A Glove bónusz CD-ről így nyilatkozott Mr. Severin (a ChainofFlowers oldalról):
"All the vocals on CD2 are from 1983. I admit it is a bit confusing calling them "RS vocal demo" but this is how it worked.....
All the Glove tracks were written in the studio (bar PMWK) so the music you hear isn't a demo per se, it's a rough mix of the final thing. Lyrics were written at different times in the procedings so whenever they were, Robert would do a "guide vocal'. That explains why some tracks are more developed than others. For instance, I hadn't written the bass parts for "LAA" when RS did the guide but the strings had been put on ORGY before he sang. Does that make sense?
We could only find these versions on cassette and Robert did some extensive "soundsoap" work on them going as far as stripping out the vocal, treating it and adding it back in. We've obviously done a good job because so many people think it's all new!
Whateverrrrrrrrrrrr.............it's 16 new tracks....you would think most fans would be leaping for joy, wouldn't you?"
És hogy Landray hangja csodálatos-e? Hát, kinek a pap, kinek a papné. Én éppen miatta nem nagyon hallgattam a Glove-t. És miért lenne csúny dolog, hogyha újra felvette volna a hangot? Komolyan, miért?
Igazából pedig nem tudom, hogy mit vársz az öregedő Cure-tól, nekem semmi problémám velük, kimondottan tetszenek. Neked melyik életkorú Cure tetszik? És főleg, mivel volt jobb 30 éve a Cure, mint most?
Ja, igen és miért olyan csodás az a Taormina? Hiszen 2005-ös, tehát igencsak öregecskék a tagok?
Hi mindenkinek!Kérnék mindenkit aki fent van iwiw-en az jelezzen!Be szeretnék jelölni mindenkit..szorosabb kapcsolattartás véget...Köszönöm előre is mindenkinek a bizalmat.Második gyerekkorom élem..:-)))
én a mixed up-pot külön lemeznek venném. dehát azt h én mit gondolok sokan lesz@rják.
a BF-ből viszonylag kevés fogyott, és főleg LP formátumban. amerikában csak a nagyon nagy gyűjtők és a fanatikusok veszik meg. ott hamar jön a hurrikán és a bakeliteket elfújja a szél:-)
node a kiss me remastered-ről egy kérdés. igaz h a deluxe-verziók mellett a csak sima lemezek is kijöttek, remastered? pár honlapon így -is- árulják a lemezeket...
egyébiránt a glove lemezenél szerintem robert utólag vette fel a vokált a bonusz diszknél. ebben biztos vagyok. és ez azért csúnya dolog. és egyébként, Landray hangja csodálatos. (hát még a kinézete:-) )
kijelenthető, hogy egyre nagyobb hézagokkal, egyre kevesebb taggal és egyre öregebben ez a Cure azért mégsem az amit várok...
a dinoszauruszokat még csontváz formában is megcsodálják, (bár robertékre ez a tétel talán nem lesz igaz) mégis sokan már olyan miniDV-re gyűjtenek, amivel csodás cure felvételeket lehet készíteni és akkorák ezek az eszközök mint egy mobil. ha tud valaki ilyen típust akkor szóljon. hátha...
van egy taormina r.z. verzió az csodás, csak nem tudni milyen kamerával vették fel...
Én kitaláltam:DDD Anno a Wantedben(akkor még így hívták) olvastam,hogy a Bloodflowers a zenekar 13. nagylemeze.Ezért ad Laci 13 dvd-t:DDD
Amúgy sosem sikerült rájönnöm,hogy mi alapján számolják a nagylemezeket. Csak úgy 13. hogy kimarad a Boys Don't Cry,a koncertek,a Standing On A Beach,meg a Galore.Viszont a Mixed Up benne van a 13-ban...hmmm...érdekes.
a kábé 90-után vinilekkel (Cure is) az a baj, hogy a cd keverés kerül az LP-re, csak néhány kiadó (és épp kis példányszámos lemezekkel) foglalkozik azzal, hogy új keverés készüljön. A 2004-es Cure LP-n (is) elég rosszul szól a Head-hez képest. igaz én csak hallgatom, nem mérem.
csak úgy nem hagy nyugodni...hát még '90 után!!! hiszen most is meghallgatható ;-)
egyébként a mai nyomatokat sokkal jobb technikával nyomják, mint a régebbieket, csak úgy jelezném, hogy továbbra is fejleszik a lemeznyomás/lejátszás technikáját, csak éppen nagyon komoly tű/kar páros, és komoly korrektor kell hozzá, hogy kijöjjön a lemezből ami benne van.
Tételesen a Curenál úgy vettem észre, hogy a THOTD barázdái a legsatnyábbak, pedig 3 nyomat is van belőle :D, feltehetőleg azért, mert picit nagyobb a műsorideje a lemeznek, de még nem elég hosszú ahoz, hogy dupla legyen, ilyenkor állítanak a vágógépen...sajnos.
Az KM és a Paris, és a (a Galore-ra vágynék a legjobban) BF szerintem a legtökéletesebb eddig, az új nyomatokra jellemző, hogy láthatóan erősebb a barázdájuk, és bizony minnél erősebb a barázda annál nagyobb a jel rajta, viszont az olcsóbb korrektorok, illetve túlérzékeny tűk ilyenkor behalnak, torzítani, illetve 'csühhögni' kezdenek. Itt jön képbe a komolyabb cucc, inkább legyen nagy tűrőképességű a tű (azaz ne gyenge nyomatokra legyen beállítva - mondván, hogy akkor legalább mindegyik lemezen 'jól' szól, mert akkor igazi jó nyomatoknál torzít), és a korrektor állítható legyen (nem a hangszínt állítják, hanem az érzékenységet, a hangszín visszaféjtését szabványban rögzítik, ebbe nem jó belenyúlni sőtt pont ezért szeretem az LP-t, mert nem is kell soha, direct source, és matt!, padlón van az ember tőle).
Nekem volt szerencsém már párszor ilyet hallgatni, a lejátszó egyébként egy régi 'gagyi' tesla, dörzshajtásos, és gyenge karfelfüggesztés, de a tű, és a korektor nagyon erős (kb. 85e! vicces, de a lemezjátszó max 5000Ft-ot érne), és ott mégsincsen tört cin, érces hang susstorgós savak érzet, igaz van pici motorzaj, és tányérzaj de ez már más kérdés...nem igazán a lemezjátszón múlik a dolog, az egy forgó tányér, és kész, a innét nézve ez az ember valaha gyártott legprimitívebb találmánya :D
uhhh....egy picit olcsóbak talán, de a BloodFlowers LP -vel még mindíg úgy látom ,hogy nagyon jól megúsztam, hogy nem idehaza próbálkoztam megvenni! :D
Szerintem a Music Budaörs a legolcsóbb.A nagykerárnál 5-10%-kal olcsóbban árulnak. A 2004-es The Cure lemezt náluk vettem,papírtokban,dvd-vel 3800 HUF-ért. www.musicbudaors.hu