Oszt' a takarányrépa magot megvette e mán gazdaasszony? Mert szaporodnak az állatok, kavarognak a tervek azt látom.
:)
Ma reggel jutottál eszembe, mikor a répát tisztítottam a nyulaknak. A tyúkoknak is szoktam szeletelni, vagy ha sietek csak hosszában kettévágom és bedobom.
"A 2011-es év melegebb lesz a sokévi átlagnál, bár nem lesznek kánikulás szakaszok. A csapadék 100-150 mm-el kevesebb lesz- árulta el sejtelmesen a mérnök." A Dávid naptárra gondoltam.
Énrám akkor tör majd a visszafoghatatlan türelmetlenség, ha kibújik a nap. Múlt héten volt 1-2 napos nap, rögtön kint találtam magam, lestem a kibújó tavaszi hagymás virágokat, szöszmötöltem a kertben... Mikor lesz már jobb idő?? Persze mit akarok, jan. első fele van...:(
Nem azt írta hogy csak azt lehet hanem hogy ő ilyenkor csak azt szokott. Nemkem szépek voltak a palánták de azért nem bánnám ha naggyobbak lennének.No meg türelmetlen is vagyok.
Igaz, nekem csak egy évnyi a tapasztalatom, de azt mondom, kár szenvedni a túl korai vetéssel. Ideteszed-odateszed, nincs elég fény, túl hideg-túl meleg, nyurgulnak, gyengék.
Tudod mekkora palántákat ültettem tavaly ki a szabadföldbe? Némelyik talán 5 centis se volt. De ahogy kiütettem, mint akit se…berúgtak, úgy meglódultak! Olyan ez , mint a nyelvtanulás: amit itthon, nem természetes közegben 5 év alatt tanulsz meg, azt a saját földjén 5 hónap alatt. Na, ez aztán egy szakszerű hasonlat. De tényleg. Hinnéd, hogy egyszerre termett a palántázott, szép nagy palánták voltak pedig) cukkinim, meg amit ugyanakkor szabadföldbe vetettem? Pedig a palánták biztos egy hónappal idősebb növények voltak!
Én is kibírom, febr. közepéig semmit!
Lehet, hogy teszek majd 4-5 zellert, többet én se, mert nem is ehetném, viszont húslevesben egy féldiónyit még kibírok és én meg nagyon szeret(ném) az ízét. Csak hát megöl a disznó, ha nem vigyázok…
KÉRDÉS: kinek szokott lenni az az egész éves időjárá előrejelzése ami áll. elég jól bejön? Nincs valakinek? Tudjátok, meg lehet rendelni….
Nem tudom vannak-e új képeim. Most kezdek megint begolyózni. Eddig a vetőmag vásárlás készített ki, most meg hogy el vessem-e már a paprika paradicsom magokat.
A paraszt bácsi riportot ad a televízioban. Ott van a polgármester is és azt mondja a parasztnak, hogy túlozzon, ha rálép a lábára. - Hány gyereke van, bácsi ? - kérdi a riporter. - 10 van. - Szép család! - mondja a riporter. - És hány szobás lakásuk van? - Egy (a polgármester rálép a lábára) - dee személyenként - mondja a parasztbácsi. - És mennyi a fizetés, bácsika? - kérdi a riporter. - Hát, az igazat megvallva, 500 ft (a polgármester megint rálép a lábára) ... deeee naponta! - mondja büszkén az öreg. - És mi a hobbija, bácsi? A parasztbácsi nem tudja mi az a hobbi, így azt mondja: - 25 centi (a polgármester rálép a lábára) deeeee hidegvízben!