A Vectron a Siemens AG legújabb mozdonycsaládja, mely az EuroSprinter család továbbfejlesztett változata. Ezek a mozdonyok belföldi és határon átlépő, személy- és tehervontatásra egyaránt alkalmasak 160 km/h vagy 200 km/h csúcssebesség mellett. A különböző (5200 kW illetve 6400 kW teljesítmény, több feszültségű, egy és kétáramrendszerű (AC, DC illetve a későbbiekben dízel-elektromos meghajtású is lesz.) rugalmas és az igényeknek megfelelő konfigurálást tesznek lehetővé.
Amúgy gondolkodott a Peti abban is, hogy vízszintesben méretarányos pixelhosszban legyártja. Mögé vagy elé pedig Siemens feliratot rak. De most el van foglalva ballagási tablók fotózásával és gyártásával. Majd május 2.-a után jobban ráér és legyártja így. De az is jó ötlet lehet, hogy 2 gép szinkronba. Egyik BLS a másik Railpool festéssel.
A CD Cargo 5db MS Vectront rendelt, amelyek a szomszédos államokban valamint Magyarországon és Romániában is fognak közlekedni. A járműveket ennek megfelelően szerelik fel VB-vel + ETCS-t is kapnak.
A kiszállítás ez év júniusában kezdődik és még ebben az évben be is fejeződik.
Egy grafikus barátom "rajzolta", de egy fotó alapján nem tudott a többi gördülőállomány stílusban előállítani. Vektorgrafika az nem az Ő világa. A moderátorok szavazásra bocsátották a logo elhelyezés lehetőségét.
Szuper, ahogy 2013-ban egy Prof. a Hochschule Lörrachtól megjósolta a BLS 2015-re le fogja redukálni veszteségeit és nyereséget termel. Illetve innovatívnak, dinamikusnak és perspektivikusnak kell lenni. Ezt egy házi feladatnak nevezte el a BLS részére viccesen.
Ehhez még két pozitív tényező is hozzájött:
erős CHF
GBT miatti járműkorlátozások nevető 3. nyertese a BLS lett
A 2015 őszi-téli tesztek után nem volt kétséges, hogy rendelnek 15 Vectront :-)
Biztosan állíthatom, hogy március legfelkapottabb témája a GYSEV Vectronjai voltak. Én is felültem a lóra, de én egy 5 perces videó készítettem róla, róluk. Itt megtekinthetitek:
Ma vettem észre egy fejkamerás felvétel visszanézéskor, hogy a fedélzeti monitorok a gép kiüzemelése után egy más frekire kapcsolnak. Gondolom az akkus üzem miatt alacsonyabbra. Próbáltam utána keresni mekkora a frissítés ha fent van az áramszedő és mekkora ha nincs - de sajnos nincs info - ....