Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Ha van kedvetek meg türelmetek, az enyémeknél elmaradt sajnos a nyári metszés, termés sem volt évek óta, picit káosz.( nem is érzem a kajszit valahogy, béna vagyok, őszivel nagyjából boldogulok)
Majdnem. A "hármas" vágás utáni felfelé a felfelé törőt kell kivágni, nem azt amit te jelöltél. Ha azt hagyod, rossz irányba fog csavarodni a terméstől. Azt kell meghagyni amit le akarsz ott vágni.
Nagyon jó hogy felraktad a képet ilyenkor derül ki milyen fontos a nyári zöld metszés.Én ugy metszeném meg azt az egy ágat hogy a vastagabb váz ág folytatásaként azt az egy vesszöt meghagynám a többit meg tőböl kivágnám ,bár meg kell jegyznem azt az ivelö ágat amin termés is várható én azt is levágnám.ezt azért irom mert sokan meghagynák .Az iv azért nem szerencsés mert késöbb a termés súlya alatt még tovább fog hajolni ,
Akkor ,vélelmezett, nyitott korona a cél. Az alsó vízhajtásokat tőből ki. A vázágon pedig eldöntöd, hogy merre menjen. Ennek megfelelően hagysz egyet a hajtásokból. De a többi helyen előtörő erős belső hajtásokat is ki kell venni.
jah, gondolom én is, hogy a nyilvántartásra gondoltak, de
az is igaz, hogy így nem jó az állítás.
mindenesetre én csak linkeltem a cikket, mindenki megítéli maga, milyen. :)
az biztos, nagyon meleg volt az utóbbi években.
bár gyerekkoromból, a hetvenes évekből is emlékszem olyanra, hogy milyen szp idő volt szilveszterkor, de az is igaz, h akkor sok fehér karácsonyt ünnepelhettünk, de ki emlékszik már ilyenre, az elmúlt évtizedből?
A "rossz megfogalmazás" hazugság. Óvatosan kell használni olyan kifejezéseket, mint a mindig és a soha. A száz éve nem volt ilyen nem egyenlő azzal, hogy soha nem volt ilyen.
Biztos, hogy nem igaz. Voltak a mainál sokkal melegebb időszakok a Föld történetében és burjánzott az élet. Pl. amikor a mai fosszilis energiahordozóink keletkeztek.