Keresés

Részletes keresés

MrMillerFun Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1487
A tema reszletesen targyalva volt az "Usa vizum" topicban, itt az Index -n... Ott talan talalsz bovebb informaciokat...

Udv.

MrMillerFun.

Előzmény: LubiLubi (1479)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1485
Kedves Parser

Nagyon jol leirtad a lehetosegeket a vizumokkal kapcsolatban. Talan csak annyit szeretnek meg tisztazni, hogy amennyiben mar megkapta valaki a vizumot Amerikaba, azutan mar sehol senki nem kerdezi tobbet, hogy mennyi penzt hoztal magaddal, ki fog "eltartani", stb. Ezeket a kerdeseket mind a vizum-megkapás elott tisztazzak a kovetsegen, es a feleletek alapjan dontik el, hogy kapsz-e vizumot vagy sem.

Előzmény: Törölt nick (1484)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1483
Amerikai vizum nelkul nem hiszem, hogy beengednek az orszagban. En a rokonaimat csak ugy tudtam kihozni latogatoban, hogy en teljes feleloseget valaltam ertuk levelben, amit bevittek az USA kovetsegre, csak ugy kaptak beutazasi vizumot.

Azt meg nem tudom hogyan van, ha valaki turista- kent akar jonni.

Előzmény: LubiLubi (1479)
LubiLubi Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1479
Úgy értesültem, hogy amikor valaki/k megérkeznek a repülővel az USA-ba, fenn áll annak a veszélye, hogy azon mód vissza is küldik édes, drága hazájába. Vajon mitől függ, hogy kit küldenek vissza és kit nem? Fontos!
Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1476
Mr. polozc; Olvastam visszamenoleg kritikus hozzaszolasaidat. Mi a foglalkozasod? Szerintem jo ujsagiro lehetnel. A New York Times-ban biztossan keresnek egy olyan kalibert mint te vagy. Mit szolsz hozza, az ujsagban lehetne egy KRITIKA rovatod.

En tisztaban vagyok azzal, hogy mi tortent a zsidosaggal 45-ben annak ellenere, hogy csak 6 eves lehettem. Ugyan csak tisztaban vagyok azzal is, (hiszen 56-ban kerultem Virginiaban)hogy hogyan bantak itt a feketekkel a multban.
Mi azomban nem faji tortenelmet vitatunk meg itt, hanem Mi Nekunk America.

polozc meg van egy kerdesem hozzad. Ha lenne csaladod es lanyod beleszeretne egy fekete sracban, hogyan reagalnal raja? Szivessen befogadnad hofeher csaladodban?!!!

Mumu Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1475
En cseppet sem bannom az itteni vitat es annak olykor elesebb voltat.Plane ha az szinesebb de fair.
Kedves palozd,dehogy banatasz engem .Igazad van ,jogasz vagyok.Ezert kertem hogyha valamit alirtasz akkor bizonyitsad is be.Tehat miutan ,kepzeld el,magamat a legtoleransabb (persze a legokosabbnak is..meg a legszebbnek is ...meg ...meg )tartom meglepodtem mikkor pont azzal illetsz engem amirol azt hittem hogy biztosan nem vagyok.Ezzert kerlek most is hogy nezd at (nagyon szeretnem)aa szovegemet(bocsasd ott meg a notorikus nyelvi es gepi hibaimat) es idezd azt a szoveget amibol veled hogy rasszista lennek.Nem csak a mi vitank miatt hanem azert is hogy onnan kiinduklva megbeszelhessu(ha akarod) a dolgot.Ha nem teszed akkor sajnalatomra nem veszem komolyan a szemrehanyast.
A legveszedelmesebb dolog ugy elhinteni egy ket jelzot ,mint notorikus dolgot,mert az mar mint elfogadott teny vehikulal tovabb.Te nem akarhatod ezt,trehat rajta.Tudod ha en most azt mondom Neked hogy Te es egyeseknek meg ,kek szinu belul a beled,a gyomrod,hat tesekazt megcafolni...Sermmi baj,orulok a hozzaszolasaidnak igy is.
MrMillerFun Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1474
Sziasztok...

A negro -rol jut eszembe... Hoztak nekem 1 zacsival par hete, en balga meg bevittem a munkahelyemre, es az asztalon hagytam.... 1 fekete kuncsaft rendort akart hivni miatta, aztan beerte annyival, hogy a fonokomnel panaszt tett, hogy a rasszista dolgozoit tavolitsa el... nakoszi...

Mellesleg en cseppet sem vallok rasszista nezeteket, mindossze annyit jelenthetek ki, abbol a sok emberbol, akikkel eddig itt talalkoztam, tobbnyire feketekkel volt nezetelteresem, de ez biztos annak tudhato be, hogy kulfoldi vagyok vagynemistudom... Az az igazsag, hogy ugylatom, a feketeknek mara mar minden joga megvan, ami oket megiletheti, megis ugy viselkednek nehanyan, mintha elnyomasban lenne reszuk, es ezert sertodott hangnemben elkuldhetnek barhova....Mindenesetre eddig sehol sem tapasztaltam olyat, amit 1 ismerosom meselt, hogy szep rendesen megtapsoltak oket, amikor bementek 1 feketekkel zsufolt barba...

Udv.

MrMillerFun.

Előzmény: szappan (1470)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.10.05 0 0 1472
szappan,
Nemtudom melyik allamban laksz, de a "white nigger" kifejezest en is nagyon sertonek es lebecsulonek tartom. Pimasz, nyomorult dög lehetett aki mondta. Hope he will taste his own medicine one day!
break2 Creative Commons License 2000.10.05 0 0 1471
nalunk meg a helyi kabeltevetarsasag atvarialta a csatornakat es egy regi filmeket sugarzo ado helyere jott a BET(= Black Entertainment Television): csak fekete (igen: fekete) dolgokat sugaroz.

na ennyit a PC elnevezesrol

szappan Creative Commons License 2000.10.05 0 0 1470
En annyira nem erzem,hogy olyan orult tempoban menne az USAban a rasszizmus felszamolasa,de ha azt nezzuk hogy 100 evvel ezelott meg indianokkal etettek kutyakat akkor tenyleg tortent elorehaladas. Szerintem itt senki sem volt rasszista az afroamerikai (remelem jol irtam) baratodon kivul, mert nem hiszem hogy most ezen az ostoba rozsaszinen szulettem szurken halok meg akarmin jot kene nevetnem.Tibor probalt humoros lenni nem jott be,Howdy elmondta hogy mit hallott a mittudomenhol egyetemen a mittidomenki regeszurtol.Mumu pedig aztan vegkepp meg nem bantana senkit.Ha valaki meg nem tudja hoghogyan is kell szolitani az afroamerikaikat Magyarorszagrol az is bocsanatos bun, hiszen a mai napig hallani a teveben negereket emlegeto bemondokat,kaphato a Negro fekete cukorka es 2 eve meg ettem Negercsokot is.Egyebkent itt ahol elek, a mult honapban csodak csodaja uj radioallomas lepett egy addig country ado helyere rap.Egy baratommal hallgattuk nyitott kocsiban amikor egy pickup truckos kocsog lekopott a piroslampanal.Es feherniggernek titulalt minket.En nem talaltam sertonek,de a haverom igen:))
Előzmény: Törölt nick (1465)
Mumu Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1467
Kedsves palodz,ki kell javitsam magam.Nincsenek meg 1600 hozzaszolas csak 1400 es egypar.Bocsanat.
Mumu Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1466
Kedves palodz dehogy haragszom en azert amit annyi szivel irsz es olyan szimpatikusan eloadsz.
A problemam azzal van hogy ezt megtehesd szukseged van egy ugynevezett antitezisre egy gonoszra akivel szemben megvedjed azt amit senki sem kerdojelez meg.
Megkerlek mutasd meg hol voltanm irasomba rasszista?Ezt elegansan ativelted.Azert kerem ezt mertr nagyon segitene maga a rasszizmus fogalmat megtargyalni.Maodszor ujra azt mondod hogy ellene vagyok az amerikai tamogatasi akcionak.Ezek minden cak sejtelmesen vannak nalad leirva.
Na most mint irod a stuilusom a szeresuk egymast gyerekek.Ez bizony igaz.Ezt valobban ohgy is erzem ,annyi ev utan.Ismerem visszoint azt az embertipust ,en Marlboroman-ek neveznem aki hogy az idok szavat kovese hogy jajistenem ne latszek gyengenek,marcona irasokal jeleskedne ezzel mutatbva milyen ferfias o,milyen tekintelyes az ereje...Ez is stilus.Mindenkinek az izlese utan.Ezt nem ertem se jonak se rossznak csak tenynek.
Hogy mennyire unalmas vagy nem azt nem akarom megitelni.Egyelore tobb mint 1600 hozzaszolas van itt lehet hogy unatkozni akarnak az ide irok.De egy durranasal,cowboyok viharzasaval,nagy laszojukat fejuk feklett perditve talan izgalmasabba tehetjuk ezt a mezot.Mit gondolsz?
Ha azzonban ragaszkodol a fairnesshez amit remelem most vegyel magadnak faradtsagot es keresd ki irasomban valobban a raszista resszeket.Akkor aztan valobban tudunk ertelemben vitatkozni.
Addig is atz en stilusomban,olelek,marcona harcos.
howdy Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1464
Helyes kis iras, bar sziven szurt, hogy lerasszistaztal - milyen gyujtoszot javasolsz hasznalni, amennyiben a jovoben afroamerikai ill spanyol temakat kerulgetnek?
Előzmény: Törölt nick (1455)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1463
Tiborkam,

Technikai problemaim vannak. A PC egy lemon volt, visszavittem es a visszakapott penzen vettem egy uj Dell Computert. Most tapasztalodom..... Ugy nez ki, hogy ez super!
Ahogy tudom hogy mit csinalok, jelentkezem.
Udv

Előzmény: Tibor Arato (1461)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1462
Majdnem elfelejtettem; A ma esti hirekben bemondtak, hogy az USA kormany jovahagyta 600.000 viza kiadasat. Szoval johetnek a kulfoldi szakemberek Americat gazdagittani.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1461
Hallo Pestike; Minapsag ritkan hallani feloled.
Jol mukodik az uj PC-d, meg vagy elegedve vele ?
Felesegemtol kaptam egy DVD-t ajandekban azzal szorakozom. Nagyszeru hang, kristaly tiszta kep, elvezet nezni a mozikat rajta.

See ya

Mumu Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1460
Kedves palodz,a szinesboru baratod szavai (mintha vers lenne)nagyon szepek es azert ertekelem mert abbol a protestbol jonnek amit en is tobbszoros kisebbsegkent (magyar Erdelyben,enigrans Ausztriaban,dadogos annakidejen)ereztem.
Mert oda tettell a tobbe kevesbbe fasistak kozze,kerlek legy szives olvasd at ujra a hozzaszolasomai,hozzaszolasaimat,es idezd azt a resszt amit annak tartasz.Tisztalelkiismeretel valalom annak megvitatasat.
Ugyanakkor eppen ezert nem lennek hajlando ezt a kerdest kegyeletbol elkerulkni vagy ajtatosan szemeimet ideoda mozgatni ha a szinesborueókrol jon szo.
Eppen ugy utalom ha egy zsidot bantanak,az mindjart antiszemitizmustnak minositi azt,bvagy ha egy erdelyi honfitarsam lop,csal vagy mast csinal,lezarjak es magyarellenes lepesnek veszik.
Mert erre hajlanak az ugynevezett profesionalis almodozok es moralistak.
CSAK OK NEM TUDJAK MEGVALTOZTATNI A DOLGOKAT,mert egy masik extremitasboo induklnak ki "a szeressuk egymast gyerekek"-bol aminek ebben a naiv formajaban nincs hatasa.
Igenis van egy szinesboru problema Amerikanan es ha a kezdeti helyzetfelalasnak ketsegtelenul a feher ember az oka,az akkori mentalitasa ma kegyetlennek es embertelenek latszik,nekunk ez a valosag mert mi ma elunk tehat nekunk kegyetlen es embertelen,de ketsegkivul a felszabadito harcban kialakult egy negersovinizmus is,egy kontra lenezes es elzarkozas a feherekel szemben.ha meg is ertjuk ezt a viselkedest akkor is eppen ugy kell ellene harcolni mint a feher rasszizmus ellen ,plane azert mert ez most a mai tortenelmi szakaszban kezdodott.A szinesboruek (eppen ugy mint a ciganyok)maguk kell hogy sajat emanciopacuiojukat vezesek.ma ,az europai ciganysagal szemben,a negerek ki alakitottak mar a sajat intelektuelleiket aki egy ressze mar belatja a toleraóncia es kolaboracio erdemeit masik ressze kulonbozo okokbol(nincs ra most hely analizalni)pedig a separacuio es rasszizmus vonalat vezetne karier erdekekbol is.
A segitseg amit USA ad a nehez korulmenyek kozott eloknek,itt special a szinesboru pozitiv numerus clausus hasznalhatosagat meg lehetz vitatni.Sok erv van melette de ketsegtelenul siok ellene is:mert kitermel egy parazita egyetemista reteget egy konnyen szerzett diplomat.
Mindegy,ezek a problemak leteznek es igy semmi belyegzot nem kell azokra tenni akik ezt vitatjak ha nincsenek az extermbe.Mert csak egy probalkozas kozos velemenyt eredmebnyezni es aztan annak atz alapjan agalni,hozhat valami kezelfoghatot.Tiszta szoba,joakaratu vita es ellenvelemeny meg nem turelmetlen rasszizmus.
Olelek.
pestiutca12 Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1459
Palozc,

Milyen igazad van!!!!
Kösz, hogy leirtad!!

Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1458
Erdekes amit irtal Paloch, ez valoban igy van. De en nem vagyok Afroamericai ellenes, csak ugy mondom ahogy van. A bortonok lakoinak 75%-a Fekete ember. Az a ket iker atleta a stafetaban futot, nehany eve az utcan lakot elzulten. szerencsere megtudtak forditani az eletuket.
Aki dolgozik, jol megtud elni Americaban.

Az furcsa nekem,hogy Afroamericainak hivjak magukat es sohasem voltak Afrikaban. En mart regen itt elek, de nem tartom magamat Hunamericainak. Itt mindenki americai, nincs szukseg mas nevre. Egyszer mondtam egy fekete munkatarsamnak; Orulhet, hogy Amerikaban szulettel, mert nagyon pocsek elet van az afrikai kontinens sok reszen. Allandoan haboruskodas van; Kulombozo torzsek utaljak egymast annyira, hogy legyilkoljak, meszaroljak egymast. Mast sem lat az ember a TV hirekben, csak szomorusagot Afrikaban. Apro gyerekek ehenhalnak stb.

En nem sertettem meg senkit pajtas, csak a nev valtoztatgatasokat irtam le. Ami igaz. Erre pedig nincs szukseg. Mindenki AMERICAI itt!!!!

break2 Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1456
az hasonlit egy kicsit erre
male and female are born
man and woman are made
--------------
(nagyon) szabad orditasban:
a him es nosteny gyerekek azok szuletnek
a fiukat es lanyokat azokat nevelik
break2 Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1454
nincs

a ceg egyik alapitoja ott elt egy ideig es tetszett neki. ennyi.

Előzmény: howdy (1452)
Mumu Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1453
Orvendek elmenyeiteknek howdy es szappan.Ezek megmaradnak es valobban ez is a Ti Amerikatok lesz amig eltek.Meselhetittek majd az unokaknak.Ok mar nem azt latjak majd mint ti.Olyan hamar valtozik Amerika.Plane delen varok valtozast.
howdy Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1452
aha! Taos Puebloban meg en imadok szenvedni. A te Taosodnak nincs sok koze az indianokhoz, ha jol ertem... Ja es voltunk Las Vegas 2-ben (NM) - helyes kis hely. Kicsit talan szerenyebb, mint a nevadai lasd index.kalifornia....de nagyon minekemamerikai. Szia break :-)
Előzmény: break2 (1451)
break2 Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1451
>Taosban aludtunk,

en meg a Taos nevu ceg webmestere vagyok http://www.taos.com

:)

Előzmény: howdy (1448)
howdy Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1450
Nekem meg itt panaszkodnak a feher boru ferfiak, hogy kvota van a munkahelyeken es megszabtak a nok, ill. a spanyol ill. az afroamerikai munkaero aranyat. Tehat inkabb a feherek maradnak ki az eloleptetesekbol Nemregen pedig egy kaliforniai egyetem regeszevel beszelgettem az ottani felveteli rendszerrol - kifejezetten elony a szinesboruseg. Tisztara mint az en idomben volt a kisz tagsag. Szegeny szappan! Talan a jovo het vege? Az eleg hosszu lesz. Asszem mi elmegyunk White Sands + Carlsbad, olyan szep az ido. Hogy mondjak Aspen tree magyarul? Nagyon tetszik howdynak ahogyan besargul igy osszel.
Előzmény: szappan (1449)
szappan Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1449
En ugy tapasztalom,hogy egy feketenek sokkal nehezebb egyaltalan csak bekerulni is egy normalisabb allasba,bar lehet,hogy ez azert van mert meg Tibortol is delebbre vagyok.Tenyleg kuul hetveged volt Howdy irigyellek is erte en egesz hetvegen dolgoztam mint egy allat,bar igaz,a vizilabda dontot lattam.
Előzmény: howdy (1448)
howdy Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1448
En ugy tapasztalom, manapsag mar elony nem feher borunek lenni Amerikaban. Tovabbtanulasnal, jobb allasokban, ket azonos kepzettsegu/kepessegu jelentkezo kozul biztosan a szinesborut valasztjak.
Mikor is fogunk mi itt tartani cigany ugyben?

Annnnnyira "mi nekem Amerika" hetvegem volt, hogy csak na. Motorral vegigszagoldottunk a vadnyugaton, Taosban aludtunk, saloonban vacsiztunk, Santa Fe-ben setalgattunk, malnat szedtunk utkozben, kaktuszlevet ittunk, nagyon cool volt. Ha meg a vizilabda dontot is lathattam volna, az lett volna a tokely.

Mumu Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1447
Az integracio egy nagyon nehez kerdes marad (lasd szinesboru sportolokat is ).De nem csak ott.Itt van peldaul Hunyadi Emese,magyar leany aki mikor meg dolgoztam a munkatarsam,beosztottam volt egy osztrak bankban.O gyorskorcsolyazo , olimpiai bajnok.
Mikor meg nem volt az , akkor o volt az "Ungarin" mikor megnyerte az arany ermet Ausztrianak akkor "Unsere Goldgraffin" mert a neve utan a nemesek kozze soroltak majd aztan mikor nem volt formaban egyzeruen "...ungarischer Abstammung .." Tehat forditok:A magyar leany,a mi aranygrofnonk es a ..magyar szarmazasu Emese.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1446
Persze, hogy buszkek vagyunk rajuk. Nemelyik nagy elet valtozason ment at.
Nem szinesborueknek hivjak magukat; Elosszor Neger aztan Szines ezutan meg fekete, most meg Afrikaiamerikaiak-nak hivjak magukat.(Ez hivatalos)
Udvozollek Szappan.
Bocsanat nem mindeggyik futot a rendor elol.
Előzmény: szappan (1445)
szappan Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1445
Kedvse Tibor. Ezek a Szinesboru sportolok,nem hiszem hogy a rendor elol futottak gyermekkorukban,szerintem Ok joggal elvarhatjak,hogy a sajat nepe(legalabb)buszkeseggel nezzen fel rajuk.
Előzmény: Tibor Arato (1440)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!