Kedveseim,mint topicgazda,egyesek szerint tulerelyes vagy ambitiozus topicapo,topicvigyazo,mifene,orulok a vitatoknak mert pont ezert kezdtem el ezt a temat.Csak csapjanak ossze a velemenyek es mutassak meg a legkulonbozo hozzaallast is Amerikarol errol a kontinensrol:a mar valodi patriotakert,elso masodik generacioaert,nehezsegekkel kuzdo uj emigransoket,a tapogatozo,szimatolo Amerika fele orientaloket,a boldog stipendiumosok kostolasat,a turistaet,a nagyhatalmat gyulolo ,vagy az ottani kulturat es subkulturat elvetoet.
Csak arra vigyazzatok hogy ne legyetek egymasal durvak,vagy udvariatlanok.
Itt elvek,elmenyek csapnak ossze ,nem szemelyek .Tiszteljuk azt is akinek mas velemenye van hiszen ide jott es el akarja nekunk mondani.Kritizaljuk,polemizaljunk vele.De tartsuk annyinak mint sajat magunkat.
Koszonom,udvozlom az ujakat es olelem a regieket.
Orulok, hogy szinten melyen tisztelt onmagam levelet sikerrel megkapta (a fenebe, WiseConsin , ez igy jo, hogy minden levelemben lesz egy ilyen derosszigyirnihuha zarojeles ize is...), szoval orulok, hogy odafele megy a posta, de viszafele kisse akadozhat a dolog, mert hozzam 1db level nemsok, szoval annyise... Most eppenseggel 20.22 perc van (fenecsudalatos kedd esten), szoval +6arozva (hopp, becsuszott...), ize meghatarozva az Lkuldes (jolvanna, szenvedelybetegseg...) pillanatat eppenseggel nem tudom, hogy meg kellet e volna e mar kapnom (e). Amennyiben igen, akkor nemjott, amennyiben nem, akkorsem. Szoval nincs level es kesz...
Azert varom am, renduletlenul...
Udv.
1 segghulye, mindeddig otletesnek velt, am immaron idegesitove degradalt MrMillerFun.
Kerhetsz, hat hogyne kerhetnel. Hisz emberek lennenk vagy miaszosz (ehh, de furcsa igy irni :). Onbeszallas teruleten pedig csak Melyen tisztelt szappan Urat erosithetem: elitelni 1 orszagot? A feneket. Hisz mondtam, hogy varom a kellemes tapasztalatokat, csak jonnenek mar. A jovoheten ugyis elkezdek picit utazgatni, szoval hatha...
(Csak igy zarojelben: lehetne mondjuk, hogy minden masodik hozzaszolasom a magam modjan irjam...? ;))
Udv.
1 segghulye, mindeddig otletesnek velt, am immaron idegesitove degradalt MrMillerFun.
Ui.: Mar csak abban bizom, hogy az ekezetekre nem kell ujra visszaszoknom...
"segghulyek vagytok mindannyian akik par pillanat alatt itelkeztek egy hatalmas orszagrol" valszeg ez igaz ha itt vki elitelt egy hatalmas orszagot. Lehet,hogy uj vagyok itt ,de egy hetre visszamenoleg iteletet nem, csak maganvelemenyt olvastam.Es ugyebar errol szol ez a Topic.
Ez a neked nem sok fogalmad van Amerikarol kezdetu hozzaszolas nekem volt cimezve.Mibol gondolod abbol,hogy itt vagy 45 eve? Abbol nem tudhatod,hiszen semmifele velemenyt nem irtam csupan csak visszafogott kerdeseimben szerettem volna megtudni Toled,hogy miert nem turod azt hogy ebben a topicban barki elmondhassa a velemenyet?Igaza van MrMillernek olvasd el Mumu topicnyito szoveget.A masodik mondatodra valaszolnek ha tettel volna a vegere egy ilyet ?.De mivel pont volt ott igy nincs ertelme.Ajanlom Neked a beszelgetos chatokat ott nem kell ugyelni ilyenre.En is szokszor vagyok ott.A hujet fogadjunk azert irtad pontossal nehogy kimoderaljanak:)))Udv.szappan
Szia MrMillerFun.Szerintem ez a flamewar olyan lesz mint amit a Ford Farlaine Kalandjaiban a Ford mondott Zuzu Petasrol.:)) Koszi a leveled megkaptad az enyem?
Ha kerhetnelek, abbahagynad ezt a irasmodot, azoknak akik nem gyakorlottak ebben iszonyu nehez elolvasni es inkabb idegesito, mint otletes. Egyebkent oszinten megmondva segghulyek vagytok mindannyian, akik par pillanat utan itelkeztek egy hatalmas orszagrol. En 11 ev alat sem tudtam bejarni egeszen, a listamon rengeteg felfedezni valo hely van, de nem mernek velemenyt mondani azokrol a helyekrol es az ott elo emberekrol ahol meg nem jartam, pedig azt hiszem ismerem az allamok nagy reszet. Szoval szalljatok kicsit magatokba, vagy nyugodtan essetek nekem, legfeljebb ti hazamentek en meg itt maradok es jol fogom magam erezni tovabbra is.
Tisztelt Tibor Arato.Vagy ha igy jobban tetszik Arato Tibor.
Első alkalommal kiváncsi voltam Az Egyesült Államokra ezért mentem másodszor sajnos már nem szivesen mentem,mert egy rokonomnak a temetésére utaztam.De az utikőltséget nem tartom kidobott pénznek.
"Sokan idejonnek es jartatjak a pofajukat olyasmirol amirol fogalmuk nincs"
Hm... Hat azthiszem ehhez tul sok kommNtar nem szuksegS, 1 koltoi kerdes mindossze:
Az a tipus lennel, aki hazahordja a munkahelyi problemait?
Avrohom Ben Eyal Kassar -nak:
En mindossze 2 hete vagyok itt (es igen, kedves Tibor, megis "jartatom a pofamat"), de vmi hasonlo kezd bennM is korvonalazodni... MindNS@re varom, a jo benyomasokat, de csak nem jonnek...
Meg 1 dolog Tibornak... Gyorsan +neztM Mumu topic alapitasi koszontojet. Felhivnam a figyLmed az utolso mondatra: "Kerem az Amerikabol jelentkezoketvagy azoknak akiknek amerikai elmenyeik vannak szoljanak hozza"
Ezt tesszuk, te is ezt teszed. Kotekedo hangnMben valaszolsz nehany Mbernek, aztan meg idegS leszel, ha vki visszaszol?
Neked nem sok fogalmad van Americarol; Mennyi ideig voltal itt. Vagy csak a TV meg mozin keresztul adod velemenyedet. Ha nekem valami nem erdekes nem koltok penzt raja. Mi van ebben olyan rosz.
Sokan idejonnek es jartatjak a pofajukat olyasmirol amirol fogalmuk nincs.
Bizony en aki mart 45 eve vagyok itt, sertesnek veszem a huje dumakat.
Kedves Tibor!Ha szolithatlak emigyen.Csak utolso ket reagalasod olvastam,valoszinu,hogy nem ilyen az alaptermeszeted,de miert dorongolsz le embereket ilyen modon."Minek jossz ide ha nem tetszik,Minek keresel itt munkat,ha itt vagy".Ez a mi Neked Amerika nem hiszem,hogy arrol szol,hogy csak Neked mi hanem mas velemenye is ami nem azt jelenti,hogy ha nem dob egy hatast az itteni kulturatol elso latasra akkor tessek otthon maradni es ne szorni a penzt.Lehet hogy a Vajsz Galy itt keresi es otthon sporol hu noz:))udv:szappan
Minek jottel tobszor tengeren tulra, ha nem tetszet America? Wise Guy. En nem pocsekoltam volna a penzemet utikoltsegre, tobszor ha valami nem tetszet.
leveled visszajott, egy olyan PHP-s hibauzenettel amilyet meg nem lattam, mely szerint egy listara kuldtem a valaszom ahol mindenfel valtozok nincsenek jol beallitva. Pedig en csak a reply gombot nyomtam meg.
Csutortokig nem leszek a sajat gepem kozelebe es nincsi kedvem ujrairni a dolgot igy majd akkor kuldom.
--------------
Avram,
szoval mind a 250 millio ember ugyanolyan, semmi kulonbseg, mind csak uresfeju fogyaszto?
Azert ekkorat nem altalanositanek...
Definicióm:cca.250 millió ember hullámzik a fogyasztói társadalom plasztikus tengerén.
Fast Food,Fast Life...egyebek
Tapasztalatom mondatja velem hogy egy szar hely,többször jártam a tengerentúlon de valahogy nem jött be.A vélemény természetesen szubjektiv.Azért egyszer mindenkinek ajánlom,hogy saját maga izlelje meg.
Kedves Anabel.akkor ugy mondhatjuk egy normalis kapcsolatod van a temahoz.Nem utalod es nem identifikalod Magad vele.Ezert ha akarsz ebbe a jatekba bele menni,mondj tiz olyan fogalmat amit Amerikahoz kotsz.( a Spears az egy kozuluk ? )
az olyan SS kartya az jo kezdet. En se tudom, hogy onmagaban eleg-e munkavallalashoz es hogyan. Nem tudom hogy lehet olyat kapni, anelkul, hogy az embernek ne lenne mar alotte valami fele legalabb ideiglenes munkavallalasi engedelye.
Igazan koszonom kedvesseged. Azzal kapcsolatban, hogy mi nekem Amerika, csak annyit mondanek, hogy igazabol azon mulott sok, hogy nem ott szulettem. Ezenkivul igazabol "csak" egy orszag a sok kozul, amin csak az modosit, hogy a legkorabbi emlekeim megis onnan szarmaznak. Van sok elonye es hatranya, de ahogyan egy cimboram mondotta volt: egy rossz buliban is erezheti magat jol az ember es egy jo buliban is szarul. En egy elfogadhato bulinak erzem, bar keves az alkohol es egyetlen ember se tancol az asztalon. Ja, es Britney Spears szol. Utalom.
Kedves Ms Annabel Lee (es mazs, szappan, break2 + a fel vilag)
Koszonom az informaciohalmazt, mely az oldal +tekintese utan nyakamba szakadt. Ha itt nem talalok +felelo munkat magamnak, hat sehol.
Mazsnak es Szappannak annyit, hogy a mailt Lkuldtem, jo bogaraszast...
Break2: az s.s. card on Employment authorized felirat diszLeg, nemtom ez mire Legendo, de ezt talan majd mailban, mielott Mumu vegleg +LegLi itteni munkautanrohangalosdi tevekenysegM@. Szoval irok, na. :)
MrMillerFun-nak uzennem, hogy "S@leg" nezze meg a kovetkezo szajtot:
http://www.seattle.computerjobs.com/
A Kossuth temaban meg annyit, hogy erzekeltem nemi kulonbeseget a marcius 15.-ei es a marcius 17.-ei (go raibh maith agat) unnepsegekkel kapcsolatban, mondjuk kb akkorat mint amekkora egy frissen facsart citrom meg egy mercedes benz kozott van. De legalabb van citrom.
ha nem tartod zaklatásnak szivesen olvasnék tőled munkavállalási és bevándorlási tippeket, főleg arról, amit a zárójelbe írtál :)))
ha túl off-nak tartod, akkor mail-ben, ha nem akkor itt vagy a
en nyugati parton vagyok ugyan (benne a Sziliciumvolgy kello kozepiben) de IT-ben dolgozom. Programozni ugyan csak PHP/ASP-ben programozgatok egy kis Perl-el neha meghintve, mert 'csak' webmester vagyok. De a cegem ahol az IT reszlegnel vagyok abbol el, hogy rendszergazdakat ad berbe mas cegeknek. Van vagy 4-500 darab rendszergazda a tarsolyunkban, de nem eleg es az USAban mar elesedik a helyzet ezert Indiabol es Ukrajnabaol hozunk be rendszeresen embereket. Sajnos programozot nem keresunk csak rendszergazdat amugy felajanlanam, hogy jelentkezz nalunk.
A social security kartya az nem sokat er a munka vallalas szempontjabol. Foleg ha ra van irva, hogy "not for employment'. Ilyet gyakorlatilag barki kaphat aki itt van legalabb 3-4 hetet es van egy cime ahova ki tudjak kuldeni.
KedvS Gyorgyi_, Tibor (noespersze mindenki mas...)
Koszonom segitseg@ek, a linket jol +neztem, ennel jobb tipp@ nem is kap6tam volna...
Munkavallalasi engedelyem =re fellabon all, ugyanis a social security number -M mar +van, de zoldkartyatol igen messze helyezkedM (mind terben, mind idoben...).
MellSleg ha vki S@leg bevandorlasi/munkavallalasi tippekre szorul szivSN segitek (lsd. "hogy tud a zember legalis munkat vallalni ha csak turista vizumhoz jutott" tipusu dolgok...).
En programozo vagyok, de sajnos nem hiszem, hogy tul sokat tudnek segiteni. Elso az, hogy COBOL-ban programozom, es tudom, hogy sokan ezt nem is tekintik programozasnak.;-)
Az IT (information technology) teruleten nagyon keresik a szakembereket, mert allitolag 200-300 ezer munkas hianyzik az USA-ban. Ennek ellenere, azt hiszem, hogy nagyon valogatosak. Onnan gondolom, mert sok programozo nem talal munkat. En ugy talaltam ezt a munkat, hogy beiratkoztam itt az egyetemre, es onnan elkuldtek szakmai gyakorlatra (internship), es itt felvettek allando munkara, azota is itt vagyok.
A New York Times vasarnapi szamaban a Help Wanted-ban meg tudod nezni a hirdeteseket, es probalj meg rajuk valaszolni. Legtobben azt kerik, hogy faxold el a resume-d. Persze, nem tudom, hogy Delphi-s programozokat mennyire keresnek. A legjobb lenne tenyleg, ha ismeros utjan tudnal bekerulni valahova, mert allitolag kb. a munkak 15%-a van meghirdetve. Probald meg azt a web cimet, amit Tibor ajanlott.
A masik problema, hogy nem tudom, hogy van-e munkavallalasi engedelyed. Ugyan vannak cegek, akik ebben segitenek, de vannak, akik olyant akarnak felvenni, akinek mar minden papirja rendben.