Ha kiderülne, hogy 3 cigány tette, akkor miért lenne nagyobb a felháborodás? Szerintem nem lenne. Sőt, még hálás is lenne a nép a rendőrségnek, hogy nem egy, hanem három bűnözőt vonnak ki a forgalomból.
Egy baj van. A rendőri tájéokoztatás azt a célt is szolgálhatja, hogy ne legyen még nagyobb felháborodás a lakosság részéről a bűnténnyel kapcsolatban.
"mindenki csak arról beszél, hogy miért nem lehett így ahogy a hírekben szerepel"
Pedig szerintem nagyjából így történt. Nem titkolták el, hogy cigány gyilkolt, ezek után nyugodtan bevonhatták volna a Jónást (vagy ki a faszomat) is a buliba, nem növelte volna a felháborodást.
Találtam viszont egy hsz-t a borson:
sannci | 2012. július 21. 14:07 .....B.Kata szegényke Pécsett tréningeket tartott arról hogy nincs c@gánybűnözés...
Ez csak egy post a sok közül, de ha mégis igaz, és ki is derülne, akkor hosszú évekig nem találnának a nemzetközi "jogvédő szervezetek" önkéntest az aljas eszmék terjesztésére.
Látod erről beszélek, hogy ez paranoia amit csinálsz. Mert ugyan miért ne lenne igaz? Mégis, hogy képzeled hogy egy rendőri vezető tárgyi bizonyítékról hazudik ország-világ előtt a sajtótájékoztatón, egy milliókat felháborító gyilkossági ügyben?
most melyik bizonyítékról beszélsz? DNS? Vajon tényleg igaz? Akkor a tegnapi hír ma miért nem? A telefonja és a pénztárcája? Ellophatta már a halála után(ugye?) 3 napig volt szegény ott. Egyedül? Sétálva? Ott a helyszínen? Vajon miért nem ott volt a helyszín eddig? Miért nem hellott senki semmit? És ha hallott miért nem tudhatjuk?
mint másban is ebben is biztos vagyok-a városban is bárkivel beszélek, nagy a felháborodás és az elkeseredés. Bárhova megyek, mindenki csak arról beszél, hogy miért nem lehett így ahogy a hírekben szerepel. Nem hiszem, hogy mindenki autentikus az ügyben, mint én sem, de amit nyilvánosságra hoztak, az mind ellentmond. Kriminérő, olvasó már mindenki, nehéz ilyen egyszerű, átlátható trükkel lezárni.