Kiküldenek néhány droidot és közkatonát, hogy rajta üssenek jediken, majd amikor ez - micsoda meglepés! - kudarcba fullad, akkor jönnek az erőhasználók. Pontosan miért nem rohanták le az összesen 2 (inkább másfél) jedit a teljes haderejükkel azonnal? (Esetleg ha már úgyis tudták, hogy hol vannak, miért nem lőtték őket szét űrhajóról?)
Sabine-t röhögve lealázta az első részben a pulikutya, most viszont egy Zaitochi edzés után pariban vannak? Ha a pulikutya ki tudta védeni a blaster lövéseket, akkor miért ijedt meg utána attól, hogy Sabine mandalori nyilakat lövöldözött rá? Egyáltalán miért nem vágták apróra ketten a pulit, ha egyszer a Phantom Menace-ben - egyébként nagyon helyesen - láttuk, hogy a jedik sem feltétlenül akarnak egy az egyben vívni a sötét erőhasználókkal? Utána szépen megtámadhatták volna ketten Titus Pollot is...
A végén akkor behozták újra a Worlds between worldsot, Anakin CGI-fiatalítása borzalmasan sikerült (bár még mindig jobb, mint a Kenobiban, ahol meg sem próbálták és élvezhettük a fiatal padawan ráncos arcát.)
- öööö, azt most jól gondolom, hogy Ahsoka itt most eggyé vált az erővel? és találkozott egy másik jedivel odaát? azért ilyet sem láttunk még! de akkor jól értem, hogy meghalt? a róla elnevezett sorozat kellős közepén?!?
erről írtam én is alább.
már az a pörgetett kard elleni Ahsoka action is tök faszagány volt, hogy pont abban az egy kis pillanatban vágott egyet, amikor épp lyuk volt a pörgetés frekvenciájában
ez tényleg tök jó volt és valahogy éreztem előre, hogy ez lesz, annyira, de annyira kurvára kilógott sz SW-ből ez a pörgetős kard, hogy ezzel így kellett elbánni. ez tényleg jó volt. a füstölős fallen jedi vagy mi az meg értelmezhetetlen. kicsit olyan volt, mint a Hellboy 2-ből a Goblin:)
Ez a térkép viszont továbbra is kiakasztott. Egy több ezer éves köszikla oszlopsor, ami egy sugárral vetít a semmibe egy galaxist elnagyolt képpel, hogy az istenben nyernek ki adatokat? Mutatnak vezetékeket a térkép kivetítő körül, de azokat mibe dugdosták bele? A sziklákba?:) annyira béna, hogy az embertelen.
nyilván, afféle zárójelbe, vagy buborékba helyezve (vagy mint nem SW) kell nézni ezeket, de ezen halmazon értelmezve nekem eléggé tetszett a mai epizód
megkockáztatom, ilyen lebilincselő sw sorozatepizódot még nem is láttam (persze, vannak hülyeségek, de most csak a pozitívumokra kihegyezve):
- egész fasza fénykard párbajokat láttunk, sőt
- végre X-Wingek, meg az az ugrással gázolás is tök új dolog volt
- végre a "nagy utazás" is megkezdődött, hát mégsem kell kivárni az utolsó epizódot, hogy ez megtörténjen
- öööö, azt most jól gondolom, hogy Ahsoka itt most eggyé vált az erővel? és találkozott egy másik jedivel odaát? azért ilyet sem láttunk még! de akkor jól értem, hogy meghalt? a róla elnevezett sorozat kellős közepén?!?
- nem volt még példa arra, hogy vártam volna egy következő SW sorozatepizódot, de most bizony arról van szó, hogy most nagyon várom a következőt :)
továbbra is tartom, hogy ez a sorozat a leginkább forradalmi, legmerészebb SW kontent, amit láttunk a Disney-era óta
már az a pörgetett kard elleni Ahsoka action is tök faszagány volt, hogy pont abban az egy kis pillanatban vágott egyet, amikor épp lyuk volt a pörgetés frekvenciájában, vagy hogy mondjam (és hogy utáltam, amikor Kenobi ezt nem tudta az ellen a fosbéna agyhalott robot főkatona ellen az ep2-ben vagy melyikben)
No, viszont akkor hogyan tovább? készpassz, nincs többé térkép
ODA jutni immár képtelenség, de persze, csak bele kell kapaszkodni egy bálnába és meg is van oldva a dolog térkép nélkül is
VISSZA jutni viszont biztos lehet valahogy, akár az is megtörténhet, hogy nem látunk majd semmit ebből a másik galaxisból, csak majd így "visszatérnek" onnan a hősök
persze, erre most viszonylag nagy tétben nem fogadnék, de talán egy kis "illúzió" így még megmaradna a régi nézőknek, akik tikkelnek a második messzi-messzi galaxistól
avagy megmutatják ezt a galaxist is és visszatérnek ebbe a galaxisba, de immár örökre elzárva magukat amonnan, hiszen nincs többé térkép (persze, ez már megint egy baromság, láttuk, itt egy kaputelefonnal is ki lehet nyerni emlékeket egy robot agyából, gondolom, az útvonal is örökre ott lesz ennek az űrhajónak a merevlemezein/fekete dobozában)
ez most megint tetszett, jót tesz, ha a két fallen jedi több időt kap. ha minden rész ilyen, nekem megfelel. (tudom, alacsony a léc, de ez van, én megint jól szórakoztam)
egész ütős kis új köztársasági flottát láthattunk, SW feelinges párbajok, jó űrjelenetek.
hiába ugatott a droid, ezek megint szétváltak :D
legalább haladt a sztori,
elindultak a nagy útra, gondolom Ahsoka kap valami infót régi haverjáról, hogy merre az arra.
pont tegnap néztem bele a Hipervándor filmbe, úgyhogy 2x jól esett HC-t látni :)
a folytatás trilógia a SW kloákája, amiből azóta is ömlik a szar. a legújabb hasmenésből fakadó végtermék az Ashoka.
a mai részt reggel ledaráltam, kábé ennyit ér, kávé mellett végigpörgetni. ez a rész a fénykard csatákról szól, de van benne befogott szájú droid (wtf!?), egy darab Zatoichi gyakorlattól párbajképes tini mandalorian, kurvakemény szakáll-vokál (még az ő kardvívávsa hoz valami fényt az éjszakába), fényfüstcsíkot eregető hiperűrugrás a la' Star Trek, füstté váló kamusith vagy mi az isten volt ez az új páncélos arc, totál balfék erőhasználó Ashoka, és végre megtapasztalhatjuk milyen az erővel eggyé válás utáni állapot a másik oldalon állók szemszögéből, kurvagáz CG Anakinnel. komolyan magasra tett léc, nehéz lesz megugrani...
- Hello... ummm, this is Jasson Klut from Alderaan. Dunno how to say this, but it apperas the planet gave birth to a moon. Some say it's no moon, but it looks like one. - Sir, this is the Galactic Empire hotline, and prank calls are not appreciated. - No no, it's not a prank call, there is a moon here, that appeared out of nowhere ...
- Sir, for the last time, if you continue, I'll be forced to notify the authorities, to arrest you. - Good, send someone, Im telling you there is a moo ... wait, it shoots some kind of laser to ... what da ... oh nooooo!
- Sir? Hello? ... Eh, just another idiot playing stupid games.
wishful thinking avagy sem, majd kiderül, mindenesetre a Mando S3 végére/Ahsoka rajtra még mindig semmi kapcsolódás az ST-hez, a kezdetekkor meglebegtetett Grogu vére/klónkísérletek óta. egyébként is, egy másik galaxis/más ellenséges fajok alternatív vonal elhomályosítja Palpatine dicstelen visszatértét. van egy olyan érzésem is, Lucas aktívan segít Filoninak ötletekkel, és Lucas is inkább a Rebels vonalát kedveli, mint a ST-t..
"Miért a túlkoros Sabine-t, aki viszont saját bevallása szerint sem tehetséges ebben?
Nekem egyébként az is furcsa volt, ahogyan Ahsoka Grogu tanítását elutasította – nem akarta tanítani, mert Grogu túlságosan kötődik Din Djarinhez, és az érzelmi kötődés ugye ahogy Anakin esetében is, az veszélyes lehet, és ezt Ahsoka nagyon jól tudta."
Sabine pedig az eltűnt kiscsókához kötődik érzelmileg. Nem kicsit, nagyon.
Valaki egy ahsokás poszt alá a faszbukon azt írta, idézem:
"Valaha látott legjobb star wars film és történet"
(Nem értek egyet az illetővel.)
Mellesleg, ha Jacen egy Jedinek a fia, és Jacen ráadásul maga is Jedi akar lenni, akkor Ahsoka miért nem őt tanítja inkább? Miért a túlkoros Sabine-t, aki viszont saját bevallása szerint sem tehetséges ebben?
Nekem egyébként az is furcsa volt, ahogyan Ahsoka Grogu tanítását elutasította – nem akarta tanítani, mert Grogu túlságosan kötődik Din Djarinhez, és az érzelmi kötődés ugye ahogy Anakin esetében is, az veszélyes lehet, és ezt Ahsoka nagyon jól tudta. Ez eddig oké. De utána meg azt mondja, hogy Grogu menjen el ahhoz a látókőhöz, és ott hívjon magához egy Jedit, aki majd tanítani fogja. Tehát ha másvalaki tanítja, akkor már nem szempont az érzelmi kötődés? Mondjuk ezzel egybevág, hogy Luke tanítása alatt nem akarta Ásóka odaengedni Djarint.
Nem, mert nincs benne a valahogy feltámadt Palpi. Továbbá nem fizettem a mozijegyért. Azonkívül az elvárásaim már lényegesen lejjebb vannak, nehezebb alulmúlni őket. Ilyesmi.