Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
ha klasszikus felszolgált menüt szeretnél, és választási lehetőség is legyen, akkor lehet a főétel vegyestál. Ennek ellenére ha előre tudod a vega vendégeket (netán spec. diéta, lisztérzékenység, allergia), azt ha előre jelzed, akkor az étteremnek szerintem kutya kötelessége, hogy erre felkészüljön, és nekik eszerint készítsenek ételt.
Ha svédasztalos megoldást szeretnél, annak az a hátránya csak, hogy mindenki magát szolgálja ki.
Ha a kettő keveréke van, akkor megvan a felszolgálás ünnepélyessége az előételnél, levesnél, viszont a főételben, desszertben teljes a választás lehetősége.
A menükártya ezért is praktikus, mert mindenki látja előre, hogy mire számíthat. Ezt amúgy egyeztesd a helyszínnel, hogy ő csinálja, vagy ti csináljátok, nehogy mindketten a másikra várjatok.
Ültetés: lehet a szigorú ültetési rend, ahol a terítékhez van kirakva a név ültetőkártyán, illetve lehet az asztali ültetési rend, ahol az asztalnál választhatja mindenki, hogy neki melyik sarok szimpatikus. Persze itt az először helyfoglalók nyernek :D, de nem hiszem, hogy ez problémát kell, hogy okozzon. Viszont szerintem az ültetés az nagyon fontos, nehogy egy 6 tagú társaság úgy gondolja, hogy melléjük már ne üljön senki, és elfoglalják a cuccukkal a többi széket, és mondjuk egy négyfős család emiatt egyesével üljön, mert nekik nem jutott szék. Szerintem jobb az előre látás, minthogy érkezéskor ültetés hiányában kitörjön a káosz, és fél óra az emberkék átcsoportosításával menjen el.
Nah, szerintem. De persze mindenkinek lehet más véleménye :)
Dehogy küldenék mindenkinek választási lehetőséget! Akkor senkinek semmi nem lenne úgy jó, ahogy van és reeeeeengeteg munka és fejtörés lenne (120 főnél mindenképp). Viszont én már tudom, hogy valószínűleg lesz 1-2 vega, így rendelek külön vegatálat is. A többi kapja a standard (és nagyon finom!) vacsorát (vegyestálak, stb.). :-)
Különben a cukrászunk is megmondta a torta kapcsán: ez a nap rólunk szól és nekük kell, hogy szuper legyen. :-) Mondjuk nem akartam a tortával variálni. Az esküvői torta csokitorta lesz marcipán bevonattal a többi torta meg vegyes. Így aki nem csokitorta-fan (létezik egyáltalán olyan, aki nem szereti? :) ) az is talál majd ehetőt.
A vendégeknek Te küldenél menü választási lehetőségeket (pl. baromfihúsból, marhahúsból készült ételek vagy vega ételek)? Van értelme ennyire bonyolítani vagy mindenki eszi, amit kap? :)
Mert a vendégek fel tudnak készülni a kajára, nem éri őket meglepetésszerűen az eléjük tálat étel, illetve tudnak készülni arra, hogy hány fogás lesz. Aki nem zabagép, nyilván beosztja az erőit, hogy meg tudjon kóstolni mindent, amit szeretne.
- koszorúslány: Polgári esküvőnél is szokott lenni?
Szerintem nyugodtan lehet. Mivel nekünk másik esküvő nem lesz, így a polgárin lesz 2 db köszörűslány. :) Előttem mennek be, mikor a vendégek leültek és felcsendül a bevonulózene. Utánuk baktatunk mi, apukámmal.
- ültetőkártya: A vacsinál mi alapján dönthető el, ki hova fog majd ülni? Mi a szokás?
Az ifjú pár dönti el, kit, kivel, hová ültet. Célszerű az egy ismeretségi körből meghívottakat egy helyre ültetni. Nálunk pl lesznek a lovasok és a bringások. Ezen kívül X család rokonai és Y család rokonai. A főasztalhoz közeli asztalokhoz szokták ültetni a nagyon közeli rokonokat: pl testvért a párjával, gyerekekkel. Egyre távolabb az egyre kevésbé "rokonok" kerülnek. Legalábbis ahány esküvőn voltam, ez a tapasztalatom. :)
- gyűrűhordó: Feltétlenül kisgyermeknek kell lennie, vagy lehet felnőtt ember is?
Passz. Mondjuk extrém esetekben kutya is lehet... :-D Az amerikánusoknál a leendő férj öccse vagy unokatesója, esetleg jóbarátja nyútja a gyűrűket a megfelelő pillanatban (a filmek szerint :-))) ). Nálunk azt hiszem a kisgyerekkel szokás behozatni, de sztem ettől el lehet térni.
Most vagyok először aktívan a fórumban. Pár napja - párom unszolására - kezdtem el olvasgatni, hogy miről is szól egy ilyen fórum. Most hogy már látom, itt bátran lehet kérdezni és aki tud az úgyis segít, hát nekem is lenne pár kérdésem... Idén májusban lesz az esküvönk és pár dologgal nem vagyok tisztában. - menükártya: Miért van rá szükség a vacsoránál? - koszorúslány: Polgári esküvőnél is szokott lenni? - ültetőkártya: A vacsinál mi alapján dönthető el, ki hova fog majd ülni? Mi a szokás? - gyűrűhordó: Feltétlenül kisgyermeknek kell lennie, vagy lehet felnőtt ember is?
a Thokoly ut vegen van egy papirbolt, Panton Dekor, ott vannak nagyon gyonyoru papirok, pausz is, mintas, szines minden, boritekok is, mi ott vettunk es megcsinaltuk magunk, igy kb 15-bol jon ki.
Versmondót vagy zenész(eke)t keresek a szertartásunkra. Ne csapják össze a polgári szertartást az akvvezetők, aztán készpassz. Budapestiek érdekelnének főleg.
Hallott már valaki valamit Mányik András vőfély/ceremóniamesterről? nagyon szimpi az elérhető adatok alapján, de van valakinek van valami közelebbi tapasztalata?
A meghívókat mi is magunk csináljuk. Van gyönyörű krémszínű pauszunk, arra megy a szöveg, egyedi alnyomattal, még kísérletezés alatt álló betűtípussal. Ez lesz átkötve halványzöld selyem, vagy organza szalaggal. Mivel az esküvő is háznál lesz, amit lehet, magunk csinálunk, lelkes családtagok segítségével.
A kiállításon tegnap 2 céget is láttam, ahol nekem nagyon tetsző ruhákat láttam! Pénteken és szombaton megyek próbálni. Minkdét helyen volt olyan "első pillantásra isteni" kinézetű.
Egyébként, ha fullos alakom lenne, én is szívesen vennék fel extrémebb, nem klasszikus ruhát. Ennek hiányában vagyis inkább többletében :) viszont sima, "A" vonalú, egyszerű, de elegáns, nem csicsás ruhákat képzeltem el, láttam, néztem, gyönyörködtem bennük. :) A fátyol még kérdés, nincs hosszú hajam, és igazából egy szép hajcsatot vagy virágot gondoltam. De feltételezem, hogy fog még ez is változni! :) Kalapot vagy napernyőt viszont egyáltalán nem szeretnék. Reményeim szerint hétvégén eldől a ruhakérdés. :)
Amikor én voltam a szalonban, nekem azt mondták, bármely ruhát megvarrják rám méretben, akkor egy kicsivel drágább a kölcsönzési díj, mert rajtam lenne először..
Mi is magunk csináljuk majd, nekem a merített papír tetszik nagyon,és annyira nem is drága. Neten láttam nagyon jó kis ötleteket, majd abból valamelyikhez hasonlót igyekszünk összehozni .) hobbyboltokban jó kis alapanyagokat lehet hozzá kapni, nem is drágán..
Szia! Sajnos csak neten keresztül lehet őket elérni, illetve telefonon. A webal címük: www.justmarried-hungary.hu Én postán kértem tőlük egy mintapéldányt, nagyon remélem, hogy valamelyik nap megérkezik, mert múlt héten pénteken azt mondták, már elkészült. Ha ez így megfelelő lesz, akkor én ebből 50 darabot fogok rendelni. Kb. 21 ezer forintba jön ki az tven darab, mert 420 forint egy darab ilyen meghívó. Szúrok be róla képet, ha érdekel. Remélem, jól látszódik, mert kicsinyítettem.
Szia! Megérkezett a kupon, nagyon szépen köszönöm!!! NEm sojára egyek is körbenézni. Egyet kinéztem a kiállításon tőlük, de sajna kicsi lett... Nem adom fel!
Szia! Ne haragudj, megkérdezhetem, hogy melyik településről van szó? A miénk sajna majdnem 50e-t kér, ha szabadtérre kell jönnie, pedig nincs 3 km a táv.
M május vlgi esküvőhöz most készíttetjük a meghívókat, mivel már konkrétan minden időpotunk megvan. Mi úgy csináltatjuk. Ekrü színű, hagyományos szétnyitható kis téglalap alakú meghívó, szélén egy fehér szaténszalag húzódik, rajta kis fehér szaténből rózsácskák, egy-két levéllel. Nekem ez az egyszerű, ám mégis díszes meghívó nyerte el tetszésemet. Az anyakönyvvezető nekünk is 20-25 percet mondott a szertartásra. Ennyi pont elég is lesz, nem szeretnénk litániát. Mi már decemberben lefoglaltuk az időpontot, de március körül megyünk a részleteket megbeszélni, pezsgő, zene, stb.
Köszi, de mi zalaiak vagyunk. :) Meghívókkal, ki hogy áll? Saját maga készíti vagy készítteti? Mi hajlunk a saját kezű alkotásra. Gondolkodunk, hogy pausz papírra nyomtatjuk a meghívót, feltekerjük és valami szép zsineggel átkötjük.
Múlt héten hétfőn a legrosszabbra felkészülve mentünk bejelentkezni a párommal (morcos anyakönyvvezető, horror díjak, pohárdíj, kiszállási díj, stb.). Ehhez képest a világ legjobb fej anyakönyvvezetőjéhez volt szerencsénk. Semmi ceruzás beírás, rögtön tollal augusztus 30-ra, majd 1 óra jókedvű beszélgetés. Fizetni SEMMIÉRT sem kell, mert a képviselő testület így szavazott. Teljesen térítésmentesen jön ki házhoz (ott lesz az esküvő), felajánlotta, hogy igény szerint 50 (!!) főig tud egyforma poharat adni, és abból sincs gond, ha csúszik a program. Az anyakönyv és saját maga szállítása szerinte az ő feladata, bár mi felajánlottuk, hogy megoldjuk. Mindez persze nem Pesten, hanem egy Pest környéki kis településen. Mivel mi nem ott lakunk tartósan, csak anyósomék, fogalmunk sem volt, hogy mit honnan tudunk beszerezni. Rögtön átirányított a művházhoz, ahol egy polgármesteri kérvény beadása és elfogadása után lehet asztalokat, székeket bérelni. A jegyzőkönyv felvételét június végén "majd megejtjük", akár szombaton is, ha aznap van esküvője (ezt előtte telefonon egyzetessük). A szöveget hozzánk igazítja, figyelembe véve a kéréseinket. Kérdésünkre, hogy kb. mennyi idő lesz a szertartás: válasz "kb. 20-25 perc, mert itt vidéken végem is lenne, ha 5 perc alatt összecsapnám." :-))
szia... hát én is örülök, hogy nem egyedül vagyok ebben az óriási forgatagban :) jaaaaaj, bárcsak ott tartanánk már, hogy a fotós kérdésen agyaljunk. helyszín megvan, gyönyörű és tök jó áron van és szerencsére nem Pest. Most jön a többi szűk keresztmetszet, fotós, videós, vőfély és zenekar. A vőfély téma most nagyon necces, mert már négy, aki tetszett páromnak és nekem is nem ér rá szeptemberben... :(((. Közben nézelődök fotóst és videóst, hoztam egy két címet a kongresszusiból tegnap van egy-két jó ár és anyag, de még csak ennyi. ha gondolod átküldöm mailben a címeket...
Sziasztok! Fájó szívvel megválnék krémszínű exkluzív esküvői öltönyömtől (zakó, nadrág, mellény, francia nyakkendő) potom 45 ezerért. Mérete: 52. Eredeti ára 130.000 Ft. Egyszer volt rajtam, utána ki lett tisztíttatva. érd.:30/266-2350 képek az expressz féfiruha weboldalon