Keresés

Részletes keresés

újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1138

úgy gondolom, hogy a gazdpol rovat nem az a hely....

De csak pufogtasd, majd legfeljebb kimoderálnak...

Előzmény: El Qradi (1135)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1137

No ezeket már nem is akartam felsorolni, mert erősen falra hányt borsó......

Egy csomó mindenről halvány lila gőzük nincs - csak az általuk ismert két-három dolgot mantrázzák. De hogy máshol milyen feltételek, körülmények vannak, azt számításba se veszik.

Eccerű világkép alapján eccerű elképzeléseik vannak. :)

Előzmény: advocatusdiaboli (1134)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1136

"Pedig nincs olyan messze"

Olyannyira nincs messze, hogy már régen be van vezetve a kisebbségnél. Most vettem egy panelt, teljesen lepusztítva, de kurva jó áron. Még nem volt időm kényszerkijelenteni a korábban ide bejelentkezett albérlőt, eképpen jönnek a levelek (a világon létező összes kommunikációs és egyéb szolgátatótól, darabonként 200-400 ezer ft), de nem ez a lényeg, hanem az, hogy jön banki számlalevelet is bedob a postás, amin fel van tüntetve a kincstártól érkező havi 110 rugó. Na ez az FNA, baszod.

Előzmény: El Qradi (1131)
El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1135

Lehet, hogy az egód magas, de a humorézéked és az ingerküszöböd elég alacsony...

Előzmény: újmóni (1133)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1134

Ott az sem ér valami sokat, és arányaiban az sem több ott, mint a magyar segélyek - a gazdaság teljesítőképességéhez mérten. Azt is nagyon fontos figyelembe venni, hogy mekkora tömeget érint - a magyar adórendszer alapvetően rossz, gazdaságellenes hatásainak, a folyamatosan rossz gazdaság- és munkaerőpiaci politikának köszönhetően ugyanis az EU-ban jó ideje (Máltával holtversenyben, de ott meg a hagyományosan egykeresős családmodell a fő ludas) minálunk a legkisebb a gazdasági aktivitás. Lehet ragozni, hogy mennyi a segély - csak arányaiban feleannyi embernek sem fizetik azt Ausztriában, mint minálunk, és Németországban például 3 "dolgozóra" jut egy eltartott, míg nálunk 1:1 az arány - azért ez nagyon más így...

A gazdaság dinamizálása, a munkaerőpiac bővítése viszont csupa olyan lépést igényelne, amely pont ellentétes az FNA szellemével.

Előzmény: El Qradi (1126)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1133

Mi lenne, ha a hülye poénjaidat átvinnéd a polidilibe...?

Senki nem tud rajta röhögni. Annyira szánalmas!

Előzmény: El Qradi (1130)
rizsa31 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1132

lekváros abrosz: "orbitális baromság

a zemberek 99%-a nem megy el plusz 35 ropiért dolgozni ha amúgy kap fna-t

sőt, igen nagy részük semmilyen körülmények között nem megy el ennyiért melózni" 

El Qradi.: "El fog menni. Emberi alaptermészet és alapigény, hogy többhöz juthasson hozzá."

Még végig sem olvastam az összes hsz-t, de egyértelműen hozzád csatlakozom ebben a kérdésben, El Q!! Ez egyértelmű, hogy az átlagember 90 %-a el fog menni dolgozni, mert dolgozni jó, unatkozni sz.r, ráadásul, ha a kicsivel több pénzből TV-t is lehet venni, akkor naná!

Akik itt az ember, mint lusta lény vízióba próbálják ringatni magukat, azok szerintem annyi ideje dolgoznak közgazdászként, hogy teljesen magukból indulnak ki, vagy nem tudom, de nem jók antropológiából meg pszichológiából, én azt látom. A Homo Sapiens tevékeny és kreatív, csakis akkor nem csinál semmit, mikor be van szorítva a bádogvárosba, ahol max. csak a szeméttelepen turkálhat!!

Előzmény: El Qradi (1033)
El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1131

"Iszonyat messze van azt FNA-tól..."

Pedig nincs olyan messze, a szociális védőháló része.

A logikája, senki nem maradhat ellátatlanul, ezért tilos

a kéregetés és a koldulás

Előzmény: újmóni (1129)
El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1130

"Már megint sárga csíkot látok..... :-)))"

Magad után? Irány a mellékhelység de izibe...

Bitte auf Klo gehen...

Előzmény: újmóni (1127)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1129

Iszonyat messze van azt FNA-tól... VAg y pedig ti értelmezitek félre az FNA-t.

újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1128

Talán mert nem vagyok parazita.

újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1127

Már megint sárga csíkot látok..... :-)))

El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1126

"Minek mennék oda, mikor itthonról fordítok német, osztrák, stb. cégeknek....? :-DDD  Tisztességesen fizetnek."

Talán azért, mert Ausztriában ha nincs munkád, nincs segélyed, akkor is jár 397 euro, mint Sozhilfe... tudod, ennek olyan FNA szaga van...

Előzmény: újmóni (1123)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1125

Olaszországban már ezeleőtt 30 évvel se lehetett - hivatalosan - idegenvezetni külföldieknek. Csak helybéli idegenvezetőt lehetett igénybe venni.

Tehát ez nem újdonság...

Mindazonáltal a neten (is) végezhető munkák viszont így ellenőrizhetetlenek. Csak a szakértelem számít, lesz.rják a papírokat.

Előzmény: El Qradi (1122)
zsupuzsóka Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1124

Szvsz tény, hogy a most negyedszázados magyar adórendszer is pocsékabb, mint a születésekor volt! LOL
"Az adóváltozásnak kézzelfogható, pontosabban a zsebre menő hatása volt már az új adórendszer első évében. Míg 1987-ben még csak 14 milliárd forintnyi lakossági adóbevétel volt, egy évvel később már 24 milliárdnyi szja-t fizettünk be – ez egy év alatt 71 százalékos növekedést jelent. Pedig az átlagos szja-teher ekkor még csak 13,5 százalék volt; egy évvel később már 16 százalék fölött, a Bokros-csomag hatására 1996-ban pedig már 31,5 százalékon állt.
Az új rendszer bevezetésétől a Bokros-csomag évéig, tehát 1995-ig minden kormány először az szja-rendszert piszkálta meg, ha több pénzre volt szüksége a gazdasági bajok kezeléséhez, a költségvetés befoltozásához. 1988-as árakon számolva az emlegetett nyolcéves periódusban a költségvetés szja-bevételei hatszorosára, fogyasztási adóbevételei a háromszorosára, a vállalatok befizetései pedig nem egészen kétszeresükre emelkedtek."
http://index.hu/gazdasag/2013/01/03/25_eves_az_adorendszer/
Szvsz az FNA-ra is ott lesz fedezet, ahol akarják, hogy legyen! Szvsz továbbra sincs Isten, csak az emberi képzeletben és így egyetlen népnek a léte sem függ se a saját, se a mások képzelete által teremtett Istentől és a másokon így élősködő és néphülyítő blablákkal operáló, hittérítő rabbiktól, igehírdető papoktól és prédikátoroktól, sőt a világi hatalom igahúzó rabszolgáira is csak fogyasztóként lesz majd szükség a jövőbent ...:P
De ha mégis hisztek a csodákban, meg a hit teremtő erejében, akkor most  szvsz az FNA a megvalósításra váró csoda!  - Jan. 14-ig még aláírhatjátok az EU-s petíciót:  http://basicincome2013.eu/ubi/hu/

újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1123

Minek mennék oda, mikor itthonról fordítok német, osztrák, stb. cégeknek....? :-DDD  Tisztességesen fizetnek.

Előzmény: El Qradi (1122)
El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1122

"öööö.... nem pontosan értem, mivel is akarják ellehetetleníteni a munkavállalást... Hol...?"

Pl. Ausztriában úgy, hogy nem fogadják el a magyar tolmács és szakfordítói végzettséget és papírokat kamarai kötöttségre hivatkozva.

Te ott a nagy egóddal mehetnél a mekdöncibe pultosnak...

Előzmény: újmóni (1118)
Parapolis a görög Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1121

Hát azzal, hogy adóztatják. Nem is akármennyire. ;-)

Előzmény: újmóni (1118)
Parapolis a görög Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1120

Azt, hogy kretén a jogrendszer készséggel aláírom én is. Az ÁFA levonási jog részlegessége viszont az említett esetekben sajnos érthető. Tipikus esete ez annak, amikor a kevés tisztességes vállalkozás szív a sok kretén miatt. Amit én kifogásolok az nem is a levonási tilalom, hanem az, hogy akkor sem vonható le az ÁFA, ha egyébként bizonyítani tudnád, hogy nincs magáncélú használat. (Pl. telefon esetén ez nem is nagyon lenne ellenőrizhető.)

Előzmény: advocatusdiaboli (1115)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1119

Megelőztél. :)

A sportoló tesz is valamit azért, hogy feljebb kerüljön...

Itt viszont olyan emberek követelnek - felfelé nézve - sokkal magasabb apanázst (segélyt..), akik mit sem tesznek önmagukért.

Sőt, azok a leghangosabb követelőzők, akik nem is akarnak semmit tenni magukért. :-((((

Előzmény: advocatusdiaboli (1116)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1118

öööö.... nem pontosan értem, mivel is akarják ellehetetleníteni a munkavállalást... Hol...?

Előzmény: Parapolis a görög (1113)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1117
Igazad van, hagyjuk. Lényegében mindenki érti csak máshogy értelmezi..
Előzmény: advocatusdiaboli (1106)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1116

A sportoló tesz is valamit azért, hogy feljebb kerüljön...

Itt viszont olyan emberek követelnek - felfelé nézve - sokkal magasabb apanázst (segélyt..), akik mit sem tesznek önmagukért. Ebben az esetben jogos őket szembesíteni azzal, hogy az ő attitűdjükkel mennyivel rosszabbul is lehet járni...

Egyébként meg tökmindegy, ami nincs, azt elosztani sem lehet...

Előzmény: arnys2 (1114)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1115

Megmondom férfiasan, hogy a 125 milliós plafon nekem új, én a jóval alacsonyabb korábbin ragadtam le... De rendben, ezt elfogadom.

Egyébként igazad van, de azért hozzátenném, hogy a kérdésre a válasz nem bináris, mert még egy ÁFA körbe tartozó cég sem vonhatja le az ÁFÁ-t minden bejövő számlája után, sőt, a kretén és tisztességtelen hazai jogrendben nagyon is jelentős azon tényleges céges kiadások köre, ahol az ÁFA nem elszámolható (kezdve a már említett cégautóval, mondhatjuk a közüzemi vagy telekommunikációs számlák részleges ÁFA elszámolhatóságát is) - tehát elég sok terület van, ahol az adórendszer végfelhasználónak tekinti a céget még akkor is, ha teljesen egyértelműen közvetített dologról van szó.

Előzmény: Parapolis a görög (1111)
arnys2 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1114

az emberek mindig csak felfelé néznek, szigorúan csak felfelé, semerre másfelé...

Hát merre nézzenek, lefelé?

Lehet persze lefelé is nézni, a harmadosztályú sportoló is széttekinthet elégedetten, hogy ő az emberiség 99,9%-ánál jobb a maga sportágában, a B.Sc-t frissen megszerzett diák is megállapíthatja, hogy az emberiség 99,9%-ánál többet tud a maga tudományterületéről, csak éppen a sikerekhez nem ez az út vezet el.

A magyar átlagember is szétnézhetne, és megállapíthatná, hogy ő jobban él az emberiség 70%-ánál, de mire lenne ez jó? Nézzen felfelé, lássa meg a nála sokkal jobban élőket, és találja meg a módját, hogy feljebb jusson.

Előzmény: advocatusdiaboli (1088)
Parapolis a görög Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1113

Ilyen alapon most a munkavállalást akarják ellehetetleníteni, az miért jobb? Van sok fejlesztés, de egyre kevesebben jutnak bevételhez, hogy használni is tudják. Nem lenne jobb egy arany középút?

Előzmény: újmóni (1107)
El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1112

"Bevezetik a 27% ÁFÁ-t.

Ekkor az importőr 750 Ft + ÁFÁ-ért fogja adni a hóbelevancot. A kiskereskedő továbbadja 1000 Ft + ÁFA = 1270 Ft áron, a beszerzéshez kapcsolódó ÁFÁ-t természetesen levonja. Nyer rajta 250 Ft-ot.

A 270 Ft ÁFÁ-ból 50-et az importőr, 50-et a kiskereskedő, 170-et a vevő fizet meg."

Szerintem meg nem.

Kerekítsük a példát 25%-os áfára és 750 Ft-os importőri árra, az egyszerűbb számolás miatt.

Bejön az áru 750 Ft-ért továbbadja 800-ért a kiskereskedőnek.

Azaz kiszámláz 800 Ft +25% ÁFA-t (+200 Ft) = 1000 Ft-ot.

Visszaigényli a 750 Ft utáni ÁFA-t, 187,50 Ft-ot.

A különbség 13,50 Ft.

A kiskereskedő továbbadja 1200 Ft +ÁFA-ért a végfelhasználónak.

1200 +300 Ft (ÁFA) = 1500 Ft.

Ebből visszaigényel 800 Ft utáni ÁFA-t, azaz 200 Ft-ot.

A különbség 100 Ft.

Az állam kapott a kisker árból a végfelhasználótól 300 Ft ÁFA-t,

a kiskereskedőtől 100 Ft-ot,

a importrtől 13,50 Ft-ot.

Ez nagyon szép lenne, de nem igaz.

A kisker és az importőr azonban nem ennyit fizet a gyakorlatban.

Ugyanis a kisker és az importőr az egyéb költség számlái alapján ebből további

ÁFA-t von le, azaz a végén ennek csak a töredéke kerül a 100 + 13,50-nek

az államhoz.

Előzmény: arnys2 (1104)
Parapolis a görög Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1111

Igen, 125 milliós éves árbevételig. 2013-ban vezették be, a kisvállalkozások így tudnak védekezni a ki nem fizetett számlák ÁFA vonzata ellen. Én ezt kívántam kiemelni. Te mit? Hogy nem idéztem be az összes részletet? Vagy mit?

Azon ment egy kis vita, hogy a (fizetendő) ÁFA költség-e a cégeknek. Nem, nem az. És 10 "vállalkozóból" 9 ezt nem érti. De azért csodálkozzunk, hogy hát nem hatékonyak a cégek...

Igen a ki nem fizetett számlák problémát jelentenek, de ennek a világon semmi köze az ÁFA rendszerhez. Ugyanis az ÁFA rendszer szempontjából pont ugyanilyen "anomália" a ki nem fizetett ÁFA levonása. Pont az teremti meg az ÁFA rendszerében az egyensúlyt, hogyha levonható az egyik oldalon a ki nem fizetett számla ÁFÁja, akkor az a másik oldalon befizetendő. A számlák ki nem fizetését az üzleti partnereiden kérd számon, ne az ÁFA rendszeren.

Előzmény: advocatusdiaboli (1080)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1110

Pl. ki gondolta volna, hogy egy biciklis ételszállító szolgálatra lehet vállalkozást alapítani? Egy tök normál konyhában főz, bicajjal viszi ki a kaját. Ráadásul társ-bloggerek receptjeit főzi - kvázi kölcsönös reklám (ingyen).

http://ketkeretkem.sod.hu/about/

Előzmény: advocatusdiaboli (1105)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1109

Az a baj, hogy megint kiveszel egy elemet, és azt hiszed, hogy a rendszer többi része változatlan marad. A totál kifordított gazdasági rendszeretek esetén. Pedig NEM.

De ezzel nem tudtok kalkulálni, mert lövésetek sincs, hogy miként alakulnak a társadalmi-gazdasági folyamatok az új felállásban. Azaz: még csak saccolni sem lehet, hogy mennyi pénz fog befolyni.

Előzmény: El Qradi (1108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!