Keresés

Részletes keresés

noniné Creative Commons License 2008.05.17 0 0 879

Ma pedig így aludt:

És ez az Ő helye:

Meg persze az egész udvar az Övé.
Előzmény: noniné (878)
noniné Creative Commons License 2008.05.17 0 0 878

Szia Zsófi!

Köszönöm a tippet, van olyanunk. Egy törölköző volt az alommal egy hétig mielőtt elhoztuk volna, de olyan sokat nem segített eddig. :( Ma is nagyon nyüszisek vagyunk, de remélem nem azért, mert nem érzi jól magát! Nagyon nagy lelke van, és írtó okos. Csak az a baj, hogy a két gazdijának is nagy lelke van, és ezért nehezen bírjuk, ahogy szenved. De bízunk benne, hogy nem csinálunk semmit rosszul, és pár nap, és rendbe jön és egy kis életvidám kutyus lesz!

Sok jól sikerült képünk még nincs, mert a gazdik csak simizik, és játszanak vele, hogy job legyen Neki, de azért egy páron látszik:

Előzmény: Zsófi11 (877)
Zsófi11 Creative Commons License 2008.05.16 0 0 877

Szia Noniné!

A honvágy tompítására próbálj beszerezni a tenyésztőtől egy takaró, vagy ruhadarabot, ami jól átjárta a mama és az alom szagát.-nem baj, ha koszos kicsit. Én minden kölyökkel adtam szőrme,v takaródarabot, amivel magával vihetett egy kicsi emléket.-visszajelzésként kaptam, hogy bevállt!

Előzmény: noniné (875)
Zsófi11 Creative Commons License 2008.05.16 0 0 876

Milyen nagy csend van erre felé mostanában!

Shivi! Igen Jászberényben voltunk szemlén. Ti is jártatok arra?

noniné Creative Commons License 2008.05.16 0 0 875

Sziasztok!

Feketepanda és Shiva, nagyon szépen köszönöm az üdvözlést! Kb 2 órája hazaértünk. Kis játék és egy-két nyüszi után elaludtunk. Használható képet még nem sikerült készítenünk, de ígérem, hogy amint lesznek, felteszem.

Most a legnagyobb dilemmám, hogy honvágyát, hogyan csökkentsem és, hogy az összes játékot, amiket vettünk Neki, most egyszerre kapja-e meg, vagy majd részletekben. Illetve mikor kapja a vacsit meg ilyenek.

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.15 0 0 874
Noniné!

Én is köszöntelek a fórumba!Én is kezdő fundis vagyok de az én kutyám már 14 hónapos!Amint megérkezik az új családtak tölts fel pár fényképet róla!
Várjuk a képeket!:D
Előzmény: noniné (872)
feketepanda Creative Commons License 2008.05.15 0 0 873
Kedves noniné:))

Kapcsolódj be a fórumba, örömmel köszöntelek köztünk:) Mert innen kezdve téged is tudunk nyúzni, hogy tegyél fel a kicsi maciról képeket:))))))))
Előzmény: noniné (872)
noniné Creative Commons License 2008.05.15 0 0 872

Újult erővel (és visszaolvasva az elején leírtakat) a kép Zengőaljai Mackó Zeusról:

Itt 5 hetes volt. Ma 7 hetes, és holnap megyünk érte!!!

noniné Creative Commons License 2008.05.14 0 0 871
Látszik, hogy nem csak a gazdiságban, hanem a képfeltöltésben is kezdő vagyok. :) Legközelebb újra próbálkozom.
Előzmény: noniné (870)
noniné Creative Commons License 2008.05.14 0 0 870
Megpróbálom megmutatni leendő büszkeségünket. 2 hete készült a kép, ahol 5 hetes volt Zeus.
Előzmény: noniné (869)
noniné Creative Commons License 2008.05.14 0 0 869

Sziasztok!

Péntek délutántól leszünk mi is fundi gazdik. Nézegettem a neten elérhető információkat, egy kezdő kutyatulajdonosnak, és nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Már most sok hasznos infót olvastam és nagyon szép kutyáitok vannak!!!

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 868
Feketepanda!

Köszi, hogy ilyen gyorsan válszoltál.Shíva 14 hónapos tehát a 10-18 hónapos kor közötti 22-24% tápot kell vennem neki.Mi is kétszer etessük reggel és este.
Előzmény: feketepanda (867)
feketepanda Creative Commons License 2008.05.14 0 0 867
Táp

1-4 hónapos kor között 32%
4-10 hónapos kor között 24-28%
10-18 hónapos kor között 22-24%
18 hónapos kortól 18-22%-os

Soha ne legyen kövér a kölyök!!

a határok a kutya kondijától függenek, ha hízik a táptól csökkenteni kell a fehérje és zsír tartalmot. Rengeteg táp van rengeteg áron, én már nem esek hasra sok idétlen reklámnak, etettem méregdrága prémium minőségűnek kikiálltott, top kategóriást és elbacott egy almomat. Nekem nagyon bevállt a Wyllovi. 22-34% között sok variációja van, imádják a kutyáim. 4-7000,-ft között van egy zsák ára, 20 kg. Igen jónak tartom a Purina tápcsaládot is, főleg a halast imádják:))

Vemhes szuka 4. hét után 32%-ost kap. Laktáció (szoptatás) alatt is! Utána vissza 22%-osra.
Kiállítási kondit gyorsan 28-32%-ossal lehet elérni.
Nyári nagymelegben lehetőleg 18%-ost, persze 18 hó után.
Lehetőleg kora reggel keveset és késő este keveset. Tehát a napi adag elosztva 2x. Így nem terheli meg az emésztést, könnyebben pihen és kevesebb az esély a tele has miatti gyomorcsavarodásra.
Előzmény: Törölt nick (865)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 866
Szia Zsófi11!

És azt elfelejtettem megkérdezni, hogy hol voltatok tenyésszemlén, nem Jászberény?
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 865
Sziasztok!

Ti hány %-os, milyen fajta tápot adtok a kutyátoknak a nyáron/nyár elején?

Szia Zsófi11!

Nagyon szép kutyusod van, szerintem hasonlít Shívára!

Zsófi11 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 864
feketepanda Creative Commons License 2008.05.14 0 0 863
qqcs))

A kecsketej közelíti meg zsírtartalomra leginkább a kutya tejét 7-9%-os. Sokan használják, sokkal jobb mint bármi más növényevő teje. Én is kísérleteztem vele, nincs rossz tapasztalatom, szerették is, de már nem tudom beszerezni. Érdekes, de pollen allergiás kutyáknál jelentős javulást is értek el vele)) Mivel a kecsi megeszi a parlagfüvet))
Fedeztetésről e-mailben.

Képet-képet!!!!)))

pussza
Előzmény: Zsófi11 (859)
Zsófi11 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 862

Újra meg próbálok képet feltenni: -1 éves korában jobbra

Zsófi11 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 861

Szia! Én már szinte mindent tudok a kutyusodról,-szívből gratulálok az eredményeihez!- még akkor megnéztem, amikor Vali megadta a honlap címet. Eddig azért nem jelentkeztem, mert benneteket egy kicsit távolinak találtalak.

Kiállítási eredményünk nincs, most voltunk tenyészszemlén.

Előzmény: dadly70 (860)
dadly70 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 860
Szia Zsófi11

Kérlek a czpeter4@gmail.com mail címemre küldj fotókat a kutyádról, jó lenne, ha a törzskönyvet is elküldenéd Dadlyről mimdent megtalálsz a http://www.tar.hu/dadly weblapomon

ÜdvözölekDadly gazdi
Előzmény: Zsófi11 (859)
Zsófi11 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 859

Sziasztok!

Rég óta figyelemmel kisérem a fórumot. Eszter vagyok, Gyöngyöshalászról. Egy 10 éves és egy 2 éves foundim van. A 2 éves Zsófimnak keresek környékbeli vőlegényt!

10 éves Lindámnak 3 alom született, köztük mindig volt 3-4 fehér-fekete.

Mi a véleményetek a kecsketejről? Én azt hordtam a szoptatós mamának, majd idővel a kölyköknek is, gyönyörűek lettek. 

feketepanda Creative Commons License 2008.05.11 0 0 858
Szerintem, mivel csak 3 manócska van próbáld meg 4 hetes korukig csak szoptatni őket. Utána kölyöktej kell először nekik 1 hétig, aztán ebbe keverni a puppy tápot teljesen eláztatva, hígan, aztán 6-7 hetes koruktól csak táp, de mindig leáztatva és melegen:)) Persze, ha van kedved főzőcskézni akkor kölyöktej és bele főtt husika rizzsel apróra vágva 4-5 hetesen, utána rizs husival. Répát-almát nyugodtan főzhetsz bele. Tápozni egyszerűbb. 3 hetesen napi 1 pótlás, 4 hetesen napi 2 pótlás, 5 hetesen napi 3 pótlás és onnan kezdve napi négyszer etetés. Most igen kevés kell nekik, idővel a fejedet is leeszik. Mindig addig etess míg kellemesen telt, de lágy pocijuk lesz.
3 hetesen már lassan kiköltözhetnek éjszakára is, de mindenképpen deszkapadlós-száraz helyre. Arra számíts, hogy az anyjuk kint nem lesz mindig velük éjjel!! Már nem bántja őket a herpesz.

Jó babázást és tegyél fel képeket:))))))
Előzmény: darcyka (857)
darcyka Creative Commons License 2008.05.11 0 0 857

Megint lenne egy pár kérdésem a kicsikkel kapcsolatban! Most 3 hetesek, már lehet őket kiegészítésképpen etetni, vagy még túl korai lenne? Ha igen, akkor mit adjak nekik, hányszor egy nap, milyen adagokat.

Nappal már az udvaron vannak, most ugye nagyon jó idő van nekik, éjszaka viszont még bent alszanak. Nem lesz baj a későbbiekben, ha kirakom őket, lassan már tervezem, hogy kinnt is alukáljanak. Nagyon édesek, remélem nem lesz baj velük a herpesz vírus miatt, ha kinnt lesznek, ugye már nem hűlhetnek ki?

darcyka Creative Commons License 2008.05.08 0 0 856

Sziasztok!

Osztom a véleményedet kedves Shivi és Dadly, mert valóban nagyon segítőkész feketepanda, nekem sokat segített most abban, ahogy megszülettek a kicsik. Lehet, ha nem írt volna választ, akkor ez a 3 gyönyörűségem sem maradt volna meg, úgy mint a többi, azóta viszont jól érzik magukat mindnyájan, beleértve a kismamát is. Szóval én is köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 855
Dadly!

Gratulálok, további sok sikereket kívánok!

Szia Feketepanda!

Nagyon aranyosak a 16 napos fundi babákról a képek!És én is eggyet értek Dadlyval, tényleg nagyon jó, hogy itt a forumban megosztod velünk a véleményedet.Én mint kezdő fundis sokat tanulok a válaszaitokból.

dadly70 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 854
Kedves Bea!

Kellemesen csalódtam benned nem sok tenyésztőről lehet elmondani, hogy ilyen önzetlenűl sok sok jó tanáccsal segít a többi fundisnak.
Sok sikert kívánunk Dadly és a Gazdi
Előzmény: feketepanda (853)
feketepanda Creative Commons License 2008.05.06 0 0 853
Dadly Gazdi:))

Sok sikert kívánok az Interhez. Egyszer mindenki kezdő valamiben amit elkezd, de lelkesedéssel, hittel és óriási áldozatok vállalása és tanulás után előbb-utóbb profi lesz. Sok-sok áldozat, kudarc és nehézség van a fajta nemesítésében, rengeteg szaporító okoz kárt a fajtának. Kitartásodhoz gratulálok, bízom benne előbb-utóbb a ring mellett is beszélgetünk, addig is pusszancs Dadly nózijára:)))))))
Előzmény: dadly70 (852)
dadly70 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 852
Kedves Bea!
Köszönöm a gratulációt nagyon nagyon nehéz egy kis amatőrnek felkapaszkodni a profik közé, azt hiszem felkészítésből és ringdresszurából van még mit tanulnom a Hungária Championátus elnyeréséhez egy cím hiányzik, ha lessz elég erőm hozzá meg szeretném csinálni az Inter Championt is, persze én az egy kutyámmal akit családtagként szeretek valójában nem tartom magam tenyésztőnek.

Üdv. Dadly Gazdi
Előzmény: feketepanda (851)
feketepanda Creative Commons License 2008.05.04 0 0 851
Gratulálok Dadlynek:)))))))
Előzmény: dadly70 (850)
dadly70 Creative Commons License 2008.05.03 0 0 850
Üdvözlet az összes Fundinak és a Gazdiknak(

Örömmel értesítlek titeket, hogy a weblapom frissítése megtörtént http//www.tar.hu/dadly megtalálhatjátok a legújabb fényképeket és híreket Dadlyről
Előzmény: dadly70 (849)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!