Köztudott, hogy több nenzet él a földön, mint ahány ország. Gondoljunk Amerikára, ahol felfedezése előtt csak indián törzsek éltek, vagy Ausztráliára, ahova angol bűnözőket deportáltak. Nagyon sok Németh, Horváth Rácz nevű ember él hazánkban is. Ezenkivül sok népcsport is. Pl. cigányok, kunok sokácok, palócok, tirpákok stm.
Magyar Zoltán (tornász, Manyar Vámdor (film, Magyar vándor (tornaelem) stb. svédcsavar, spanyol csizma, angolkór, nem kérek illusztrációt, de aki tud, feltehet. Személyeknél kérem, hogy ki kicsada. Kérlek látszatok velem!
Írom a levelet fel a magas égbe, Fel a magas égbe, az apám kezébe. Édes apám uram, arát választottam, Megkérdenem illik: mit szól ehhez ottan?
Szemöldökét vajjon nem húzza-e össze? És ha szólni tudna, nem szólna-e közbe? Nem hiszem, nem hiszem, hogy ránk haragudna, Hogy édes arámat szeretni ne tudja.
Hiszen látta, látta szíve fordulását, Első öntudatlan karomba hullását. Nézett rá, figyelt rá fent a mennyországban, Őt akkor is látta, mikor én nem láttam.
Édes apám uram, jöjjön el álmomba, Mikor ő is eljön, ott pihen karomba. Bólintson fejével, fogja meg kezünket, Áldja meg, áldja meg a mi szerelmünket.
A logronoi vár alatt De nagy had táboroz; Van ottan tenger zagyva nép, Dán, francia, porosz. S ha százszor annyi lenne is, Akkor se volna baj, Mert Logrono parancsnoka El Punelo Tabal.
El Punelo bátor vitéz, Mindenki tudja ezt, Nem menekül el szárazon, Aki vele kikezd. Csak egy van, mi legyőzheti, Leverheti hamar: A szoknya előtt gyenge csak El Punelo Tabal.
Bizton lehet hát Logrono, A büszke bérci vár, S jobban tenné az ellen is, Ha hazamenne már. Hiába is erőlködik, Nem sok vizet zavar, Minden rohamot visszaver El Punelo Tabal.