És egy olyan problémám van vele, hogy HDMI kábelen keresztül akarom csatlakoztatni a gépem. A videókártyám gigabyte GT 440 és felismeri a Tv-t. De a tv-n csak fekete háttér van és azt írja, hogy "nem támogatott jel. Ellenőrizze a készülék kimenetét". Már probáltam a felbontást állítani de egyszerűen nem tudom, hogy mit csináljak vele. Beltéri digitálist meg simán rá tudom dugni HDMI-n keresztül. Akinek van tippje vagy tapasztalta, ha tudna nekem segíteni azt nagyon szépen meg köszöném.
Nekem egy olyan nagy kérdésem lenne hogy most vettem egy sony bravia w650 tv-t, és nem tudom azt megcsinálni hogy a tv lássa a laptopon megosztott képeket videókat. A tv wifin csatlakozik internethez a laptop pedig kábelen ugyanahoz a ruterhez amiről a wifi jelet kapja a tv. A laptopon már beállítottam a megosztást sőt a laptop látja is a tv-t de a tv nem látja azokat a dolgokat amiket megosztottam. Valaki segítsen mert nem vagyok én annyira analfabéta de ezekhez már gyenge vagyok! :) Előre is köszönöm!!
nekem KDLW656 tv van minden jó lenne de a Pc-n levő filmekhez nem húzza a feliratot csak kulso usbrol,ez beállítás kérdése vagy ezt nem is fogja tudni soha?
Sziasztok! Vettem egy KDL42W651 tv-ét egy gondom lenne vele berakom a conax kártyát minden ok rendesen fut vele a kodolt adás .de mikor kikapcsolom a tv-ét és kb fél óra mulva issza kapcsolom ,akkkor már nem ismeri fel a conaxot .Ujra ki-be kell dugni . Mi lehet a hiba? ha valaki tudd erre megoldást nagyon megkösszöném :)
Ha van wifi router az otthoni hálózatodban akkor nem. A TV-t és a Laptopot is a routerre kell bejelentkeztetni. A helyi hálózaton így is fogják látni egymást, a netet meg mindkét eszköz a routeren keresztül éri el.
Érdeklődnék van-e valakinek tapasztalata a Sony KDL-42w650 típusról? Milyen tévé, képmínősége, a médialejátszója mennyire kényes a különböző formátumokra, az 5.1 -es hangot ki tudja-e küldeni optikai kábelen a házimozira (feltételezem igen, de sosem lehet tudni)? A Smart dolgok mennyire használhatóak?
Samsung UE40f6320-al összehasonlítva kb milyen lehet? Áruk nagyjából hasonló.
Köszönöm, sikerült összekötni a laptopot a TV-vel a wi-fi-n keresztül, viszont emiatt adódott egy újabb problémám: Amennyiben a laptop-on a TV-nek a wifi-éhez csatlakozok, akkor nincs internet kapcsolatom... Lehet, hogy nem ezen a módon kellett volna összekapcsolni?
Igazából billentyűzetet szeretnék rákötni a TV-re, de vezeték nélkül. A Laptopomon nincs HDMI, ezért gondoltam, hogy vezeték nélkül kötném össze a TV-vel.
Nem igazán értem, hogy mit szeretnél. Ha csak annyit, hogy a laptop képét a TV-n lásd, ahhoz nem kell sem Wifi, sem WMP, sem Media Center. Egyszerűen kösd a TV-t a laptop külső monitor kimenetéhez (VGA/DVI/HDMI, amelyik éppen van rajta).
Csak egy gyors kérdés: Ha összekötöm a WMP-vel a laptopot, meg a TV-t wifin, akkor a monitoron lévő képet ki tudom vetíteni a TV-re? Ergo tudok minden mást is csinálni a Laptopon, amit a TV-n látni fogok? Először csak billentyűzetet akartam venni hozzá, de Magyarországon a Sony NEM forgalmaz billentyűzetet a smart TV-ihez... Valamint win7-et használok, amiben van egy Windows Media Center, lehet hogy azzal kellene megpróbálnom összekötni a laptopot?
A kérdésem, hogy Sony W650 tévén miután telepítettem a serviiot látja a tévé a mappákat, de a filmeknél csak sampleket jelenít meg kivéve egy x264 állományt amit le is játszik. A többi mappánál csak kiírja, hogy nem található. Mindent telepítetem /remélem/ és beállítottam ahogyan kell. Valaki tudna segíteni egyszerű lépésekkel.
Sejtettem, hogy valahol itt van az eb elhantolva, csak titkon reménykedtem, hátha mégis....
Az, hogy a PC - ről megosztom, és a TV "látja", ismerős, jelenleg is így használom, csak kényelmesebb lett volna, ha nem kell a PC - t mindig beindítani (WOL)
ez nem így működik. A TV-d kliensként tud kapcsolódni Media szerverekhez, de ő maga nem egy szerver. Az, hogy tud USB-s eszközökről olvasni teljesen független a hálózatos működésétől. Ha viszont a PC-hez csatlakoztatod a HDD-t és a PC-n van szerver (WMP, Serviio,PS3MS) és ezekben megosztotod, akkor azt a TV is látni fogja.
Sony Bravia tv ügyében szeretnék segítséget kérni. Ha külső merevlemezről akarok feliratos filmet nézni a tv-n, egyszerűen nem játsza le. Azt írja, nem UTF16 kódolás. Mit kell csinálni, hogy a filmhez lejátsza a feliratot is? Vagy esetleg tudtok valami felirat konvertert?
TV: KDL-32W650A, op.rendszer: win7, kiszolgálónak a wmp van beállítva, működik a hálózat rendesen, amit a wmp-be "behúzok", tv-n nézhető, stb.....
Azt szeretném elérni, (ha egyáltalán megoldható), hogy a pc-ről lássam a tv-re csatlakoztatott (1 TB WD) winchestert mint hálózati meghajtót, és a pc - ről tudjam rajta frissíteni az adatokat.
Lehet hogy ennek "alapból" így kellene működnie, csak valamit nem jól konfiguráltam a hálózati beállításoknál, vagy a tv nem "sima" usb háttértárolónak használja a winchestert?
Ha ez a téma már szerepel(t) valahol a topic-ban, elnézést kérek az ismétlés miatt, de elég sokáig böngésztem itt és nem találkoztam hasonló kérdéssel....
Köszönöm a segítséget, de közben már sikerült megtalálnom: egyszerre 3 eszközt képes kezelni dlna-n, amit a próbálgatás közben 2 telefon lefogott. Miután a felesleget letiltottam, már látta.
Sony Bravia KDL-40EX402-es típusú LCD tv-m van, Digi kábel tv előfizetésel. A digitális csatornák programhelyeit meg lehet valahogy változtatni? Gyönyörűen jönnek a HD csatornák is, de össze vissza, logikátlanul helyezkednek el a csatornák és szeretném ízlés szerint sorba rakni. Van erre valami megoldás?
Ha a két PC látja egymást a hálózaton, akkor nagy eséllyel az a gond, hogy valamilyen szoftver (firewall, vírusírtó) blokkolja az UPnP forgalmat a vezetékes kapcsolaton. Próbáld meg kilőni ideiglenesen az összes firewall funkciót futtató szoftvert (windows firewallt is), aztán nézd meg, hogy így megy-e. Ha igen, akkor lehet kezdeni a kivételek megadását.
Nekem az a gondom, hogy a tv wifin keresztül látja a tv a netbookot, de szintén kábellel ugyanazon routeren hálozatba csatolt PC-t nem. Miképpen lehetne megoldani, hogy a tv lássa a pc-t?
Nem valószínű, ez sokkal inkább szoftveres gond szokott lenni. Ha PS3MS-t töltöttél le, próbáld ki a Serviio-t és fordítva.
PS3MS 1.8.x esetében én is találkoztam ezzel a jelenséggel az alapértelmezett beállítások mellett. Próbálj ki egy régebbit, pl. az 1.52.1 nálam problémamentes volt a kezdetektől. A beállításaim egyébként a követekezők:
Van egy KDL-55EX720-am. Simán megy IPADról meg Iphone-ról wifin keresztül minden, de nem tudom, hoyg PC-ről milyen program kell, hogy WIFIn keresztül elérjem a TV-t. Tudtok ebben segíteni?
A SONY oldalát böngésztem, de nem találtam semmit :(