eladó szeretett családi autónk, garázsban tartott, jó állapotú, minden működik rajta, kisebb esztétikai hibákkal. kezdődő hengerfej problémával, hengerfej tömítés átereszt, fehér gőz a kipufogóból.
egyébként 6,2 literes fogyasztással. azonnal elvihető tulajdonostól, törzskönyvvel.
Helló az is lett volna tetem fel képet lejebb van néz rá ha kel valami szolj ,mert most bontom szét és szorom ki ami nem megy el! hátsó futomü hiányzik! Üdv Miki mail cim kmo53@freemail.hu
Nemrég lettem boldog tulaja egy ZX nek. Sikerült egy viszonyalg jó állapotban lévőt kifogni.
Szükségem lenne 2 db ajtó lezáró gombra (bentröl amivel le tudod nyomni zárni az ajtót) és hozzá a belső feszitő muanyagra ami azt kis fém rudat rögziti a müanyag gombhoz, estleg ha valakinek lenne vevő lennék rá.
Illetve lenne egy olyan gondom h hidegben amik most vannak reggel (kb 10 fok alatt körül) elsö inditásra nem indul. Pl ma reggel 6 kor indítani akartam köszörülöm semmi, abbahagytam ujbol és gond nélkül indult és utána már nem állt le, alapjárat stabil, nem ingadozik, illetve menet közben se tapasztaltam semmit, valakinek van valami ötlete mitöl lehet ez ?
sziasztok, egy kis segítség kellene, ha van esetleg valakinek rajza a zx hűtőrendszeréről. melyik cső hová megy, stb....
1.4i reflex 1992-es évjárat
a problémám hogy elindítom az autót, és kb. 3 km után felforralja a vizet. vagy legalábbis túlmelegszik a motor.
igazából víz van elég a kocsiban, multkor leengedtem és 4,5 liter simán belement amikor utántöltöttem.
a termosztát is kinyit rendesen.
mégis felforrósodik az egész rendszer, a műszerfalon világít a vízhőfok jelző.
ja fűteni meg nem fűt csak a hideg levegőt fújja az utastérbe! :(
a következőket tapasztaltam. a hűtőradiátor aljából megy a cső egy gömb alakű műanyag házba. ennek a tetején van egy szelepsapka, amit ha letekerek, forró gőz jön ki belőle illetve víz, mint valami gejzír. ebből a műanyag alkatrészből 2 cső megy tovább, egy vékony a motor felé, egy vastag pedig az utastér felé, ami utána vissza is jön és megy a motor felé, a motor túl felén a termosztát házba is megy 2 cső, majd a termosztát házból egy vastag cső tér vissza a hűtőbe felülről. így teljes a hűtőkör, jól gondolom?
leszedtem a termosztát házat és beindítottam a kocsit, figyeltem hogy mi történik. hát víz nem folyt ki a motorból, csak a hőség dőlt belőle. pedig van víz a rendszerben, mondtam 4,5 liter minimum. hol akad meg a vízáramlás? lehet hogy vízpumpa? de a vízpumpa tengelye forog, hajtva van rendesen. vagy az utastér felé menő cső dugult el? mert ami vissza felé jön az utastérből, az hideg. segítsetek kérlek megszakérteni ezt, mi lehet a gond. köszi mindenkinek előre is. üdv, Laca
sziasztok, egy kis segítség kellene, ha van esetleg valakinek rajza a zx hűtőrendszeréről. melyik cső hová megy, stb....
1.4i reflex 1992-es évjárat
a problémám hogy elindítom az autót, és kb. 3 km után felforralja a vizet. vagy legalábbis túlmelegszik a motor.
igazából víz van elég a kocsiban, multkor leengedtem és 4,5 liter simán belement amikor utántöltöttem.
a termosztát is kinyit rendesen.
mégis felforrósodik az egész rendszer, a műszerfalon világít a vízhőfok jelző.
ja fűteni meg nem fűt csak a hideg levegőt fújja az utastérbe! :(
a következőket tapasztaltam. a hűtőradiátor aljából megy a cső egy gömb alakű műanyag házba. ennek a tetején van egy szelepsapka, amit ha letekerek, forró gőz jön ki belőle illetve víz, mint valami gejzír. ebből a műanyag alkatrészből 2 cső megy tovább, egy vékony a motor felé, egy vastag pedig az utastér felé, ami utána vissza is jön és megy a motor felé, a motor túl felén a termosztát házba is megy 2 cső, majd a termosztát házból egy vastag cső tér vissza a hűtőbe felülről. így teljes a hűtőkör, jól gondolom?
leszedtem a termosztát házat és beindítottam a kocsit, figyeltem hogy mi történik. hát víz nem folyt ki a motorból, csak a hőség dőlt belőle. pedig van víz a rendszerben, mondtam 4,5 liter minimum. hol akad meg a vízáramlás? lehet hogy vízpumpa? de a vízpumpa tengelye forog, hajtva van rendesen. vagy az utastér felé menő cső dugult el? mert ami vissza felé jön az utastérből, az hideg. segítsetek kérlek megszakérteni ezt, mi lehet a gond. köszi mindenkinek előre is. üdv, Laca
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy mekkora művelet a fűtéskonzolt kiszerelni? Köszönöm a választ. Esetleg egy sablonos útmutatást ha valaki adna...........