Nem tudom. Trebivel beszélgettünk (ő beszélt :))régen a fórumok evolúciójáról, hogy ezt kutatták és hogy milyen típusú csapdákat (túlmoderáltság, alulmoderáltság) kell kerülni egy fórumnak ahhoz, hogy megmaradjon jónak, élőnek, mindezt hosszútávon.
Nem olyan egyszerű dolog ez, mint amilyennek látszik, hiszen egyetlen moderálás, tiltás, sosem döntő, de összességében mégis befolyásolja, hogy a felhasználói massza részéről milyen érzelmek alakulnak ki és kapcsolódnak egy-egy fórumhoz. Eléggé elvontak a határok is, meg nehéz frissnek maradni és (folyton újra)definiálni a kereteket egy változó hangulatú, korú, hozzáállású közegben.
Szal ha valaki úgy akarja ezt irányítani, hogy az az alfája és az omegája, hogy "az lesz amit én mondok és kész" és annak már csak emiatt is jónak kell lennie, az nem biztos, hogy jó megközelítést alkalmaz. Láttunk már az Index Fórumánál régebb óta fennálló, komolyabb intézményeket is percek alatt összecsuklani önbizalomtól duzzadó, mégis rossz vezetői döntések miatt.
Egy ideig viszi a nagysága, meg a tehetletlensége, de nem olyan nehéz elszúrni. Fogalmam sincs kik veszik át, milyen koncepciójuk van és mik a terveik, nem is mondom, hogy innentől csak lefelé van, hiszen egy boltot sokféleképpen lehet vinni. De eddig ment a bolt, az biztos.
Nem semmi munkásságot tudhat magamögött és olyan nincs, hogy mindenkinek jó legyen!
Nehéz lesz überolni.
De belefáradhatott már, főleg a köpködésbe amit kapott folyamatosan amúgy és olyan piszlicsáré marhaságok miatt, ami az add vissza a babaruhámmal egyenértékű!
Ha tényleg politikai oldal áll a háttérben akkor még azt is megértem, buktak már bele abba, amikor túl lazán kezelték a média hatalmát és a suttogó propaganda következményeit, ha ebből tanulva ma ez a következmény, hát vessen magára az, aki ezt a leckét megtanította és valaha visszaélt a médi hatalmával.
Viszont Wágner nem ilyen köszönömöt érdemel!
Én mindenesetre megköszönök mindent!
Kerestem már meg a bajaimmal és én soha nem tapasztaltam, hogy ne kellő odafigyeléssel kezelte volna a dolgokat, sőt többet látott át a dolgokból, mint amit valaha is feltételeztem volna!
Ezzel korábban csak valamelyik babamamafórum terhestopicjaiban találkoztam ( nem itt ) de nem zaklat fel, ha törhetetlen kiváncsiságom támad, majd belogolok.
khmm.. sok érdemi hsz nem érkezett bejegyzésedre... ennek két oka lehat - túl azon, hogy nyugis időszak van és sokan nem olvassák - .. az egyik, hogy mélységesen egyetértenek vale... magamat ide sorolnám... a másik, hogy azt sem értik miről beszélsz... :(
199.48.147.36 - Geo Information IP Address 199.48.147.36 Host tor-exit-router36-readme.formlessnetworking.net Location US, United States City San Francisco, CA 94114 Organization Formless Networking, LLC ISP Applied Operations, LLC AS Number AS22219 Applied Operations, LLC Latitude 37°75'87" North Longitude 122°43'81" West Distance 10423.31 km (6476.74 miles)
és feldughatják maguknak Ip-t, meg a bejelentkezve való olvasást :-)
egyes elképzelések szerint ha a nyelvhasználat és a közbeszéd inflálódik és ócsul, ideértve azt is, hogy szabadon lehet gyűlölködni pl. internetes fórumokon, azaz lehet
komcsizni, bolsizni, libsizni, cigányozni, zsidózni, tarhanyuggerezni, rokkerezni, prolizni vagy éppen
nácizni, fasisztázni, magyarozni, arabozni, bankározni, stb stb.
akkor akaratlanul is legitimáljuk a szélsőségeket, a gyűlölködést, mely közvetlenül és főképp közvetve károkat okozhat, káros folyamatokat indíthat be.
ez a szempont nem igazán jött elő. korábban is főkképp olyanoktól, akik maguk éppen ezt művelték valamelyik oldalról.
én nem feltétlenül értek egyet a fentiekkel, félreértés ne essék, csak éppen érdekes, hogy ezt nem igazán látom leírva sosem, mintha nem is létező álláspont lenne.
Jobb, ha meg sem szólalnak... a magam részéről megeléxem annyival, hogy addig szittuk a Kéxakállt, amíg vótt nála nagy delgomb... utána márpedig szó nem érheti... a pancserok meg mennek a picsába, ez egy illen sportág...