Én is ott voltam pár Szpari mérkőzésen, s jó hanggal. Egyébként Veled is teljesen egyet értek. S bár egy fecske nem csinál nyarat, egy szurkolót, illetve inkább még csak érdeklődőt sikerült kicsalogatnom a meccsre - tetszett neki a dolog -, s talán tudok belőle "nevelni" Goli-szurkolót. :)))
Jah, és hogy Téged is igazoljalak, egy újabb idézet (nem hiszem el, hogy szinte mindenhez odapasszol valami :)) ):
Huszák Niki: "De jó tudni, hogy jó pár törzsszurkolónk akad, aki igyekszik egyre több embernek meghozni a kedvét."
Tommy, azt te se gondolhatod komolyan,hogy egycsapásra NB I-es nézőszámot lehet produkálni, mégha ingyenes is a mérkőzés... Ez Budapest,ahol egymást érik a különböző sport és kulturális események, és mindenből a legjava. Egy újszerű klubb, amelyik egy bő évvel ezelőtt 5 néző előtt játszotta a mérkőzéseit, most kezd hirt adni magáról. Ez nem olyan,mint egy kisváros, ahol a nézők már csak azért is összejárnak,hogy egymással is dumcsizzanak egy kicsit, és ráadásul sajátjuknak érzik a csapatukat,mert a játékosok köztük élnek, közülük valók. Ráadásul az identitás-tudatukat is erősiti az adott csapat sikere. Ebben a böhöm városban irtó nagy dolog szerintem,hogy egy nyilvánvalóan a kiesés ellen küzdő csapatot ennyien figyelnek. Itt van pl a Vasas: a Békéscsaba elleni mérkőzésen 100 néző volt kint, a Cornexi elleni találkozóra ird és mondd 5 szurkoló kisérte el őket. Lehet itt sztorizni,de ez csak sok.sok idő elteltével érheti el a kivánt szintet. A Spari évekig első osztályú volt, jó ha 50 ember kint volt a meccseiken, volt egy 4-5 fős igen jóhangú "táboruk" ( mondjuk őket nagyon szivesen látnám Goli meccsekre járni, mert szurkolni azt tudtak! ), de a meccseik teljesen hangulattalanok voltak. Lassan megy ez,nem fog egy év alatt egycsapásra minden változni. Minden szurkolónak a feladata, hogy újabbakat csalogasson ki, nem ?
Amúgy az idézetek a lányokkal folytatott levél- (természetesen elektronikus), illetve sms-váltásokból valók. Remélem, nem haragszanak meg érte, hogy ide bemásolok részleteket az üzikból.
Huszák Niki: "Adri sérülése orvosolható,erős lány, fáj ugyan a lába, de mindent megtesz,hogy minél hamarabb teljesen bevethető legyen. Az ő élete is a kézilabda."
A bíráskodással nem foglalkoztam most különösebben. De most hogy mondod, egy mögöttem ülő idős ismerős úriember emlegette, hogy volt néhány furcsa ítéletük a Goli javára.
Valami azt súgja, nem lesz túl hamar mód arra, hogy visszaköltözzön a csapat Óbudára. De ne legyen igazam!
Vakarcs 1. félidőben nyújtott gólerős játéka szívderítő volt, viszont elég sok bosszantó technikai hiba volt mindkét oldalon. Főleg a Kiskunhalasnál lógott ki néhány ember, akik talán csak serdülő meccseken látható alaphibákat követtek el.
Remélem Matus sérülése nem súlyos, bár elég ijesztő volt az eset.
A 2. félidőben egyszer talán 3-ra feljött a Halas, mivel kicsit leült a hazai gárda. Szerencsére sikerült még néhány gólt dobni, amivel biztossá vált a siker.
Az eddigi 3 mérkőzésen szerzett 4 pont várakozáson felüli, ebben a tekintetben szerintem sikerült kihozni a reálisan elérhető maximumot.
Azért hozzá kell tenni, hogy néhány kétes esetben a sporik megfújták a hazai pályát, de ez benne van a játékban.
A nézőszámról az a véleményem, hogy rövidtávon nem is nagyon lehet több embert várni. Óbudától nagyon messze van a Sportmax, a helyiek meg egyrészt még nem ismerik a csapatot, másrészt az "Óbudai" név miatt nem is igazán érezhetik magukénak a társaságot, harmadrészt mindenki tisztában van vele, hogy ez csak egy kényszerhelyzet, azaz mihelyt mód lesz rá, visszaköltözik a csapat Óbudára. Tehát én abszolút nem tartom meglepőnek a nézőszámot. Mindezeket pedig nem ellensúlyozza az ingyenesség.
Szerintem a nézőszám növekedesére csak Óbudán vagy a közvetlen közelében lévő meccshelyszínen lehetne számítani, de ott sem menne ez gyorsan, hiszen ez ugyan egy patinás, de rég elfeledett klub. A fiatalabb generáció nem is nagyon hallott róla. Azaz az óbudai sportbarátokban "Goli-identitást" a nulláról kellene felépíteni. Ez egy sok-sok éves folyamat.
Nagyon örrülök a honlap frisseségének, pl a Vásárhely elleni "élő" közvetítésnek, ez nagyon pozitív DE, hogy ne legyen minden ilyen szép, jó lenne ha a meccs összefoglalók nem csak nevekből meg számokból állna. Régen működött, írtak részletes összefoglalót, érdekelne az edző véleménye de nem egysorosban, hogy pl a "pokolban jártunk" hanem kicsit részletesebb értékelés, hogy látta a meccset a Mester mi az ami neki tetszett, miben kéne fejlődni, mi volt a mérkőzés tanulsága stb.....
Tavaly pár meccsről felkerült video összefolglaló. Szerintem egy nb1 es csapatnak olyan honlap jár ami kicsit interaktívabb és nem csak a hétvégi eredmények közlésére szoritkozik. pl interjúk a játékosokkal, szavazások és kicsit többet foglalkozhatnának az utánpótlással.
Nem akarom megsérteni 2. kedvenc csapatom szurkolótáborát - mert ha nem is annyira, mint a Goliét, de a Vasas sorsát is szívügyemnek tartom -, de szerintem most elvileg a Vasas "is" verhető a 6. fordulóban. Aztán el ne kiabáljam.
Sajnos a nézőszám még nem NB1-es. Ez a 400 néző nem több mint tavaly a másodosztályban pedig még fizetni se kell !!!
A benntmaradáshoz mindenképpen szükségünk van egy-két idegenbeli győzelemre. A Vác verhető, fontos lenne a második félidőben is tartani a szintet hiszen Vásárhelyen nagyon elfáradtunk és a Halas ellen is a második játékrészt "csak" döntetlenre hoztuk
Matus Adri: "Nagy szükség van minden buzdításra Vácon."
Huszák Niki: "A csapat nevében is köszönöm a szurkolást, mindenki nagyon fontos nekünk és továbbra is szükség van mindenkire a buzdításhoz, hiszen még mindig nincsen valami nagy szurkolótáborunk. :( ... Remélem, hogy sikerül eljönnöd Vácra és ott is buzdítani tudod majd a csapatunkat, hiszen idegenben leszünk és nem lesz könnyű dolgunk.Úgyhogy sok szeretettel várunk oda is!"
Igen,MI voltunk a 8. játékos a pályán,de nem csak itthon kéne "Tombolnunk", hanem az idegenbeli meccseken is.Nézzétek a lányokat! Megtáltosodnak, mert ott érzik maguk mögött a szurkolótáborukat. Segítsük őket!Megérdemlik, mi pedig a győzelmüket.
Hello V-Man! Mikor lesznek a tegnapi meccsről alkotott képeid! Már türelmetlenül várom! Amúgy örülök, hogy láttalak. :))) Ígérem, utoljára hánytorgatom fel, de még mindig "tartozol" azzal a 2 Magyar Kupa négyesdöntős galériával.
"Bravúrosan rajtolt az újonc: háromból két meccset megnyert
Harmadik NB I-es mérkőzésén a második győzelmét könyvelhette el az újonc Óbudai Goldberger női kézilabda-csapata, miután tegnap délután 28-23-ra verte a Kiskunhalast. Az egykori világválogatott, vb-ezüstérmes Kovács Péter irányította együttes magabiztos játékkal már az első félidőben megnyugtató előnyre tett szert, amit a szünet után sikerült megőriznie. Az együttes legeredményesebb játékosa Vakarcs Krisztina (a képen) volt, aki 8 góllal járult hozzá a sikerhez.
A Derecske elleni hazai győzelem, s a Hódmezővásárhelytől elszenvedett idegenbeli vereség után ismét idehaza, pontosabban a XI. kerületi Sportmaxban lépett pályára az Óbudai Goldberger együttese. Az NB I újonoca tehát igazán remekül kezdte az idényt, s ezt a jó formát sikerült a tegnapi találkozóra is megőrizni: a találkozó hatodik percében már 4-1-re vezettek az óbudaiak, azaz Kovács Péter játékosai mindjárt a kezdéstől nyomás alatt tartották az ellenfelet, s a lehetőségeket is kihasználták. A szünetre ötgólos (16-11) hazai előnnyel mehettek a csapatok, s ez bőségesen elegendő volt, hogy a folytatásban már nyugodtan játszhassanak Matusék. Az 50. percben hétgólos Goldberger-előnyt mutatott az eredményjelző, amelyből a végére ugyan sikerült valamit lefaragniuk a vendégeknek, de a 28-23-as végeredmény jelzi, hogy a kiskunhalasiak nem tudták szorossá, ezáltal izgalmassá tenni a hajrát. Az egy hét alatt lejátszott három mérkőzés után most visszatér a bajnokság a „normális” kerékvágásba, azaz a Goli egy hét múlva, jövő szombaton játssza a következő találkozóját: szeptember 15-én 17 órakor a Váci NKSE otthonában lépnek pályára az óbudaiak. * Női kézilabda NB I, 3. forduló Óbudai Goldberger SE–Kiskunhalasi NKSE 28-23 (16-11) SPORTMAX Sportcsarnok, 400 néző Goldberger: Gridnyeva, Polgár, Vakarcs 8, Burai 5, Kordgyuk 4, Matus 4 (2), Baross 2, Szűcs 2, Forgács 1, Huszák 1, Tápai 1, Rummel, Lehel, Selenka Kiskunhalas: Győri, Pethő, Szikora, Zámbó 7, Rábai 5, Kurgyis 4, Csendes 3, Kósa 1, Tóth 1, Virág 1, Földes 1 (1), Micskó, Hodosi, Horváth"
Igazad van, utánanéztem, figyelmetlen voltam, ezért: "A vásárhelyi NB I-es női kézilabda csapat sorozatban hetedik szezonját kezdi meg az élvonalban." Az idei szezonban... (www.handball.hu)
De ezzel nem csúfítottál, sőt szépítettél a "nagy" statisztikán! Ugyanis a Vásárhely sem szerzett többet 2 pontnál újoncként az első 3 fordulóban az említett szezonban (a Cornexitől kapott ki otthon, az ETO-tól idegenben, s a Vasast verte otthon). A bajnokságot a 7., azaz HETEDIK helyen zárta 22 ponttal, ami elismerem, nem rossz.
A Magyar Kupával nem foglalkoztam, mint észrevehetted...
Nem szeretnék belerondítani a nagy statisztikába, de szerinte a HNKC a 2001/2002-es idénytől NB I-es. Akkor ha jól emlékszem 5-ik vagy 6-ik lett a Vásárhely+MK bronzérem.
Jah, szerintem az is örömteli, hogy jelenleg a 6. helyen állunk, s csak a Cori előzhet meg a forduló végéig. De ez persze csak pillanatnyi öröm, de ez is öröm. :)
"Női kézilabda NB I: öt góllal nyert az újonc Goldberger Hazai pályán győzött az újonc Óbudai Goldberger a női kézilabda NB I-ben a Kiskunhalas ellen. A Kiskunhalas rengeteg labdát elszórt, ziccereit gyengén használta ki, míg a kisebb meginngásoktól eltekintve szépen és eredményesen játszó Goldberger megérdemelten győzött. ÓBUDAI GOLDBERGER SE - KISKUNHALAS NKSE 28–23 (16–11) Kánai út, 350 néző. V: Bóna Sz., Miskei T."
Tippelgettünk a sorsolás megismerése után, hogy csapatunk az első fordulók során. Szerintem a 3 forduló alatt elért 4 pont kifejezetten jó kezdésnek mondható. Talán kicsit korán, de gondoltam, végzek egy kis gyűjtőmunkát, hogy az utóbbi 6 bajnokságban milyen eredményt értek el az újonc csapatok az első 3 fordulóban, illetve ki tudták e vívni a bennmaradást a szezon végén.
2001/2002-ben egyetlen újonc csapat volt, az Esztergomi KSE csapata. Az első 3 fordulóban 0 pontot szerzett (idegenben kapott ki a Kőbánya-Spartacus, otthonában a Békéscsaba és a DVSC ellen). 9. helyen zárta a bajnokságot, így kivívta a bennmaradást. 13 pontot szerzett, a bennmaradáshoz 12 pont kellett (a Szpari ennyivel maradt benn), de ugyanennyi a Békéscsabának nem volt elég.
A 2002/2003-as szezonban két új csapat volt, a PEAC-Pikker és a Túrkeve-Keve Hús csapata. Előbbi 2 pontot szerzett a 3 fordulóban (otthonában verte a Vasast, míg kikapott az FTC-től, s idegenben kikapott az ETO-tól). Az alapszakaszt a 11. helyen zárta 8 ponttal, az alsóházi rájátszást az 5. helyen (csak alsó- és felsőház volt), így összességében is a 11. helyen zárt. Utóbbi csapat gyengébben teljesített, nem szerzett pontot az első 3 fordulóban, igaz, a kicsit nehezebb sorsolásnak köszönhetően (otthon kapott ki a Cornexitől, idegenben az FTC-től és a Dunaferrtől). Az alapszakaszt (2 ponttal) és a bajnokságot is a 12. helyen zárta. Egyik csapat sem vívta ki a bennmaradást. Tehát, ha nem lett volna rájátszás, 8 pont nem lett volna elég a bennmaradáshoz, 9 pont "ért" bennmaradást (a Vasasnak).
A 2003/2004-es szezonban indult a magyar bajnokságban a HYPO, a magyar újonc csapat a Békéscsaba volt. A HYPO lányainkhoz hasonlóan 4 ponttal kezdett (az ETO-tól kapott ki otthon, a Békéscsabát idegenben, a Spartacus otthon verte). Az alapszakaszt a 7. helyen zárta (21 ponttal), a rájátszásban nem játszott, s a következő szezonban sem. A Békéscsaba 0 ponttal kezdett (idegenben kapott ki a Szpari és az Esztergom ellen, otthon a HYPO-tól). Az alapszakaszt (8 ponttal) és a bajnokságot is a 11. helyen zárta, nem harcolta ki a bennmaradást. Az Esztergomnak az alapszakaszt illetően elég lett volna a 8 pont a bennmaradáshoz, s a rájátszásban is bennmaradó (9.) helyen végzett, mégsem vállalta a következő szezonban az NB I-es szereplést.
A 2004/2005-ös bajnokságban az egyik feljutó ismét a PEAC-Pikker volt immár PEAC-PTE-Pikker néven, a másik a Kiskunhalasi NKSE. A PEAC gyengébben kezdett, mint a 2 évvel korábbi szezonban, az első 3 fordulóban nem szerzett pontot, igaz, erős volt a sorsolása (idegenben kapott ki a Fradi és a Loki ellen, otthon az ETO ellen). Az alapszakaszt (6 ponttal) és a bajnokságot is a 11. helyen zárta, nem harcolta ki a bennmaradást. A Kiskunhalas se kezdett jobban - otthon kapott ki a Dunaferr, idegenben a Vác és a Fradi ellen. Az alapszakaszt (16 ponttal - hmmm erős) és a bajnokságot is a 9. helyen zárta, a bennmaradást kiharcolta. Az alapszakaszt illetően 8 pont lett volna elég a bennmaradáshoz (a Vasas szerzett ennyit).
A 2005/2006-os bajnokságban egyetlen feljutó volt, a Békéscsaba jutott vissza. So-so sorsolással ezúttal is 0 ponttal kezdett - otthon kapott ki az ETO, idegenben a Loki és a Szpari ellen. Az alapszakaszt (5 ponttal) és a bajnokságot is a 10. helyen zárta, bennmaradhatott. Így ha csak alapszakasz lett volna, 5 elég lett volna a bennmaradáshoz.
A 2006/2007-es bajnokságban se volt több feljutó, "csupán" a Németh Toll Makó. Szintén so-so sorsolással (2 erősebb és egy gyengébb ellenfél) 0 ponttal kezdett - otthon kapott ki a Vásárhely, idegenben a Fradi ellen. Az alapszakaszt a 11. (6 ponttal), a rájátszást a 12. helyen zárta. Nem harcolta ki a bennmaradást. Ha nem lett volna rájátszás, 11 pont kellett volna a bennmaradáshoz, a Békéscsaba szerzett ennyit.
Az utóbbi felsorolásból szerintem több dolog kiderül. A Goli volt az utóbbi 8 év legjobban kezdő magyar csapata! Köszönhető volt ez a viszonylag könnyű sorsolásnak is, de szerintem akkor is figyelemreméltó!
Így ha most fejezném be az írást, akkor azt írnám: Folytassa Goli!
De egy kicsit még tovább mennék. A rájátszásokkal direkt nem számoltam, hiszen idén sincs. Így most is csak az alapszakaszokat veszem figyelembe. A 2001/2002-es szezonban kellett volna a legtöbb pont a bennmaradáshoz. 12 pont, ennek a Goli a harmadát szerezte meg 3 forduló alatt. Igaz, a tavalyi év is erős volt, ekkor 11 pont kellett volna. Átlagban 8 pont volt elég - a fele meg van -, de 2 éve 5 pont is elég lett volna.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor volt rájátszás, a csapatok elvileg rájátszhattak arra, hogy majd akkor javíthatnak, igaz, ez nem sokaknak sikerült.
Nagyon valószínű, hogy az idén az utóbbi évekénél kiegyensúlyozottabb bajnokság lesz, így lehet, hogy még 12 pont se lenne elég. Igaz, nem tudhatjuk pontosan, mennyire gyenge például az eddigi "egyik" pofozógép, a Kiskunhalas, s az egész bajnokságban gyengélkedni fog-e.
Mindenesetre az a lényeg, hogy ez a kezdés nagyon bíztató, s szerintem "minden" esélye meg van rá lányainknak, hogy jövőre is az első osztályban szerepelhessenek.
Így FOLYTASSA GOLI!
U.i.: az "elemzést" azért kezdtem a 2001/2002-es szezonnal, mert nemrég volt egy cikk - a LÁNYAINK elleni meccsük kapcsán, illetve előtte íródott - azzal kapcsolatban, hogy az 1 évvel korábban (2000/2001) feljutó Hódmezővásárhely, hogyan szerepelt eddigi NB I-es szereplése alatt az NB I-es csapatok ellen, így könnyebben be tudtam azonosítani az NB I-es csapatokat. Az "elemzést" a www.worldhandball.com alapján készítettem.
Helló Skyvóker! Teljesen egyetértek Veled! S van esély rá, hogy ott tudok lenni Vácott. De ha már benéztél, szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményed Adri sérüléséről? Én dramatizáltam túl?
Sziasztok! (Hello Tommy! Győztünk, de picit korai volt az örömöd, mindjárt leírom, miért, de lehet, hogy már más leírta, most nem olvasnám vissza.)
Volt szerencsém ott lenni a meccsen, amolyan fideszesen. Merthogy vittem magammal még egy embert. :)))
Először is, ami szerintem a legeslegfontosabb, mielőbbi gyógyulást kívánok, Adrinak!!! Igaz, már más formában megtehettem ezt. A második félidőben egy ziccerhelyzetnél meglökték, ha jól emlékszem, s "maga alá fordult". Kicsit súlyosnak tűnt elsőre a sérülése, a gyúrónak és talán Szűcs Vikinek - utóbbiban nem vagyok biztos - kellett lekísérnie a pályáról. Nagyon bicegett szegény, de legalább talpra állt, s talán nem komoly a sérülése. S talán Vácott is játszhat - szerintem pótolhatatlan -, de a legfontosabb az egészsége. Szerintem talán felépül szombatig. Ha valaki tud pontosabb infot, örömmel fogadom.
Másodszor is gratulálok a kötelező és megérdemelt győzelemhez! Kicsit döcögős volt a meccs, meg vallom őszintén kicsivel nagyobb gólkülönbségre számítottam, de talán Adri kiesése pecsételte meg, hogy ugyanazt a gólkülönbséget mutassa az eredményjelző a meccs végén, mint az első félidő végén. Mindkét félidő a halasiak góljával indult, talán Zámbó Krisztináéval. Az első félidőben aztán hamar fordítottak lányaink, és állandósult az 1-2-3 gólos különbség - Vakarcs Krisztina tartotta a csajokban a lelket -, míg a félidő végére 5 góllal elhúztak a CSAJOK. A félidőben kapusaink kicsit gyenge teljesítmény nyújtottak, Szveti a második félidőben ébredt fel.
Mint írtam, a második félidőt is a halasiak kezdték jobban, talán 2 gólt is dobtak, míg a mieink egyet se. De aztán ekkor is hamar talpra álltak a CSAJOK, s ebben a félidőben is állandósult az 1-2-3 gólos különbség, persze már az első félidőben elért 5 gólos különbséget hozzáadva, tehát azt hiszem 8 gólos volt a legnagyobb különbség. Aztán Adri kiesése után kezdtek el felzárkózni a halasiak, volt amikor 4, sőt, talán 3 gól is volt a különbség, ami kicsit ijesztő volt a korábbiakhoz képest, s a szpíker is kérte, hogy kicsit jobban bíztassuk a LÁNYOKAT. Egyébként a szurkolásra nem lehetett komolyabb panasz.
Egyértelműen Vakarcs Krisztina volt a találkozó legjobbja! Az első félidőben 6 gólt is lőtt, a második félidőben ehhez még kettőt tett hozzá. De az első félidőben kétségtelenül kellett a remek teljesítménye a viszonylag nagyobb különbséghez, ha jól emlékszem, az első 12-t gólunkból 6-ot Ő lőtt. Matus Adrienn is parádézott - bár talán kicsit kevesett volt a pályán -, s a 7-eseit is biztos kezűen lőtte. Kordyuk is 4 gólt lőtt Adrihoz hasonlóan. A baloldalunk egyértelműen jobb volt Edinának köszönhetően, aki 5 góllal járult hozzá góltermésünkhöz, de egyszer szerintem fölöslegesen állíttatta ki magát a reklamálásával.
Üdv mindenkinek! Fergeteges szurkolással sikerült biztatni a csapatot, és azt hiszem mio voltunk a 8. Goli-játékos a pályán. Mindenki döntse el maga, de ez szerintem nagyon fontos a lányoknak. Pl Hódmezőn tök csönd volt, pedig egy komoly brigád ácsorgott a lelátón,de ők csendben voltak. Nem úgy ma a Goli tábor. Azt hiszem,ebben már nem állunk túl rosszul, alig várok egy Fradi, vagy egy Győr elleni meccset, de Debrecen se lesz kutya. Persze szurkolói szempontból.A meccsen a lányok a Derecske és a Hódmező meccs köztes formáját hozták, de ma ez is elég volt. Biztos majd jön megint a kritika, de mindegy: van 4 pontunk, ez a lényeg. Fel Vácra a jövő szombaton. Mindenki jöjjön, ha 200 Goli szurkoló buzdit, még ott is győzhetünk.
Ez nem elsősorban tippelős (bár van egy totó funkció is benne), hanem utólag kell "megtippelni", hogy melyik játékos, bíró, edző, szurkolótábor tevékenysége hogy tetszett. Szóval értékelheted a csapatot, mert különben csak az ellenfél értékeli, és annak csúnya pontszám a vége, legalábbis csúnyább, mint ha mindkét tábor szavazna.
Jah. A félreértések elkerülése végett, ha már vitát szítottam Léna sérülésének említésével. Nem Ő mondta, hogy sérült, nem hallottam panaszkodni, vagy ilyesmi. Csupán egy szurkoló társam hívta fel arra a figyelmem, hogy húzta talán a bal lábát, amit én viszont nem vettem észre. Jó szurkolást mindenkinek mára! Adrinak meg névnapi győzelmet kívánok!