Keresés

Részletes keresés

Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 587
Hogy kerül feljebb? Előléptetik? Jutalmazzák? Fizetésemelést kap?
Akár, de tanulhat is, kereshet is jobban fizető munkát, sőt a lakhelyét szabhatja meg a munkahelye szerint és nem fordítva.

Te hol is élsz?
Előzmény: Lángoló Vörös Zászló (583)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 586
Esetleg egy olyan megoldás, hogy azok kapjanak inkább több kedvezményt, akik kevesebbet keresnek?

Vagy akkor az az állami feladat, hogy a jól keresőket kell segiteni?
Előzmény: Gabiiiiii (585)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 585
mindenestre en sem tartom allami feladatnak,hogy mindenkinek egyforman 300 brutto folott legyen a fizetese es megkaphassa a max adokedvezmenyt...
Előzmény: Akarkij (584)
Akarkij Creative Commons License 2010.10.07 0 0 584
"Akár, de tanulhat is, kereshet is jobban fizető munkát, sőt a lakhelyét szabhatja meg a munkahelye szerint és nem fordítva. "

Ezek egyes esetekben működhetnek (működnek is), de százezres nagyságrendben már nem működne, illetve rengeteg idő kellene hozzá, ha nem is százezres, de nagy mértékben csinálnák.

Előzmény: Lángoló Vörös Zászló (583)
Lángoló Vörös Zászló Creative Commons License 2010.10.07 0 0 583
Hogy kerül feljebb? Előléptetik? Jutalmazzák? Fizetésemelést kap?
Akár, de tanulhat is, kereshet is jobban fizető munkát, sőt a lakhelyét szabhatja meg a munkahelye szerint és nem fordítva.

Nem az szja-val meg a pálinkával kellene szórakozni, hanem a cégek versenyképességét növelni a terheik csökkentésével, hogy megérje itthon céget csinálni.
Egyetértünk, valóban nem az SZJA csökkentése a célszerű, hanem a munkaadót terhelő járulékok csökkentése, és az 50 fajta adónem racionalizálása.
Előzmény: Akarkij (581)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 582
aki lejjebb van, de igyekszik, az feljebb kerül - de nálunk nem igazán igyekeznek a zecceri júzerek, mivel azt látják, hogy aki böcsületes munkával akar előre jutni, azt az állam a világ egyik legdurvább adórendszerével kirabolja, ellenben a járadékvadászat és mindenféle állami csöcsön lógás kifizetődő és kényelmes

Ezt azért te sem gondoltad komolyan ugye?
Nyilván nem, mert ez igy nem is igaz.
Az aki gürcöl jó esetben havi 80-100 k HUF-ért, az mire és hova igyekezzen? Mert ha jobban igyekszik, akkor most kirabolja az állam? Többet vesz el a 80 HUF-jából?
A feljebb kerülést én úgy értem, hogy tisztességesen meg tud élni a fizetéséből, hogy futja kajára, rezsire, ruhára, uram bocsá egy kis autóra amivel néha el tud menni a családjával kirándulni. Nekik van szükségük olyan tipusú kedvezményekre, amit a munkájuk után kapnak. Pl. azzal, hogy az adómentességet egy kicsit magasabb kategóriába rakják.
Ehhez nem kell elvenni még többet azoktól, akik többet keresnek, de azért szerintem nem is kellene nekik most adni, mert nem ők vannak bajban. Ezt is ki lehetne gazdálkodni, ahogy állítólag ki lehet a magas jövedelműeknek juttatott kedvezményt is pl. ugye a bankadóból, energia adóból, jövedéki adóból stb.

Dehát ezt hiába is mondom, mert szerinted az aki nem keres legalább fél millát az ostoba luzer és állami csöcsön lóg.

Előzmény: Abrosz Tisztakosz (579)
Akarkij Creative Commons License 2010.10.07 0 0 581
"aki lejjebb van, de igyekszik, az feljebb kerül - de nálunk nem igazán igyekeznek a zecceri júzerek, mivel azt látják, hogy aki böcsületes munkával akar előre jutni, azt az állam a világ egyik legdurvább adórendszerével kirabolja, ellenben a járadékvadászat és mindenféle állami csöcsön lógás kifizetődő és kényelmes "

Hogy kerül feljebb? Előléptetik? Jutalmazzák? Fizetésemelést kap? Örülhet, ha nem rugják ki, mert a járulékokat nem csökkentik és igen nehéz a cégnek kiköhögnie.

Nem az szja-val meg a pálinkával kellene szórakozni, hanem a cégek versenyképességét növelni a terheik csökkentésével, hogy megérje itthon céget csinálni.
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (579)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.10.07 0 0 580

Mármint mi nem tartozik az államra?
A polgárai jóléte?

a polgárok jólétének biztosítása NEM az állam feladata, legfeljebb ennek a kereteit tudja biztosítani, és szoc hálót tart fent

véget ért a szocializmus, jóreggelt

Előzmény: Maccskacico (553)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.10.07 0 0 579

Bizony én úgy gondolom, hogy erős középosztály nem attól lesz, hogy akik amúgy is oda tartoznak még jobban éljenek,

??? hanem??

hanem úgy, hogy akik még lejjebb vannak, de igyekeznek, azok kapjanak valami pluszt amitől ők is felemelkedhetnek.

aki lejjebb van, de igyekszik, az feljebb kerül - de nálunk nem igazán igyekeznek a zecceri júzerek, mivel azt látják, hogy aki böcsületes munkával akar előre jutni, azt az állam a világ egyik legdurvább adórendszerével kirabolja, ellenben a járadékvadászat és mindenféle állami csöcsön lógás kifizetődő és kényelmes 

Azok pedig akik legalul vannak, azok is kapjanak esélyt egy jobb életre.

bizonyára többet költhetnénk erre is, de nálunk a 38 éves nyuggerek és a 800.000 papíron rokkant fontosabb

Előzmény: Maccskacico (549)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 578
Valahol olvastam, hogy vannak benne hibák és még dolgoznak rajta ezért nem került a parlament elé még.
De már nem tudom hol és nincs kedvem keresgélni :)
Előzmény: ragazzo (575)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 577
mit valtoztattam meg?? Hogy vegre a nyugdijasok helyett a gyerekeseket tamogatjak?? Lehet,hogy nem tokeletes a modszer ,az irany akkor is jo..

Szóval mindegy ki kapja, csak ne a nyugdijas? Ejnye. :)
Másrészt meg a nyugdijas ettől még meg fogja kapni, sőt továbbra is ingyen utazhat.
De ez egy másik kérdés.

Hogy mit változtattál meg? Amint az imént mondtam, eddig amellett áltál ki, hogy azoknak jusson akik nem tudnak gyereket vállalni a kevés pénz miatt, valamint azoknak, akik vállaltak, de emiatt nyomorognak. De legelső sorban pedig a gyereknek magának.

Namost ez a törvény bizony egyikre se jó. Annak a gyereknek akinek a szülei 400 k HUF-ot, vagy többet keresnek, annak nemcsak ceruzája meg cipője volt eddig is, hanem mobilja és videójátéka is. Tehát a most kapott pluszt a szülők nyilván nem rá fogják költeni.

Az irány pedig szerintem egyáltalán nem jó. Nem a családi adózás, bár ebben a formában az sem az igazi, hanem a 16 %-os egységes adó. Ami nagyon sok minuszt fog hozni az államkasszába és nem a jó cél érdekében. Ezt a minuszt be kell valahol pótolni. Egy részben ez a gyerektelen, vagy 1 gyerekes minimálbéresektől lesz.
Másrészt fene tudja, de majdnem biztos, hogy akárhonnan is vesznek el, az vagy közvetlenül, vagy közvetve érinteni fog mindenkit.
Namost annak, aki elég sokat keres, nem lesz érvágás, ha ez-az többe fog kerülni, egyrészt mert jól keres, másrészt meg a többlet ami megmarad nála bőven fedezi.
Azoknak viszont akiknek amugy is kevés van és még többletet se kapnak, esetleg valamennyi minuszt, azoknak minden forintnyi emelés komoly tétel lehet.

Érted-e?

Biztos, hogy igen, a kérdés az, hogy akarod-e érteni és ha akarod, akkor vajon érdekel-e.
Előzmény: Gabiiiiii (568)
ragazzo Creative Commons License 2010.10.07 0 0 576

mert nem ugyanazt a szöveget nézzük...
Előzmény: Gabiiiiii (574)
ragazzo Creative Commons License 2010.10.07 0 0 575

a tervezet kész van, csak a döntés előbb a kormányé, majd a parlamenté
biztosról a zárószavazás után beszélühetünk
Előzmény: Maccskacico (572)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 574
en sem lattam utalast az osszevonasrol,de lehet,hogy csak elkerulte a figyelmemet...Na,majd meglatjuk...Ugy azert csak jobban levonhato lenne a kisebb keresetuek adojabol is,ha megosztanak a kedvezmenyt
Előzmény: Maccskacico (572)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 573

meg az is lehet:)

Előzmény: ragazzo (571)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 572
Amit eddig tudunk róla, csak az egyik szülő veheti igénybe, dehát végülis még nincs kész a tervezet, ugyhogy bármi lehet.
Előzmény: ragazzo (569)
ragazzo Creative Commons License 2010.10.07 0 0 571

meg erről volt szó, s én (nem nagycsaládosként, csak lelkes jól értesültként) nagyon örülök a fejleményeknek

de igazad van, a vége november 15.

(bár szerintem már jövő pénteken (kormánybenyújtás) megemlékezel majd rólam :)
Előzmény: Gabiiiiii (570)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 570
nem vagyok ennyire biztos benne..Varjuk ki a veget..MOndjuk ugy igazsagosabb lenne
Előzmény: ragazzo (569)
ragazzo Creative Commons License 2010.10.07 0 0 569

>A családi adókedvezményt most csak egyik szülő veheti igénybe. Szerintem ezen >nem fognak változtatni.

de igen, épp ettől lesz családi az adózás
Előzmény: wilt (535)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 568
mit valtoztattam meg?? Hogy vegre a nyugdijasok helyett a gyerekeseket tamogatjak?? Lehet,hogy nem tokeletes a modszer ,az irany akkor is jo..
Előzmény: Maccskacico (567)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 567
Szóval a témáról nincs mit mondanod.
Értem.
Nem az a lényeg, hogy melyik ujjukat nyújtják, hanem az, hogy kinek.
Én akkor is morogtam mikor más volt kormányon.
Te viszont egy hét alatt változtattad meg a véleményedet.
Akkor most?
Előzmény: Gabiiiiii (566)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 566
b+ mar tenyleg,a kisujjukat nyujtjak es az egesz karjuk kell?? Miert nem voltal ilyen nagy harcos az elmult 8 evben,mikor nem csaladi adokedvezmeny nem volt,hanem azt is elvettek,amit annakidejen a Fidesz adott?
Előzmény: Maccskacico (565)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 565
De mégis mondok. :)
Egy másik topicban, ha emlékszel, vitázgattunk arról, hogy miért is lenne jó a gyerekkedvezmény a családi adózás.
Ott váltig kardoskodtatok amellett, hogy azért mert rengeteg olyan pár van akik azért nem vállanak gyereket mert a minimálbérből, vagy az annál valamivel több fizetésükből épphogy megélnek és bár nagyon szeretnének gyereket, de mégse mernek, merthát nem lesz majd ceruzára, meg cipőre való.
Ugye emlékszel?

Gondolom nem azokról beszéltetek, akik 400 k HUF-ot, vagy annál többet keresnek.
Ugye nem?

Akkor most hogy van ez? Mostmár egye meg őket a fene, ha olyan hülyék, hogy nem tudnak többet keresni? Mostmár le vannak szarva, mert a szeretett vezér mást gondolt?

Szóval hogy van ez Gabi?
Előzmény: Geyza (562)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.07 0 0 564
Előzmény: Hawilúd (563)
Hawilúd Creative Commons License 2010.10.07 0 0 563

Mondjuk én halasztottam volna 2-3 évvel, addigra a pannon izé is vágtat, és bőven lett volna rá zsozsó.

Tehát nem elvetni, és nem is belevágni azonnal.

Halasztani! 

Előzmény: Gabiiiiii (559)
Geyza Creative Commons License 2010.10.07 0 0 562
Hát mondjuk nehéz is lenne, mert így van.
Előzmény: Maccskacico (561)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 561
Tudod mit? Erre inkább nem mondok semmit.
Előzmény: Gabiiiiii (556)
Geyza Creative Commons License 2010.10.07 0 0 560
Köszi!
Előzmény: titanova (558)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 559
ha nem tartana,most az lenne a baj
Előzmény: titanova (558)
titanova Creative Commons License 2010.10.07 0 0 558

Még az előző (Gy. vagy B.) kormány -- parlamenti konszenzus alapján -- vállalta Lantos halála után, hogy létrehoz Mo-on egy Lantosról elnevezett emberjogi és demokrácia-központot.

A mostani kormány a napokban bejelentette, hogy tartja magát a vállaláshoz.

Előzmény: Geyza (554)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!