Jöhet minden ami mtb retro: fotók, gyűjtemények, ritkaságok, történetek, tuning leírások, alkatrészek, stb.., a 80-as, 90-es évek mountain bike gyönyörűségei, alkatrészei.
Szia! Ne vedd tolakodásnak, de láttam, hogy a vázszettet árulod ebay-en. Ha az XTR szett eladó lenne, az érdekelne. Ha mégsem, használd egészséggel:-) Üdv,
Szép kerékpár. Nekem anno a 2000-es évek elején volt egy alu Marinom egy ilyenem:
hátul a manitou teleszkóp szára ezüst színű volt és nem fekete.
meg egy ilyenem is volt (nemrégen). Nagyon jó menettulajdonsággal rendelkezett, egy jó geometria. terepen is használtam, párszor kimenetem vele a Pilisbe. Eladtam mert nagy volt.
sziasztok . Ha valakit érdekel van 2db profi retros váz szetem az egyik Specalized a másikon levél nyaktábla most nem tudom megnézni mert fent van a padlásomon. sulyuk minimális. váz+ villa 4000ft /db
Miért nevezik ezeket a bringákat retronak? Mintha valami 40 éves biciklik lennének. Aztán meg nem is. Azért mert vannak újabb alkatrészek, vagy dizájn, azért még túlzás retronak hívni szerintem.
tök jó hogy van ez a fórum! '90-es évek mtb fotókat kerestem, így találtam ide. annó egy vastagított vázas Esperia montim volt 200gs-el, imádtam, volt vagy 18kg de nekem sokat jelentett, apránként vásároltam hozzá Altus meg Alivio alkatrészeket. A következő bicikli egy Acera-val szerelt zöld Gepida Sirmium volt, csoda egy masina volt. Sajnos egy buliból ellopták, utána hosszú évekig nem is volt saját hegyigépem.
Pár éve kattant be, hogy retro mtb-éket keresek ebay-en és itthoni oldalakon is - olyan 40-50e huf felső határig - néha elképesztően jókat lehet látni, Tavaly aztán vettem is egy Gepida Asgard Position-t, full (!) STX-el, hibátlan az egész gép, egy mese monti :) majd töltök fel róla fotókat is
régen rengeteget olvastam a Mountain Bike Action Hungary-t, úgy vártam az új lapszámot mint a messiást, kívülről tudtam a cikkeket (Dave útja, Teszt stb). a poszterek mint pl. karbon Trek 9800, GT RTS3 sötét színű STX-el, Specialized Stumpjumper, nem is folytatom mert miközben alább csatolom a linket a fotókhoz könnybe szökik a szemem :) szóval ezek mind kinn voltak a falon, azóta is elérhetetlen kategóriát jelentve :)
TREK 8000 USA Easton E9 aluminium 44 cm (17") váz , full Deore DX szettel( váltók , fékváltókarok , hajtás , kerékagyak) , Deore XT fékekkel , Sakae fém pedálok , kormány , Matrix kiegészítők , duplafalú 26"-os felnikkel nagyon jó állapotú retro MTB kerékpár eladó . Ár: 29000 Ft
SCOTT Super American (Performance series) 48 cm (19")-os T6 Heat Treated aluminium váz , Forks SRP Cr-Mo elsővilla , full Shimano Deore XT szettel , még a pedál is, Mavic duplafalú szegecselt 26"-os felnikkel , Vetta nyereggel , jó állapotú retro( kb. 1991-es) mountain bike kerékpár eladó. Ár: 37000 Ft
eddig csak aolvasgattam a topicot, de most egy kis segítséget kérnék. keresek egy garnitúra panaracer dart-smoke kombinációt ha valaki tudna segíteni. falra aksztós bringába kellene, szóval nem gáz ha öreg mint az országút :) csak ne legyen szakadt, és halálba kopva.
Egy órával ezelőtt az Újpesten megszabadítottak a képen látható Cheyenne Wovoka bringámtól. Én voltam a hülye, csak egy kiló kenyérért ugrottam be a sarki kisboltba, a bringát az ajtóba támasztva, kb. 2 m-re tőlem. (Mondjatok el mindennek, nem lakatoltam le, pedig az U-lakat ott volt a hátizsákban) A 3 másodperc, amíg kifizettem a kenyeret, éppen elég volt az elkövetőnek, hogy a hátam mögül elvigye a kerékpárt. Néhány szó a jószágról: 1995 körüli évjárat, bordó váz, fekete első villa, fekete acél sárvédők, hátul kontrafékes Shimano Nexus 7 agyváltó, elöl Shimano agydinamó, Csepel duplafalú felnik, Continental Contact külsők.
(A kép 2005-ben készült, a felsorolt cuccok azóta kerültek rá.)