Sziasztok megjöttünk Milánóból. Amennyire izgultam nekünk annyira egyszerű volt!
Igaz a reptéren nehezen találtunk rá a malpensa expresszre, de le kell menni a -1 (minusz egy emelet)-re és onnan indul, 40 perc alatt bevisz a Cadorna nevű végállomásra fejenként 11 euróért. Mi a Hotel Aurórában laktunk, ez a Corsó Buenos Aires 18 sz. alatt van. Nos a Cadorna állomásról kijőve rögtön megtaláltuk a piros szinű metrót (1-es metró) és innen 6 megálló volt a szállás, a porta Venezia-nál kellett leszállni, és onnan 3 perc a szálloda. Ezt is ugy jelőlték meg többek között, hogy melegbarát, de ne azt képzeld el, hogy hemzsegnek a melegek, hanem ha valaki átutazik Milánón, és meg akar aludni valahol, akkor nem zárkóznak el attól, hogy akár két férfi, vagy két nő aludjon egy szobában a francia ágyon. Ez a szálloda nagyon barátságos volt,tiszta, és 4 éjszaka kettönknek 280 euró volt, az 35 euró/fő.
van reggeli külön 5 euróért, de mi nem reggeliztünk ott, hanem kijöttünk a szállodából átmentünk a zebrán és a szemben lévő kisutcában van egy helyes cukrászda mindenféle friss süteménnyel és nagyon finom kávéval.
Milánóban két nap elég a látnivalókra, sajnos az utolsó vacsit nem sikerült megnézni, mert lehetetlen jegyet kapni rá, már minden jegy elkelt júliusra is.oda mentünk korán reggel, de tök felesleges volt.Nagyon szép a Dóm, oda érdemes felmenni lifttel a tetejére ( a lift kivűlről megy a Dóm külső oldalán) és 8 euró fejenként. A dóm meletti sétány elvisz a kastélyig, a kávézó teraszok mellett felfele, lefele meg a fedett üzletsor van és a Scala épülete, ami kivülről igazán nem mondható szépnek,belülről meg nem tudod megnézni.
Ha vásárolni akarsz ajánlom a Corsó Buenos Aires nevű hosszú hosszú utca mindkét oldalát. Érdekes, hogy élelmiszer üzletet nem nagyon találtam, a szállodához közel (4 percre, a túloldalon van egy Puntó nevű bolt, az is lifttel lefele egy emelet) és ott nagyon jól be tudtam vásárolni ami kellett. A piros metró vonalán van a Dóm (Duomo) a kastély, az utolsó vacsi, az expressz állomása, és a szállás is. 9.20 euróért vettem egy 10 db-os gyüjtőjegyet fejenként és az pont elég volt.A metróálomásokon is lehet venni automatából, vagy az ujságosoknál. A metróba bármelyik oldalon lemehetsz mert lent választhatod ki hogy jobbra mész vagy balra .
Helyesek az olaszok, segitőkészek és vidámak. tanulhatnánk tőlük!!!!!! Bátran vágjatok neki Milánónak, mi jól éreztük magunkat.
Sziasztok most készülünk Milánóba és sok szállodánál írják hogy melegbarát ez most tényleg azt jelentheti és hogya nyílvánul ez meg mert nem akarok én megbántani senkit de a gyerekkel nem szivesen mennénk oda!!!
Nos, hát amikor mi kint voltunk nulla régiség piac volt. Fényképen a folyó a zsilippel jól mutat, a valóságban nagy csalódás....Esetleg este, amikor a hajókon zajlik az élet.
Szia, nevetséges vagy sem, amikor még "kezdő" voltam Milánóban, kinyomtattam mindent amit a wikipedián írtak a várpsról, utána szépen pipálgattam kifelé a nevezetességeket....:)
Szia! Hasonló dilemmával kezdtem neki én is a szervezésnek, aminek ez lett az eredménye: a megérkezés napján (hétfő) maradunk Bergamoban (a csomagunkat a reptéri csomagmegőrzőben hagyjuk), késő délután megyünk Milánóba, este a szállás környékén séta. Kedden egész nap Milánó orrvérzésig. Szerdára egy kis kirándulást terveztem a Comói tóhoz hajókázással, bár ez még képlékeny, mert Deriva szerint van szebb hely is elérhető közelségben, csak mostanában annyira be vagyok havazva, hogy nem értem rá erre ráállni, de a lényegen ez nem változtat, mert mindenképpen kirándulunk:) Este ismét sétálgatás Milánóban, csütörtökön reggel pedig irány a reptér.
Szállást direkt úgy kerestem, hogy a reggeli indulásnál gyalog eljussunk a buszhoz, amivel kimegyünk a reptérre, így esett a választás a Hotel Serenára.
Jó szervezést, és olvass vissza, nagyon sok hasznos információt írtak itt korábban (én mindent innen szedtem össze, hála nekik).
Nyáron ellátogatnánk Wizzzzel Bergamóba (no meg persze Milánóba) 4 napra. Mit ajánlotok, milyen módon tervezzük meg az utat/szállást? Be szeretnénk járni Milánót is , Bergamót is (még Monzát terveztük) - nem hiszem, hogy több beleférne 4 napba.
Mit ajánlotok, mennyi ideig és hol szálljunk meg? Ugye reggel érünk Bergamóba, és majd reggel nyolckor jön vissza a járatunk. Ha utsó nap Milánóban alszunk, nem macerás-é a kiérés a reptérre? Bergamóban ahogy nézem, olcsóbb a szállás, szerintetek botor ötlet 4 napot ott aludni és sokszor vonatozni? Inkább előbb megszálljunk Milánóban, majd zárásképp Bergamóban? Mik a tapasztalataitok?
Olcsó(bb) szállást keresünk (mindkét városban, ha úgy a jó:), lehetőleg saját fürdős szobával, jó közlekedéssel. Tudtok ajánlani szállásokat?
Azért kérdeztem ezt a piacot mert mintha bevillant volna egy kép valahonnan, hogy egy folyó mellett láttam kipakolva régiségeket hosszan a folyó mentén. Szeretünk ilyen piacokon nézelődni,vásárolni nem szoktunk,de mintha a tárgyak mesélnének a múltról
ezek a helyek Genovatol csak pár km-re vannak, de 100000x szebbek...ez tenger, ez illat, ez az igazi, nem Genova! Majd legközelebb menj kicsi tovább a vonattal, csak 15perc és máris egy más világba érkezel.
A párizsi operát ne bánd! Úgyis visszamész oda és akkor megnézed...:-). Én március közepén voltam ott (Párizsban) jópár dolog volt ami kimaradt. Haláli nyugalommal ültem repülőre, mert NYILVÁNVALÓ, hogy 1-1.5 éven belül visszatérek.
(mondjuk nem is volt nyugalom, csak haláli: a transzferbuszt lekéstük és egy másik géphez menőre ültünk. Varsóba ment, én meg azt mondtam a jegyvételnél, hogy Varsóba megyünk. Ha az a busz nem megy most nem itt fórumoznék, hanem átvágott torokkal a pokol legmélyén. Miattam késtük le természetesen.)
Én 2 éve voltam az aquariumba csoporttal, de magyar-olasz cserekapcsolat volt, az olaszok fizették, úgyhogy fogalmam sem volt mennyibe kerül. Most viszont csoport nélkül, 2esben akartunk menni; felmegyek a honlapra, ránézek az árakra, hát aszittem ott ájulok el, hogy 35 euró...igaz, hogy ez a teljes, mindent magába foglaló ár volt, dehát...(A legolcsóbb, 2 órás kör amúgy "csak" 17 euró.)
Aztán Genovában is fölmentünk a kikötőben az étteremhez vezető vaslépcső fölső placcára. Az étterem még zárva, a lépcső viszont vmiért nem, pedig lent/fönt kapuk vannak. A haditervem az volt, hogy lassan a lépcsőhöz séta, onnan kettesével a fokokon fölfutunk. Ha vki üvölt azt ugye nem is sejtjük, h nekünk szól... Mire utánunk ér már 3 percet kilátóztunk:-))). Aztán persze szófogadóan lemegyünk, hisz akkor tudtuk meg, hogy nem szabad. Végül nem jött utánunk senki, mi pedig behúzódtunk, hogy ez így is maradjon, lentről ne lássanak. Megreggeliztük a csodaszaláminkat a napon és tudtuk: ez az élmény örökre a miénk marad.
Menj be a Scalaba! Szerintem nem szabad, bár én olyan vagyok, mint a légy. Előadás előtt/szünetben bementünk. Annyi időnk volt nézni és magunkba szívni a látványt amíg a kapuscsajok 3 méterről odaértek és mondtak valamiket. Nyilvánvaló, hogy mit, nem is próbálkoztunk tovább.
Castello Sforzesco. Érdekes, a park tényleg szépséges! Nézd az embereket egy darabig: kiegyensúlyozott, felszabadult emberek, ott érzed igazán, hogy nem Mo-on vagy :-(((.
Ha nem veszed tolakodásnak megnézem az itt regisztrált mailcímed és amit összegyűjtöttem azt átküldöm. Kb. 30 A/4-es oldal a látnivalókról, érdekességekről. Tippek, vélemények, tömegközl. tanácsok már hazatérőktől, ott élőktől: hová melyik vili/metró visz, mit hogyan, szóval mindenféle! Mi mindig úgy utazunk, hogy csinálok egy ilyet, kinyomtatom, tűzőgéppel összetűzöm mint egy könyvet és abból élünk. Nem kevés kinti értékes időt, energiát és stresszt megspórolva.
És az olyan csodálatos, hogy kilométereken keresztül kikötő! Eleve tenger. Szerintem, ha kilométereken keresztül csak kakikupacok lebegnének szines legyekkel a tetejükön -ha az a tengeren lenne nekem az is gyönyörű lenne. És jószagú! Mert a tenger az nagyon az!
Az akvárium előtt elmentünk. A párom óriási halacska-fan, az összes állatkereskedésbe be kell menni ami útba esik (plázák, Auchan, stb.) és lesi a halakat 31 évesen:-). De fejenként 35 Euróért rövidre zártuk, eszünkbe nem jutott bemenni. Igaz, ő már járt üveg aljú hajóban, nekem pedig elég a Tropicarium+állatkert+állatkereskedés.
A mellette lévő régi hadihajó érdekes volt.
Voltunk olyan palotában is amiről írsz. Volt a kertjében egy pici ülőke, én fel is kiáltottam, hogy bammeg ez is márvány!
És egy templomban is. Kívülről átlagos, de belül: mindketten azt mondtuk, hogy ilyet még nem láttunk! Annyi aranyat ami az egész belsejében volt. Tokától bokáig ragyogott! Volt ott egy templomszolga szerű pali -hacsak nem a pap civilben. Bár zárva volt a templom, de nem bánta, hogy nézelődünk, üldögélünk. Utánunk is betévedtek, de velük együtt már kitessékelt bennünket is.
Picipipi nagyon jó volt olvasni a soraidat, olyan lelkesen írtál, hogy úgy gondolom velünk sem lesz baj,ha megérkezünk Milánóba. majd én is beszámolok, de mi csak Milánóba megyünk, ott szeretnénk megismerni a várost.Sajnos nagyon nehezen tudtam összeszedni információt a városról, mert szeretek felkészülni abból a helyből ahová megyek, örülök,hogy megtaláltam ezt a topicot,mert deriva sokat segített és te is a beszámolóddal,pedig Milánóról nem írtál semmit,de a lelkesedésed magával ragadó.
örülök, h tetszett itt. nem azt mondom, h Genova nem szép, de nem nagy szám, de ha neked ennyire tetszett, nem láttál még igazából szép helyeket itt, szóval vissza kell jönnöd. Hidd el, az is tetszene amit én mondtam :) én tudom melyik várrol beszélsz, valahol Dalmine előtt van egy völgy amin keresztül megy a vonat. Szép hely!
Na, pont ezért írtam, hogy mindenki nézzen meg minden nevezetességet, aztán majd eldönti, hogy számára melyik felejthető és melyik übercsodás. Amúgy egy olasz pasi elvitt minket autóval egy darabon, és ő mesélte, hogy az anyja Genovában él, ő onnan jött, de ott sokkal jobb mint Milánóban. Hogy a család vagy munka köti-e oda azt nem értettük, szóval ennyit, hogy a genovaiak így, meg a milánóiak úgy. A pestieknél is divat utálni a várost, mégis milyen sokan itt laknak.
A vár szerű a völgyben: menetiránynak balra nézel Milánó felé, azt viszont nem tudom, hogy kb. mennyi idő múlva. Majd rakok képet, arról biztosan megismered, ha rendszeresen arra jársz. Rácsos acélhídon megy a vonat.
A gépünk Bergamoban landolt -pontosan. Wizzel mentünk. Onnan tervben volt Verona, de végül az állomáson meggondoltuk, nem mentünk ami miatt nincs igazán hiányérzetem. A reptérről tehát a BERGAMOI VASÚTÁLLOMÁSRA mentünk, onnan MILANOBA a Garibaldi pu-ra érkezett a vonat (megy a Centraleba is). A jegyet a kis sárga izében a falon érvényesítettük. Útközben volt egy gyönyörűséges hatalmas völgy benne vmi vár szerű, szóval ha még egyszer mennék vonattal mennék. Másodrangú, hogy picit olcsóbb a transzferbusznál. A Garibaldi állomásnál a metró felé van egy SPAR (ott DESPAR). Egyébként a reptéren fürtökben állnak a buszok, a szélvédő kitapétázva a célállomással és az utazás árával. NEM LEHET ELTÉVESZTENI!!! Viszont az itt leírtakkal ellentétben MilánóBÓL 23.15-kor indul az utolsó (h-v).
A Hotel Alga-ban szálltunk meg. 39e Ft volt 2 főre 2 éjszakára. Itthoni irodában foglaltuk. A Famagosta metrómegállótól a 320 vagy 328-as busszal 2-3 perc. Normál méretű szép és tiszta szoba, kifogástalan fürdőszoba, kedves személyzet, jó reggeli. Utolsó nap bezárhattuk a csomagjainkat.
Genovára -nem tudom miért- nagyon vágytam. Szombat reggel el is mentünk. Annyira csodálatos volt, hogy majdnem elsírtam magam. A kikötő, az azt körbeölelő meredeken épült város, a szűk utcák, az emberek, a tenger illata... Ilyet, de ehez hasonlót sem láttam még. Jártam már itt-ott, de egyenlőre Genova a világ legszebb helye. 1ó 50p. volt az út 2 főre retúr 36 Euró. Automatából világos, gördülékeny a jegyvásárlás! Milanóból nem Genova, hanem Albenga a végállomás. Ja, és életem legfinomabb (és legdrágább:-) pizzája is megvolt, illetve egy hentesnél -szerintünk- saját készítésű "soha nem megy ki a számból az íze" szalámi is. Sok cseresznyét és epret ettünk.
Szerintem én előző életemet ott éltem, és nagyon boldog voltam.
Milánó néznivalóiról írtak mások, nézzetek meg minél több dolgot, utána mindenki eldönti mi érte meg és mi nem... Itt olvastam, h a La Rinasciente kötelező, szerintem teljesen értelmetlen bemenni. Deriva írta, h Genova helyett inkább tó (ld. lentebb) az én véleményemet pedig Genováról ld. fentebb. Ízlések és pofonok, de nagyon! Ezúton köszönöm deriva még 1X, h válaszolgattál!
Az éjszakát a reptéren töltöttük, hamar elment, lehetett volna rosszabb is. Nem azt mondom, hogy minden nap ok lenne, de 1X belefért. Tényleg érdemes időben kimenni, épp, hogy volt helyünk és még jöttek utánunk! Kb. 150(!) ember lehetett az érkezési oldalon, 1-2 rutinosabb hálózsákban. 4 körül jöttek az őrök és felébresztették az alvókat, ill. fel is kellett kelniük, addig nem mentek el. Udvariasak voltak. 6.10-kor ment az első gép, gondolom azért költöttek. Mi széken aludtunk, azt hagyták.
Élelmiszerbolt: nekem nem volt nehéz találni: a Famagosta metrónál, a Romana metrónál, a Garibaldi metrónál, a Buenos Aires-ről nyíló egyik utcán 10m. Ezek mind nagyobb üzletek.
A tömegközl. 24/48 órásra vigyázzatok ne gyűrődjön meg(zsebben), akkor nem enged be a kapu, mehettek az őrhöz -ő viszont igen.
Összességében nagyon jó volt, talán még visszamenetel is lesz belőle.
kènyelmesen, a porta veneziatol a piros metroval vagy elmentek Cadornaig, onnan sètàltok, megèri mert szèp kornyèk (15-20perc ha eltalàljàtok a jo irànyt :)), vagy leszàlltok a Conciliazione-n onnan csak 2 percre van.
Sok pénzt nem tudok áldozni cipőre, hiszen az euró ára nagyon magas, de a férjem annyira vágyik egy jó és szép bőrcipőre, hogy szeretném meglepni, ha elérhető áron lesz.
sajnos nem tudtunk elővételben jegyet venni, az Utolsó vacsorát szeretnénk még nagyon megnézni, de gondoltuk ha beállunk jó korán reggel a sorba talán bejutunk. szerinted van esélyünk rá?