Nagyon ritkán előfordul, hogy ránézek az online bejelentkezett kocsik listájára. Hogy történhet meg:
- a 02-25 folyton a 47-es villamosra van bejelentkezve? Mindezt úgy, hogy ha a villamos a kocsiszínben van, akkor értelemszerűen úgy mutatja, a busz(?) is a kocsiszín műhelyében áll.
- a 07-78 is a listában van néha, amit ugyebár már leselejteztek.
A 2 érdekesség között a kiszerelt FUTÁR lehet az összefüggés? Van bennük egy "GPS/nyomkövető", amit nem lehet újraindítani/törölni bennük?
Az alábbi érdekes történet eset történt meg pár napja a FJX-200-zal, nem először:
A belső és a külső kijelzők "Újpalota, Nyírpalota út" végállomást mutatták, de a megállók mondása jó irányban ("Albertfalva vasútállomás" végállomás felé) történt.
Ma a Móriczon egyszerre 2 18-ast villogtatott a FUTÁR, holott egy se jött, amikor meg jött is, akkor meg egyszerre 3-at. (ugyanabban az irányban persze)
11-56 a Futár szerint háromnegyed egy óta Albertfalván dekkol, menetrend szerinti indulási időnek a 12:46-os indulásokat írja, valósnak egy nem létező 16:??-set.
De ennek most mi értelme hogy betörik a kijelzőt, csak mert valakinek elege lesz a FUTÁR-ból, mert mondjuk behal? Attól semmi sem lesz jobb... lehet cserélni... (Én sem töröm be a monitorom kijelzőjét)
Most, hogy átadták a Futárt, egyre több hiba ütötte fel a fejét:
1. Nem tudom, hogy őket és társaikat rendszeresen nem mutatják-e a totemoszlopok, de amikor én ott voltam az alábbi kocsik közelében, akkor pont nem mutatta az adott kijelző: 17-79, MHU-707, 746, 801. A 707-et ráadádul az app is állandóan útvonal nélkül jelzi ki.
2. Az oszlopokon (Blahán biztosan) mostanában a következő jelenség mutatkozik:
233 Budatétény vá. (Campona) 1'
239 Gazdagréti tér 2'
7 Albertfalva vá. 2'
7 Albertfalva vá. 3'8 Gazdagréti tér 4'
Természetesen csak egy jön a 7-esek közül. Egy pislogás után már a 8-asból van kettő, 7-esből csak egy, aztán ezt eljátssza a 239-essel is; van, hogy a két időpont ugyanannyi, van, hogy egy, és van, hogy két percre van egymástól, de mindig csak az egyik jön.
Jól. Alapvetően a menetrendeket ismeri és egy adott helycsoport fél órán belül induló járatait írja ki. Helycsoport alatt adott megállók csoportját kell érteni.
Vannak persze statikus elemek, mint például a metró, máv, volán, sikló, libegő. Ezeknek nincsenek indulásai a Futárban. A metró menetekért még küzdök, hogy adjuk át őket, hiszen éjszaka nem releváns átszállási lehetőség.
hétvégén reggel van egy olyan csoda (lehet, hoyg több is), amikor a 169e kb. tíz percet áll kifelé a városközpontban (gondolom, valami hangolási megfontolásból, mindenesetre elég szerencsétlen). nem ez a lényeg, hanem a kijelző: érkezéstől indulásig villog.