„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
Amennyiben az került bele a Bibliába szerinted, ami az apostoli tanításoknak teljesen megfelelt, úgy hogy a manóba kerültek bele olyanok, amiket vitatsz. Szerinted hogyan, ha egyszer az apostoli tanításokra hagyatkozol, illetve gyülekezeted nevében írtad: az az alap?
Valahol hiba van.
Írtam ezt úgy, hogy a válaszom előtt ismét elolvastam Jónás és Náhum könyveit. Istent mindenhatónak jelentetted - ezt azért ne felejtsd el magaddal, a gondolkodásoddal kapcsolatban se, mert szerintem simán vakká, tudatlanná, ostobává tehet a mindenható Isten, és nem kizárólag az ateista mozgalom előtt.
Aki meselényeket, meg képtelenségeket nyal be, rámutogat azokra, akik elhiszik, hogy pl. a MIR űrállomás aksija becsapódik, noha nincs ott.
Ő hiszi, hogy angyalka hadovál a mesebeli szűz férjének arról, hogy egy szellem felcsinálta a nejét.
És a hívő diójában ez az orbitális ostobaság paralel azzal, ha elhiszem látatlanban, hogy egy láthatatlan sugárzás segítségével ezrek mutatják ki a tüdőrákot.
Az a kor a szóbeliség kultúrája volt. Sokan azt hitték, a leírás elvesz az erőből.
Jézus azt adta át tanítványainak, ami fontos az emberi léleknek. Nem beszélt se apacsokról, se vkunyákról, nem beszélt a Tejútrendszerrel és a Szaturnusz holdjairól, nem vezette be a kettős könyvelést, sőt még a rántotta ideális receptját se adta meg.
Nem lehetséges létezni axiómák nélkül. A legradikálisabb ateista materialista is hisz egy rakás bizonyítatlan, sőt bizonyíthatatlan dologban. He nem tenné, nem tudna élni.
A valóságban a hívő és az ateista között nincs szakadék.
Egy nem bizonyítottan létező mítoszi alak, aki egy sort sem írt az elképzeléseiről, de évtizedek múltán ismeretlen írók által a szájába adott mondataival érvelni.....
:-)
Vajon a hívők szerint, ott Gallileában, néha leült filózni Joshua ben Josef, miként fognak az apacsok, vagy az inkák megtérni?