, akik olyant akarnak felvenni, akinek mar minden papirja rendben.

Sok sikert! Es majd ertesits a fejlemenyekrol.

Előzmény: MrMillerFun (1261)
gyorgyi_ Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1269
A kovetkezo esemeny talan erdekli azokat a magyarokat, akik New York kornyeken elnek:

Magyarorszag elnoke, aki az Egyesult Nemzetek ulesere erkezi az Egyesult Allamokba, szeptember 8-an delutan 2 es 3:30 kozott angol nyelvu eloadast tart a Columbia egyetemen, Deak Istvan tanszeken a 1512IAB teremben, "Magyarorszag szerepe Europa stabilitasaban".

Tehat ez ma lesz (pentek, szept. 8). A Columbia egyetem a West Side-on van, a 116-os utca korul.

Az itteni magyar ujsag tobbet nem ir, de a magyar TV adasban hallottam, hogy du. 4-kor a Kossuth szobornal lesz (west side, Riverside Dr. es 113. utca), este 6-kor pedig a Magyar Hazban (east side, 82. utca, 2 es 3 ave kozott)

Aki tud, es akar jojjon el. En fogok menni.

Mumu Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1268
Kedves szappan talan tul hoszan nyomtad meg az OK gombot,vagy 2 X.Nem baj ,mindnyajunkkal megtortenik.
szappan Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1267
mmost meg mi tortent az elobb nem lattam magam most meg ketszer is
szappan Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1266
Sziasztok szeretnek hozzaszolni es a tovabbiakban beszelgetopartnerkent itt szerepelni,ha elfogadtok nem tudom mirol van szo mert hosszu a topic lattam valamit Kossuthrol.Hat en voltam a Kossuth Teren New Brunswickban NJ.Ha nem nagy dolog bocsassatok meg.Remelem MrMillerFun visszajon mert nagyon vagom a stilusat.
szappan Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1265
sziasztok szeretnek hozzaszolni eme topichoz de nincs turelmem vegigolvasni.MrMiller nagyon vagom a stilusod remelem meg olvashatlak.Lattam,hogy volt valami Kossuth.En voltam a Kossuth Teren New Brunswicba NJ.Ha nem nagy szam akkor bocsi
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1264
Hat akkor te rosz helyen kerestel. Itt nincsenek programozok, csak nettesek.
Adok egy cimet,ahol biztos talalsz programozot, akivel beszelhetsz.
http://www.skyex.com/hvm/
Mun Vannak a Magyarok.
Ez egy Florida-i Magyar ceg Honlapja.
Kutasd a nevsorokat amig talalsz egy America-i Programozot.

Bocs. Hakuna Matata.

Előzmény: MrMillerFun (1263)
MrMillerFun Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1263
Igen tisztelt Tibor Arato.

Koszonom konstruktiv javaslatod, am megsM fogadom + egeszN. A "Melo es megelhetes az USA-ban" topicban valoban sok informacio van, de en a hozzam hasonlo, kintelo programozok tapasztalatait kerSem, es nem +elhetesi/bevandorlasi problemaim vannak. Ugygondoltam ez a topic talan elbir ennyit, belatom tevedtem... MindenS@re koszonom leveled kedves hangvetLet, erre erdMben reagalni nem kivanok.

Előzmény: Tibor Arato (1262)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1262
Ha itt vagy az USA-ban, akkor minek kerdezel minket. Ha nem vagy itt akkor meg nezd mega "Melo es megelhetes az USA-ban" topicot. Van sok jo tanacs ott.
Előzmény: MrMillerFun (1261)
MrMillerFun Creative Commons License 2000.09.06 0 0 1261
Sziasztok. (Kulon 1db szia mellekelve Mumu nak, megicsak o a topicowner...)

Ebben a topicban (es mashol is, ahogy igy belegondolok), ez az Lso hozzaszolasom, szoval udvozlok mindNkit. Regota olvasgatom a topicot, Leinte otthonrol, most pedig innen az USA bol. 1db szep nagy off -fal inditanam a topictortenetM, ha szabad (meg csak 1 hete vagyok itt, benyomasaim frissek, szoval ezekrol majd kesobb irnek...).
Tehat:
Off.
Keresek affele Mberek@, akik a keleti parton leledzenek jelenleg, es vmifele IT szakteruleten dolgoznak (hogypeldaul Delphi programozas...). Jelenleg kb 3 honapom van, hogy vmi ilyen jellegu munkat talaljak, remelem akad valaki akivel fel tudom venni a kapcsolatot.
On.
Barmilyen reagalast orommel fogadok, erdekelne azis, mennyire keresik ezen a terul@N a kulfoldi munkaerot...
Koszonet Lore is.

Rubiy Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1260
Elnézést, hogy nem válaszoltam sokáig; nem jártam errefelé. De nagyon köszönöm a válaszokat, és különösen szalmon-nak a rengeteg egyesületet, amit leírt. Hasznát fogom venni.
Mumu Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1259
Latod Tibor ennyi meglepetes van ogy is.Kulonbben az Algona City szobrasza eleinte azt sem tudta ki volt Kossuth,de aztan elolvasot mindent rola es lattam a szobort majdnem keszen,igenis az egyik leg jobban sikerulteknek.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1258
Megneztem a Kossuth Conty Iowa website-ot. Valoban tervben van egy teljes Kossuth szobor, ami Algona City varoshaza elot lesz felallitva.
Ezen kivul amit nem tudtam idaig. 3 Kossuth sobor van az USA-ban, ezekben a varosokban, New york, Cleveland es Washinton DC-ben.
Előzmény: Mumu (1253)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1257
Azt nem tudom, hogy IA. allamban lesz-e Kossuth szobor, de korulnezek.

Ha jol tudom Montreal-ban van Kossuth szobor, vagy emlekmu.

Előzmény: Mumu (1253)
mazs Creative Commons License 2000.09.02 0 0 1256
megpróbálom, bár nem biztos, hogy müködni fog:

Meló és megélhetés az USA-ban

ha nem megy, akkor kérem keressétek meg a listából

Előzmény: Mumu (1255)
Mumu Creative Commons License 2000.09.02 0 0 1255
Mi is koszonjuk a latogatok szamara.Ird ide a linkjet.
mazs Creative Commons License 2000.09.02 0 0 1254
sziasztok

USA munkavállalással kapcsolatban indítottam egy topicot. Elötte persze beleolvastam ebbe a topicba is, de úgy gondolom, hogy ez a téma nem fér bele a beszélgetéseitekbe.
Mivel az olvasottak alapján azomban úgy gondolom, hogy a melóval kapcsolatban sok és főleg hasznos infót tudnátok adni, kérem mondjátok el véleményeteket a Meló és megélhetés az USA-ban topicban.
Előre is köszi
Mazs

Mumu Creative Commons License 2000.09.02 0 0 1253
Most olvastam hogy Yowa allamba van egy Kossuth megye,Algonga nevu 6 ezer lakosu megyei kozpontal,kukorica termo videk.
Most csinalnak Kossuthnak ott szobrot.
Ha tudtok rola irjatok.
Mumu Creative Commons License 2000.09.02 -1 0 1252
Parser orulok hogy ujra itt latlak.
En innen meszirol (innen sokal kevesbbe pontosan de talan atlatszobban tunnek fel a dolgok )azt hiszem ez Clinton fiatalkoru hozzaallasa elnokvegi megmutatkozasa,Castroval.Szeretne normalizalni a helyzetet vele.Velemenyem hogy Castro soha sem violt kommunista csak oda kenyszeritette egy ugyetlen es keves empatias politika.Ha akkor nem Batistat tamogatjak ez a fiatal ugyved soha nem kerul az oroszok markaiba.Latinamerikab sok ilyen intelektuell felkeles szelesedik egyszeruen reform mozgaloma.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!