Rég hallottam ilyen kemény bírálatot.Sehol egy közlemény?:-)) Ez most nem a 24.hu.
Tán a Kedves Vezető odacsapott? Saját felelőség persze nem említve, de néhány bázis / pl a NEKA?/ és az egész sportág aggódhat az ömlő TAO pénz miatt. Amúgy ideje....
Sok szakmai vita lett szőnyeg alá söpörve, a problémák mélyebbek annál, mint a mérkőzések elveszítése. A pályán a szakemberek a górék, a fehér vonalon kívül a vezetés, köztük velem. A fiúk a szívüket-lelküket kitették, az a kérdés, hogy vajon a szakmában is mindenki kitette-e a szívét-lelkét. Ebben én nem vagyok biztos" - vetette fel Kocsis Máté, aki arra is kitért, hogy rengeteget foglalkoztak a statisztikákkal, amelyek azt mutatják, hogy a magyar játékosok a legtöbb mutatóban nincsenek ott a világ élvonalában, de ez nem csak az ő hibájuk.
"A leggyorsabban sprintelő játékosok között nincs az első harminc között magyar, ahogyan a legpontosabb átadások és a gólpasszok terén sem vagyunk ott az élvonalban. Egy dologban azonban dobogósok vagyunk: a piros és sárga lapokban és a kétperces kiállításokban. Az erőnléttel is nagy problémák vannak. A számok sajnos nem hazudnak, ilyenkor félre kell tenni az érzelmeket" - árulta el Kocsis Máté.
A szövetség első embere elmondta, hogy a jövőben egy átfogó értékelő folyamat zajlik majd, hogy az eredmények mögé nézzenek és megtalálják a felelősöket, de leszögezte, hogy nem szeretnének indulatból cselekedni.
Visszatérve a kudarcot jelentő Eb-szereplésre Kocsis Máté és Juhász István is egyetértett abban, hogy egyes játékosoknál motivációs gondokat is fel lehetett fedezni, de a két szakember nem említett konkrét neveket.
Nézők nélkül kevesebb COVID-os játékos lett volna?
Vagy jelentősen kevesebb lett volna buborék mellett?
Lényegesen biztosan nem. Sajnos az Omikron tulajdonságao miatt állt elő ez a helyzet. Sokkalta gyorsabban terjed ráadásul tünetmentesen és kimutatása előtt is fertőz.
Az egyszeri skandináv újságírót (és sportolót) olvasva-hallgatva elég gyakran van az embernek olyan érzése, hogy a civilizáció déli határa a Flensburg-Sylt vonalnál húzódik.
A német jellemzően annyival nyitottabb ilyen szempontból, hogy a belnémet határtól nyugatra eső területeket is oda veszi, de ebben a topikban itt ez erősen OFF és nem fárasztanám vele a nagyérdeműt.
(Speciel az is szörnyű, hogy annyira érdektelen a mai este, hogy ilyen kérdéseken lehet lovagolni.)
Ha már a norgékok a Veszprém nevű figurát játsszák, meg is tanulhatnák a város nevének a helyes kiejtését. Valamennyi hang rendelkezésre áll hozzá bármely norvég nyelvjárásban.
akik Orbán véres diktatúrát mondanak az említett országok médiumában, frappánsan válaszolnék azzal, hogy címezzék az EHF felé a panaszaikat meg volt egy bojkottált Moszkvai és egy szintén bojkottált 1984-es Olimpia. Mindkettő esetében a politika keverte a szart a 4 évig olimpiákra felkészült sportolók megszivták.
Az, hogy ezen országok sajtója Orbán Viktor rendszerét úgy kezeli, mintha valami véres katonai diktatúra lenne, és ott rúgnak bele, ahol tudnak (és néha ott is, ahol nem), nem új.
De ez már rég lecsengett volna, és itt se foglalkozna már velük senki, ha amúgy menne az EB max. egy-két Covid-esettel.
"De önmagában már az, hogy ez a téma mindenkit jobban érdekel, mint maguk a mérkőzések, már jelzi, hogy mennyire vakvágányra futott az egész EB."
Ebben a francia, de elsősorban a skandináv és német sajtó érdemei elévülhetetlenek.
Még akkor is, ha rendre ezen országok válogatottjai húzzák legjobban a szájukat, ha a földkerekség általuk civilizálatlannak tartott részeire kell utazniuk valamiért.
>Amúgy az sem biztos hogy kivülről az adott rendező ország polgáraitól kapták el
A félreértések elkerülése végett: én nem is állítottam se ezt, se bármi hasonlót. Ebből a politikai alapú oda-vissza sárdobálásból én a magam részéről ki is maradnék.
De önmagában már az, hogy ez a téma mindenkit jobban érdekel, mint maguk a mérkőzések, már jelzi, hogy mennyire vakvágányra futott az egész EB.
Ez a spanyol csapat már 4 éve is öreg volt, ezen a gyógyágon valahogy bementek a 4 közé, ha Izland is bejut, még érmet is nyerhetnek, sőt ha valahol lecsap a covid, még több is lehet belőle.
Azért ha Dusiék visszajönnek, az majd dob rajtuk valamennyit, de ez elég vékony.
Hogy hogy verték meg simán a svédeket, az jó kérdés.
Ezek az aktuális mai adatok (amúgy ezt szoktam én is nézni). Úgy lenne korrekt ha az EB első napjától csapatonként összesítve lenne meg az információ. Amig ilyet nem látunk csak találgatás melyik országban volt több fertőzés a csapatokban. Ráadásul itt is átlagolni kellene hisz Magyarországon több csapat játszott meccseket. Amúgy az sem biztos hogy kivülről az adott rendező ország polgáraitól kapták el vagy inkább úgy fogalmazok hogy az sem biztos hogy kívülről mondjuk szállóvendégektől vagy alkalmazottaktól kapták meg.
A legtöbb csapat lehet már hozta magával csak még a teszt nem mutatta ki. Igy a buborék sem biztos hogy védelmet nyújtott volna. De ezt ugye már sosem tudjuk meg.
Főleg, h dániában most tombolás van - másutt is, de ők az elmúlt hét alapján a 2. lakosságarányosan - persze ők már 2 hete nincsenek otthon. Mákjuk van, fegyelmezettek, jókor és jót oltakoztak, nemrég voltak, tényleg sok mindenen múlhat, de azért el tudok képzelni némi különbséget a horvátok és dán-norgék fegyelme között. Persze nem ezen múlik, ha egy beüt, akkor ott már nincs megállás, a példák legalábbis ezt mutatják.
Azért a franciák valószínűleg nem kaptak volna ki olyan simán az izlandiaktól. De tényleg, ha másra nem, arra jó volt ez a sok hiányzó hogy el kell gondolkodnunk ezen is, nekünk milyen lenne a produkciónk a 2.3.4. sorral? Az azért látszik, h nem is akkora nagy a különbség - másoknál -, v inkább nem akkora amekkorára alapból számítanánk, azaz lehet, h sokkal bátrabban lehetne nyúlni másokhoz is, úgy néz ki sokan tudnak kézilabdázni a világban, mégha esélyük sincs az alap-normál csapatukhoz odaférni. És akkor jön a igazság-fikázás, h azért, mert ők is - v a legtöbbjük is - top bajnokságban játszanak és ott kemény harc megy a túlélésért, az előrelépés lehetőségéért.
Bevallom, hogy csapatszinten nem számoltam utána. A folyamatosan majd minden csapatról érkező hírek alapján gondoltam ezt.
Viszont, ahogy írod Dániát, a maguk 1 fertőzöttjével (az is Lindberg, akit utólag hívtak be - még lehet ő hozta magával) érdekesen kilógnak a magyar csoportból. Ők mit csináltak másképp? Ha a Dome-ban szórodott volna szét a vírus, akkor náluk is több esetnek kellene lenni.... Érti ezt a fene, de nem is akarom már érteni! :)
Egyébként meg ilyen alapon a Forma-1-es esőfutam is értékelhetetlen, vagy a havazásban zajló lesikló verseny, vagy bármi, ahol valamilyen külső tényező, pl az említett időjárás, az adott verseny időtartama alatt változhat, aztán részben szerencse kérdése, hogy kit, mikor, hol ér el, vagy nem ér el.
Én csak azért nem mondanám, hogy értékelhetetlen az egész EB, mert egyrészt kb. hasonló módon érintettek már a csapatok, így az esélyek kiegyenlítődnek (legalábbis a középdöntőig), másrészt teljesen meglepő módon egyáltalán nem ment a színvonal rovására, hogy 3./4. sorból pótolják a csapatok a kiesőket.