Keresés

Részletes keresés

Samir Kambala Creative Commons License 2011.07.21 0 0 425

Akkor én írok Neked! Én is a régi, történelmi helyeket kedvelem, tetszenek a romok is, a lakóházak ahol sok növény van, meg olyan természetes. Imádom a követ, a fát, a természetes anyagokat. Az otthonos helyeket pl. ahol Ezel szülei laknak, az a ház, a kert nagyon klassz.

A legjobban az a ház tetszett, ahol az a lovas ember (nem tudom a nevét) lakott és ott is lőtte le Ali. Volt errél szó a fórumban is.

Elég rosszul jött át amit írtam. Sok helyen jártam már a legjobban Szicília tetszett, ott kellemesen csalódtam.

Isztambulnál meg fordítva volt, ott meg rendesen csalódtam. Mint már írtam ez 20 éve volt, szóval nem mérvadó.

Most újra elmennék...főleg azokra a helyekre, ahol forgattak. Megkeresem azt az újságot és elteszem a cikket!

Előzmény: Pandus (424)
Pandus Creative Commons License 2011.07.21 0 0 424

Csupán azt akartam leírni, hogy egy város a filmben olyan, amilyennek beállítjuk. - ebben egyet is értünk. Samir véleményét nem osztom - de ezért nem írtam neki, minek. ízlések és pofonok. én a régi, történelmi emlékekre vagyok kíváncsi, ő nyilván az új építészeti csodákra. nincs is ezzel gond.

OFF

Bejrútot meg nem láttam szépnek, izgalmasnak annál inkább, de inkább a tankok, rendőrök és katonák miatt, mikor ott áll egy tank a szálloda bejáratánál.... megkérdeztem, hogy most itt bombát találtak, vagy mi van, hogy egyáltalán fölmenjek-e a szobába vagy pucoljak valahova el. Mondta a tankban ülő katona, hogy biztos hallottam a szír eseményekről. Na ja, de az párszáz km-re van. végül a szállodával szemben tüntetés volt (nyilván vmi szír mellett vagy ellen), és csak lopva, függöny mögül mertem én is fotózni az ablakból, mert simán belőttek volna. Szóval az egy izgi este volt, de ilyenekre mégsem vágyom.

Előzmény: Törölt nick (423)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.21 0 0 423

Elnézést, a címzettet tényleg kettővel elcímeztem, de nem is ez volt a lényeg. Csupán azt akartam leírni, hogy egy város a filmben olyan, amilyennek beállítjuk. Meg lehet nézni Budapestet a Szőke Kóla című filmben. Szerintem nem olyan, egy túristának nem hiszem hogy ez marad meg belőle amilyen a VIII. ker.

Előzmény: Pandus (422)
Pandus Creative Commons License 2011.07.21 0 0 422

én azt hiszem, a hsz-edet 2-vel odébb címezted, samirnak akartad ezt válaszolni. magam bejrútban meg most májusban ilyeneket fotóztam, de ezzel hagyjuk is az OFFot:

Előzmény: Törölt nick (419)
ferapont Creative Commons License 2011.07.21 0 0 421

Nyilván a törökök is figyeltek arra, hogy ahol csak lehet szép környezetben, idilli beállításban forgassanak, csak a legszükségesebb mértékben, ahol indokolt volt mentek be a "sűrűjébe" azaz  annak is inkább csak a  szélére.

Az amit az átlag turista megnéz az a történelmi óváros és a Galata-híd és a Taksim tér közötti rész (főleg a sétálóutca) és a Besiktas stadion környéke (a Dolmarbahce-palota okán).

Akárhogy is van, az nagyon lejön a sorozatból, hogy Isztalmbul fekvése páratlanul szép és hogy annál is nagyobb város, mint amit elképzelünk vagy sejtünk.

Előzmény: Törölt nick (419)
ferapont Creative Commons License 2011.07.21 0 0 420

Hát igen, ezbennem is felötlött. Leszúrnak valakit a kórházban, egy ember meg ott van véres kézzel és elengedik simán. Mi lett a késsel, amit Sekizbe döfött? Ott maradt? Rajta az ujjlenyomataival? Vagy zsebrevágta? Rendőr sehol, aki igazoltathatná. Másnap meg fogják magukat és egy embert az intenzív osztályról minden fennakadás nélkül kivisznek, lélegeztető gépestől, monitorostól.

Bárkit le lehet lőni, vagy le lehet szúrni bűntetlenül? Érdemi komoly nyomozást nem láttunk.

Leszúrták már Kamilt, Sebnemet, Tefot, Temmuzt egyik sem halt bele, viszont ha Ezel szúr (életében először) az rögtön halálos.

Ebből is látszik, hogy Ezel mennyire különleges, ő mindent hibátlanul csinál :-)))

Előzmény: Pandus (418)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.21 0 0 419

Nálunk sem úgy működik, hogy Demján odatelefonál a miniszternek és holnaptól Kedvesnek nincs vagyona és a börtönben csücsül. Vagy Alekosz a műhelyében heti 2-3 ujjat lenyisszant büntetlenül. Esetleg Whiskyst beöltöztetik szerelőnek és kisétál a börtönből.

Ez Törökország, annak is egy filmesített változata. Azt hiszed Isztambul olyan, mint a filmben látod? Valóban vannak olyan részek mint amik láthatók, de ahhoz hogy oda eljuss sok olyan látványban esz részed, ami megváltoztatja a benned kialakult képet. Ha ejtőernyővel dobnának azokra a helyekre akkor esetleg.

Ezzel az erővel forgathatták volna Damaszkuszban, Ammanban vagy akár Bejrútban is a filmet, ott is vannak ilyen szép illetve kevésbé helyek.

Bejrút:

de van neki ilyen arca is:

Előzmény: Pandus (418)
Pandus Creative Commons License 2011.07.21 0 0 418

én mondjuk leginkább azht nem értem, hogy ha Ezel - vagy bárki - megöl egy embert a kórházban, amire tanúk is vannak, akkor hogy sétálhat ki nyugodtan, hogy nem fogják el, nem veszik üldözőbe, sőt másnap is nyugodtan sétafika. vagy ifj. Ramiz úgy nézett ki, mint aki infarktusban halt meg?

Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.07.20 0 0 417

Ez a jelenet a szervízben mega LoL volt. Ali rulez!!

Samir Kambala Creative Commons License 2011.07.19 0 0 416

Sziasztok!

Ma végigolvastam az összes hozzászólást, persze volt amit már töröltek...de arra nem is lettem volna kíváncsi!

Nekem is nagyon tetszik a sorozat. Csalódás volt megtudni, hogy kivágnak egy csomó mindent és minden vágyam megnézni a teljes részeket. Már írtam is egy e-mailt az RTL Klubnak, kíváncsi vagyok válaszolnak-e valamit?

Kb. 20 éve én is voltam Isztanbulban, de nem is álmodtam volna, hogy ilyen gyönyörű az a város, akkor nagyon csúnya, romos, koszos volt. Nagy csalódás volt az életemben. De azóta hosszú idő telt el és sokat változott minden.

Azok a színhelyek a sorozatban...fantasztikusak.

Legszívesebben már holnap elindulnék megnézni a forgatás helyszíneit. Az egyik pletykalappan részletesen benne is voltak a helyek.

Tuti, hogy már meg is indult az Ezel-túrizmus!

ferapont Creative Commons License 2011.07.19 0 0 415

Tegnap amikor kijöttek a kórházból egy rendőr ott tett-vett Ali kocsijánál. Azt kérdezte, hogy övé-e a kocsi? De hogy mit  válaszolt Ali nem tudjuk és hogy mi lett a kocsival azt sem, csak sejthetjük, hogy ez a kocsi is úgy járt mint Ezel csodaautója. Einstandolták.

Ugyancsak nem rémlik, hogy Ali medencés lakását mikor milyen körülmények között vesztette el.

Előzmény: Pandus (409)
ferapont Creative Commons License 2011.07.19 0 0 414

Hol látsz a hsz-emben spoilert?? Előzményeket szoktál olvasni?

Előzmény: orsolya58 (408)
Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.07.19 0 0 413

Hálás vagyok neked ezért a magyarázatért.:-))

Előzmény: ferapont (407)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.07.19 0 0 412

Ez olyan dolog, mint amikor a másik nick itt verte magát, hogy "mert a Youtube-on úgyis fent van".

Erre a választ már nem is fejtettem ki, mert annyira nevetséges, és gyerekes... az ember nem is hinné, hogy erre időt és helyet kell pazarolni. Az Interneten szinte minden fent van, ez nem újdonság. De azért külön tenni is kell: rákeresni, letölteni, kattintani, elindítani. Csak az nézi meg, aki akarja. Újságot is csak az olvassa el, aki akarja.

Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy filmes témákkal foglalkozó fórumokon (kultúremberek között), van egy ilyen szabály, etikett, netikett, vagy bárhogy nevezzük. Ismét a Port.hu fórumot tudnám egy példának felhozni, ott is be tudják tartani az illemszabályokat:

http://forum.port.hu/

Ott is van Ezel topik, ha valakit esetleg érdekel:

http://forum.port.hu/viewtopic.php?topic_id=40665

Meg azért az sem mindegy, hogy valaki csak érintőlegesen, szinte véletlenül ír le valamilyen információt, vagy rögtön belecsap a lecsóba és megírja a végkifejletet. Ez már pofátlanság, és a kitiltott nick pont ezt csinálta.

Előzmény: orsolya58 (408)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.07.19 0 0 411

Én már megnéztem a mai adást (törökül), lesz benne akció is, lesz sok duma is, amit átugrottam, de talán érthetőbbé válnak dolgok. Majd ha megértem. Ma este.

Előzmény: Pandus (409)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 410

Kenan eddig Sekiznek hívta, most meg már nyolcasnak. A törökök ugyanazt mondják, a magyar szinkron tette ilyenné.

Pandus Creative Commons License 2011.07.19 0 0 409

na akkor most már okosabbak vagyunk, csak még azt nem tudjuk, mi történt szept. 8-án? (=amúgy a tegnapi adás annyira unalmas volt, hogy már-már visszasírtam azokat az időket, amikor kivágtak részket. most mindenképp ezt kellett volna tenni a szenvelgéseknél.

orsolya58 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 408

Fölöslegese spoilerezni, mert ha megveszel egy 2 hétre szóló TV újságot akkor ott előre le van irva , hogy mi fog történni.

Előzmény: ferapont (396)
ferapont Creative Commons License 2011.07.19 0 0 407

De még mielőtt ez megtörténne, rájöttem, hogy az unoka Ramizt az előzetesekben azért nevezik Sekiznek, mert sekiz törökül nyolc.

Nagy felismerés :-O

Előzmény: Pandus (406)
Pandus Creative Commons License 2011.07.18 0 0 406

a mai rtl-es előzetesben már ki is derül, ki fogja kivégezni

Előzmény: Törölt nick (390)
ferapont Creative Commons License 2011.07.18 0 0 405

Az az érzésem, hogy épp a kora miatt, ha nem siet, nem fog tudni Hollywoodban megkapaszkodni, már ha egyáltalán akar. Pedig nagyon megnézném Bondként. De ezt már máskor írtam.

Előzmény: Pandus (404)
Pandus Creative Commons License 2011.07.17 0 0 404

azért ez egy nagyszabású, nagy költségvetésű, részben külföldre is készült sorozat (és még csak 34 volt, amikor elkezdte:-)))

Előzmény: ferapont (400)
ferapont Creative Commons License 2011.07.17 0 0 403

Miközben nézem a sorozatot, benne a mai török társadalom egy lehetséges lenyomatát, a nyüzsgő Isztambult mindig eszembe jut, hogy mindez Kemal Atatürk nélkül nem valósulhatott volna meg. Lehet, hogy a műve nem lett teljes, vannak  még ma ismegoldatlan társadalmi feszültségek, de kétségtelen, hogy ez a mai török iszlám társadalom, sokkal befogadóbb, toleránsabb mint a tőle nem is olyan távol lévő szomszédai és más térségbeli államok.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.17 0 0 402

Rakı: Törökország nem hivatalos nemzeti itala, 40-50% alkoholtartalmú, ánizsmaggal ízesített törköly- vagy gyümölcspárlat. Olyan mint a görög ouzo.

Előzmény: anyagos83 (401)
anyagos83 Creative Commons License 2011.07.17 0 0 401

Üdv Mindenkinek! Nem olvastam a fórumtartalmakat, de lehet hogy már volt szó róla. Engem az érdekelne hogy mi az a fehér ital amit isznak az egész sorozat alatt? Ha valaki leírná, azt +köszönném...

ferapont Creative Commons License 2011.07.16 0 0 400

Hm, 37 éves, azért ez már nem az EGÉSZEN fiatal kategória, persze egy Jancsóhoz vagy Makkhoz képest még az. Ezt nem kötekedésből írtam, nehogy félreértsd :-))))), csupán a 37 évesek iránti kis gonoszkodásból :-O

Előzmény: Pandus (397)
ferapont Creative Commons License 2011.07.16 0 0 399

Persze, csak mi idehaza megszoktuk, ha egy filmben feltűnik 2 Haumann, vagy 2 Jordán, vagy majd 2 Trokán esetleg, akkor ott legkevésbé  névazonosság áll fenn.....

Előzmény: Pandus (398)
Pandus Creative Commons License 2011.07.16 0 0 398

ui és tényleg csak megjegyzés: nálunk egy kb. 20 fős munkahelyen 6 férfi van, abból 3 istván, és abból 2 szűcs istván.

Előzmény: Pandus (397)
Pandus Creative Commons License 2011.07.16 0 0 397

bennem is azonnal felmerült, hogy túl sok itt a bayraktar. :-))) az imdb-n néztem, és nem igen van róluk életrajz, a rendezőről kb. 3 sor, 74-es születésű, tehát egész fiatal.

Előzmény: ferapont (395)
ferapont Creative Commons License 2011.07.16 0 0 396

Vigyázz, a SPOILER nem kívánatos itt!

Előzmény: juzni front (391)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!