Köszi! Csak kíváncsi voltam,hogy milyen lehet :) gyárinak marad a Templeton Rye,az viszont rozsos rendesen és finom is ráadásul.Meg aztán majd csak érlelődnek,a saját különböző verzák is :) A JIM-BEAM verzió is alakulgat ízben színben szépen.Amire a legkíváncsibb leszek,érlelve milyen lesz a zab-zabmaláta-búzamaláta kombó...fehéren is finom édeskés lágy volt...de majd kicsit "tölgyesen" ááá...nem is folytatom :D
Nekem volt. Sok komolyabb whiskykedvelő nagyon szereti, tényleg nem is rossz, de nekem kicsit egyszerű, vakteszten azt se mondanám biztosra, hogy bourbon vagy rye. (Valszeg nincs is több rozs benne a kötelező 51%-nál, meg a jellege is olyan, hogy nem annyira hangsúlyos a kovászos-fűszeres rozsosság.) Lényegében a régi (-2015) Jim Beam Rye prémium, érettebb változata, és szvsz. ez a stílus olcsóbb whiskynek volt ideális, azt többször is megvettem.
Ha tényleg van nekik 12500-ért, annyiért korrekt vétel. Már jó ideje 16-17 körül lehet kapni, de szerintem egyáltalán nincs azon a szinten.
Köszi a linket, ezt megvettem, most vásároltam először erről az oldalról. Jó cucc lehet, régóta szemezgettem az eszközzel, csak eddig még nem láttam sehol, megfelelő áron.
Hát nem tudom, minden esetre én azt hiszem az volt a baj, hiszen nem mondható, hogy nagyon elkapkodom a behígítást, 5 Liter víz, kb. 2-3 nap alatt csepeg bele, infúziós csövet használok. :) Mostantól házi deszt vízzel fogom csinálni, ha ezzel is gáz lesz, akkor hosszasan fogom vakarni a fejemet.
A helyi vízműn múlik, hogy melyik területre melyik kútból ad vizet. Ez bármikor változhat, de nem gyakori. A legritkább esetben okozza a vízminőség a zavarosodást.
Neked és Dezodorosnak. Az volt a mázlim, hogy csak 3 Liter volt, mint kísérlet, inkább újrafőztem - remélem, hogy nem lesz ilyen mégegyszer, végszükségre fejben tartom, - köszönöm a tippeket.
Tudom,hogy nehezen szabályozható a fafűtéssel,majd meglátjuk hogy alakulnak az energia árak...ha így alakul,lehet az év végére villannyal sem lesz már nyerő..."amint a rezsicsökkentés ámítás elmúlik"elszaladnak majd az árak...
Van amelyik gyári deszt víz is kaksi...abból is a jobb minőséget érdemes venni,mert opálosodik,egyszer jártam úgy olcsóbb deszt vízzel,aztán kationos gyanta szűrőn át kellett engednem a páleszt hogy jó legyen.
Szerintetek létezne, hogy szinte egyik napról a másikra megváltozik a vezetékes víz ásványi és egyéb tartalma ?
Soha sem volt gondom ezzel. Érleltem hamis rumot, na mondom a szokott módon beállítom a szeszfokot, CSEPPEKBEN ADTAM HOZZÁ a csapvizet és olyan lett, mint a tejeskávé ! Komoly szűréssel sem lehetett kivenni belőle. Ez elött nem sokkal előfordult hasonló, de hagytam állni és szépen leült, utána leszívtam a lényeget, na ez nem akart csücsülni,
2 héttel később is pont úgy nézett ki, újrafőztem, most színtelen, kap egy kis tölgy pálcát meg fekete teát és rendben lesz.
"Ha egy lefözésre elegendö feje és farka összegyült akkor felötjük egy következö (kármentö) lepárlásra. Ehhez adjuk a legelsö “ édes “ cefre fözésekor kapott elsö párlatot. "
Tehát úgy kezeled, mintha feje - farka lenne és ugye ez csak egyszer, először fordul elő.