Keresés

Részletes keresés

El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1168

"eregeted a lilaködöt, a valóság legcsekélyebb ismerete nélkül.......

Minden, amit ellenszolgáltatás, munka néllkül kapsz, elkorcsosít!"

Mondja ezt egy olyan személy, aki napi 35E Ft-ért sem biztos, hogy megmozdul....

Előzmény: újmóni (1165)
rizsa31 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1167

Az emberek elmennének dolgozni akkor is, ha anélkül is megkapnának 60-80 ezer vagy akárhány forintot.

Az FNA ellenzők pont az mellett kardoskodnak, hogy mindenki a fenekét meresztené otthon a 60-80 ezer forinttal.

De nem havi 35 ezerért, hanem jóval többért. Senkitől sem lehet elvárni, hogy havi 35 ezerért robotoljon. 

Nem olvastam teljesen végig a hsz-eket, csak átfutottam. Konkrét számokról megy most a vita? Vagy ez csak egy példa?

Ha konkrét számokról van szó, akkor nekem 50 ezer forint lenne az az alapjövedelem, ami az én fogyasztási szokásaim mellett maga lenne a Kánaán. Ebből már tudsz fűteni, és kajálni is. Ha a férjem is kapna 50 ezret, és a gyárban ehhez ötvenezret keresne, akkor az a jelenlegi fizetésének felelne meg. Ebből már nem aggódnék a gyerekvállaláson se.

Azt persze nem tudom, hogy akkor a munkáltató mennyit tudna fizetni, többet-e vagy kevesebbet. Az biztos, hogy a jelenlegi helyzetünknél jobb lenne, mégha csak elméleti is ez az egész FNA-kérdés.

Előzmény: arnys2 (1149)
El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1166

"A többiek azt mondták,  majd bolondok lennének +30-40e ft-ért még fel is kelni...."

Bitte ein bißen nachdenken...

A segélye 22,8, meg mellette elmegy fát és terményt lopni.

Ebből van neki 35-40E Ft-ja.

Ha elmegy közmunkára, ott meg kap 40-et.

Megéri?

Nem.

Ha van valakinek 70E FNA-ja, meg tud hozzá keresni

még 35-40-et, akkor van neki összesen 100-110E Ft-ja.

A 100E kontra 40E Ft-ot kell nézni.

Amúgy a cigányokra külön szabályozás kell, mert

a nem jól leszabályzott FNA cigányinkubátorként működne.

Előzmény: újmóni (1161)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1165

eregeted a lilaködöt, a valóság legcsekélyebb ismerete nélkül.......

Sokan akkor se mennének el, ha semmi más nem lenne helyette, csak az ölbe hulló FNA. Minden, amit ellenszolgáltatás, munka néllkül kapsz, elkorcsosít!

Előzmény: El Qradi (1163)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1164

hasznos dolog ez a trolltalanítógomb. :-)))

El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1163

"szeretnek sokan dolgozni. Én is szeretek. De havi 35-ért tuti nem verném  a klavit - ahhoz képest, hogy most napi ennyit meg tudok keresni fordíítással. Még fórumozás közben is."

Te megengedheted magadnak, hogy ne menjél el dolgozni havi 35+FNA-ért.

A lakosság 80%-a nem.

Előzmény: újmóni (1155)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1162

Ha annyira utánam nyomoztál, tudhatnád, hogy messze nem vagyok fiatal. Sőt....

De b.kker, nem érted, hogy amit nyersz a vámon, azt elveszted a réven? :-DDDDDDD

Előzmény: El Qradi (1160)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1161

Ugyanígy a cigányok....

Amikor beindult a közmunka, volt olyan hely, ahol 400 embert hívtak be, elment 30, és végül 5-6 vállalta el. A többiek azt mondták,  majd bolondok lennének +30-40e ft-ért még fel is kelni.....

Előzmény: Konrad (1156)
El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1160

"Na, látom, közelítünk a hadikommunizmushoz...."

Háááát.... érdekes elgondolásaid vannak.... elég fiatal lehetsz,

mert nem emlékszel, amikor még voltak vámtisztek a határon.

A vám nem ördögtől való, a vámvédelem révén erősödött meg

Japán, Tajvan és Finnország..

Előzmény: újmóni (1153)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1159

Pontosan! A képzetlen fiatalok. Akik sajnos egyre többen lesznek..... Teljesen kihagyják a számításból ezeket. ű

Előzmény: Konrad (1156)
El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1158

"Napi 8000 Ft, az kb havi 170.000 Ft nettó."

Napi 8000 Ft, hétvégén, 12 óráért..... vállalod?

Előzmény: arnys2 (1152)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1157

Bocs, de erre csak egy ásítást tudok elnyomni....

Hol írtam, hogy sajnálom....?????

A többi is marhaság.

Előzmény: rizsa31 (1150)
Konrad Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1156

Az a baj, hogy csak a saját környezetedből indulsz ki. Igen, lesznek ilyenek, akik majd dolgozni akarnak, de sokan vannak, akik inkább otthon ülnek. Furcsa módon pont a fiatalok: ott a lakás, szülők eltartják, jön az FNA, mit ugráljon?

Előzmény: El Qradi (1151)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1155

Teljesen irrreális dolgokat írnak...

OK, hogy szeretnek sokan dolgozni. Én is szeretek. De havi 35-ért tuti nem verném  a klavit - ahhoz képest, hogy most napi ennyit meg tudok keresni fordíítással. Még fórumozás közben is. :-DDD

zsupuzsóka Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1154

Vajon az újmóni néven irogató és folytom másokat fikázó trollÓcska mennyiért irogathat 24 órában az index fórumain? 

Szvsz Gogol kérdése izzóan mai: mi vagyunk őrültek, vagy a világ őrült meg körülöttünk?
"Körülöttünk az őrület
Ha igaz a mondás, hogy Földünk a világegyetem elmeosztálya, akkor Magyarország biztos, hogy a zárt osztály. Igaz, a világon van egy pár hozzá fogható, de Európában páratlan. Minden napra jut példa a bizonyítékokból, kis példák, meg nagyok is. Mert például ez a világító kulcstartó az éjféli misén, pláne a helyi politikus aláírásával, bármelyik tébolydában óriási ötlet lenne. A demencia szakambulanciáján biztos kiérdemelne egy döfést az injekciós bácsitól. Itt nálunk a pap egyszerűen fejen vágná az osztogatót. (Igaz itt a pap nem alárendeltje az osztogatónak). Bár, ki tudja, lehet, hogy, mint a bankadót meg a rezsicsökkentést is, át fogja venni Európa, és jövőre már a Vatikán előtt is ilyet fognak osztogatni, esetleg Ferenc pápa 3 centis villogó figurájával (közben 103 nyelven mond áldást).
Aztán itt van a házkutatás, amelyet a be- és feljelentőnél tartanak. A miniszterelnök meg arról panaszkodik, hogy amíg egy bizonyítékot sem látott, addig nem tud mit csinálni. A zárt osztály gyanúja itt nemcsak azért alapos, mert egy normális országban a miniszterelnök tudja, hogy nem neki kellene látnia a bizonyítékokat. Erre van neki a legjobb haverja által vezetett rendőrség, meg a másik még jobb haverja által vezetett ügyészség. (Ezek azért szólhatnának neki, mert a látszat a zárt osztályon is fontos, nehogy már a bolond írja fel a nyugtatót a főorvosnak). Ami teljes elmezavarra utal viszont, az az, hogy éppen azért nincs a kezében bizonyíték, mert az ő további – alacsonyabb szintű, de elmekórtanilag nem túl távol eső – haverjai bojkottáltak minden meghallgatást. Ezeken az illető, akinél házkutatást tartottak, ott lengette a zöld dossziét, hogy „gyertek, nézzétek meg, itt van a bizonyíték”. Ők nem akarták megnézni, aztán panaszkodnak, hogy nem látták. Nem rossz, bár ezt se minden ápolt veszi be.
Arról a nyilvánvalóan tébolydába való tényről nem is szólva, hogy most ugyanazt a dossziét vitték el házkutatás során, amit ő hetek óta lengetett az illetékes parlamenti tagok előtt, hogy nézzék meg.

Szép kis vircsaft, mondaná Hacsek és Sajó.
......
Ma úgy néz ki, az egész néppel gondja van ennek a rendszernek, így mindenkit benn akarnak tartani, és osztogatják is a kábítót rendesen. Így félő most is, hogy sokan, mint én akkor, mihelyt lehet, átmásznak a kerítésen.
Reggelig lehetne sorolni: hol van olyan, hogy a talicskákat kamionokkal, a titkos nokiás dobozokat nyílt százmilliárdos átutalásokkal váltják fel, és a nép tapsol? "
A szerző Vancouverben élő üzletember, közgazdász. (Frank Tibor)
http://hu.press-report.net/clanek-8887005-korulottunk-az-orulet

Ja és az FNA értelméről az Isten sem tudjameggyőzni a vágóhídra is békésen ballagó birkákat....:P

újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1153

Na, látom, közelítünk a hadikommunizmushoz....

advocatusdiaboli már többszáz hsz-sal előbb is megmondta. :)

Előzmény: El Qradi (1148)
arnys2 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1152

Napi 8000 Ft, az kb havi 170.000 Ft nettó.

Előzmény: El Qradi (1151)
El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1151

"Senkitől sem lehet elvárni, hogy havi 35 ezerért robotoljon"

Rosszul ismered az embereket.

Ha kap havi 70-et fixre, meg kereshet mellé még 35-40-et, ha dolgozik,

akkor fog dolgozni.

Engem lepett meg a legjobban, hogy a nálunk minimálbéren foglalkoztatottak

jelentkeztek hétvégi túlmunkára önként, holott csak napi 8000 Ft-ot tudtak

keresni pluszban naponta.

Volt aki két szombat+vasárnap is bejött, annyira fontos volt neki az a

plusz 32.000 Ft, amit kapott érte.

rizsa31 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1150

Jajj nekem! Ne tetézd, ne tetézd... Még a Waldorfot is idekevered, akkor aztán tényleg kész a csőd..... :-DDDDD

Kíváncsi voltam, ki fog ugrani acsarogva R. Steiner nevére! :) 

Mit ne tetézzek? Azt, hogy megkérdeztem, miért sajnálod a munkanélküliektől az 50 ezret? Még arra sem válaszoltál. Ugyanúgy menekülsz a konkrét kérdésektől, mint az általad emlegetett Amway-ügynök.

Tulajdonképpen az egyetlen, amit megtudtunk tőled FNA-vitában az, hogy szerinted minden munkanélküli ingyenélő és FNA-hívő, és hogy szerinted te nem vagy az. 

Steinernek lehet akárhány hibát a szemére vetni, de legalább csinált valamit, és nem a szegényeket ócsárolta! Megpróbált valamit kitalálni, és tett is érte, a pedagógiában és a közgazdaságban is.

Az igazi csőd szerintem az olyan viselkedés, amit te itt mutatsz Újmóni folyamatosan: parttalan fröcsögés, és semmi saját ötleted, azon kívül, hogy mindenki hülye. Amit meg a tanulásról írsz: igaz, de ha nincs munka a tanult embereknek, akkor ugyanúgy éhenhalnak, mint a nem tanultak, csak legfeljebb olvasottabban.

Előzmény: újmóni (991)
arnys2 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1149

Az emberek elmennének dolgozni akkor is, ha anélkül is megkapnának 60-80 ezer vagy akárhány forintot. De nem havi 35 ezerért, hanem jóval többért. Senkitől sem lehet elvárni, hogy havi 35 ezerért robotoljon.

Ennyi pénzért legfeljebb hobbiszerű munkát lehet végezni. Valaki munka mellett fotózik vagy zenél, és ebből bejön havi 35 ezer mellékes.

Előzmény: rizsa31 (1132)
El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1148

"A vám viszonos dolog.

Az importtermékeket qrvadrágán tudnád megvenni...."

Mondatm én, hogy magas vámokat akarok?

A vámhatár azért kell, mert különben az alacsonyabb

ÁFA irányába megy el a lakosság fogyasztása...

Amúgy a lakossági importfogyasztás vámmal terhelése

egy exportoffenzivába kezdő országnak nem biztos, hogy

rossz... (Korea, Japán....)

Előzmény: újmóni (1145)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1147

Mindjárt megkeresem.

Előzmény: El Qradi (1146)
El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1146

Tegyél már be légyszíves egy ilyen számlaegyenleget (persze kitakarva

a tulaj nevét), mert érdekel hogy milyen jogcímen (néven) és

milyen számlaszámról utalják ezeket a pénzeket...

Előzmény: Törölt nick (1136)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1145

Megint egybites vagy...

A vám viszonos dolog.

Az importtermékeket qrvadrágán tudnád megvenni....

Előzmény: El Qradi (1144)
El Qradi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1144

"A gazdaság dinamizálása, a munkaerőpiac bővítése viszont csupa olyan lépést igényelne, amely pont ellentétes az FNA szellemével."

Nem olyan biztos ez.

Ha lenne vám ill. gazdasági határellenőrzés, akkor az

FNA pontosan segítené a versemyképességet.

Ugyanis a termelés azáltal válna olcsóbbá, hogy az

export árba a munkaerőköltség FNA feletti része épülne

bele, valamint az FNA rész egy kisebb hányada.

Azaz versenyképes lenne a magyar élőmunka.

EU tagként nem tudjuk egyedül meglépni, vagy

csak úgy, ha a többség egyszerre bevezeti.

Előzmény: advocatusdiaboli (1134)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1143

Az érveid híján személyeskedsz.

Ennyit rólad....

Előzmény: El Qradi (1135)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1142

akuálpolitikának híjják.... :D

Előzmény: arnys2 (1141)
arnys2 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1141

Megint van polidili?

Előzmény: újmóni (1133)
újmóni Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1140

ráadásul azon a havi 110 rugón felül még a felsorolt köztartozásokat is mi fizetjük...... :-(((((((  Mivel a szolgáltatók ezeket a behajthatatlan adósságokat simán szétterítik a fizető ügyfelekre. :-(

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1139

"hogy jön banki számlalevelet is bedob a postás"

Javítás: banki egyenlegértesítőt is bedob a postás.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!