(A próba azért kellett, mert vagy háromszor nem ment el a komment.)
Ja, a vonatot nem a jegykiadó automata tartja vissza - durva lenne, ha valaki venne egy 90%-os 10 km-est, aztán a balhé kedvéért lelépne - hanem egy-két normálisabb vasutas. De hát az csak pár perc, egyszer el kell indulni...
Hol van ma már toronyóra? Ami volt, azt is ellopták, épületestől együtt:) Anno a pályaudvar homlokzatán volt működő, és aszerint jött a vonat.............
De még mindig jobb, hogy a milliós zeneszerszámot odaviszik (eelopni minek, az ősi vályogházba nem fér be) mintsem a gyerek az apja szerszámán játszadozzon:)
Látod, látod! Már számolja, hogy kinek van jegye a vonatra:) (Mi van, ha a polgár nem utazik, nem veszi át a jegyét? helyben fogyasztja az üzemanyagot a mozdony?) Anno felszállhattam, de most is, legfeljebb nem kapom meg a szolgáltatást amit kifizette. Hozomra......... Vagy beér a vonat, vagy nem. Legfeljebb egész napos program lesz a néhány órás utazásból, meg a lekésett járatok jegye megy a ...............zsebébe.
Hát most van új jegykiadó rendszer, JÉ, vagy hogy hívják. Mondjuk, nem koppra, működik, hanem kicsit nyögvenyelősen. Már ott tartunk, hogy a vonat addig nem indul, amíg a nyomtató az utolsó jegyet is kinyomtatja...
Igen, de most már a falat is ellopták, amin az óra csüngött, nem csak az órát:))
Még emlékszek arra, hogy a gőzös pontosan jött:) Ja, és a pénztárban megmondtam, hova, milyen (gyors, személy) vonattal szeretnék utazni, koppra megkaptam. Nem kellett vadásznom, hogy mégis mi kire és hogy vonatkozik:) Akár az ország másik felébe is.........
Lisztferihegy modernebb módszerekkel dolgozik. (Nem is tudtam, hogy van zongorájuk.) Zongorázni tudó erdészek meg vadőrök azonban ezek szerint vannak még.
Jobb helyeken gondoskodnak róla. Ez itt a volt Szári Erdei vasút egyik állomása, igaz, hogy ma erdészház, de ebben például ma is van zongora. Lehet, hogy a Transzfelcsúti Vasút is felvehetné a szolgáltatásai közé, sőt a MÁV is. Ha más nincs ezzel lehetne múlatni az időt, amíg nem jön a vonat.
Nekem van egy ismerősöm, az mindenre azt kommenteli, hogy az is az Orbán miatt van. Még, amikor eső volt, meg hideg, arra nem írta, de a következő meteofrontra szerintem már fogja.
Reggel hat tízkor, mert az reális........... A MÁV azelőtt a gőzösök korában ismerte az órát. (Pont Szfvár-Bp viszonylaton utaztam 4 éven keresztül) Mintha a balatoni vonalat újították fel, miért nem akkor estek neki, amikor egyébként is kupi volt. Úgy látszik, nem lett meg a zongora................
Azért írtam az olvtársnak, ha vonatozni akar Felcsútra, a menetrendet csak tájékoztató jellegűnek tekintse.
hat hogy irjam at hogy megertsed , ha itt nyafogsz parszaz froncsiert azt en olyannak latom mint amikor gyerekkent toporzekoltal miert is ? matchboxert ?