Keresés

Részletes keresés

luci87 Creative Commons License 2022.08.11 0 0 4150

Nekem ugy remlik, mikor megtalaltak Imi meg Zeno a Janit megsebesulve, azt mondta meglott egy suhancot... De nem latta, h kit, ennyi erovel az lehetett Szkander is... 

Előzmény: Magdi60 (4146)
Noirette Creative Commons License 2022.08.11 0 0 4149

Én is gondoltam már erre, Jani kb. a 3. évad óta teljesen bekattant Petra miatt. Úgy néz Márkra, mint bika a vörös posztóra, kinézem belőle, hogy ilyesmire is képes lehet,  csak hogy keresztbe tegyen a riválisának. De ha mégsem Jani volt, akkor Mikola is leadhatta azt a lövést a Janinál talált fegyverrel, ami ugye Márké volt  Az indíték pedig az lehetett; hogy ezzel is zavart keltsen a rendőrségnél. Úgyis ő a leginkább fegyvermániás szereplő a sorozatban. és most amúgy is ők kavarnak Makosszálláson a háttérből, tandemben Mirával 

Noirette Creative Commons License 2022.08.11 0 0 4148

Zarathusztrára még egy kicsit visszatérve, nem tudom, feltűnt-e valakinek, hogy a templomban héber szavakat ismételgetve imádkozott (pl. "Adonáj"), és a "szerenádban" is mintha héber szavak lettek volna, a dallam sem volt igazán görögös. Tehát adott egy szereplő, aki elvileg görög, perzsa neve van (jó, talán gúnynév, de akkor is), és héberül imádkozik meg énekelget. Arabok már voltak korábban, most pedig itt ad találkát egymásnak a Mediterráneum és a Közel-Kelet? :)

Előzmény: idooogeep (4147)
idooogeep Creative Commons License 2022.08.11 0 0 4147

Lassan itt már mindenkiből hatalmas szemetet faragnak:-)

Magdi60 Creative Commons License 2022.08.11 0 1 4146

Szerintem a Janika volt akkora szemét, hogy belelőtt a halott emberbe, hogy besározza Márkot.

Előzmény: Noirette (4145)
Noirette Creative Commons License 2022.08.11 0 1 4145

En is örültem, hogy végre többet foglalkoztak a Szkander-üggyel, ezek szerint akkor fulladhatott meg, amikor el akarta rejteni a kávét, és a búvárfelszerelés is az övé lehetett. De akkor hogyan került a testébe a golyó, és mikor? Talán már sebesülten probalta eldugni a kávét? Ez elégge valószerűtlen.

Amúgy Tivadarnak nincs teljesen igaza, ha a tóban talált halott nem is a lövéstől halt meg, akkor is van ügy, mert a fegyverrel történő megsebesítés is bűncselekmény, ha nem bizonyosodik be, hogy balesetről van szó. Ha pedig rendőrségi fegyverből származott a golyó, akkor házon belül továbbra is van mit kinyomozni, lőfegyverrel való visszaélés vagy akár gyilkossági kísérlet is történhetett, akar rendőr lőtt a fegyverrel, akár más.

Előzmény: luci87 (4143)
Noirette Creative Commons License 2022.08.11 0 0 4144

Igen, a MKF egyik részében Károly polgi pont azt magyarázta a fővárosból érkezett, nagyképű Vikinek (ez is jó kis sztereotípia), hogy majd a képviselő-testület dönt arról, hogy ő lehet-e az alpolgármester. Ehhez képest a KA-ban az önkormányzatiság teljesen bohózatszerűen működik, ahogy a rendőrség is.

Tegnap az egyik elfogott suhanc kihallgatása is szánalmas volt, főleg a félbolond Pitykével megtetézve. A zavaró az, hogy azt hiszik, az ilyesmi vicces, pedig szimplán csak idegesítő és hovatovább nézhetetlen. Az meg még idegesítőbb lesz, ha Tivadar a vallomásért cserébe tényleg elengedi a suhancokat, akiket Damil tálcán kínált föl nekik. Még az ütődött Pityke is kiakadt a nekik tett ajánlaton.

Végül pedig miért kell az ukrán szereplők többségének fölényesnek és pofátlannak lennie? Ez föleg az ottani rendőrökre (Pitykét leszámítva) és bűnözőkre vonatkozik. Ráadásul ezek a figurák nagyon egysikúak is, talán Vikit kivéve. Az ukrán (vagy ukrajnai, ha Krisztát is beleértjük) szereplők közül számomra csak Oleg, Tatyika és Szvetlána igazán szórakoztató (Pityke is az volt a jobb pillanataiban, de ilyenek mostanában nincsenek neki).

Előzmény: Mlle. Grenelle (4142)
luci87 Creative Commons License 2022.08.11 -1 0 4143

Ez a tegnapi nem volt rossz resz.Ezek szerint megallapitottak,h tenyleg Szkander volt a halott.,Csak az anyjat sajnalom,mert a fia maganak kereste a bajt 

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.08.10 0 1 4142

A MKF-ben, amikor kellett, volt képviselő-testület is.

Életszerűbb, összerakottabb, mint ezek a papírmasé-sorozatok, a DÖ meg a KA...

Előzmény: Noirette (4141)
Noirette Creative Commons License 2022.08.10 0 0 4141

Igen, a filmekben lehet szabadon kezelni a valóságot (pl. a bűnügyi filmeknek vagy sorozatoknak olykor közük sincs ahhoz, hogyan folyik egy nyomozas a való életben, de attól még lehetnek izgalmasak vagy szórakoztatóak). Mégis, a KA- ban többünk számára a logikátlanság zavaró, pl. hogy miért csicskáztathatja a BRFK-parancsnok a SzSzB megyei kapitányság alá tartozó makkosszállási őrsöt. A polgármester-választásból is egy se füle, se farka bohózatot csináltak, lényegében minden fordulat valakinek az önkényes döntésén alapult. A polgármester-jelöltek vitáját is meg lehetett volna oldani szellemesen, ehhez képest Sárika meg Borika trollkodta szét az egészet a bunkó bekiabálásokkal. Nem is az a legnagyobb probléma, hogy az abszurditások életszerűtlenek, hanem az, hogy idétlenül és igénytelenül vannak megírva.

Még annyit, hogy nekem nem annyira kedvencem a MKF, de speciel a tegnapi ismétlést megnéztem a KA után, és ott valami megyei potentát (talán maga a kormánymegbízott, illetve bocs, most már főispán) állította le pár mondattal a polgármester államalapítási agymenését. Burleszkszerű volt ott is az egész rész, de ennyiben azért mégis sikerült életszerűnek maradni.

Előzmény: Ilhilla (4140)
Ilhilla Creative Commons License 2022.08.10 -1 0 4140

Amikor előállok ezekkel a kétségekkel, a Férjem mindig azzal szerel le: "Anyukám, ez egy film"! :-)

Előzmény: Mazsola0070 (4132)
deluigi Creative Commons License 2022.08.10 -1 0 4139

a keresztanyu allitotta ossze a csapatot es kesz :)

Előzmény: Noirette (4137)
Noirette Creative Commons License 2022.08.10 0 0 4138

Szerintem csak ebben az egy dologban hasonlít az amerikai elnökválasztáshoz, egyébként meg a valódi választás karikatúrája volt minden szempontból. Vajon a "Kongresszust", azaz a képviselő-testületet is félidőben választják meg, mint az USA-ban? Mert azt most tényleg nem választottak.

Előzmény: Mlle. Grenelle (4136)
Noirette Creative Commons License 2022.08.10 0 0 4137

Hmmm, akkor Szemereki minden döntését önkényesen, egy személyben, szavazás nélkül hozta meg, és ez senkit sem zavart? Akkor Ludmilláék akár azt is kimondhatják, hogy mivel a képviselő-testület nem szavazott meg semmit, minden polgármesteri döntés visszamenőleg érvénytelen. Persze Ludmilla megválasztását sem szavazta meg senki, így róka fogta csuka helyzet van. :) És amúgy a képviselő-testületet az előző polgitól örökölték meg? Egyáltalán kik lehetnek a tagjai? Persze ezeket költői kérdéseknek szántam.

Előzmény: Ilhilla (4131)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.08.10 0 0 4136

Ezt a választási cirkuszt egy az egyben az amerikai elnökválasztásról kopírozták, ott indulnak tandemben az elnök- és az alelnökjelöltek.

Noirette Creative Commons License 2022.08.10 0 0 4135

Lehet, hogy sután hangzik a "fogadott testvér", de nem tudtam pontosan, hogy amikor egy gyerek nevelőszülőkhöz kerül, és ott már van egy vagy több gyerek, akkor azok kik lesznek neki. Közben eszembe jutott, hogy a mostohatestvér lehet a jó kifejezés. De Tatyika azért is volt összezavarodva, mert Igort korábban a vér szerinti testvérének tekintette, és noha valóbsn a féltestvére lenne az Igortól és Natasától esetlegesen született gyerek, Tatyika valahol a "mostohanagynénje" is lenne neki, ha létezik ilyen kategória. :)

Előzmény: luci87 (4128)
idooogeep Creative Commons License 2022.08.10 0 0 4134

Őket igazán nem érdekli annyira ez a szrság- most már sajnos az lett belőle- hogy valaminek is utána néznének.

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.08.10 -2 1 4133

Nem tudom feltűnt-e, de a tegnapi részben sikerült behozni a háborút is, amikor Gyurka azt mondta Szemerekinek, hogy Anatolijt a háború miatt el kellett szállítani abból a kőbányából, ahol addig dolgozott.

Viszont ha már a sorozatban is háború van, akkor hogy a fenébe járkál át a magyar-ukrán határon Oleg és Igor (no meg persze bárki), amikor akar?

Hogy a fenében van, hogy a határt háború idején csak a lelassult Nagykalános és a félhülye (vagy tán egészen az) Pityke őrzi?

Háború idején hogyan futkos át a határon napi rendszerességgel a kengyelfutó gyalogkakukk picsa és pl. Nagykalános miért nem lőtte seggbe, amikor sokadszor lépett át a határon engedély nélkül?

Szóval lehet az a logika, hogy a sorozatban nincs háború, de akkor ehhez minden vonatkozásban tartaniuk kellene magukat, de így, hogy az egyik jelenetben van háború, a másikban nincs, logikátlan katyvasz baromság az egész.

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.08.10 -2 0 4132

Na de Keresztanyu által felsorolt önkormányzati képviselőket (a hálózat tagjait) mikor választották meg?

Én úgy tudom, hogy a polgármestert és az önkormányzati képviselőket egy időpontban választják, de itt eddig még csak szó sem volt a képviselők megválasztásáról. A képviselők miért nem kapányoltak?

No és a legnagyobb rejtély:

Lúdmillát ki és mikor választotta meg alpolgármesternek? Damil megválasztása nem terjed ki az alpolgármesterre, az alpolgármestert a képviselő-testület választja.

Milyen alapon kiáltotta ki magát alpolgármesternek a túlvezérelt Lúdmilla, amikor senki nem választotta meg annak?

Ja, és hogyan lehet egyáltalán Lúdmilla alpolgármester, amikor nem választották meg önkormányzati képviselőnek sem?

Ha jól értem, ha egy alpolgármester van, akkor azt a képviselő-testület tagjai közül kell megválasztani.

Alábbiaknak cca. 10 másodperc utánanézni a neten (még Nagyasszonyéknak is, ha már az egész sztorijuk egy polgármester választás körül forgott):

A képviselő-testület a polgármester javaslatára, titkos szavazással, minősített többséggel a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére egy alpolgármestert választ, több alpolgármestert választhat. A képviselő-testület legalább egy alpolgármestert saját tagjai közül választ meg. Az alpolgármester jogai és kötelezettségei a megválasztásával keletkeznek, a megbízatás megszűnésével szűnnek meg.

Előzmény: Ilhilla (4131)
Ilhilla Creative Commons License 2022.08.10 0 0 4131

Tegnap megtudtuk Keresztanyutól, hogy VAN képviselő testület,  csak Szemereki soha nem hívta azt össze, de majd Damil rendbe teszi a dolgokat!

Az viszont érthetetlen, miért nevezik a települést egyik szavukban városnak, másikban falunak... :-)

Előzmény: Noirette (4124)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.08.10 0 1 4130

Sohase mondd...

...hogy nincs lejjebb.

Előzmény: idooogeep (4129)
idooogeep Creative Commons License 2022.08.10 0 0 4129

Tévedni emberi dolog. Ami utána jött, az sem volt jobb.  Na majd most:-)

Előzmény: idooogeep (4122)
luci87 Creative Commons License 2022.08.10 0 0 4128

Féltestver szerintem,versegi kapcsolatnak nem szamit a fogadott testver kategoria.Ilyen is csak filmben ,v konyvben van,eselye igen csekely a valo eletben...

Előzmény: Noirette (4126)
luci87 Creative Commons License 2022.08.10 0 0 4127

Hat igen..vmivel ki kell tolteni az idot...de sajnos erdektelen dolgokkal.A tegnapi resz se volt nagy durranas,de a tegnapelotti hatterzajnak volt csak jo...:(

Előzmény: Noirette (4123)
Noirette Creative Commons License 2022.08.09 0 0 4126

A múlt héten tetszett Tatyika kérdése, hogy vajon Igor és Gina esetleges gyerekének ő a nagynénje vagy a félteatvére lenne. Mondjuk vér szerint az utóbbi, de fura lehet az a felállás, hogy a vér szerinti anyám összejön azzal, akinek a fogadott testvére vagyok.

Noirette Creative Commons License 2022.08.09 0 0 4125

Ez valahol érthető, de ha a görög ennyire hülye, akkor csak gyanúsabbá válik, pláne a nagyon éber Annabella szemében. Az sokkal jobb döntés, hogy Evelint Marozsán közelébe küldték, ő jóval talpraesettebb, bár tegnap "Zorbával" kapcsolatban nem túl meggyőzően kamuzott, a görög bevetése kb. a védhetetlen kategória. :)

Előzmény: Ilhilla (4120)
Noirette Creative Commons License 2022.08.09 0 0 4124

A készítők szerint Makkosszállás annyira kis falu, hogy bőven elég ott egy polgi meg alpolgi, utóbbi mellesleg Szemerekinek nem is volt, úgy tűnik, a képviselő-testület már főlösleges luxus. És nyilván ez a polgármester-cirkusz arról szólt, hogy Ludmilla dirigáljon a faluban, miközben Damil volt a bazári majom, afféle marketingfigura. Mondjuk ízlés dokga, hogy egy, a maga nemében szórakoztató de amúgy félbolond rocker mennyire jó választás, de hát a makkosszállásiaknak ezek szerint megfelel.

Előzmény: Mazsola0070 (4121)
Noirette Creative Commons License 2022.08.09 0 0 4123

Engem is ez a vízihulla-történet meg Márk visszavágása érdekelne, de ehelyett csupa hülye töltelékszállal foglalkoznak, mint a rockerek utazgatása Bonival, meg Zsiga és Pityke ökörködése a határon, miközben a (persze szintén ukrán akcentussal beszélő) "kengyelfutó gyalogkakukk" ott cikázik körülöttük. És akkor a polgármester-bohózatot nem is említettem.

Előzmény: luci87 (4119)
idooogeep Creative Commons License 2022.08.09 0 2 4122

Ez a tegnapi katyvasz volt  nálam eddig  a mélypont. Innen már csak jobb jöhet.

Előzmény: Mazsola0070 (4121)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.08.09 -2 2 4121

Tegnap ez a "Ludmilla rendeletei" rész már megint micsoda orbitális nemiszervség volt?

Az önkormányzat rendeleteit a képviselőtestület fogadja el (bár itt eddig nem sok szót - mondhatni semmit - vesztegettek a képviselőtestületre, önkormányzati képviselők választására, a képviselőtestület megalakulására még csak utalás sem volt), nem a polgármester és különösen nem az alpolgármester egyszemélyben.

A Nagyasszony úgy állítja be, mintha egy alpolgármester a helyi önkényúr lenne, aki azt csinál, amit akar.

DE ez az ingyenes közmunkára kötelezés is törvénysértő szerintem. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!