Sziasztok! Kameravásárlás előtt állok, eddig a Sony TRV-33 volt a kiszemelt, de mostanában nem hallottam túl sok jót róla ezért körülnéztem a JVC-nél, úgy hallottam hogy azok is elég jók. Mi a véleményetek a JVC MiniDVkről? Amit találtam az egy GRD-70 MiniDV. Van esetleg valakinek ilyen kamerája? Az 1 megapixel és a 800000 pixeles kamerák felvétele között van szemmel látható különbség? A fotó nem érdekes arra majd lesz digit fényképező. Köszi.
múlt hétvégén volt nálam egy profi Sony miniDV, meg az én kis TRV145-ösöm (ugye ez a legfapadosabb), az az érdekes dolog történt, hogy gyenge fényviszonyok között a digit8 simán verte a miniDV-t...bár az is lehet, hogy ez nem jelent semmit, ha a miniDV-ket úgy állítják be, hogy feltételeznek hozzájuk lámpát is, nem tudom
Sziasztok!
Erdekelne mi a véleményetek a 600-as sorozatú Canonokról! Az 500i-ről elég rosszakat olvastam itt.kíváncsi lennék,javult-e valamit a Canon,a Médiában azt hallottam nagy változásokon ment keresztül.A Photo hall most nyomja 170 ezerért,fire wire csomaggal.
Kezelhetőségben! D8-nak már nincs jövöje szerintem bár egy TRV355 nem rossz mert annak még kamera formája és elég nagy mérete van ahhoz hogy használhato legyen. A sony se fejleszti már a d8-at ami + is látszik az idei modelleken.
Teheát miniDV!
A panák legtöbbje Leica optikás tehát nagyon jo! Az uj sony zeiss lencsések ami szintén jo csak kialakitásukbol adodoan használhatatlanok ezek mert LCD-t kihajtva érintőképernyőről vezérelhetőek pl lejátszás fokusz iris meg minden értsd nincsenek gomobok rajta kivül ami ökörség + átekeintehetelen menüjük van pl TRV19 nincs bennük mauális fehéregyensuly. Ha felteszed a nagy kapacitásu akksit akkor a szemed nem fér a keresőhöz.
Nekem egy also kategoriás JVC van GR-DVL150 már nem gyárott modell még azon is van mauális fehérgeyensuly mig a sonynál a 240 000resen se.
Mond meg mennyi pénzed van rá ajánlok egy konkrét tipiust!
A JVC-be az tetszik hogy kamera formájuk van és nagyon logikus elrendezésüek.
A Pana/JVC messze veri a sonyt főleg ezeket az uj szar miniatür miniDVket amiken minden funkcio csak érintőképernyővel megy. Otthonra a Pana vagy JVC ...studiótechnkiában fordul a dolog.
Nem irtam, hogy nem lehet HI8 kazettát használni a D8-nál felvétel készítéséhez. Csak szerettem volna felhivni a figyelmet arra, mit mire találtak ki, és ha a felvételben nem is, de tartóságban minőségi különbség van ez jelentkezik a kazetták árában és még valami, senki ne lepődjön meg, ha egy Hi8-as 60 perces kazettára csak 45 percet tud felvenni.
És innentől lehet gondolkozni az áron, vajon melyik kazettát szeressem.
greenink: Csatlakozom Jani_bátyóhoz, Hi8-as kazettát is lehet használni a D8 kamerákban. Mivel a rögzítés digitális elven történik, nincs minőségi különbség.
istenkiraly: Panasonicról (NV60 NV65) az előző VideoPraktika számában olvasható egy részletes leírás, én ezután húztam ki a lehetőségek közül...
Én most állok kamera vásárlás előtt és infót szeretnék kérni, hogy mire érdemes figyelni.
Olvastam lentebb, ha kicsi a kamera akkor zajos lehet, razkodik stb. viszont egy nagy szart nem fogok mindenhova mgammal cipelni.
Igazából a panasonic-al szemezek, erről tudtok véleményt mondani?
"A D8 csak a lejátszáskor használja a régi analog felvételeknél a Hi8 kazit. A felvételre a D8-nál a Digitál8 kazetát kell használni ... "
Én ehhez annyit fűznék hozzá, hogy Hi8-as kazettára is fel lehet venni D8 kamerával (digitális formátumban), csak keverni nem illik a régi analógot a digitálissal egy kazettán belül. Vagyis megkezdett analóg Hi8-ra ne vegyél fel D8-al!
Minőségbeni különbséget TV-n nézve én nem tapasztaltam a két kazettatípus között, igaz, nem is nagyon kerestem ilyet, de majd megnézem.
A kazetta árkülönbség már ma sem jelentős, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan azonos árban lesznek. AZ egész csak a legyártott mennyiség függvénye, amiben ugye az idő a DV-nek dolgozik (lásd pl. VHS kazetta ára). Még az is lehet, hogy nemsokára olcsóbb lesz a DV kazetta, a Hi8 pedig ritkaság.
SZóval szerintem ezt ne vedd be a vásárlási szempontok közé.
lala
Szóval ez nem teljesen igaz illetve félre értehető. A D8 csak a lejátszáskor használja a régi analog felvételeknél a Hi8 kazit. A felvételre a D8-nál a Digitál8 kazetát kell használni melynek az ára nem sokkal kevesebb mint
a DV kazetták ára (vagy annyi), ja és ilyen kazettát nem csak a Sony gyárt. Továbbá a Hi8 kazetta és Digitál8 kazetta csak nagyságban egyforma a belső felépítése különböző, a Hi8 hagyományos szalagot tartalmaz míg a Digital8 kétszeres fémgőzölésű kobaltrészecskéket tartalmazó Diamond Like Carbon (DLC).
Ezen szalag fellépítése megegyezik a DV kazettában található szalaggal.
tündérlala: Igazad lehet, nálam sem ez a döntő szempont. Ha minden jól megy, a héten megtörténik a vásárlás, és egy JVC GR-DV400-as lesz a "szerencsétlen áldozat" ;-) a típusból pedig már adott a DV. Ha nem Sony akkor DV :-)
Szerintem válaszd azt, amelyik jobban tetszik.
A kazetta árkülönbség már ma sem jelentős, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan azonos árban lesznek. AZ egész csak a legyártott mennyiség függvénye, amiben ugye az idő a DV-nek dolgozik (lásd pl. VHS kazetta ára). Még az is lehet, hogy nemsokára olcsóbb lesz a DV kazetta, a Hi8 pedig ritkaság.
SZóval szerintem ezt ne vedd be a vásárlási szempontok közé.
Én is a D8 és DV között vacillálok még, de csak azért mert van néhány 8-as kazettám amit, ha D8-at vennék fel tudnám használni. Egyébbként a két rendszer TELJESEN ugyaazon szabvány szerint működik, csak mechanikailag különböznek. A D8 mellett szóllhat még esetleg, hogy ha nem D8 hanem sima Hi8-as kazit veszel olcsóbb a nyersanyag, viszont ilyen típust csak a Sony gyárt.
Nem olvastam végig mindent, meg lehet hogy egyébként is hülyeségeket fogok kérdezni, de:
- a kazettán kivül mi a különbség a D8-as és a DV kamera között?
- 10*/120* os DV kamera az jó? (tudom hogy nem csak ettől függ)
- es mit érdemes venni úgy 200-220e-ért?
Teljesen auto volt minden. Van egy exposure gomb rajta, azt nyomogatva el?jött egy skála, de a maximális beállításnál is sötét volt;))) ( persze, nem jupiterlámpával világítok otthon, hanem olyan 80as ég? van, azért kicsit furcsa, hogy így is gázos a kép)
Van egy Sony TRV355E digital8 kamerám. Amennyi beltéri felvételt csináltam vele, az összes eléggé szemcsésre sikerült, a színek eléggé elmosódottak lettek. Kevés a fény, vagy mi lehet a baj?
Valószinű MiniDV és Digital8 közötti különbségre gondolsz.
Mind a kettő DV (digitális video) technologiát használja, a különbség csak annyi, hogy a Sony kitalálta, ha valakinek előtte volt Hi8 kamrája, akkor ne keljen eldobni a szalagjait.
Ezért a Digitál8 "hagyományos" nagyságban készül, annak minden hátrányával és előnyeivel.
TRV 240E: ahogy elnézem ebben a gépben nincs
Memory Stick másban majdnem megegyezik a TRV 355-el, csak a 240-nek a fokusza nagyobb tartományban
állítható és ami fontos az összes be/ki menettel rendelkezik.
Garancia: Az Izabella olyan garanciát ad, amit a hivatalos Sony szervízek nem fogadnak el. Cserébe valami selejtforrásból szerzik a cuccaikat, azért tudnak tízezrekkel olcsóbbak lenni a szalonhálózatnál. Személyes tapasztalatom van a háromszor cserélt 740-essel, de korábban már írtam róla...
Elnézést béna voltam, a böngészésben valami miatt azt hittem a 189 topic az utolsó, de most látom a továbbiakban ezt a lencse témát nagyon korekten kitárgyaltátok, ebben már képbe vagyok :)
Azért már csak egy kérdés maradt van még más márkában TRV355 E hasonló tudású, árú készülék.