Keresés

Részletes keresés

Egy MSZP tag Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4360
A 66. pont az nem erről szól? "A képviselő-testületbe bejutó pártok, szervezetek létszámarányosan kapjanak elnöki és tagsági helyeket."
Előzmény: kiscowboy (4356)
kiscowboy Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4359
talán nem véletlenül nem találod.
Előzmény: kis.márta (4358)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4358
Sajnos nem találom, s most mennem kell, de alaposabban utánanézek.
Előzmény: kiscowboy (4356)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4357

4./ Szerintem Csőziknek el kellett volna fogadni az alpolgármesterséget, ott a helye, megdolgozott érte.

Ezt meg hogy érted?

5./ Az SZDSZ egy ideig jobb ha nem hozza szóba az ÉKA megállapításait. Mit gondoltak? A győztes FIDESZ majd be fogja tartani?

S ha nem tartja be, akkor még azért is az SZDSZ a hibás? Miért nem hozhatja szóba?

Előzmény: palánkos (4352)
kiscowboy Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4356
meg tudnád mondani az ÉKA pont számát, amit kérdeztem?
Előzmény: kis.márta (4350)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4355

Természetesen. Ismerhetsz annyira, hogy elhidd!

Előzmény: Árpi (4353)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4354
Szavazás: Egyhangú igen
Előzmény: Egy MSZP tag (4351)
Árpi Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4353
Máshol is fogsz efölött sajnálkozni?
Előzmény: kis.márta (4350)
palánkos Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4352

Vége a kampánynak. Remélem valóban vége, és elkezdődik a munka. A kampányban talán egyszer, vagy kétszer szólaltam meg. Várhatóan eztután többször szerepelek.

1./ Örülök, hogy simán lezajlott az első közgyűlés. Természetesen ehhez mindegyik fél normális szereplése kellett.

2./ Szerintem T. Mészáros András igyekezett mértéktartóan viselkedni.

3./ A mandátum arányos elosztásra várni illúzió volt.

3./ "Ügyes" húzás volt, hogy a polgármester javasolta Döcsakovszky pénzét a maximumra, egy koalición kívüli "civil" ellent mondott, majd a FIDESZ-KDNP frakció leszavazta a polgármesterét. Ügyes szinjáték. Egyenesebb dolog lett volna eleve így kezdeni.

4./ Szerintem Csőziknek el kellett volna fogadni az alpolgármesterséget, ott a helye, megdolgozott érte.

5./ Az SZDSZ egy ideig jobb ha nem hozza szóba az ÉKA megállapításait. Mit gondoltak? A győztes FIDESZ majd be fogja tartani?

6./ Mindezekkel együtt remélem nyugalom lesz a következő négy évben. Remélem, hogy a kormányzó koalició is a városért akar dolgozni. Adjuk meg nekik a türelmi időt.

Egy MSZP tag Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4351
A létszámra én ezt találtam:
66. A Közgyűlés tanácsnokot csak kivételesen indokolt esetben választ.

A díjazás megállapításakor a képviselőségért járó tiszteletdíjat, a bizottsági elnökségért, bizottsági tagságért járó tiszteletdíjat külön kell meghatározni.

A képviselő-testületbe bejutó pártok, szervezetek létszámarányosan kapjanak elnöki és tagsági helyeket.
Előzmény: kiscowboy (4349)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4350
Igen, sajnos így van!:(
Előzmény: kiscowboy (4349)
kiscowboy Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4349
sőt, az SZDSZ képviselői sem "emelték fel a szavukat" ellene.

hirtelen nem találom, meg tudnád mondani, hányas ÉKA pont szól a bizottságok számáról és létszámáról?
Előzmény: kis.márta (4342)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4348
Ha jól emlékszem, az előző ciklusban 10 bizottság volt 48 fővel.
Előzmény: kis.márta (4347)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4347

Biztos kivételesen indokolt volt a tanácsnokok megválasztása

A kivételes indok a bizottsági helyek elosztásának aránytalansága (?!?) volt!

Sajnos négy bizottságban egy-egy tag nevét nem írtam fel, így anélkül is számolva a képviselők által betöltött bizottsági helyek száma 23 FIDESZ, 16 MSZP, 3 Civil, 3 SZDSZ (+ 4, amiről nem tudom, mennyi FIDESZ, mennyi MSZP)

De még minimum 31 külsős hely lesz. Úgyhogy várjuk meg a végét. (Bár ahogy nézem, ebből valószínű, hogy  13 a FIDESZÉ lesz + az a négy, amelyikről nem tudom, FIDESZ vagy MSZP-s hely)

Előzmény: oldlady (4340)
Árpi Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4346
Kiváncsi vagyok az Érdi Lap hogyan kommentálja majd ezeket a dolgokat.
Egy MSZP tag Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4345
Ha Jakab Béla tartózkodott,
ÉKA idézet:
"* A Záródokumentumban szereplő tartalommal előterjesztett javaslatokat mind a megválasztott polgármester, mind pedig az aláíró szervezetek jelöltjeként bejutott képviselők megszavazzák a Közgyűlésben. Amennyiben valamely javaslatot egy tagszervezet - az ÉKA Záródokumentuma szerint - nem támogatott, úgy képviselői az ezt tartalmazó előterjesztést nem kötelesek támogatni."

Ennyit erről.
Előzmény: kis.márta (4342)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4344

Kell a sok bizottsági hely.

Ne feledjük, hogy a FIDESZ, a KDNP, a MIÉP és a Jobbik is tarthatja a markát a polgármester megválasztásáért!:)

Előzmény: Egy MSZP tag (4343)
Egy MSZP tag Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4343
:)
Én úgy gondolom, hogy mindent meg fognak magyarázni. A tanácsnokok fontosságát, a bizottságok számát és összetételének okát, stb. Kell a sok bizottsági hely.
Előzmény: oldlady (4340)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4342

Eszerint az ÉKA létrehozója, a Civil egyesület képviselője is megszavazta, hogy több bizottság legyen, több fővel?

Senki sem emelte fel ellene a szavát!:( A módosított SZMSZ-t 1 tartózkodással egyhangúlag fogadták el!)

Az "parlamenti szokásra",  az ellenőrző szerepre, az ellenzéki garanciák miatt is az aránytalanság ellen csak Döcsakovszky szólt. Hogy az elosztás nem mandátumarányos! (Jakab Béla egyébként nemcsak tanácsnok, hanem még két bizottságban is részt vesz. Miért szólt volna?)

Előzmény: kígyószisz (4339)
Egy MSZP tag Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4341
Én csak azt látom, hogy nem az történt, ami az ÉKA tartalma. Az, hogy az ügyrendi bizottság milyen hatékonyan működött „volna” azt nem tudom, hisz nem is jött létre. De nekem is az a véleményem, hogy kellett volna. De ezek szerint az alpolgármester úr elég lesz erre a feladatra.

Más: Én úgy tudom, hogy megszavazta.
Előzmény: kígyószisz (4339)
oldlady Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4340

Biztos kivételesen indokolt volt a tanácsnokok megválasztása, és a létszámaránnyal sem lehet gond. (persze nem mindegy, hogy milyen létszámmal számolunk, ugye!)

Mert arra ugye gondolni sem szeretnék, hogy nem tartják be, amit aláírtak :)

Előzmény: Egy MSZP tag (4338)
kígyószisz Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4339
Igen, látom, bár az "Ügyrendi" névvel jelölt bizottságért nem biztos, hogy kár, egy hatékonyan és jól működő Jogi Bizottságért azonban igen.
Tudom, eddig sem működött hatékonyan, de nem biztos, hogy a megszüntetés erre a megfelelő mód.
Jól emlékszem, hogy x millió Ft feletti szerződéseket át kellett (volna) tekintenie? Itt egyik fontos körülmény, hogy sok jogász többet lát, másik fontos körülmény, hogy kollektíve mérlegelhetik: a jogon kívül megfelel-e a város érdekeinek is az adott szerződés.
Ezt nem tudja egyedül kiváltani az alpolgármester, szerintem, bármennyire is járatos a szakmában.

Más: Eszerint az ÉKA létrehozója, a Civil egyesület képviselője is megszavazta, hogy több bizottság legyen, több fővel?
Ez kérdés.
Mintha az ÉKÁ-n ezzel ellentétes határozat született volna, a civil kezdeményezés során.
Előzmény: Egy MSZP tag (4338)
Egy MSZP tag Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4338
Ügyrendi Bizottságot megszüntették.

ÉKA 2006 - az Érdi Kerekasztalból idézem:
"Jogi és Ügyrendi Bizottság közreműködésével dolgoztatja ki és terjeszti be"
ez a szöveg, több helyen szerepel az aláírt dokumentumban. Most akkor mi van?

Másik:
Megint egy idézet:
"66. A Közgyűlés tanácsnokot csak kivételesen indokolt esetben választ.

A díjazás megállapításakor a képviselőségért járó tiszteletdíjat, a bizottsági elnökségért, bizottsági tagságért járó tiszteletdíjat külön kell meghatározni.

A képviselő-testületbe bejutó pártok, szervezetek létszámarányosan kapjanak elnöki és tagsági helyeket."

És ezzel a ponttal mi lesz? Tisztelt aláírók.
Előzmény: kígyószisz (4332)
Egy MSZP tag Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4337
Én úgy emlékszem azt mondta a Csőzik, hogy "most nem fogadja el". Én a "most"-ot nem értem. Lehet, hogy egy pár hónap, esetleg 2007 januárjában már el is fogadja? :))
Előzmény: kis.márta (4325)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4336

TMA-t kérdezd! Állítólag Aradszki lesz helyette:), meg telepítenek jogokat a PÜ bizottsághoz.

Előzmény: kígyószisz (4335)
kígyószisz Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4335
Az első - és szerintem fontosabb - kérdésemre nem válaszoltál: miért nem kell Jogi bizottság? Ezt senki nem kérdezte meg?
Esetleg nem fontos, nem hatékony, nincs jelentősége, stb.... Szóval, miért?
Előzmény: kis.márta (4333)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4334
Vajon nem a nyilvánosságról beszélt most is TMA. Vajon miért nem tűnt fel most ott  senkinek, hogy a képviselők és a tanácsnokok tiszteletdíját nem hozták nyilvánosságra?
kis.márta Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4333
Más a kampány és más a "kormányzás":)))
kígyószisz Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4332
"11 bizottság Két új, az Ügyrendi és Jogi bizottság pedig megszűntetve."

Vajon miért?
/amúgy nem arról volt szó, hogy kevesebb bizottság lesz?/
Előzmény: kis.márta (4322)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.12 0 0 4331
:)
Előzmény: tomorrow (4329)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!