33 százalékos népszerűséggel az első a politikai pártok közt a Jobbik, mutatta ki a felsőoktatásban résztvevők közt végzett kutatás.
A kutatás egyik munkatársa, Róna Dániel szociológus szerint egy párt, jelen esetben a Jobbik markáns előnye olyan jelentős ebben a generációban, amelyre csak a kilencvenes években volt példa: akkor a Fidesz volt felülreprezentálva a 15-29 éves korcsoportban. A Jobbik támogatottsága négyszer-ötször magasabb a 18–29 éves korosztályban, mint a 60 év felettiek körében,
Link:
http://index.hu/belfold/2013/02/16/az_egyetemistak_kozt_a_jobbik_a_legnepszerubb/
topiknyitó megjegyzése:
zsidókkal, izraellel, nácikkal stb. kapcsolatban van több kapcsolódó szaktopik, trollkodni, trollt etetni ott tessék!
A Fidesz bűne, hogy egy olyan országban, ami eredendően 60-65 százalékban jobbos lenne, vna esély egy baloldali-liberális fordulatra.
A Jobbik szerepe, hogy ezt megakadályozza.
Vona ezt harmadik pólusként, részben a Schiffer-féle LMP-s vonallal képzelte el, de ez sajnos nem volt sikeres.
Most az a feladat, hogy az összefogás vezető ereje legyen a Jobbik, így visszaszorítva abban a hardcore ballibeket (DK, Momentum).
Sajnos a Fidesz arroganciája és álszentsége olyan mértékű, hogy egy kormányváltás esélye ige nagy, bár az ellenzék balf*sága már többször visszahozta őket a versenyvbe.
A Fidesz vezet, a "demokratikus ellenzék" szavazói meg vándorolnak: ki a DK-ból a Jobbikba, és vice versa - mikor, melyik párvezér mond számukra nagyobb böszmeséget.
Ahogy közeledik az előválasztás, úgy tisztul a kép. Vagy Jakab, vagy Karigeri lesz a közös jelölt, és az utóbbi hetek felmérései alapján vélhetően a Jobbiké lesz a legnagyobb ellenzéki frakció is.
Úgy tűnik a magára talált Jobbik korábbi szavazóinak jelentős részét számomra is hihetetlen gyorsasággal visszavonzotta - legutóbb 14%-ot mértek nekik, ami 6-700 ezer ember lehet, ráadásul az ellenzéken belül nemcsupán ők a legnépszerűbb párt, de ők a legkevésbé elutasított, vagyis nekik van a legnagyobb szóba jöhető tartalékuk (szerintem a Momentumtól szépen visszaszereznek mindenkit aki 2018 után hozzájuk csapódott). + úgy tűnik már a balos szavazók jelentős része sem idegenkedik tőlük.
Megmondom őszintén én már lemondtam róluk, de úgy tűnik ez a Jakab sokkal ügyesebb, mint gondoltam.
Ez alapján pedig a társadalom továbbra is jobbos beállítottságú (2010 és 18 között mindán választáson 70% körüli eredményt értek el a jobbos pártok), tehát nagy baloldali/libsi fordulat O1G győzelem esetén sem várható, de fideszmentesítés igen.
Egy friss kutatás szerint újra a Jobbik a legnépszerűbb ellenzéki párt - 444 A Civitas Intézet felmérése szerint a Fidesz egyértelműen népszerűbb az ellenzéki pártoknál. Ha nem lenne összefogás, akkor az ellenzéki oldalról csak a Jobbik, a DK és a Momentum jutna be a parlamentbe. 444.hu Úgy nézem elég jól eltalálták a kommunikációs fonalat mind a Fidesz ellenében, mind a többi ellenzéki párt lenyomásához: