eszembe jutott, hogy kérhetnénk az eladótól egy képet, amin rajta van az összes Cure lemeze amit mindkét helyen hirdett:) azt hiszem erre várhatunk még 1-2 évet :))
igen ezt már én is lecsekkoltam, de most pl. 500Ft-ért árulja az összes bakelit lemezét fixáron, ami nem is olyan rosz, de persze én is 'elég' sz@rságnak tartom, hogy egy üzlet, felvásárolhat egy gyűjteményt aztán továbbadhatja az egészet(!) busás áron...
On-line mizéria: eddig szerencsém volt (miazhogy hihetetlenül nagyon, pedig csak most kezdtem!)...nem tudom mi a rosszabb nagyot, vagy sok kicsit bukni, szerintem az utóbbi, de ami a lényeg, neked megéri e, ha igen kockáztatsz ígyis úgyis megteszed...
Bakelitárak: szeintem többet érnek mint a CD, márcsak anyagköltség miatt is+kicsit antik (én ennek ellenére sem tartom különlegességek, számomra egyszerűen hallhatóan jobban szól, és láthatóan élvezhető). A minősége miatt megérne akár 4-7e Ft ot is, a gond az, hogy kevés a magyar pénze, és mindemellett nem bízhatsz meg az eladó minősítésében (karcos, ekével szántott, koszos, kopott, szakadt stb.), szóval elég nehéz ellenőrizni a minőségét, amiatt érdemesebb olcsón hozzájutni.
A lemezjátszóról: a lényeg, hogy nem kell új vagy új használt minősítésű belőle. Lehetőleg legyen közvetlen meghajtású, fej nélküli, lehetőleg S karral, cserélhető bajonettes fejtokkal, akár minden extra nélkül (gondolom nem lemezlovaskodni akartok a Cure LP-kkel), a lényeg, hogy jó tűd legyen hozzá, és jó előerősítős ria korrektorod, ez összesen: max 15e lejátszó (Omnitroic, Technics), 6-12e tű (Ortofon)+3e fejtok (headshell, Omnitronic), ha nincs, és 6e korrektor.
Ja, és a tanulság szerintem inkább az, hogy online is lehet vásárolni nyugodtan, csak résen kell lenni, és ha valami gyanús (ami ráadásul nem kihagyhatatlan), inkább hagyni a fenébe. Persze, hogy ki mit ítél gyanúsnak, az változó. Ez a jellemtelenek szerencséje. Szerintem ilyenkor még a paranoia is jobb, mint a határtalan bizalom.
Szintén??? JAAAA, tényleg, ennek is az van, hiszen megmondta! Hehe. ;)
Egyébként a negatív vélemény kiemelt sorában nekem az a döbbenetes, hogy egyesek még ennyi év után is így meg tudnak lepődni azon, hogy szabadáras a piac.
Ami a cikkcsomagot illeti, ezek szerint ezügyben jó volt az emberismeretem (hogy fényezzem magamat kicsit), mivel én voltam az, aki képet kért tőle a vásárlás előtt + listát a cuccokról, amire egy tipikus idióta választ írt a kérés megválaszolása helyett. Valami olyasmit, nyálas stílusban, hogy "2 db A4-es boríték telis-tele csúcsszuper cikkekkel és képekkel! Gyorsan üsd le, nem fogod megbánni!" Gondoltam, hogy anyádat nézd hülyének, de csak annyit írtam neki, hogy köszi, inkább megvárom a képet. Mondta, hogy jó, majd jövő hétre megpróbál csinálni. Végül persze semmi nem lett belőle, aztán te megnyerted.
valóban, egy jó lemezjátszó ami ki is hozza azt amit a bakelit tud, az nem árt, de ugye ez nem tízezres tétel,...
ami pedig a cure bakeliteket illeti, ha neked van ami felesleges, akkor átkonvertálhatod cure dvd-re:-) nálam:-) abból az 540-ből tán valami ami érdekes lehet.
sajnos a r@banc átejtett, mert az általa 2 a4es tasaknak nevezett cure cikk helyett kaptam 8 posztert és 2 koszos cikket. 2 hónap után meguntam a könyörgést, ha valakinek megér ezerpárszáz forintot a lelkiismerete ám tegye.
ebből a tanulság az hogy csak személyesen veszek (vagy vesznek át haverok) anyagot, soha posta. ami utánvételes, vagy előre kell perkálni az nálam ohne...
egy hajón dolgozó haverom aki korábban Top gun újságokat gyűjtött, úgy derítette ki mennyit ér az általa óvott gyűjteménye, h először bement a boltba és azt kérdezte, mennyiért kaphat ilyen olyan újságot. ekkor a bótos megmondta, ő mennyiért adna el.
erre elővette az újságot, és felajánlotta a bótosnak ezért az árért. ehelyett a boltos szemen röhögte és a hatodárat ajánlotta fel. így mennek ezek na.
a jelenlegi -molnar nevezetű- ideiglenesen nevezhető nyertesről az alábbi kritikát olvastam. ebből kiderül h az illetőnek szintén van lemezboltja, tehát nem is érdemes a vaterára és a másikra licitálni, mert számomra egyértelmű: itt egy másik bolt tulaj akarja megvenni a lemezeket, hogy utána 3-4x áron továbbértékesítse. undorító. szó sincs itt cure iránti hűségről.
Negatív vélemény: Az általa javasolt helyszínre és időpontban el sem jött. 15 perc késéssel a beosztottja érkezett meg, aki viszont, egy a lemezborítón lévő néhány centiméteres hátoldali beszakadás miatt le akarta alkudni az árat. Több szót nem érdemes rá vesztegetni. Egyébként pedig javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki a következőket: Ajánljon fel az úr lemezboltjában megvételre bármilyen hanglemezt, majd nézze meg, hogy az általa ajánlott átvételi árnak a hányszorosáért árulja a bolt az ugyanolyan lemezt. Döbbenetes élményben lesz része!
Angliából és Németországból érdemes rendelni. Néhánytucat rendelés után tipikus árak:
UK: 1-2 lemeznél 1-2 font + 2-4 a posta 2-5 lemeznél összesen 5-8 a posta
DE: kábé ugyanannyi euróban, de nem raknak fel annyi lemezt.
Érdemes türelemmel lenni,, várni 1-2 hetet a megfelelő vásárra :)
tehát hacsak nem egy nagyon fontos darabot szeretnék, a darabárat 1000 ft alatt lehet tartani. Ezért a pénzért sokszor "mintha új" borítójú, szinte le sem játszott darabokat lehet kapni....
szóval vatera + teszvesz nevetséges
(Aki komolyan belevág, az kezdje egy jó lemzjátszóval - meg is kell őrizni a lemezek minőségét + ki kell hozni a minőséget belőle)
érdekes hogy visszajött a bakelit-kor, rajtam nemrégen tört ki, és 800-1000 ft-ért mindennel együtt megéri cure bakeliteket venni. ha valakinek ez a hobbija, sőt, élete...
az eby-jel az a gond, hogy mondjuk 5 dolcsi egy bakelit, de mondjuk 10 dolcsi a posta, plusz 9 ha registered akarod küldetni. máris 4 ezer ft. ott is akkor okés a dolog ha egy kupacban adnak el sokat, de ott akkor jó nagy összeget kell perkálni és nagyobb az esélye h...na mindegy.
úgy látom ez a bakelites árverés valahol 15 ezer körül fog majd megállni....
Láttam mindkét helyen, és remélem, fórumos lesz a nyertes ott is meg amott is, így hamar kiderül az igazság. Ha 2 nyertes lesz, és mindketten megkapják a lemezeket, olyan állapotban, ahogy az a jellemzésben írva van, ingyen felajánlom neked a Disintegrationt, feltéve, hogy köztük leszek. :)
Örvendezzetek! Valahol megnyílt Magyarország egyetlen olyan boltja, mely csakis Cure-bakeliteket árul. Külön érdekessége, hogy tök ugyanolyan állapotban. Sérült borítós, magyar nyomású Disintegration kell? 1 Ft kilója! :)