A mai napon újabb lépéséhez érkezett az augusztus 20-i program szervezése. Lórékocsik hagyták el a telepet, hogy a július végi péeftés táborra /csille/, illetve a augusztus 20-ra /a 3 szabv. ütközőkű lóré/ megújulva tudjanak dolgozni, vagy utasokat szállítani.
Közben volt tolatás is a kocsikkal /érdemes megnézni, milyen hosszú volt a mozgatott vonat/:
Végezetül bejártuk a pályát. A gazt a közmunkások letakarították, a pályában folytonossági hiány nincs, de július végi táborban lesz mit megoldani.
Tegnap több fontos dologban született döntés. A legfontosabb, hogy a pályát újfent helyrerakjuk, sőt, a tavalyinál magasabb színvonalra emeljük a "szolgáltatást".
Ennek egyik része, hogy az Önkormányzat biztosítja a szükséges anyagokat (csavarok, tiplik stb.), ha mi, összefogva az ügy érdekében, eljövünk augusztus elején egy kis táborozásra. A program: napközben jókedélyű munka, ebéd és vacsora bográcsból, némi vonatozás/hajtányozás (eszközfüggő!), a helyi érdekességek megtekintése (szélmalom, volt Vármegyeház stb.). Szállás és fürdés megoldott, alvás saját polifoamon (vagy esetleg ágyban) és hálózsákban. A részleteket egy-két héten belül tisztázzuk.
A másik, hogy augusztus 19-én miénk a pálya: szeretnénk minél több hajtányos Társunkat, hajtányaikkal együtt a pályán látni! Tervezzük, hangsúlyozom, hogy ez még csak terv, a találkozás emlékére egyedi emlékérem kibocsátását, amelynek kibocsátására csak ezen a napon kerül sor.
A harmadik, hogy augusztus 20-án csak a két vonat (és egy szolgálati hajtány) lesz a pályán: e napon amúgy is három kisvasútnak lesznek külön rendezvényei, és velük nem akarunk konkurrálni. Szükség lesz viszont lelkes személyzetre: vonatkísérőkre, állomási szolgálattevőkre, térközőrökre, belső távbeszélő rendszerre stb.
Ma megindult az augusztus 19-20-i program szervezése. Július legvégén, augusztus legelején egy pályaépítő tábort szervezünk, amely során a pálya legnagyobb hibái kijavításra kerülnének. Erre várjuk a jelentkezéseteket! Szállást étkezést biztosítanánk.
Augusztus 19-re sok szeretettel várjuk a hajtányosokat!
Isten Nyugosztalja és emelje lelkét az ő dicsőségébe! Egyszer láthattam csak őt, de egy végtelenül jó embert ismertem meg! Részvétem a családnak és vígaszt a gyászban...
Igazi, lelkes tagtársunk volt, tavaj Gemencen a k.napon találkoztam vele utoljára....a folyamatos eső ellenére is kitartott és végig "hajtotta" a pályát velünk.... nyugodj békében!
"A Gyászoló Család felhatalmazása alapján a szegvári kisvasút barátai szomorúan tudatják, hogy öreg3 -Kutasi Márton- hajtányostársunk ma reggelt elhunyt. "
Hála az illetékesek segítőkészségének, úgy tűnik, hogy valóban sikerülni fog jópár járművet megmenteni a kohó szájától.
Akit pedig kerekek, esetleg teljes vázak érdekelnek, gyorsan jelezze felém, hogy időben lépni tudjunk, és minél kevesebb érték olvadjon egybe a gyöngyösi uba-darabokkal. Ami rajtam áll, azt megteszem!
A kocsik közül számos darab, amely a kisvasút üzeméhez szükségesek, illetve a műszaki ritkasága és esztétikai állapota miatt védettséget élveznek úgy néz ki, hogy maradnak, azokra a mai napon felfestettük a védettséget jelző "trófeajelzést". Ezen felül a többi kocsi ügyében a következő egyeztetés szerdán lesz. Vásárlási ügyben 760-at kell keresni levélben, ezt ő intézi.
Szépen kérlek Benneteket, hogy fél- avagy negyedinformációk alapján ne tegyetek megjegyzéseket!
Jelenleg van még remény, esély, és lehetőség a járművek megmentésére. Nem vagyok nagy ember, de most rajtam keresztül megy minden vonal, ezért szépen kérek Mindenkit, hogy ha szeretne valamit, akkor velem vegye fel a kapcsolatot, és ne keltsen pánikot senki.
Viribus unitis - egyesült erővel többet érhertünk el, mint széthúzással, ezért kérek Mindenkit, hogy inkább velem vegye fel a kapcsolatot, és így minél több értéket menthessünk meg!
Jobb lenne inkább vasútbarátoknak eladni! Csak kérdés, hogy lenne-e rá kereslet? Viszont, ha él még a tavalyi lendület, és még mindig keresnek mozdonyt, akkor pár darabot feltétlenül + kell tartani! És csak lórékról van szó, nem a pályáról. (Ebből a szempontból, akár jó is lehet, mert felszabadul a hely.)De ezt, csak nagyon halkan gondoltam ;)