Keresés

Részletes keresés

Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.21 0 0 1372
Mind ebben igazad van Farkas ur. Kepzet munkas hiany van Americaban. Ezert kenytelenek hujeket felvenni sok boltban, cegnel.
Ha te programozo vagy es ertesz electronic dolgokhoz; Miert nem a szamitastecnikai boltban dolgozol a Sub Way helyet.

Americaban a cegek maguk tanitjak be a munkasaikat. Legalab is ahol en dolgoztam,mindig voltak szakmai tanfolyamok uj munkasoknak.

En nyugdijas mechanikus vagyok es rengeteg uj tagot tanitottam be annak idejen a Caterpillar cegnel.
Rokonoknal laksz Charlotte City-ben ?
Mindig hallani,a hirekben hogy cegek programozokat keresnek; mi a te problemad, hogy nem talalsz job allast. Meg lassu vagy a nyelvben, biztos. Sokszor a dolgok lassan mennek, de ha fiatal vagy elered celodat idovel.
En 20 eves voltam mikor uj eletet kezdtem es 4 evig tartot megmaszni a letrat. Jo eletem volt a cegnel, 55 eves koromban mentem nyugdijban, dupla nyugdij penzt huzok. Remellem neked is igy sikerul majd. Udv. Tib.
P.S. Oktober elejen megyunk a Chartotte-ti ismerosokkel, Myrtle Beach South Carolinaban szorakozni. Nem tudom meg, hogy hol talalkozunk veluk.

Előzmény: MrMillerFun (1352)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.09.21 -1 0 1371
Igy értettem én is. Tanulni. Nem szapulni.
Előzmény: break2 (1370)
break2 Creative Commons License 2000.09.21 0 0 1370
szvsz a negativbol is lehet (sot kell) tanulni
Előzmény: pestiutca12 (1369)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.09.21 0 0 1369
Ez igy van minden országban.

De tölünk függ, hogy a pozitivbol tanulunk, vagy a negativon nyavalygunk.

Előzmény: break2 (1368)
break2 Creative Commons License 2000.09.21 0 1 1368
en most ezt a ravenShadow cimu konyvet olvasom ami ha nem is az indian 'holokausztrol' szol, de azert fontos szerepet jatszik benne a Wounded Knee-i meszarlas, ahol tenyleg tobb szaz Lakota-sziu indiant lottek csak ugy le.

szoval van az amcsiknak mit szegyelniuk is

es van mire buszkeknek lenniuk is.

Előzmény: pestiutca12 (1367)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.09.21 -1 0 1367
Yoo, utolag olvastam amit irsz az "indianholokauszt"-rol. Hát persze hogy igy volt. De ha belegondolok, Arpád apánk se bánhatott valami kedvesen az itt talált nomád népekkel:-))))))))

Ettöl függetlenül, ez a "holokauszt" azert nem nevezhetö holokausztnak.
Az indiánok sokat tanultak a telepesektöl, és visa-versa. De ahhoz hogy ezt megértsd, bele kellene menni jobban a történelembe és ez itt nem egy forum erre. De ha sikerülne egyszer ide kijuss, szivesen elviszlek Plymouth-ba, ahol felmehetsz a Maylower-ra, elmehetsz a Plymouth Plantation-re, stb. és "akkor élö" - (1620 körül "élö) emberekkel tudsz beszélni küzdelmeikröl, kapcsolataikrol, megélhetésükröl, stb. Nagyon sok mindent tanultam en is mikor a nyaron ott voltam.

Előzmény: Yoo (1357)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.09.21 0 0 1366
Drága Yoo,

Jaj neharagudj, nem tudtam, hogy teged is erdekel a zöldkártya! Igen, utánanéztem, és MsOutsidernek elküldtem az informáciot e-mailben éppen az elött, hogy az uj computerem "kilehelte lelkét".

Igy pillanatnyilag csak a munkahelyemröl tudlak olvasni titeket, de e-mailt innen nem tudok küldeni sajnos.

Ugyhogy amig ujra lesz gépem, talán tudnál kapcsolatot talalni MsOutsider-el, biztos szivesen segitene.

És ahogy neki is irtam, ha bármi további kérdés lenne, csak jelezzétek - válaszolok ahogy tudok. De sietni kell mert a jelentkezés csak Oktober 2 - November 1 között lehetséges a kovetkezo evi lottora!

Előzmény: Yoo (1357)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.09.21 0 0 1365
Kedves MrMillerFun,

Izgulok neked, hogy megtaláld a szépet és a jot is ebben a nagy Amerikában!

remenykedve Creative Commons License 2000.09.21 0 0 1364
kedv.break2!

Sajnos igazad van elismerem bocsi csak egy picit dühös voltam sok mindenre aztán megszaladt. Máskor jobban utánanézek mielött leirok valamit is . Most hogy már egy liter kolát megittam viszont mennem kellene tanulni. Ma még nem volt tul sok időm rá. Végig pihentem. A tanácsot köszi
és ha véletlenül is kitudnék menni Amcsiba feltétlen szolok nektek hogy milyen is volt :persze sajna messze van az nekem. De ha van egy-két álltalad fényképezett k... jó tájkép tengerröl v. sivatagról vagy bármiről ami tuti Amcsi please küldj egyet.
ui:egy tuti jó napot szereznél nekem!!!
Na megyek Csáo
off
Re

Előzmény: break2 (1362)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.09.21 -1 0 1363
Shamil Baszajev,

Te lenézed Amerikaban élö rokonaid mentalitását, mert szerinted ha valakinek az országrol alkotott véleménye nem egyezik meg az övékkel, "személyeskedö hangnemet használnak"

De olvasd csak el amit te irtal Tibornak.

Ahelyett hogy konkrétumokat, érveket használnál vele szemben - primitiv gorombaságokkal intézed el mondanivalodat, anélkül, hogy végül is valami értelmeset mondtál volna.

"...ugyan azt a szar dumát tolták mint te..."
"...56-os hamburger zabálo..."

Szerinted ez az az Europai intelligencia amit itt kellene használni a vitatkozásokhoz?

Akkor én sajnállak téged.

Minden országban van jo is és rossz is.

M.O. kis ország, kevesebb rossz.
Amerika nagy ország, több rossz.

Erre magadtol is rájöhettél volna.

Előzmény: Shamil Baszajev (1339)
break2 Creative Commons License 2000.09.21 0 0 1362
szoval neked ugy van velemenyed az USA-rol(=szar), hogy meg nem voltal itt? Nincs azzal semmi baj (hogy velemenyed van), nekem is van mindenfelerol velemenyem ahol meg nem voltam , vagy amit meg nem probaltam, de tudom, hogy egesz mas lesz ha eljutok oda/kiprobalom.

Egy 'elokep' az nem sajat tapasztalaton alapul. Ha az ember igazi velemenyt akar kialakitani akkor szvsz elso kezbol kell szerezni. Persze ha nem akar vagy nem tud akkor ugy is jo.

Engedekeny kedvemben vagyok ma. :-)

Előzmény: remenykedve (1361)
remenykedve Creative Commons License 2000.09.21 0 0 1361
Az gáz de köszike.
Épp a volt oszt.társam ment most ki egy évre tanulni . Itt az idelye vele is beszélnem. Szegényke nagyon parázott hogy mi van ott kinn.
Na majd mesélek róla.
off
Re
break2 Creative Commons License 2000.09.21 0 1 1360
tenyleg nem kisebb egy atlag amerikai varosnal.

csak 3 varos nagyobb BP-nel az USAban

azt nem talaltam meg, hogy hany varos van de par ezer biztosan.

Előzmény: remenykedve (1359)
remenykedve Creative Commons License 2000.09.21 0 0 1359
Kev. Pepper!

JÓ persze hogy nem kicsi de egy átlag amerikai városnál kissebb. Na jó még az is lehet hogy nem igy van . Én csak a Tv ben láttam még. DE azt ne mond hogy BP nem jön be ?!Jó van még mit javulni de jó lesz ez 3-4 év mulva

Előzmény: Dr. Pepper (1358)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.09.21 0 1 1358
Budapest minden, de nem kicsi.
Előzmény: remenykedve (1356)
Yoo Creative Commons License 2000.09.21 0 1 1357
Kedves Pestiutca!

Sikerült valamit megtudnod a lottóról? (Epedve várom.:)))

News Reader véleménye elég korlátolt, de azért ne sértodj meg, ha amerikáról eszébe jut az embernek az "indiánholokauszt". Nincs ebben semmi, viszont szerintem túlzás lenne összehasonlitani az itthoni cigányhelyzettel. (Szerencsére.)

Üdvözlettel: Yoo

remenykedve Creative Commons License 2000.09.21 0 1 1356
Sziasztok!

Hogy mi nekem Amerika Hát ez jó kérdés ezt én magam sem tudom teljesen,de egy tény:Régen nagyonszerettem volna kimenni meg minden hiszen biztos jó mert mindenki ezt látta a Tv-be De szerintem BP. nél jobb város nem létezik:Kicsi de
nagyon a szivemhez nött eme apro város pláne az utóbi időbe amióta mindig össze vissza mászkálok a város és a Sas-hegy közt.
Á AMERIKA. Sajnos elfogult vagyok de szerintem akkoris szar. Ez van nincs ott olyan sok jó minden
csak nehéz kaja dagadt nők ...
Mo-n vannak a legszebb lányok ki akar innen elmenni?
De akinek nem volt elég ez a csábitás az mennyen nyugodtan és győződjön meg róla!!
ui:azért ott is vannak szép csajok!
csá:Re

break2 Creative Commons License 2000.09.21 0 0 1355
en eloszor 10 eve jottem ki. Akkor 8 honapra. Es igen egyedul voltam. Baratsagtalanabb is volt a vialg joval, mint amikor 5 eve jottem ki (akkor mar tartosabb idobbre) a baratnommel...

tovabbra is igaz, hogy a let hatarozza meg a tudatot :-)

Előzmény: MrMillerFun (1354)
MrMillerFun Creative Commons License 2000.09.20 0 0 1354
szia break2.

Charlotte kb 250e lelket szamol6 (nem statisztikai adat :)
Lehet, hogy a nyugati partra kene tevednem legkozelebb? MindNS@re ez nekem mindN eddig csak nem baratsagos... Mondjuk lehet ott a hiba, hogy jol 1edul vagyok itt (mar ugyertM nemnagyon vannak hasonlo erdeklodesi koru/tipusu Mberek errefele...).
A szolgaltatokhoz visszaterve: igazad lehet, azota atmasztam az EarthLink hez, tudtak mindent a linuxomhoz (pri. sec. DNS, ilySmik).

Mit ir6nek meg...=re ennyi.

Udv.

MrMillerFun.

Előzmény: break2 (1353)
break2 Creative Commons License 2000.09.20 0 0 1353
a let hataroza meg a tudatot.
1. Ez a Charlotte mekkore varos? Nekem az atapsztalatom, hogy a kisvarosok sokkal baratsagosabbak. Minel messzebbe vannak a nagyvarostol annal inkabb.
2. A nyugati parton altalaban nyugisabbak az emberek (meg kozepen is. Csak a keleti part ilyen nyomott)
3. Az AOL tenyleg a legnagyobb, es ep azert dinoszaurusz szeruen mozog a piacon. A kifejezetten ksi cegek altalaban baratsagosabbak.

A tobbivel mellesleg egyetertek nagyjabol. Itt tobben, mint MO-n:
1. lustak a fjeuket hasznalni ha nem kell
2. ratartiak - azt hiszik, hogy ovek a vilag (es tenyleg)

MrMillerFun Creative Commons License 2000.09.20 0 1 1352
Jonapokat...

No, Loszor is 1 idezet magamtol, 2000.09.12. ei datummal:
"(Szep kis flamewar kerekedik lassacskan... :)".
Ki gondolta volna akkor hogy ekkora...
Gondolom Tibort is veri mar a viz, ha +latja a nickem, meghat en nem akarok am itt gyalazkodni kicsitsenM. Inkabb irnek arrol ami eppN velem tortenik itt, Charlotteban, most mar elegendo idot toltottM el a velMenynyivanitashoz...
(Nagylevego...)
Hateneztaztanvegkeppnemgondoltamvolnahogyezegyilyenhogyismondjammilyenorszagpfuuu...
Naszoval. En nemtom hogy aki ebbe a topicba irogat, az milyen munkakat vegez, de en programozo letMre bealltam szepen 1 SubWayba eladonak. Jo sok helyN voltam mar a vilagban (najo nem annyira sok, Europa +volt cakumpakk, meg most itt...), es azt talaltam ki, hogy jol +nezM a dolgokat alulrol, ugyis az a veleje az egesznek (pl uccazeneltem + koldultam parizsban, vegigcsoveztM spanyolorszagot + portugaliat, meg ilySmik, de mar +int irok mindent csak aztnem amit kene...). Szoval ez az eddigi legrusnyabb, amit lattam/tapasztaltam... Az Mberek mindennek mond6ok, csak kedvesnek nem, 1alltalan nem toleraljak ha az Mber kisse gyengebben beszel angolul. Soha nem voltam rasszista lelkuletu, de (sajat tapasztalat), a feketek ugytunik ilyen gyorsbufekben elik ki Lnyomott (?) mivoltukat... Uvoltenek mar azert is ha az Mber jobbrol balra nyomja a majonezt, nemis nagyon ertM, mind1. Aztan van itt meg sok dolog amit nemertek... MilyN hely az, ahol az unatkozo haziasszony visszahoz 2db kokadozo viragot a home depo ba, majd leuvolti a customer servicer fejet, hogy hogy lehet az, hogy 2 het utan tuzo napon viz nelkul a viragok igy neznek ki... Mondanom sem kell, kicsereltek neki. Hogy lehet az, hogy az osszS munkatarsam, kiveve a spanyolokat (a tobbi mind amcsi), kivetel nelkul szamologeppel adja ossze a 12 ot a 6 tal. Miert van az, hogy ha bemegyek 1 szamitastechnikai uzletbe, es kerdezek 3 at az eladotol, a 2. kerdes felenel tobbN allnak ilyedt arcal, hogy ki ez a faszi a nasa tol.... Miert van az, hogyha felhivom az AOL illetekS rendszergazdajat nehany 1xu kerdessel (nekem aszontak az AOL az USA legnagyobb ISP je), akkor valasz hijan 1xuN leteszi a kagylot 1mas utan 3x?
Volna meg nehany miert, de azthiszM felSleges sorolnom tovabb. En mielott eljottM otthonrol, ugygondoltam a magyar 1 buta nepseg. Itt 1 kicsit atertekelodtek a dolgok. Most mar latom, hogy lehet +vezetni milliokat ugy, hogy megcsak nemis tudnak rola, mirol szolnak a dolgok...
Azert nem adtam fel, korulnezek meg masfele, dolgozok is meg mashol 1 honapot, hatha ernek meg pozitiv benyomasok, aztan majd irok....

Udv.

1 segghulye, mindeddig otletesnek velt, am immaron idegesitove degradalt MrMillerFun.

Ui.: Bocs, most latom eleg hosszura sikeredett ez az ize, demostmar igyhagyom...

Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.20 -1 0 1351
Te nem tudsz semmit; Filozofust angol nyalven irtam. Baszajev
Nagyon sajnalom, hogy nincs angol tudasod de azert kitalaltad.

philosopher= filozofus

Ajanlom, hogy vasarolj egy Angol szotart.
English Dictionary for Dummies.

>>>>>>>>>Sky

Előzmény: Shamil Baszajev (1348)
szappan Creative Commons License 2000.09.20 0 1 1350
Tudom,hogy ez nem a mit dudolsz ma topic,de eszembe jutott egy Tankcsapda szam talan 5 6 evvel ezelottrol Az elet a legjobb mereg c.cd.rol Azt hiszem,hogy ez aranylemez is lett.Szoval van rajta egy szam aminek a szovege szabadon ilyesmi:Mikor Klinton beul a linkolnba mintha valamit titkolna,Te az orrodig se latsz neked jo a mekdonaldsz neked eleg a koka kola de ugyanugy tehetsz rola hogy atbasznak a reklammal ezzel az amerika lekvarral ezzel a muanyag elettel ahol annyi ember tevedt el,mint a haboruban a foglyok csak a parabola mocskot fogjuk,ahol minden no tokeletes es minden ferfi izmos na meg a legjobb mosopor ami a faszom tudja hogy mos meg az izomagyu mikieger aki barkit megol a kokainert meg a neger csaj az utcan aki nincs meg 15 eves de huszert kur es tizert szopik es talan meg nem aidszes meg az occse (blablabala nem tudon)Meg a bedeszkazott ablakai a halalt hordozo haznak,a nyomornegyedek buze ahol a haromevesek faznak,itt is ez megy csak durvaban ahogy csukloig vagy a kurvaban de talpra kell hogy allj az utes barmennyire faj..... Haaaat ez is egy velemeny.Nem az enyem csak eszembe jutott udv szappan aki jartatja a pofajat pedig nem is philpshopus
Mumu Creative Commons License 2000.09.20 -1 0 1349
Baszajev,kerlek moderalt a hangodat.Momdom ervekkel es nem szitkokal.Azzonkivul Tibor 44 eve nem el Magyarorszagon.Kivancsi vagyok hogy irnal Te is.En ugyan nem jartam magyar iskolaba soha,de mindig beszeltem megis tele van hibaval amit irok.
Micsoda dolog ez ervek helyet szemelyt tamadni ?.Remelem nem ez a Te nivod.De ez a megjegyzes mindenkinek szol.Ne haragudj ram ha ezt itt kimondom.Kerlek szepen.
Shamil Baszajev Creative Commons License 2000.09.20 0 1 1348

Tibor Arato."Nem vagytok filozofusok" megjegyzésedre,talán még annyit hogy vegyél magadnak egy Magyar nyelv könyvet és tanulj meg beszélni,ha nincs rá pénzed szivesen beinvesztálok rá,neked.

Sőt ha kivánod elküldöm neked DHL-l.
Műanyag pali...

Tisztelettel:Shamil Baszajev

Előzmény: Mumu (1347)
Mumu Creative Commons License 2000.09.20 0 0 1347
Most azt is megerthetitek (en azt teszem mert en is emigrans vagyok sot ma is ugyan Mo-ban elek de mint osztrak allampolgar aki Erdelybol szarmazik,tehat harom otthona van vagy egy sem)hogy egy kivandoroltnak tobb identitasa lesz egy eleten keresztul:az egyik a szuletes helye,az anyanyelve a masik az ami lassan abban a kozosegbe alakul ki ahol mar olyan regen el,ami lassan eloszor befogado allam,aztan integralo allam,sorskozoseg,majd a maganelet alakulasaval felesegevel,ferjevel kesobbi gyerekekel egy identitasa is lesz veluk.Ez sajnos magyar sors ,kis europaiorszagok menekultjeinek sorsa a ket utolso evszazadban.Ezzen nem tudunk segiteni,tiszteletbe kell tartani.
A masik oldal visszont megerthetne hogy ez a sok Amerikaval ismerkedo embernek nagyon sok fele elmenye van , sot , orokolt eloitelete van egy olyan nagy orszaggal szemben.A szemelyes sorsa,ottani ismeretkore es neha szerencsetol fugo boldugalasa valtoztat majd az elso idok idegenkedesetol.
szappan Creative Commons License 2000.09.20 0 0 1346
Tisztelt Tibor Arato! Ha most olvasnalak eloszor, azt hinnem,hogy viccelsz ezzel a mondattal,hogy az ide Neked nem tetszo velemenyt beirok irigyek Rad mert Te az US ben elsz.De ha ezt azert irtad,hogy legyenek meg egy paran akik Pestike szerint "belekopnek" a temaba,ez biztos bejon. A es a kozott meg letezik egy par fokozat.Irtad,hogy nezed az Olympiat,hogy tetszik? Sajnos Kovacs Agi tegnapelott az 5.lett de 200 mellben j0 esellyel dontos igy lehet,hogy egyutt orulhetunk az aranynak.Minden Jot Kivanok szappan
Előzmény: Tibor Arato (1343)
Mumu Creative Commons License 2000.09.20 0 0 1345
Kedves tarsaim,megint csak annyi hogy vigyazzatok itt nem emberek hanem elvek,velemenyek csapnak ossze.A mi demokracia erzekuktol fug mennyire birjuk el egy mas,talan eppen ellenkezo hozzaallast.
De ez a masik megbecsuleseben kell maradjon es nem a mindkett tesszrol praktizalt szemelyeskeseknel.
Itt nem ir akarki csak az aki internethez jutt es erdekli a tema,tehat ehhez a nivohoz jo volna magunkat tartani.Olellek benneteket es tisztelettel.
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.20 0 0 1344
Nem a Kremltől, hanem a jugoszláv nagykövetségről kapom az utasításokat, s tegnap mondták, hogy jugoszláv nemzeti stratégiai érdek az Index "MI NEKED AMERIKA" fórumának megzavarása... :-))))))))))))

Előzmény: WiseConsin (1336)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.09.20 -1 0 1343
Koszonom a hozzamszolasaitokat. Tudtam, hogy konnyen ellehet benneteket indittani.

Nem csoda,hogy irigykedtek, mert en az US-ban elek ti meg nem.

Egyet azert meg mondok, ti sem hangosztok ugy mint egy philosopher.

Remellem legkozeleb mart tobben lesztek.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Olel benneteket Sky.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!