Keresés

Részletes keresés

Nem_foglalt_név Creative Commons License 2018.08.03 -6 2 63837

Japipapi, hogy vagy? Rég nem jelentkeztél.

Szipolykaa Creative Commons License 2018.08.03 0 0 63836

Köszi, ez nagyon érdekes!!!!

Előzmény: macskaszem15 (63834)
macskaszem15 Creative Commons License 2018.07.30 0 0 63835
macskaszem15 Creative Commons License 2018.07.30 0 0 63834
Előzmény: Szipolykaa (63829)
Nem_foglalt_név Creative Commons License 2018.07.30 0 0 63833

A hólyagrákot Magyarországon is így kezelik.

Előzmény: Anna vagyok (63832)
Anna vagyok Creative Commons License 2018.07.30 -7 2 63832

Igen, en is hallottam ilyesmirol. Az ismerosom lengyelorszagi edesanyja aki 84 eves volt kezeltek itt Usaban holyag rakkal meghozza valami olyasmit mondott  hogy mintha legyengitett tbc -t juttattak volna be a holyagba folyadekban vagy miben es atforgattak lassan az illetot/ furcsanak talaltam de o mondta, aztan kiuritettek belole. Hetente csinaltak allitolag 6 alkalommal es a neni kigyogyult belole. 96 eves koraban halt meg es nem rakban, almaban ment el mindenfajta elozmeny vagy rosszullet nelkul 96 eves koraban.

Csak erdekessegkent jegyzem meg hogy a 101 eves lengyel ferjet jo ha 80-nak nezik, onellato, mozgekony, igaz hogy napi szinten sportol, jogazik.

Szoval a neninel mar alkalmaztak ilyesmit, ezek szerint van ilyen es ennek lesz nagy jovoje szerintem, sot innen lesz majd vedooltas is a rak ellen elobb-utobb, marmint mindegyik ellen.

Mondta az ismeros hogy hol keressek erre angolul informaciot de elfelejtettem a kezeles nevet valami harom betu volt...

Amikor engem mellrak miatt  kemoztak akkor mar evekkel elotte neha ugy fajt a labam hogy ralepni alig tudtam, nem mindig csak neha, ezert nem is mentem orvoshoz, azt hittem hogy tuleroltettem. A kemo utan vegervenyesen elmult az is, soha tobbe nem jott elo, talan valami kis duzzanat, dagadas lehetett ott amit a kemo szinten helyre rakott....

Előzmény: macskaszem15 (63827)
Nem_foglalt_név Creative Commons License 2018.07.30 0 0 63831

Kedves Mesziboszi!

Az eddigi kezelőorvos nem javasolt onkológust? Milyen "helyi lokális, gyógyszeres kezelést" kapott eddig? Csak úgy simán elküldött az eddigi orvos, hogy nem hat a kezelés, tessék keresni valaki mást? Ez elég felelőtlen dolognak tűnik tőle.

Sajnos én nem tudok budapesti orvos javasolni, de remélem, hogy találtok valakit, aki segíteni fog.

Az alternatív szerekkel pedig csak óvatosan, nehogy csak a pénztárcátokra hassanak.

Előzmény: mesziboszi (63828)
almirena Creative Commons License 2018.07.30 0 1 63830

A férjem annak idején résztvett egy ilyen kísérletben, legyengített tyúkpestissel kezelték, ha jól emlékszem. Egy Amerikából hazatért házaspár ötlete volt és szegény Fenyvesi doktor adta be a Budakeszi uti kórházban. Nem hiszem. hogy volt sikeres kezelés, a mienk nem az volt.

Előzmény: Szipolykaa (63829)
Szipolykaa Creative Commons License 2018.07.29 0 0 63829

Ezt a veszettséges dolgot hol olvastad? Csak azért kérdezem, mert a veszettség olyannyira halálos, hogy a világon alig pár olyan eset ismert, amikor veszettségből kigyógyult valaki. Talán ha ketten, de ebben nem vagyok biztos. Viszont tény, hogy vannak ilyen "egyik betegség a másik ellen", lásd sarlósejtes vérszegénység kontra malária (bár az egy kicsit más). Szóval érdekelne tényleg.

Előzmény: macskaszem15 (63827)
mesziboszi Creative Commons License 2018.07.29 0 0 63828

Kedves Fórumozók!

Lehet hogy eljött az idő, hogy itt olvasgassak. Édesanyámnak májdaganata van. Nem áttétes. Onkológust keresek, mert eddig nem volt szükség rá, helyi lokális, gyógyszeres kezelést kapott, ami 2 évig sikeresnek bizonyult, mert nem nőtt a daganat. Most úgy néz ki, elindult...Műtét nem jöhet szóba, mert rossz helyen van és elég nagy, és nem édesanyám egyéb krónikus betegsége miatt nem is vállalná. Fogyott 6 kg-t három hónap alatt. Nem tudom hova kihez forduljunk első körben, mi a teendő? 

Ha tudtok ajánlani az Onkológiai Intézetben jó belgyógyász-onkológust. akkor szívesen fogadom. Mivel elég színes a paletta, és nem ismerem őket, tapasztalatokat is várok ide. 

Egyéb hagyományos kezelésben és gyógynövényekben is hiszek, ajánlatokat várom.

Ha ide nem akarsz írni, erre az emailcímre is jöhet: mesziboszi@freemail.hu

macskaszem15 Creative Commons License 2018.07.28 0 1 63827

Egyetértek azzal, hogy a fájdalomcsillapítók, étvágynövelők, antidepresszánsok körét itthon is bővíteni kellene a nyugaton orvosi célokra legalizált természetes cannabinoidokkal, mert ha ott bevált akkor itt is beválna. 

Nemrég meg olvastam valahol spontán gyógyulásokról is, hogy egy esetben veszettséggel fertőződött meg a daganatos beteg és a sikeres kezelése után eltűnt a daganat is, más esetben meg sertés orbánccal, és ott is daganat mentesség lett a vége. A hatásmechanizmus valami olyasmi, hogy a vírusok megfertőzik a daganatos sejteket is, és ettől az immunrendszer számára felismerhetővé vállnak, és az immunrendszer pusztítja el őket, ahogy normális esetben is. Mert mindenkiben keletkeznek élete során tumorsejtek, csak egészséges emberben az immunrendszer eltakarítja őket mielőtt még elszaporodhatnának. 

Lora1213 Creative Commons License 2018.07.28 0 7 63826

Kérlek ne vedd szívedre az alább írtakat.  Régóta figyelem küzdelmeteket, és kifejezetten örülök hogy beszámolsz feleséged állapotáról.   Én már két éve kapom a kemoterápiát, használ is, de azért a dolgok haladnak előre.   Megnyugtató számomra , ha majd eljön az idő, és a doktor nem tud segíteni, még mindig van lehetőség ahova fordulhatok. Ezért kifejezett érdeklődéssel olvasom minden írásodat.  Jobbulást kívánok a feleségednek. 

Előzmény: GeriSoft07 (63820)
Nem_foglalt_név Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63825

:D

A mellrákos ismerősömnek nem írták fel azzal az indokkal, hogy a betegség kódja miatt nem kaphatja. Aztán trükkel, de felírták (egy másik betegre). Ez is szép történet.

Előzmény: GeriSoft07 (63824)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63824

ennyi pénzért minimum, hogy szépen csomagolják :D 

Előzmény: Asztakusz (63822)
_chillout_ Creative Commons License 2018.07.28 0 2 63823

Igen, az emend egy csoda, en ajánlottam, de tényleg nem minden esetben használ. Viszont amikor igen, akkor nagyon.

Előzmény: GeriSoft07 (63821)
Asztakusz Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63822

Megkérdeztem a feleségem: valóban Emend volt a neve. Ő rakja ki a gyógyszereket, amiket szednem kell, ezért nem tudom a szedett gyógyszerek nevét. 

Ez a csomagolás is csak azért maradt meg bennem, mert a feleségem megjegyeezte, milyen szépen van a 3 tabletta csomagolva, de ezt sem néztem meg nagyon.

Előzmény: GeriSoft07 (63821)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63821

"Hogy ne hányjak, már a kemo előtt 1 órával be kellett vennem hányáscsillapítót és utána még 2 vagyy 3-t és nagyon ritkán öklendeztem csak. A tabletta úgy nézett ki, mintha egy gyerek meséskönyvbe lenne csomagolva. Összesen 3 oldalas volt ez a "könyv", minden A/5-ös oldalon 1 tabletta volt. Nevét nem tudom, csak otthon tudom megnézni, ha feltüntették valamilyen papíron."

Az az emend volt, amit pl a mi onkológus főorvos asszonyunk nem ismer! Amikor itteni javaslatra kifejezetten kértem tőle, akkor könyvben kereste ki mi a franc ez. Majd ezt mondta: de hát ez emetron. Mire rájöttem, olvasni se tud, mert az emetron az ondanszetron, és nem is hasonlít az emendre.

Én vettem meg 18.000Ft-ért a 3 szemet, mert a háziorvosból vertem ki a receptet, nem az onkológián, így nem dobozdíjra adták

De igencsak hatásos, persze csak a ciszplatin ellen jó, elvileg. Önmagában nem hányáscsillapító, csak a ciszplatin által agyban kiváltott hányásingert blokkolja egy ide illő receptoron keresztül

Előzmény: Asztakusz (63813)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.07.28 0 8 63820

Na ez az a szint, akiket ignorálni szoktam, többet nem szólok hozzá, de előbb közlöm, hogy ne adj a számba olyan dolgokat amiket nem mondtam, és ezt tovább generálva ne hazudtolj meg!

Másoltam már ide párom leleteit, és pont egy ilyen beszólásra NEM fogom betenni. Mert le....om hogy elhiszed vagy sem!

1: soha nem mondtam senkinek, ne higyjen a kemóban! Soha nem mondtam, hogy X Y ne vállalja a kezelést!

2: nem "holmi gyógynövény"-t szedett

3: nem árulunk semmit

4: annak ellenére, hogy feleségem amúgy elvégezte a fitoterapeuta tanfolyamot is, annak semmi köze ehhez, mert ott ezt nem tanítják, és nyilván ezt a "gyógynövényt" nem is termeszthetjük. (van 2 főiskolai 21 egyetemi diplomája/szakvizsgája, és vagy 8 akkreditált képzése, csak egyik a gyógynövény terápia) 

5: nem vagyunk se sárkányfű árusok, se termesztők, se keverők, se nem tudom minek tudnál nevezni még.

És nem, nem tudom elhinni, hogy egy kezelés, amiből az orvos szerinti minimum mennyiségnél kevesebbet kaptunk, és azt mondta, hogy ha nem kér többet, akkor 1-2 hónapon belül rosszabbul lesz, és nem fog tudni segíteni, ami után fél évvel még nagyobb volt a daganat, mint előtte, az majd egy év múlva kifejtette a hatását. fél évig, egy évig semmilyen anyag nem kering a szervezetben, és semmilyen hatást nem fejt ki. Ez olyan, mintha influenzára bevennék egy szem antibiotikumot a 7-ből, és két hét múlva ha egyszercsak jobban leszek, azt mondom az segített.

Itt az idő, a nevem mellett megnyomod a kis ikont az x-el és akkor nem olvasol engem többet.

Előzmény: Anna vagyok (63817)
forgoszel Creative Commons License 2018.07.28 0 4 63819

Elég kemény dolgokon mentek át Geriék, szerintem ezt nem kellene megkérdőjelezni.

Nem_foglalt_név Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63818

Anna, én is a hagyományos orvosi terápia híve vagyok, azt is követem.

Gerivel kapcsolatban viszont kicsit finomabban fogalmaznék. Szerintem nem beszélt le senkit a kemoról. Elmondta a felesége történetét. Ők is hagyományos kezeléssel kezdték, majd amikor már nagyon rossz volt a helyzet, mással is próbálkoztak. Ha jól emlékszem, olyan is volt, hogy a másfajta kezelés alatt jött a rosszabbodás, majd idén tavasszal a javulás.

Amiben viszont egyetértek veled, és ezt korábban már írtam is, nekem is az a véleményem, hogy a kemonak (is) volt szerepe Geri felesége állapotának javulásában, vagyis vitatnám azt a mondatát, hogy a hagyományos kezelés hatástalan volt.

Anna vagyok Creative Commons License 2018.07.28 -16 0 63817

En viszont a kemoterapia vad hive vagyok mert a harmadfoku mellrakbol sugarral kombinalva kirantott pedig akkor mar igen be volt gyulladva a mellem, marmint fajt, bevorosodott, nekem ne mondja senki hogy holmi gyogynoveny meggyogyitott volna.

Minden orvosi utasitast betartottam, neves orvosokhoz kerultem, tiszta veletlen  mert tudatlan leven a mammogram vizsgalaton  mikor felfedeztek hogy mi a baj kerdeztem az orvostol hogy tudna-e ajanlani valakit aki kezelne mert tudatlan vagyok ebben a betegsegben, felirtak nekem rogton a nevuket hogy oda menjek.

Nem igaz hogy a kemo nem er semmit. Ha mar az sem segit akkor valoban nem sok van hatra.  Esetetekben a kemo hatasa kesobb jelentkezett, addigra sikerult legyozni a raksejteket.

Nagy konnyelmuseg ilyet allitanod es netan lebeszelned a rakos betegeket hogy ne egyezzenek bele hanem szedjek azt a szart amit arulnak/ arultok/. Az orvostudomany jelenleg ott tart ahol tart, rengeteg kutatas van mogotte nem csak a fuvesasszony szajhagyomanya. Orvos nelkul megneznem hogy hogy hullananak az emberek.

Nekem 7 eve, lassan 8 hogy mutottek, kemoztak, sugaraztak, evi ellenorzesre jarok csak mert kigyogyultam.

Az orvos se kemo alatt se utana nem engedett szedni semmit, semmifele vitamint sem, azt mondta hogy felesleges, egyek ami jolesik, amit csak akarok, abban van az ero.

Lam csak Janipapi valamit ektelenul jol csinal hogy eszik, erositi magat es ebben latja az erot, a gyogyulast,  nagy orom volt olvasnom hogy mar kezdi erezni az izeket tehat ebben kell hinni meg a orvosi mutet-kemo-sugarkezelesekben.

Nehogy mar te is a sarkanyfuvekkel gyere, feleseged csodalatos gyogyulasat annak tulajdonitsd.

Talan jobban hittem volna neked ha nem jossz azzal hogy a feleseged a sarkanyfu terjeszto vagy mi, nem emlekszem pontosan hogy mit irtal be.  Tenyleg beteg volt a feleseged? Mert mar abban is kezdek kicsit ketelkedni...

Előzmény: GeriSoft07 (63788)
Asztakusz Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63816

Én is elkövetek mindent, hogy mozogjak, de gyakran értem kell jönni autóval, mert a lábam annyira fáj, vagy mert nem kapok levegőt. Pár hónappal ezelőtt, a kutyámmal napi 15 km-t sétáltam munka mellett.

Nem megy a séta. Mire kezdtem jobban lenni, jött a következő kemo. Nem tudom, ha ki tudják venni a tumort, hogy fogok levegőt kapni.

Előzmény: Anikó Gerner (63815)
Anikó Gerner Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63815

Mind másképp viseljük, szerencsés vagyok a munkámmal csak az agyam kell használni, melóhelyre besétálok kb 2 km, míg ott vagyok és sétálok hasznosnak érzem magam és elterelem a figyelmem, a dögről próbálok elfelejtkezni a mindennapjaimban ebben segít a munka és az unoka :)

Előzmény: Asztakusz (63811)
Asztakusz Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63814

Jeleztem, kaptam másikat, abból csak egyet kellett kapnom kemó után, de nem változott tőle semmi. Pedig mások nem nagyon kapnak olyant, amit én kaptam.

Előzmény: Nem_foglalt_név (63812)
Asztakusz Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63813

Én az első héten 10kg-t fogytam. Mindent elkövettem, hogy ne csökkenjen a testsúlyom. Ettem, ha kellett, ha nem, könnyű kajákat ettem (soha nem foglalkoztam az étkezésemmel, mindent ettem). Olyanokat eszek, amit eddig nem nagyon. Még húslevest sem eszem, mert már az is nehéz (eddig imádtam). Tésztákat, hús nélküli főzelékeket és amit megkívánok. A feleségem két szelet kenyérért elmegy, mert csak a friss kenyeret eszem meg és a kelesztettet. Ha nem lenne feleségem, már meghaltam volna.

A lényeg, nehezebb vagyok, mint kezelés előtt. Soha nem voltam ilyen kövér (ilyen súlyban, mert kövér soha nem voltam).

Hogy ne hányjak, már a kemo előtt 1 órával be kellett vennem hányáscsillapítót és utána még 2 vagyy 3-t és nagyon ritkán öklendeztem csak. A tabletta úgy nézett ki, mintha egy gyerek meséskönyvbe lenne csomagolva. Összesen 3 oldalas volt ez a "könyv", minden A/5-ös oldalon 1 tabletta volt. Nevét nem tudom, csak otthon tudom megnézni, ha feltüntették valamilyen papíron.

Előzmény: gaszkonyi (63805)
Nem_foglalt_név Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63812

Nem egyforma szereket kapunk és nem egyformán reagál a szervezetünk. Aki szerencsés, jobban van, aki nem, az nagyon megszenvedi a kezeléseket.

Ha arra gyanakszol, hogy az injekciótól vagy rosszul, szerintem jelezd az orvosodnak, hátha van másféle, ami nem okoz rosszullétet.

Előzmény: Asztakusz (63811)
Asztakusz Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63811

El sem tudom képzelni, hogy én kemo mellett dolgozni tudtam volna. Még menni sem tudtam.

Itt meg többen is dolgoznak.

Előzmény: Asztakusz (63810)
Asztakusz Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63810

Most olvasva amit írtam, meg kell mérnem a lázam.  Múlt alaklommal is a tükrözés után szepszist kaptam. Talán így is érthető.

Előzmény: Asztakusz (63809)
Asztakusz Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63809

Minden kemo kezelés másnapján kapok 3 vagy 1 injekciót, ami a ha jó emlékszem a csontvelőt serkenti a fehérje termelődését. Meggyőződésem (olyan nem volt, hogy nem kaptam utána, tehát csak én úgy érzem) attól vagyok kegyetlenül rosszul két hétig a kemo után,

Nem tudom, mi az injekció neve, mert még nem adott orvos olyén papírt nekem, amit elolvastam volna. Sodródom, nem akarok "felkészült" lenni, indokolni nem tudom, miért lettem hirtelen ilyen?

Megnézni sem tudom, mert nem vagyok otthon. Szerdán megyek haza délután, mert akkor fogad az altató-orvos, és akkor meg tudom nézni, mit kaptam.

Előzmény: Anikó Gerner (63806)
Anikó Gerner Creative Commons License 2018.07.28 0 0 63808

Az lesz :)

Előzmény: almirena (63807)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!