Drasztikusan módosítana a választójogon a Fidesz elnöksége. Értesüléseink szerint az eddig automatikusan összeállított névjegyzék helyett a párt elképzelései szerint a szavazóknak maguknak kéne regisztrálniuk a választás előtt, hónapokkal előre jelezve részvételi szándékukat. A rendszernek előnyei is vannak, kiszűrhetőek lennének azok a szavazók, akiket eddig kisértékű ajándékokkal lehetett rábírni egyik vagy másik jelölt támogatására.
Írtam, hogy a regisztrációt korrekten és titkosan is, egy közhivatalban össze lehet kötni a regisztrációval is. És akkor a Kubatovlistáknak is annyi meg egy bambi lenne.
Nem fogok arról disputálni, hogy a regisztrációhoz kötött választójog vajon korlátozottabb-e, mint az automatikus. Ilyen alapon azon is vitatkozhatnánk, hogy a sötétkék sötétebb-e a világoskéknél, vagy csak annak látszik.
"mert egyébként rohadtul nyilván vagyunk tartva valamennyien."
Na látod! Nagytestvér effekt? Hát most nem így lesz. Nem vagyunk nyilvántartva automatice ilyen szempontból, hanem új nyilvántartást kell nyitnunk. Szavazási szándékból. Felvéteted, avagy nem magadat?
Én igen. És Te? Remélem igen.
Vagy nemzeti inzultációellenes kampány lesz, miszerint a híveiket egyesek arra bíztatják, hogy ne!??
Már a kopogtatócédula is hülyeség, már azzal is nyíltan megvallom a pártszimpátiámat, amihez pedig senkinek semmi köze, különös tekintettel a politikai pártokra. Miért nem elég az aláírás és miért ne írhatnék alá többször is? Erre most még jön ez is, hogy nyilvántartott választópolgárként regisztrálnom kell. Mindenkit személyesen fel fognak keresni, aki valamelyik pártnak leadta a kopogtatóját, különös tekintettel a fideszesekre, mert Kubatov ennek a nagymestere.
Nem hinném, hogy korlátozná, mivel ugyanúgy választhatsz és választható vagy. Nem zár ki téged egyikből sem, de a te kezedbe helyezi a döntés jogát, hogy kívánsz-e ezekkel a jogaiddal élni. A korátozást te alkalmazod önmagaddal szemben, ha úgy döntesz, nem teljesíted azt az egyszerű feltételt, amely a jogaid gyakorlásához (gyakorlásához, nem meglétéhez) szükséges.
Lassan már rájöhetnétek ti is, hogy miért szeretné a fidesz az előzetes regisztrációt....
... hogy lássa, hogy hány szavazat kell a válsztás megnyeréséhez.
... azok a nyeréshez szükséges szavazatok meg mindenképp meglesznek, vagy borsodban a Farkas Flórián által, vagy a követségekről, a kékborítékos szavazás által.
Nem demokráciát akarnak, hanem hatalmat... még, még,még...
Annyiban antidemokratikus, hogy korlátozza a választójogot, de Amerikában ezért cserébe nem tart nyilván az állam egy egységes adatbázisban, hanem csak a különböző alrendszerekben vagy nyilvántartva. De nálunk kizárólag a demokrácia korlátozására lenne jó az egész, mert egyébként rohadtul nyilván vagyunk tartva valamennyien.
Szerintem Ausztráliában sincsenek nyilvántartva a választópolgárok, angolszász országokban ez nem divat, ezért kell regisztrálni. De én miért regisztráljak, amikor simán tudja rólam az állam, hogy a választópolgára vagyok, és azt is tudja hol lakom és hol érhet el? Ráadásul bármikor igazolni tudom az állampolgárságomat és azt, hogy elmúltam 18 éves.
Hú vazze!! Ez nekem már holografikus választási matemetika (30%)!!
De ha szépen levezeted, akkor elfogadom.
Ami az 50-50%-ot illeti szerintem a legoptimálisabb politikai felállás. Olyan mint otthon az asszondjámmal. (a Ne!!, Ne!!! nejem.) Muszáj az ügymenti nagykoalíció. Minden kérdésben. A gyerekek is beleszólnak, de velük nem nehéz elbánni, ha a nagykoalamaci létrejött.
Mi is regisztáltunk anno. Anyakönyvi hivatal. :-))