Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 896

"A párom 5 éven át minden karácsonyon ügyeletes volt. Gyerekek mellett. És? Nem haltunk bele."

ez csak akkor lenne érv az olvtárs által leírtak ellen, ha azt tudod írni: a bölcsöde azalatt vigyázott a gyerekre.

Előzmény: Törölt nick (872)
Babco Creative Commons License 2010.11.25 0 0 895

Most én nem szólok, mert ha kinyitnám a számat és üzennék nekik, abban benne lenne a kedves édesanyjuk, egy bizonyos ősi foglalkozás, egy bizonyos állat és annak egy szerve. Mindez egy mondatban.

Előzmény: ecinereb (879)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 894

mert alapvetően nem érted. én nem akarok az időpontba belemenni, nem érdekel csak az a része, hogy minél korábban essen túl rajta.

ennek az időpontnak a kitolása másnk lehet érdeke, szempontja és célja,illetve emellett érvelhet is, de ez a része engem mégcsak nem is érdekel.

Engem csak az a része érdekel, hogy nem vagyok hajlandó egy 12 hetes magzat abortuszát emberölésnek nevezni és gyilkosnak tekinteni az ezt végzőket.

Te meg jössz azzal, hogy hány hetes koráig akarom nem annak tekinteni.

hiába írom, hogy a törvény által szabályozott időpontot nem. nem az öntudatra ébredésig határozom meg, hanem csak azt írom: akkor még biztosan nincs öntudata

hát ha még így sem érted meg amit írok és továbbra is a logikámmal van bajod, hát a "hiba az ön készülékében van"!

Előzmény: Törölt nick (861)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 893

Mert nem is vagyok az. Akkor lennék az, ha ugyanúgy lehetne rám számítani, mint egy olyan valakire, akinek nem kell gyerekért menni, nem kell otthon maradni, mert a gyerek beteg. Amint alkalmazok erre a bébiszittert, máris egyenrangú vagyok.

Előzmény: ecinereb (889)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 892

"én meg azt mondom, hogy a boldog gyerek felnövésének az esélye egy Őt nem akaró, törvény által szülni kényszerített anyánál kb. ugyanannyi, mint az ittasan száguldozó sofőrnél."

Ja, hogy ezt mondod. Erre nem jöttem rá. : ))) Nekem az élet és halál nem a boldogság függvénye. Ilyen alapon sok boldogtalan emberre mondhatnád, hogy igazán meghalhatna már, sőt, nem is kéne büntetni, ha valaki megöli őket.

"és bizony a gyerek érdekében örökbeadásnak is annyi az esélye, mint az, hogy az illető sofőr átadja a kormányt."

Ez nagyon helytelen, ezen változtatni kellene, és szerintem lehetne is.

Előzmény: Törölt nick (884)
vizinikk Creative Commons License 2010.11.25 0 0 891

tudod, ott erős a szakszervezet. az egyetértésük nélkül nem lehet a dolgozót rendszeresen túlóráztatni.

Előzmény: Babco (871)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 890

Ez is igaz.

Előzmény: Törölt nick (888)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 889

"És ez valahol jogos is"

Na, ez az. Valahol meg nem az. Önként vállalod, hogy ne kezeljenek egyenrangú félként.

Előzmény: Törölt nick (883)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 888

Az létezik.

De nem minden abból adódik.

Előzmény: ecinereb (885)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 887

"Te hoztad példának, hogy a gyerekek általában boldogan nőnek fel."

Már megbocsáss, hol tettem ilyet? Pont azt írtam, hogy a nem boldog felnövésből is lehet jó élet, erre példa a párom. És hogy hol van vajon az a határ, amikor már azt mondhatjuk, hogy ez annyira nem boldog élet, hogy értelme sincs. És hogy azt hogyan lehet előre valószínűsíteni egy magzatnál, hogy olyanban lesz része.

Előzmény: Törölt nick (884)
nünüke88 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 886

Manapság kik élnek meg úgy, hogy az egyik fél "háziasszonykodik"? A GYES, GYED ideje alatt jó, de mostanság hosszú távon kell a két kereset. A törvények szerint mindenki köteles iskolába járni 18 éves koráig, ezt most 1 évvel lejjebb akarják vinni. Az oké, hogy nem kell mindenkinek diploma, de valami szakma igen.

Előzmény: varasbéka (209)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 885

Ja, egyet kivéve: elnyomás az létezik.

Előzmény: Törölt nick (880)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 884

épp ezt írom és nem véletlenül.

Te hoztad példának, hogy a gyerekek általában boldogan nőnek fel.

én meg azt mondom, hogy a boldog gyerek felnövésének az esélye egy Őt nem akaró, törvény által szülni kényszerített anyánál kb. ugyanannyi, mint az ittasan száguldozó sofőrnél.

és bizony a gyerek érdekében örökbeadásnak is annyi az esélye, mint az, hogy az illető sofőr átadja a kormányt.

Előzmény: Törölt nick (858)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 883

Nem olyan helyen dolgoztam én se, ahol csak úgy le lehet tenni a dolgokat 5-kor, 6-kor. Három gyerekkel természetesen vissza se vettek. És ez valahol jogos is, úgyse tudnám ugyanazt vállalni, mint gyerek nélkül. Ettől függetlenül nem vonhatnám ki magam, ha ott akarnék dolgozni, akár van gyerekem, akár nincs.

Előzmény: ecinereb (878)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 882

Igen, teljesen egyetértek. Azzal is, hogy a nőknek kell okosabbnak lenni.

Előzmény: Törölt nick (880)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 881

hát én is ámulva olvasom az összefoglalását, de tartok tőle a nők ezen felsorolt tapasztalatai mégha valósak is, a bősz magzatvédőknek csak egoista rinya.

Előzmény: zsuzsa (850)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 880

"Vagy nagyon szerencsés vagy, vagy burokban élsz, ha nem találkoztál ilyesmivel. Nagyon sokak részéről ez a gondolkodás határozza meg az abortuszhoz való hozzáállást"

Ez engem ebben a topikban is meglep, és nem is bírom elhinni, hogy valaki így gondolkozhat. Értelmes ember biztosan nem.

"Úgy általában: szerinted pl. a kicsapongó életmódot, szeretőtartást kiknél ítélik el jobban? Férfi vagy nő esetében?"

Sok mindent a nő esetében ítélnek el jobban. Akár még a dohányzást is. : )))

Ezzel együtt tényleg azt gondolom, hogy a gyereklehetőség miatt egy nőnek tényleg másképpen kellene viselkednie a partnerválasztásnál, mint egy férfinak. Egyszerűen nem mérhető ugyanúgy, mert másféle felelősségvállalásra van berendezve, mint egy férfi, és ez nem társadalmi elnyomásból adódik, hanem a biológiai dolgokból, amin nem lehet átlépni. Vagy éppen lehet, de akkor meg kell hozzá teremteni a feltételeket.

Előzmény: ecinereb (874)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 879

Szerintem szóljál a fiúknak, hogy az alkotmányba feltétlenül írják bele: kötelező mosolyogni minden kisgyerekes anyukára! :-)

Előzmény: Babco (877)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 878

Túlóra: teszemazt van egy határidős dolog, ami csapatmunka. Ilyenkor nem az a kérdés, hogy ki akarja bevállalni, meg kell csinálni és kész. Ilyenkor az a kérdés, hogy ki az az egy-két ember, aki ki tudja vonni magát alóla. Mert vannak munkahelyek, ahol nem abból áll a munka, hogy ott vagy, tevékenykedsz, majd fél ötkor leteszed a lantot, és nem mindig csak tőled függ, hogy hogyan tudsz előrehaladni.

Babco Creative Commons License 2010.11.25 0 0 877

De, nagyon is sok köze van hozzá. Mert egy nő, ha azt látja hogy a megfogant terhessége miatt mennyi nehézséggel és ellenséges hozzáállással kell megküzdenie, akkor be lehet tiltatni az abortuszt, de akkor is kikapartatja magát, ha nem külföldön, akkor a konyhaasztalon.

Ha pedig van igazi gyermekvédelem, támogatás (nem anyagi hanem erkölcsi, társadalmi), akkor pedig akkor is megszüli a becsúszott gyereket, ha minden nőnek évente beváltható ajándékutalványt adnak egy ingyenes abortuszra, limuzinos kórházbaszállítással.

Előzmény: Törölt nick (867)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 876

Hát igen, csak ahol birkák vannak, ott max. fekete bárány lehetsz.

Előzmény: Babco (871)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 875

Nem a belehalásról van szó.

ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 874

Vagy nagyon szerencsés vagy, vagy burokban élsz, ha nem találkoztál ilyesmivel. Nagyon sokak részéről ez a gondolkodás határozza meg az abortuszhoz való hozzáállást (meg sok minden máshoz is, ami a nőket érinti).

Úgy általában: szerinted pl. a kicsapongó életmódot, szeretőtartást kiknél ítélik el jobban? Férfi vagy nő esetében? Mi az elnevezése a kicsapongó férfinak? És mi a nőnek?

Előzmény: Törölt nick (870)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 873

Valami csontosodási dolgot olvastam erről, de már nem emlékszem pontosan.

Előzmény: zsuzsa (869)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 872

Valóban? Ha egy gyerekes megteheti, hogy nem túlórázik, akkor egy gyerektelen miért nem?

Mondjuk az igaz, hogy amíg nem voltak gyerekeim, addig én is bevállaltam a legrosszabb időpontokat is dolgozni, és igen, volt olyan gondolatom, hogy akinek családja van, az hadd ne dolgozzon karácsonykor, szilveszterkor, újévkor, de _megtehettem volna_, hogy nem vállalom magamtól, és akkor egy gyerekesnek pont ugyanannyi esélye lett volna arra, hogy őt választják, mint nekem vagy más gyerektelennek.

A párom 5 éven át minden karácsonyon ügyeletes volt. Gyerekek mellett. És? Nem haltunk bele.

Előzmény: ecinereb (868)
Babco Creative Commons License 2010.11.25 0 0 871

Még régen, évekkel ezelőtt amikor egy multi cég budapesti irodájában dolgoztam, az új skót főnök este 7-kor döbbenten kérdezte, hogy miért vagyunk még az irodában, nincs is zárás. Mondtuk, nekünk minden nap zárás van.

Aztán amikor kijutottam a központjukba, láttam hogy egy átlagos napon 5-kor kiürül az iroda és a parkoló, csak mutatóban van pár ember.

Előzmény: ecinereb (860)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 870

Nem találkozom olyanokkal, akik azt a gondolkodásmódot képviselik, amit karikírozol. Így értettem.

De ha még efölött is van csavar a gondolatmenetedben, akkor valóban nem értem. : ))) Akkor egyenesbe kérném, hogy felfogjam. : )))

Előzmény: ecinereb (866)
zsuzsa Creative Commons License 2010.11.25 0 0 869

Gondolom azért a 12. hétre tették, mert akkorra fejlődik ki a placenta és az összes szerv. Sok terhesség magától meg is szakad 7-12 hetes kor közt, a betegek, hibásak. A genetikai ultrahangot is akkor csinálják.

Csak az elmúlt években kezdték túllihegni az első heteket, a régebbi ultrahangok és laborvizsgálatok nem is mindig tudták kimutatni. Most meg valakinek késik 3 napot, már rohan tesztelni, pedig egyáltalán nem tuti a gyerek, szinte minden nőnek volt-van-lesz  korai vetélése.

Előzmény: Törölt nick (861)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 868

Visszavonom: mégiscsak neked lehet igazad, és elefántcsonttoronyban élsz.

Előzmény: Törölt nick (865)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 867

Ez a közösség, felőlem nevezhetjük magyar népnek, nem gyerekszerető, de ennek semmi köze az élet védelméhez.

Előzmény: Babco (864)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!