Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a szeptemberi monori börzére visz-e valaki ki növendékeket?
Engem max. 45 napos növendékek érdekelnének, 5 nőstény és egy bak, tetoválva, származási lappal. Lehetőleg különböző vonalakból.
Ökológiai szemléletű nyúltartásba szeretnék kezdeni.
V.éves állatorvostan hallagtó vagyok és a szakdolgozatom témájául Az ökológiai szemléletű nyúltenyésztést és bio nyúlhús előállítást választottam.
Azért a magyar óriás fajtát választottam mert ez az egyetlen hungarikum nyúlfajtánk, ami az extenzív tartással nevelhető. Ezért illeszkedik ebbe a tartásmódba, valamint fontosnak tartom a hazai fajták megőrzését. Remélem dolgozatommal felkelthetem a fajta iránt az érdeklődést a "bio" vonalak képviselőiben.
A szakdolgozatom megírásához szeretném felvenni a kapcsolatot magyar óriás tenyésztőkkel, segítséget kérni tőlük a szükséges adatok megszerzéséhez.. Szükségem lenne 1-2 adatra a fajátval, szaporulattal, testömeggyarapodással, alomszámmal kapcsolatban.
Kérem akit megkereshetek pár kérdéssel a fajtával kapcsolatban vegye fel velem a kapcsolatot: bogozsofi@gmail.com
Előre is köszönöm a segítőkészségeteket.
Ezen kívül érdeklődni szeretnék, hogy tart-e valaki csoportosan állományt? Mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban?
Ökológiai szemléletű tartásban, a előírásoknak megfelelően csoportosan kell tartani a nyulakat. 5 nőstény+ 1bak és szaporulat alkot egy csoportot.
Köszönöm a segítséget.
Üdv Zsófi