Keresés

Részletes keresés

Mono SE Creative Commons License 2015.04.13 -1 0 1015

hát téged előbb komolyan veszlek baszki, mint egy tucat Kisdarvast :)

Előzmény: spacc (1014)
spacc Creative Commons License 2015.04.12 0 0 1014

......  és komolyan vette.... wazz!!!  :))))

Előzmény: krizsi_l (1012)
Mono SE Creative Commons License 2015.04.12 -1 0 1013

Akkor bizony a partvonalra kellett volna állnod, és átgondolni, hogy mialótúrót akarsz demonstrálni egy valag ad-hoc módon összehordott kütyüvel?

Ennyi eszetlenség után eszem ágában sincs tanácsot osztogatni se, annyira hibás már alapjaiban az egész hozzáállás. 

Előzmény: krizsi_l (1012)
krizsi_l Creative Commons License 2015.04.12 0 0 1012

Taníts bennünket, a következő technikai bonyolítására felkérlek. Ha vállalod ott a helyed, ha nem akkor ossz tanácsot ha valaki kéri.

Partvonalról kívülről dumálni nem nagy kunszt. Úgy én is tudok észt osztani.

Előzmény: Mono SE (1011)
Mono SE Creative Commons License 2015.04.12 -1 0 1011

Nem lehettek ennyire amatőrök, wazze! Gyakorlatilag az összes hibát elkövettétek, amit a demonstrálás nagy misekönyvében a pokolra jutásnál felsorolnak... :Đ 

Előzmény: krizsi_l (1008)
Mono SE Creative Commons License 2015.04.12 -1 0 1010

nem kisfiam, nekem a magnyócskás fontoskodó gügyögéseid jelentik az élvezetet, meg az ilyen állandó nem reagálásaid :ĐĐĐ 

Előzmény: _percy_ (1007)
manta-z Creative Commons License 2015.04.12 0 0 1009

Köszönjük a szervezést jól éreztük magunkat a hallott hangtól függetlenül és jövőre is elmegyünk.

Amúgy meg vegyetek példát Zsoltiról. Odafele menet elszakadt a kuplungbovdenje emiatt összetört legalább 300 euró értékű elektroncsöve és mégis teli szájjal tudott vigyorogni egész nap....ennyi.  

krizsi_l Creative Commons License 2015.04.12 0 0 1008

Ilyen rossz hang talán az első volt Csehiben abban az elátkozott szobában ahol bármit csináltunk nem akart zene lenni.

Ilyen ideges is rég voltam már, bármely helyzetet beleértve. Szép számban jöttünk össze, nem kevés magas értékű (nem csak pénzben mérve) holmit hoztak el tulajdonosaik. Nagy várakozásaim voltak, aztán minden rosszul kezdődött. Az erre vállalkozók beüzemeltek egy láncot a tetőtéri szobában, elején  a lemez játszómmal. Nem forgott. Szállítás közben leszakadt a motort tartó gumi gyűrű. OK Másik lemezjátszó (a várt harmadik még nem érkezett meg), abban nincs PU. Én hoztam zsebben egy Eroicát. Michel Giro, RB300 Michel Techno Weigth. Beépít, beállít, beköt. Nem kellett volna. Oly mértékben torz hang, hogy inkább elmentem konyhai dolgaim intézni. Közben még egy-két próbálkozás, "rossz a lemez" meg hasonlók. Az eredmény hervasztó. Lemezjátszó csere, biztos a PU-val van gond, nagyobb kivezérléseknél nagyobb a torzítás. Megjött a harmadik lemezjátszó, csere. A torzítás rendületlen. Hangfal csere, torzítás megszűnik a hang nem vállalható fel a trafók meghallgatásához. Egy kis küzdelem még, majd aztán harmadik hangfal. Jó nem lett, de már majdnem vállalható. 14h. Akármilyen, essünk neki a trafóknak, mire a cca10 trafón (nem számoltam össze) végigérünk reggel lesz. Azzal a zenével ami éppen a gyalun volt. A felvétel jó, csak kissé bealvós, a karmester közel a végelgyengüléshez.

Jöttek a trafók sorba egymás után. Sajnos a trafók utáni hang (szándékosan nem komponenseket írok) nem igazán méltó. Azért a trafók karaktere és egymáshoz való viszonyuk hozzávetőlegesen értékelhető. Arra mindenképp alkalmas, hogy eldönthető legyen kinek melyik áll közelebb az ízléséhez. Vagy 2 órán át élveztük ugyanazt a bealvós felvételt.

A legnagyobb tanulság az lenne, hogy egy az komponenseknek ismeretlen helyszínen véletlenszerűen összeállt rendszerrel nem szabad komoly tesztet végezni, nem lehetnek előzetes várakozásaink.

A másik legalább ekkora tanulság hogy barkácsoló kedvű topiktársaink által készített trafók a nagyok közt is megállják helyüket. Jó lett volna kiválasztani pár darabot és azt kicsit alaposabban vallatni, de idő, kedv hiányában erre nem került sor.

Sorrendet nem szívesen állítanék fel biztosan nem lenne reális. Az, hogy egyik másik trafó hogy bizonyít saját rendszereinkben azt csak alaposabb vizsgálatok után lenne megállapítható. Áttételek változtatása, kábelezés ......

A trafók: AN S7, AVA 5, DHT nanokristályosa, Discus,  EMT, Paravicini MC3, Paravicini TX4, PPI Rhapsody, Ortofon T30

Töltenék fel képet is a felhozatalról, de a hülye fórum motor nem hagyja, az Indafotóval tolakszik, azt inkább kihagyom.

_percy_ Creative Commons License 2015.04.12 -1 0 1007

Tiltsd le a hozzászólásait, illetve ne reagálj a hozzászólásaira. Neki ez jelenti az élvezetet, szegénykének... :-)

Előzmény: Törölt nick (1003)
Mono SE Creative Commons License 2015.04.12 -1 0 1006

én viszont semmi pénzért nem tiltanék le egy hozzád hasonló, értelmes, intelligens, nagy tudású hifistát! :Đ

Előzmény: dys-cus (1005)
dys-cus Creative Commons License 2015.04.12 0 0 1005

Tiltsd le. Én is azt tettem a tahóval.

Mono SE Creative Commons License 2015.04.12 -1 0 1004

éspedig, miből következik eme értékes hozzászólásod? /nem kell válaszolni./ 

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.12 0 0 1003

Te nem csak bunkó vagy' hanem egy hülye bunkó

Előzmény: Mono SE (996)
_percy_ Creative Commons License 2015.04.12 -1 0 1002

Én is ebben bíztam és be is jött :-)

Előzmény: n.andras (999)
Mono SE Creative Commons License 2015.04.12 -1 0 1001

akkor meg ki maradt otthon, akinek "mondani" kellett valamit? :)

Előzmény: n.andras (997)
Mono SE Creative Commons License 2015.04.12 -1 0 1000

magnyócska, miattad kéne bárhova is elmennem, ne röhögtess má', inkább fujjál be magadnak a spréddel

Előzmény: _percy_ (998)
n.andras Creative Commons License 2015.04.12 0 0 999

A végén lemaradtam a decca full ról...pedig mindig a zárórakor zenélünk a legjobbakat. :-)  

Előzmény: _percy_ (998)
_percy_ Creative Commons License 2015.04.12 -1 0 998

Egyébként szerintem a szinergia hiányzott leginkább, ez a rendszerek nagy részére elmondható volt.

Decca lánca a végén tetszett, de ebben az is benne van hogy itthon is hasonló hangkép vár, a Tannoyok még most is Tannoyok, nagyjából teljesen mindegy mikor gyártották őket. Kinek tetszik ez a hangkép, kinek nem :-)

Amúgy teljesen felesleges és értelem nélküli egy trollal csevegni akinek csak az a lényeg hogy a saját maga által huhuhumorosnak tartott hozzászólásain élvezkedjen :-)))

Soha nem jön el sehova (ezt mondjuk meg is értem :-) ), csak a billentyűzet-karate megy ezerrel egy nick mögül. Sajnálom, mert régebben voltak azért "értelmes" hozzászólásai is mielőtt teljesen átment volna trollba. Igaz akkor a nickje is más volt még.

Előzmény: n.andras (995)
n.andras Creative Commons License 2015.04.12 0 0 997

Picit finomabban...voltak a társaságban hölgyek pl. a párom is.   

Előzmény: Mono SE (996)
Mono SE Creative Commons License 2015.04.12 -2 0 996

jah, azt eddig nem is mondtátok, hogy kurvák is voltak   

Előzmény: n.andras (995)
n.andras Creative Commons License 2015.04.12 0 0 995

Nem. Mert akkor mit mondunk otthon hova megyünk? 

Előzmény: Mono SE (994)
Mono SE Creative Commons License 2015.04.12 -1 0 994

"nem volt magasa, meg nem hozott részleteket, meg beteg mélye volt."

nem lett volna sokkal egyszerűbb otthon hagyni ezt a sok xart, és gond nélkül jól bezabálni és bebaxni? :))

Előzmény: istvanq01 (992)
istvanq01 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 993

-- torzított észrevehetően --

Előzmény: istvanq01 (992)
istvanq01 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 992

dys-cus

kis hangerőn, kis kivezérléssel is torzított, nem teljesítmény határ volt.

Az infinity nem torított észrevehetően, igaz nem volt magasa, meg nem hozott részleteket, meg beteg mélye volt.

Előzmény: dys-cus (990)
big-dewil Creative Commons License 2015.04.12 0 0 991

kolbit nem ettem, wixont disznosajtot igen. fenomenális wolt. )))

Mondjuk én xiwesen hazahoznám az ottani padlásteret.

wan is olyan dobozterwem, ami oda jo lenne.

dys-cus Creative Commons License 2015.04.12 0 0 990

Köszi mindent Krizsinek, és a családjának. De...

Csatlakozom az előttem szólókhoz: Ilyen szarul még soha nem szólt a kisszékelyi vadászház. 

Kezdem a hangfalammal: A nagyteremben nem volt basszusa. István erősítőjét hallottam nála, az ott jól szólt. Itt nem, szerintem is torzított. Valakinek ez úgyjött át, hogy az AMT torzít. Hát nem. Szvsz a nagyobb teljesítmény kivétel miatt az NFB nélküli elektronika elérte felső határát. Az Aldebaránnak odalennt Krizsi 211-ével, és a magnóval megjött a basszusa. Ennek ellenére azt mondom, hogy még ez is siralmas volt akár félegyházához, akár az itthoni meghallgatásokhoz viszonyítva. Véleményem szerint a Tannoly sokat dobott a hangon odafent, de az is borzasztóan elmaradt az elvárhatótól. Egyszóval nem volt igazán HighEnd hang. Zsoltié,  ígért valamit, de  nekem a kis hangfallal kopogós, amolyan dinamikaszűkítős hangkép volt. Arpiét azthiszem nem hallottam. Szóval jó volt a társaság, jókat beszélgettünk, de zenét azt sajna jót nem hallgattunk. Az okát nem tudom, lehet, hogy tényleg a hálózat befolyásolta, lehet az időjárás, de úgy volt sz@r az egész, ahogy volt. Egyszer azért mondjuk jövőre, tényleg lehetne egy eldöntős (PP-SE Trióda-sugártetróda) kenyértörést csinálni. Mert azért az elgondolkodtató, hogy Kkfházán abban a vízhangos teremben bármi jobban szólt, (igaz SE nem volt) mint tegnap egész nap triódákból. Ha valaki megkérdezte volna, hogy mit vinnék haza szívesen Kisszékelyről, akkor azt kellett volna mondanom, hogy semmit. Na jó, azért mégis valamit: Krizsi .....feltálalt kolbászát.

n.andras Creative Commons License 2015.04.12 0 0 989

és még pár kép...

n.andras Creative Commons License 2015.04.12 0 0 988

trafok

big-dewil Creative Commons License 2015.04.12 0 0 987

Ne felejtsd, h téged idéztelek, mi xerint "ilyen xarul még sosem xolt itt a zene" )))

Előzmény: krizsi_l (983)
istvanq01 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 986

Csatlakozom, pazar volt az ellátás, környezet, az idei tavasz legszebb szombatja volt, nem is értem, hogy lehet ilyen kevés összegből elhelyezni és ellátni ennyi embert.

Zene. Komolyan én csak két rendszert füleltem, Árpi-ét, meg a nagyterem társalgó rendszert, amiben az én bumszli Push-Push csövesem is szerepelt. Viszont nagy sajnálatomra, ez a "nagy" rendszer nagyon nem állt össze, messze nem PP-SE jelleg miatt. Hogy miért, azt nem tudom, pedig elég sok minden cserélgetve volt, elején, végén. Az biztos, a három kipróbált hangfal okozott legerősebb változást, a Tannoy volt hallgathatóbb, de nekem azon keresztül sem volt torzítás mentes, nem volt jelenlét érzet. Egy dolgot tudok, az erősítőm elég kényes a hálózati feszkóra, a nagy táp-toroid trafó sajnos transzparens. A terheletlen konnektor feszültséget 216V-nak mértem, készülékek bekapcsolása után már nem mértem. Itthon 235-240V-ot kap, azt is a PPP áramregenerátorról.

Az MC trafókról, röviden, az AN ezüst az kiemelkedett, szerintem nem hazudott, hanem átengedte a zenét jobban mint a többi. Viszont a végén a Borbély csöves megmutatta, trafó nélkül is lehet nagyon jó MC hangot előállítani. Amikor régebben LP-ztem, a DIY félvezetős MC-RIAA-ám hallgathatóbb hangú volt mint az Ortofon T15, ok a T15 messze nem a csúcs.

Árpi rendszere előtt megemelem a kalapom, nagyon egyben volt, szépen zenélt. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!