Hogy mennyire ért az úszáshoz, az akkor derült ki, amikor elkezdett vitatkozni Pásztory Dórával arról, hogy az idősebb úszóknak nem a sprinttávok fekszenek, hanem a hosszútáv...
Ha nem megyar lett volna a világcsúcstartó, még akkor is hihetetlen, hogy előre bejelenti a világcsúcsot, aztán azzal mentegetőznek, hogy biztosan nem "akart" világcsúcsot úszni... Holott a verseny előtt kijelentette, hogy mindent belead... Az, meg, hogy edzésen már biztos úszott ilyen... no komment... Az a dolgok rendje, hogy megdönti Laci rekordját... Hát igen..., majd, ha jön egy úszó, aki jobb nála 400 vegyesen.... Lochte nem az, sem nagy medencében, sem rövid pályán...
Ennyire lefikázni Laci teljesítményét még akkor is bicskanyitogató, ha Laci történetesen nem magyar lenne...
Egyébként nem fogják kirúgni... legalábbis tudtommal ő a főnök... :)))
Ez a DNS-sztori azért poén, mert a Sport TV riportere is kizárásnak mondta tegnap, ráadásul nem is egyszer. Ez nagyjából azt is megmagyarázza, hogy a hazai riporterek miért nem csaptak még le a Speedo-s sztorira. Hihetetlenül felkészületlen társaság.
Az Eurosportos srác azért is idegesít, mert szinte minden futamban rosszul mond legalább egy nevet. Nem a kiejtésre gondolok, az nem érdekelne, hanem teljesen más nevet mond, mint ami ki van írva, pl Korotyinszkíjt mond Korotiskin helyett, Gangolffot Gangloff helyett, és így tovább, ráadásul nem is akármilyen nevekről van szó, a világ legjobbjait sem képes megtisztelni azzal, hogy legalább egyszer tisztességesen elolvassa a neveket. Még rosszabb, hogy miután egyszer elrontotta, utána már akkor sem javítja magát, ha 5-ször kiírják a nevet a képre, bemondják, érmet kap, stb.
Ráadásul atlétikát is közvetít, és ott is ugyanez megy. Ha én lennék a főnöke már rég kirúgtam volna ezért, mert szerintem ez elfogadhatatlan.
Közben Lochte 4:03-on kívüli idővel nyerte a (rövidpályás) 400 vegyes döntőjét, így továbbra is Laci a világcsúcstartó és továbbra is az egyetlen ember a bolygón, aki 4 percen belül teljesítette a távot. Az Eurosport idióta riportere egyfolytában azon jajongott, hogy úgyis megdől Laci világcsúcsa, Locte bármikor képes rá, csak az időeredmény kérdéses, stb., stb. Hát nem dőlt meg :-)).
Riporterünk baromi sokat érthet az úszáshoz, mert az egyik futamban valaki nevéhez azt írták ki, hogy DNS, erre okoskám fontoskodva megjegyezte, hogy KIZÁRTÁK :-DDD
Egyébként ha a büntetés 5000 euro, mint Rupprathnál, akkor nem hiszem, hogy izgatnia kellene bárkit is, tekintve, hogy egy olimpiai aranyért 20 millió ft (80 000 euro) a pénzdíj.
Ez nem is rossz ötlet! Kopogtatni kéne a Speedo ajtaján, fura lenne, ha elküldenének egy olyan úszót, aki Phelpset is le tudná nyomni, ráadásul nem csak vegyesen, hanem pillangón és háton is aranyesélye lenne az olimpián.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a végkifejlet. Cseh Laci helyében a pekingi 400 vegyes döntőjére az LZR Racert venném fel. Szvsz Laci elég nagy név ahhoz, hogy a Speedo kifizesse azt a büntetést, amit az Arena mellőzése miatt kiszabnának rá ...
Nem szomorkodni kell, hanem tudomásul venni, hogy abban a sportban, ahol sokszor csak századok döntenek a győzelemről, vagy a helyezésről, a 100m-enként 0,7-1 másodpercet jelentő dressz nélkül esély sincs jó eredmény elérésére.
Az, hogy hosszú távra lekötöttük magunkat és emiatt úszóink nem használhatják az LZR Racert, súlyos hiba volt. Ha sportvezetőink a szerződéskötéskor már tudták, hogy a Speedoban sokkal jobb eredményt lehet elérni, mégis az Arena mellett döntöttek, akkor ez bűn volt. Arra már gondolni sem merek, hogy esetleg valakit megkentek ezügyben ...
Azért ez az egész kissé nevetséges vagy inkább szomorú. Oda jutott az úszósport, hogy a ruhán ennyi minden múlik. Mintha valami technikai sportról beszélgetnétek, hogy a Ferrari gyorsabb-e vagy a Mercedes. Szomorú, szomorú, szomorú....
Ezzel együtt viszont, akkor valóban nem szabad homokba dugni a fejeket a szövetségben és az uszodákban és még Peking előtt sűrgősen lépni kell. De hát nyilván tudjuk mi lesz....
Itt a Speedo weboldalának az a része, ahol a ruhát fejlesztő és tesztelő versenyzőket mutatják be. Ez az oldal már február közepe-vége óta változatlan, mindenki rajta volt akkor is, aki most is rajta van.
Én azt nem értem, hogy miért vitatja bárki a dolog működőképességét, amikor már a Speedo Fatskin FS Pro-t viselő versenyzők is halomra döntögették a világcsúcsokat, miközben a világ többi részén csak egy-két korszakos tehetség tudta velük tartani a lépést.
Rupprath meg elvileg az Adidas versenyzője, mégis ott vírít a Speedo honlapján. Ha megnyeri az olimpiát, akkor a legkevésbbé sem fogja érdekelni a büntetés, arról nem is beszélve, hogy a világcsúcsokért, győzelmekért kapható pénzdíjak bőven fedeznek minden ilyesmit.
Nem az a bajom, hogy a 2012-ig élő szerződésünk miatt kollektíven nem tudunk Speedo-ban versenyezni, hanem az, hogy egyrészt:
- hogyan írhatod még most is azt, amit az itthoni szakértőink vallanak, hogy NINCS EGYÉRTELMŰ BIZONYÍTÉK?????????????? Mark Schubert, Rupprath, Phelps, Lochte és a többiek mind azt nyilatkozzák, hogy a ruha működik, óriási rekordokat úsznak névtellen versenyzők, és azt mondod, mondják, hogy nincs bizonyíték? Ez egyszerűen nevetséges. (Hidd el, nem személyeskedni próbálok, egyszerűen nem értem a hozzáállást. Elég volt beírnom ide egy hozzászólást, és máris felvetetted, amit én is mondok, HA NINCS BIZONYÍTÉK, AKKOR SZEREZZÜNK!!!!!!! Eleve mire vártunk eddig???
- hogyan köthettünk a közelmúltban 2012-ig szóló szerződést az Arenával, ha a Speedo világcsúcseső már Melbourne óta tart?
- Miért nem ismerik el végre az itthoni szakemberek, hogy a különbség reális?
- Miért éri meg jobban a szövetségnek az, hogy feleslegesen utaztatja, versenyezteti a úszóitit egy versenyképtelen úszódresszben, vagyonokat költve edzőtáborra, felkészülésre, stb, ha ennek eredményeként mondjuk Gyurta, Kis Gergő vagy Kovács Emese döntőbe se fog tudni kerülni a világversenyeken? Ma már az amerikaiak és az ausztrálok mellett a britek, franciák, spanyolok és hollandok is az új csodaruhát használják, nem számítva a többi ország "kiugrott" versenyzőit, akik inkább szerződést szegnek, de nem teszik tönkre a saját életük munkáját azzal, hogy csak nézik: elúszik mellettük a világ.
- Végül pedig: miért beszének itthoni szakembereink folyamatosan doppingról, amikor bizonyítékaink nincsenek, és amikor egy ezerszer fontosabb problémáról kéne tárgyalni.
Cseh Laci ma még az Arena kirakatembere, az olimpia után egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy az Arena sokat ér majd egy olimpiai 6-7. helyen végző versenyzővel. (A többiek fejlődését látva, ez egyáltalán nem elképzelhetetlen.)
(Egyébként én csak a netes NS-t olvasom, ott nem találkoztam ezzel foglalkozó cikkel, gondolom a nyomtatott verzióról beszélsz. Mégis, hogy lehet, hogy egyetlen sportriporternek se jutott még eszébe, hogy akár Gyárfást, akár Kiss Lászlót, akár bármilyen hazai neves szakembert konkrétan megkérdeztek volna, és szembesítették volna a bizonyítékokkal, amelyeket mostanra nem lehet figyelmen kívül hagyni.)
Félreértések elkerülése végett, engem nem a rekordok vagy a győzelmek érdekelnek, egyszerűen csak a szívem szakad meg, hogy a hazai versenyzők évek alatt gondosan felépített munkája semmivé válik az itthoni porhintésben, miközben a hazai fórumok tele van lesajnáló megjegyzésekkel pl Gyurtáról, aki kb. 3-4 másodpercet tudna javítani a saját legjobbján az új ruhában.
A döntőben ugyan nem úszott, de a fejlécben a világcsúcstartónál már amerikaiként szerepel. Ugyanakkor a manchesteri rövidpályás VB-n (tegnap) a zimbabwei himnuszt játszották el neki (ha jól emlékszem).
Mintha azt láttam volna az EB-n, hogy a 200 hát Coventry már USA szinesiben úszta, nem Zimbabwe. Anno volt róla szó, amerikába jár egyetemre, tehát lehonosították.
Ha ennyire jó ez az LZR Racer, akkor be kellene szerezni néhányat és ki kellene próbálni. Ha a próba azt igazolja, hogy 100 méterenként ténylegesen 0.8 - 1s javulás érhető el vele, akkor ezzel a dresszel Pekingben Cseh Lacinak 400 vegyesen győzelmi esélyei vannak, sőt a többieknek is befigyelhet 1-2 érem, ennek hiányában viszont még döntősünk sem nagyon lesz ... (szvsz)
Mérlegelni kellene a szponzorváltás előnyeit és hátrányait ...
"Az új dresszt tesztelő versenyzők mind amerikaiak."
Meg ausztrálok, és ezzel az elit 2/3-át lefedtük...
"Bernard és a többi európai még "hagyományos" mezben úszik"
Nem. Az európai világcsúcsok közül csak Pellegrinié nem az LZR Racerben született, és a világcsúcsok mellett volt még legalább 25 versenyző, aki óriási fejlődést mutatott ebben a ruhában, például a brit bajnokságon. Tegnap a rövidpályás VB-n a 4x200-as női váltó döntőjében az első 3 váltó 7 másodperccel a vcs-on belül ért célba, mind a 12 úszón ez a ruha volt, amint, ahogy a vb résztvevők többségén...
Bernard izomnövekedése más téma. Kétségtelenül gyanús, mégpedig azért, mert az eddigi legjobb sprinterek között nemigen találtunk ilyen izokolosszusokat, az pedig eddig mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy nem ez az ideális felépítése egy úszónak. Persze mindig gyanúsak azok, akik egyszercsak a 20-as éveik közepén a semmiből berobbannak az elitbe, mint a szintén francia (szintén LZR Racer) Duboscq, aki vagy 4 mp-et javult 200 mellen 27 éves korában....
"A poén az, hogy én, akinek semmi köze az úszáshoz, lassan már 1 hónapja tudom mindezt, különböző neten keringő cikkekből, interjúkból. Hogy lehet az, hogy közben lement egy úszó EB, rengeteg országos válogató, és zajlik egy rövidpályás VB, de soha egyetlen magyar szakértő, edző, úszó, bárki, nem említette meg sem hivatalosan, sem magánemberként, hogy esetleg nekünk is lépni kéne Speedo-ügyben, mert így kiutazni is felesleges lesz Pekingbe? Mire jó a struccpolitika???"
Speciel az NS kétszer is kolumnás cikkben foglalkozott a kérdéssel... Hogy a hivatalos szervek miért nem lépnek? Nos, jó kérdés... De elsősorban azért mert le vannak szerződve az Arena-val, így fel sem vehetik a Speedo-dresszt, még nyaralás közben sem a magyar versenyzők... Cseh Laci az Arena egyik "kirakat-embere" a szó jó értelmében...
Amíg pedig nincs bizonyíék, hogy ez a ruha tényleg sokkal jobb, mint a többi, és sokkal jobb, mint azok, amelyekket a konkurensek hoznak az olimpiára, addig igen kockázatos (és költséges) felrúgni egy hosszútávú megállapodást... Kitadzsima tegnap bejelentette, hogy az ő szállítója (Mizuno) ugyanolyan kafa ruhát, adott neki, mint a Speedoé... Mivel az amerikaiaknak ezer éve partnere a Speedo nem tudhatjuk, hogy mennyi a marketing Schubert dumája mögött és mennyi a valóság (noha én úgy gondolom, hogy tényleg jó a ruha), de ez a kétely akkor is sokakban felmerülhet.
Az pedig inkább csak a szubjektív véleményem, hogy nem hiszem, hogy mindenki doppingol mostanában...
Az új dresszt tesztelő versenyzők mind amerikaiak. Lehet, hogy az úszódressz is közrejátszott a kiugró eredmények elérésében, de tudomásom szerint Bernard és a többi európai még "hagyományos" mezben úszik, ennek ellenére az EB-n több világcsúcs is megdőlt. Nem is olyan régen Bernard még a francia csapat egyik leggyengébb úszójának számított, néhány hónap alatt viszont 8 kg izomzatot pakolt fel magára (vajon milyen módszerrel?) és azóta hihetetlen eredményeket ér el.
Szerintem teljesen rossz irányba mentetek ezzel a doppingtémával. Az amerikai csapat vezetőedzője, Mark Schubert tegnap bejelentette, hogy felesleges a porhintés, az LZR Racer tényleg működik, a különbség kb. 2%, bár versenyzőnként változhat, de ez az átlag. Ő már csak tudja, ugyanis ő vezette azt a csapatot, amely a Speedo-val közreműködve segített fejleszteni a ruhát. Az első tesztjük Melbourne-ben a VB-n volt. A tesztelő versenyzők neve: Phelps, Lochte, Coughlin, Ziegler és Hoff...
Hogy azóta kik vettek részt a további fejlesztésben az kiderül a Speedo weboldalán, bár lassan az is elég lesz, ha a világcsúcslistát böngésszük.
A poén az, hogy én, akinek semmi köze az úszáshoz, lassan már 1 hónapja tudom mindezt, különböző neten keringő cikkekből, interjúkból. Hogy lehet az, hogy közben lement egy úszó EB, rengeteg országos válogató, és zajlik egy rövidpályás VB, de soha egyetlen magyar szakértő, edző, úszó, bárki, nem említette meg sem hivatalosan, sem magánemberként, hogy esetleg nekünk is lépni kéne Speedo-ügyben, mert így kiutazni is felesleges lesz Pekingbe? Mire jó a struccpolitika???
Itthon mindenki doppinggal vádaskodik, vagdalkózik, edzők, szakvezetők egyaránt, nem tudnak úgy megszólalni, hogy ne emlegessenek holmi "vitaminokat", miközben a lényeg elsiklik: a ruháról itthon nem beszél senki, csak én írom be ezeket szinte minden fórumba, ahol úszás a téma...
2% az pl 100 gyorson kerek 1 másodpercet jelent. Lehet számolgatni, hogy mennyit úsznának a magyarok ilyen szerelésben. Dopping nélkül.
Végül egy érdekesség:
"Thomas Rupprath a rövid pályás vb-n nem hajlandó annak a cégnek az úszódresszében úszni, amellyel a német szövetségnek szerződése van. A versenyző akkor is a saját úszó szerelésében akar vízbe ugrani, ha ezért 5000 eurós büntetést kap...
A 31 éves versenyző a speedo legújabb LZR Racer elnevezésű csodadresszében akar rajthoz állni, a német szövetség viszont ragaszkodik az Adidas termékeihez, mivel a céggel van szerződése.
"Az a ruha nem versenyképes. Ez az utolsó lehetőségem, hogy világbajnok legyek, nem tudom, hogy a szövetség miért akarja ezt megakadályozni"; nyilatkozta dühösen Rupprath.
"Ha bejutok a döntőbe, mindenképpen a saját ruhámban úszom majd. Abban lényegesen gyorsabb vagyok" - közölte elszántan a versenyző. Nem tudni mit hoz a vb, de ha Rupprath aranyérmet nyer Németországnak, nem valószínű, hogy lesz ember, aki képes lesz megbüntetni őt."
"A növekedési hormon szedésének egyik jele az arc deformálódása, az állkapocs megerősödése. Az IGF, amely az interneten 1500-1600 dollárért megrendelhető, az izomsejtszámot növeli, valamint a programozott sejthalál ellen hat. A szer jelenleg nem kimutatható, ehhez az izomból kellene mintát venni. Mellékhatása, hogy a szív- és érrendszer nem tudja elviselni a hirtelen megnövekedett izommennyiséget."
IGF használatával Alain Bernard-t, a franciák világrekordokat döntő úszóját vádolták a márciusi Európa-bajnokság után, az olaszok nem is álltak fel az eredményhirdetésnél. Bernard hét vagy nyolc kiló izmot szedett fel néhány hónap alatt, ennyit csak súlyzózással még az olyan elszánt és fanatikus versenyzőknek sem könnyű, mint ő. Az állkapcsa is feltűnően megerősödött, a fogai is megnőttek. Michael Phelpsre vagy Ian Thorpe-ra is jellemző volt ez az elváltozás.
Az IGF azért is tartozik a szuperszerek közé, mert sem a vérből, sem a vizeletből nem mutatható ki, hiszen lényegében nem kerül be a szervezetbe, csak az izmokba, ahová egyenesen befecskendezik.
Nem erről van szó. Ez a 40% egy hasból baromság...
Ez olyan mintha a BKV azt mondaná, hogy az utasok 40% bliccel... de az ellenőrök nem tudják őket elkapni. Nos ha nem tudják elkapni őket akkor honnan tudják, hogy 40%. Miért nem 35% vagy miért nem 43%?
Az egész megközelítés rossz. Nem arról van szó, hogy van a műzlis edzés és van a tablettás dopping... az ilyen leegyszerűsített képlet csak a bulvármédia tálalásában létezik, hogy a nem túl okos laikusok számára is fogyaszthatóvá tegyék a balhékról szóló híreket.
Az élsportban rengetek módja van a teljesítményfokozásnak... ezeknek egy része egy szintig legális és elfogadott, viszont van egy szép hosszú lista ami meghatározza a teljesítménynövelés legális határait.