Gondolom, ezt inkább Remedios-nak szántad. Én is javasoltam az eddigi hozzászólásaimban az autóbérlést, még a főszezonban sem túl drága, ha elég korán foglal az ember. Viszont akinek nincs jogsija, annak meg tényleg ajánlom az szállodákból összegyűjtős egynapos turistautakat, ugyanis sokkal több látnivalóhoz lehet velük eljutni, mint tömegközlekedéssel. A Parque eduardoVII mögül van az indulás.
Ezeket a helyeket mindenképp érdemes megnézni, ha reggel korán indultok, este visszaérkeztek, kényelmesen be lehet járni őket, de csak ha kocsit béreltek. Ebben az esetben ez időtakarékos megoldás. Nazaréba ne felejtsetek el fölmenni a felső városrészbe, ahonnan pazar kilátás kínálkozik a strandra, pont ilyen:
továbbá, mivel eredendően egy halászfalu, érdemes kipróbálni néhány jó tengeri kaját is! Majd fogtok ott látni sok fekete ruhás portugál asszonyt, hogy miért, a megfejtés Rátok vár.....
Hello, mi a carjet nevű netes ügynökségen keresztül béreltünk egy r.cliot 10 v 9 napra kb 200 euróért, és kötöttünk önrész nullázót, kb + 76 euróért. Mind az angol ügynökség, mind a portugál korrekt volt. Liszabpnban vettük fel Portóban adtuk le az autót, a leadás után elvittek amerre menni akartunk tovább.
Nem tudom, mennyi időre mentek, de Lisszabonra érdemes legalább két napot rászánni. Ha a tengerparti pihenés a fő cél, akkor oké egy tengerparti szálloda, de ha városlátogatások, akkor én mégis azt mondom, Lisszabon ideális kiindulópont Sintrához, Tomárhoz, Fátimához, Batalhához, Évorához stb. akár csillagtúra-szerűen. Viszont Coimbrához, Portóhoz, Guuimarãeshez érdemes északabbi szállást találni.
Van busz (Rodoviária do Tejo SA) és vonat (CP) is, bár a vonat az állomás elhelyezkedése miatt nem ideális, távol van a központtól. Ha nem szándékoztok autót bérelni (pedig érdemes), akkor be lehet a legtöbb hotelben fizetni egynapos kirándulásra, amelynek keretében elvisznek Óbidosba, Alcobaçába, Fátimába, Batalhába, Nazaréba. Tömegközlekedéssel egy nap alatt ennyit nem lehet bejárni.
Szia,én úgy gondoltam egyenlőre,h nem Lisszabonban lenne a szállás,hanem vmelyik környékbeli kisebb városban,v a parton még inkább,és innen járnánk be a környéket,egyik nap mondjuk magát Lisszabont.Azért gondoltam autóra,m a repülőtérről jó minnél hamarabb a szállásra érni.Persze ha van transzfer,az más kérdés,de a repülő után,csomagokkal,ismeretlen helyen vonatot,buszt keresni.....na azt én nem szeretnék.Egyenlőre vmi szállás kéne.
Az önrész - kölcsönzőtől és autókategóriától függően - €600-€2000 között szokott lenni. Különböző cégeknél különböző néven árulják az önrésznullázó biztosítást, általában napi €8-€12 az ára, és cserébe nincs kaució, és gyakorlatilag bármi történik az autóval (kivéve gumikár, és talán szélvédőrepedés), az nem fog egy fillérbe sem kerülni neked. Árulják például Super CDW néven, de zeroexcess néven is. Lisszabonban nem túl drága a szállás, ha a várost akarjátok megnézni, akkor nem éri meg egyáltalán 40-50 km-t naponta beautózni. Természetesen egy évorai, óbidosi kiránduláshoz nem hátrány, ha a célponthoz közelebb szálltok meg.
Mi az az önrész lenullázására szóló biztosítás?Ezt külön kell kérni?
Nem tudom még,h lesz egyébként,most úgy gondolom,h Liszabon,reptéren autó,szállás 40-50km-en belül,és onnan mennénk erre arra.A városban egyáltalán nem szeretnék szállást.Majd elkezdem visszaolvasni a fórumot is:)
Én a portói reptéren béreltem a Guerin-től, visszaadtam Faroban. Minden rendben volt. Kis kocsit akartunk légkondival. A kauciót kb. 10 nappal a kocsi visszaadása után tették vissza a kártyámra. Egy dolog volt fura, Portugália térképet nem adtak a kocsihoz.
Ja, Lisszabonhoz nem lesz szükség autóra, gyalog és tömegközlekedve jobb. Sintra határeset, jó az autó is, meg a vonat is. Annál távolabbra jön jól az autó, bár mondjuk már Coimbrába inkább alfapendularral mennék. Estoril, Cascais szintén jól elérhető vonattal.
Akkor írok én egy kicsit. Nemrég, Lisszabonból repültem át Madridba, 10:56-kor szálltam ki 745-ös buszból a reptérnél, nem voltam online becsekkolva, és mégis elértem a 11:45-ös TP714-es járatot, ami a távoli 7-es kaputól indult. Igaz, ehhez szükségem volt a LH kártya által biztosított Fast track használatára. Közben tudtam venni egy palack ginjinhát is.
Érdemes előre lefoglalni, a helyszínen általában drágább. Az eddigi legolcsóbb lisszaboni bérlésem €20/napnál is olcsóbb volt, de ha a főszezonban akarsz bérelni, ennél azért magasabb árra számíts. Hitelkártya mindenképp kell, vagy hitelkártyának tűnő dombornyomott bankkártya. Kauciót nem kérnek, ha kérsz az önrész lenullázására vonatkozó biztosítást. Érdemes független közvetítőkön keresztül bérelni (mietwagenmarkt.de, cardelmar, autoeurope), de meg kell nézni a kölcsönzőcégek saját honlapjait is (hertz, avis, guerin, autojardim, castanheira) A reptéren való bérléssel megspórolod a taxiköltséget, ami egyébként nem sok, mert az itthoninál olcsóbb a taxi.
Sziasztok,aki bármit tud az autóbérlésről az légyszi segítsen nekem!A repülőtéren szeretnénk kocsit bérelni,árak-kicsi autó-,kaució,kp vagy bankkártya.....Egyáltalán érdemes már ott bérelni,v inkább a szálláson érdeklődjünk később?Előre is köszi!
Akit a fapados eljutási lehetőség érdekel, az easyJet téli menetrendjében már €12,99-ért van MAD-LIS. Ehhez nem nehéz jó áron BUD-MAD-ot foglalni a Wizzairnél, esetleg akciós Malév BUD-MAD-BUD jegyet venni.