A katolikus egyház feje a hamarosan megjelenő írásában megjegyzi, hogy egyes szakértők szerint az, ami Gázában történik, a népirtás jegyeit hordozza.
„Gondosan meg kell vizsgálnunk, hogy ez belefér-e a jogászok és nemzetközi testületek definícióiba” – jelentette ki Ferenc pápa. Az Egyesült Nemzetek Szervezete a közelmúltban adatokkal alátámasztva arról számolt be, hogy a gázai háborúban bekövetkezett halálesetek csaknem 70 százaléka nők és gyermekek körében történt.
Elég egyszerűen lezártad, mert ugye onnan kezdtük, hogy mit mondott a pápa Izrael népirtására. Te nyugodtan elmondhattad volna ez után, hogy okt. 7-ről mit mondott.
Egyébként meg szerintem mindenki tudta rólam, hogy nem én vagyok a pápa... :-)))
Szerintem, mint mindenki más; terrortámadás történt. A bűnösöket el kell fogni, meg kell büntetni.
De népirtással nem lehet rá válaszolni, nem lehet kényük-kedvük szerint mindenkit gyilkolni, mert az ugyan olyan gaztett, mint az október 7. És ettől kezdve semmi nem különbözteti meg Izraelt a terroristáktól.
Ma először a háború kitörése óta Oroszország már Munkács környékét támadta. És a magyar határtól 20 kilométerre semmisített meg egy orosz drónt az ukrán légvédelem.Munkács szimbolikus város a kárpátaljai magyarság számára és az egész magyar történelemben. Ezt a várost védte Zrínyi Ilona, itt őrizte a várat a nemrég eltávolított turul szobor.
nem akarta megakadályozni, sőt ő hozta a döntést, hogy ez a törvény diszkriminatív és a kedves ultraortodox ifjak vonuljanak be szépen. az ultraortodoxok jajveszékelnek most, hog ők meg vannak támadva. holott csak föl kell emelni a gömbölyűbbik felüket a székből és tenni, amit a többség tesz.
hát ne is. szép dolog a tóra őrzése, de azt csinálhatják az ötven fölöttiek a nap 24 órájában, ha úgy tartja kedvük. a fiatalok meg tegyék azt, ami a dolguk.
Benjámin Netanjahu miniszterelnök kormányának ultraortodox koalíciós pártjai egy olyan törvény elfogadását követelik, amely mentesítené az ultraortodox fiatalokat a katonai szolgálat alól, ugyanis bánatukra a legfelsőbb bíróság júniusban úgy döntött: felmentésük évtizedek óta folytatott gyakorlata törvénytelen, mert sérti az alkotmányosság törvény előtti egyenlőségének elvét.
Miután az előző védelmi miniszter, Joáv Galant már előkészítette a 7000 ember behívását, és a kormányfő Likud pártjához tartozó Kac is hajlandó végrehajtani azt, az ultraortodox Egyesült Tóra párt egyik vezetője közölte: „Nem a főügyész vagy Galant, hanem a Likud döntött úgy, hogy hadat üzen az ultraortodoxoknak.” De Jaír Lapid, a parlamenti ellenzék és a Van Jövő nevű centrista párt vezetője üdvözölte Kac döntését.