Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 337
A keresztények világa, amit megjelölnek, hogy majd oda kerülnek a híveik Jézushoz, a mennyei bolygók. Ezek a bolygórendszerek még itt az anyagi világban vannak sajnos. Nem a lelki világ még. A szentek és a bűneiket megbánó nagyon jámbor emberek oda fognak kerülni. De ha lejárt a *jócselekedetükért* járó visszahatás, akkor visszakerülnek a földre, és az önmegvalósítás folyamatát be kell fejezzék. Vagyis, ha szent volt, akkor túl kell lépnie rajta, ha meg csak jámbor volt, akkor előtte még ott lesz egyszer a szentség is.

Jézus is azért nevezte meg ezt a világot, mert a tanítás, amit átadott ennyi vallásgyakorlatot tartalmaz csak, ami oda elég.

Ez egy jóval fejlettebb szintű világ, mint a miénk. Ott eleve nyolc misztikus képességgel születsz meg, itt nagyon nehezen lehet letisztulni olyan szintűre, hogy megnyilvánuljon némelyik. És sokkal hosszabb a létidő ott, mint a miénk itt.
Előzmény: vektor (336)
vektor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 336
A szent az milyen kategória?
Előzmény: Törölt nick (334)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 335
Hogy mijjet? Ugorgyon át a Plútóra és tarcsa kicsit, amíg megnézi mijjen szer.:)
Előzmény: űrszél (333)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 334
Hozzon róla valami infót kedves, ha már ennyire tájékozott a hőemelkedését illetően, meg az egyéb diagnózis is gondolom nem a kisújjából rázódott ki.

Tartom az álláspontom, hogy tök normális szent volt. Már ha egy szentet átlag szinten normálisnak mondhatunk. Jézusnak is voltak dilijei, mert vízen járt, meg ilyenek, de az együttjár a szentséggel, szóval egy szó nem érheti a ház elejit.:D
Előzmény: vektor (332)
űrszél Creative Commons License 2009.12.28 0 0 333
konfuciusz milyen szert tartott tartásra érdemesnek, a népnek? :)
Előzmény: Törölt nick (319)
vektor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 332
Ferenc hirtelen változott meg. Miért nem volt ez egy betegség? (súlyos, magas lázas betegség után történt). Milyen diagnosztikai eljárást alkalmaztál?
Előzmény: Törölt nick (330)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 331
Nem drágám, Te buktad be, de mint mindenen ezen is tudsz egy kört veszekedni. Most boldogabb vagy?:)
Előzmény: stor (328)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 330
http://hu.wikipedia.org/wiki/Assisi_Szent_Ferenc

Az aszkéták elég sok furcsa módszert tudnak a test kordában tartására. Nem kell keverni azzal, mikor valaki bomlott elmével műveli ugyanazt.
Előzmény: vektor (329)
vektor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 329
Ferenc, ha már. Miért nem volt bolond? Milyen jellegzetességek alapján? Hogy télen meztéláb tapicskolt a hóban vagy hogy halálra éhezett és fagyoskodott?
Előzmény: Törölt nick (325)
stor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 328
Mer' olyan rendes vagyok. Itt volt a lehetőség, hogy meglepj valamivel. :-D Bebuktad.
Előzmény: Törölt nick (326)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 327
***is ***

C.. c.. c ..
Előzmény: stor (324)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 326
Ha annyira tudtad, minek kérdezted mucikám?:)
Előzmény: stor (322)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 325
Nem. Az Assisi nem volt bolond. Ő tényleg, igazi szent volt. A tudatosság igen feltünően jellemezte.:)
Előzmény: vektor (321)
stor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 324
:-D ;-)
Volt némi esélye, hogy mást válaszol, de akkor is csapdába sétál. :-D
Előzmény: vektor (323)
vektor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 323
Haha, de amúgy ez olyan kérdés is, amire nem lehet mást felelni. Csapda, de nem tisztességes.
Előzmény: stor (322)
stor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 322
"Drága bagoly szemű katicám, nem tenném meg, mert a Védák nem ír ilyet.:))))"

Annyira tudtam, hogy ezt fogod mondani. :-DDD Kiszámítható vagy, puncus, de ez a jó benned. :-D
Előzmény: Törölt nick (320)
vektor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 321
Mint Assisi St. Ferenc?
Előzmény: Törölt nick (320)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 320
Drága bagoly szemű katicám, nem tenném meg, mert a Védák nem ír ilyet.:))))

Akiknek ilyen jutott anno az eszükbe, azok pucéron mászkáltak a tereken, a mezőkön és az emberek szentként tisztelték őket, és nem bántották. Vót nekik elég bajuk, most minek még több?

Ma simán bezárják az ilyeneket a diliházba.

Cupp:D
Előzmény: stor (318)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 319
***itt a szégyen hogy a XXi. században még mindig él a kíváncsiság a vallásra.***

Tök mindegy, hogy mikor jelölsz meg egy időpontot a történelemben, az utána következő század mindig többet tudott valamiben, mint az azt megelőző. Lehet hogy sok fontos dolog elsikkadt, de az újjítás varázsa megvolt. Csehov Olgája is legalább hatszáz éve ül a szamovár mellett és keveri a jeges teáját és várja, hogy történjék már valami. Na a keresztények sokkal régebb óta fényezik a keresztet, és hiába várják, Jézus csak nem akar jönni másodjára.:(

Mikor meg a sok várakozást megunják néhányan és megismerkednek a keleti vallásfilozófiákkal, rájönnek, hogy az egész nem is úgy volt, ahogy az a Bibliában benne van. Az megint gáz.:)

***Pedig állítólag az eszközhasználat kezdetével fejlődik az értelem***

Láttál már csimpánzot, mikor egy bottal termeszeket varázsol elő a várukból? És nincs Nóbel-díjas csimpánzunk. Még.

***a halandói kultusz pedig nem kulturális- társadalmi-civilizációs forma, dehogy a természet ajándéka, isten által, papságokon keresztül.***

A halandói kultusz egy gyümölcs. Annak a fának a termése, amit úgy hívnak: tudatlanság. Na az jön a papokon keresztül, mert ész az már nem tud. Azt elkockázták az ördöggel(nehogymán komolyan vedd itt az ördögöt:D).

***...hát, az új nap új lehetőség, nem igazán előre látó gondolkodást takar .... :)
bár a lehetőséggel élni kell.***

A vallásos útra való tévedés egyetlen pillanat műve. Azt a pillanatot belátásnak hívják. Mikor ezt a pillanatot megéli az ember, onnan hallhat az igazságról, s utána meg is halhat....akár. De nem muszáj persze.:)

***azé ezt a "gondolkodni és nem tanulnit" .... kifejthetnéd,hogyan lehet tanul-ságok nélkül gondolkodni?***

Van itt a fórumon egy nick( de szerintem több is van ), aki azt mondja, hogy nem kell a vallás. Konfuciusz az ilyenekre érti az alábbi idézetét, mert aki nem tanulja meg az utat az elejétől a végéig, hogy mire való és mikor, az tanult, de nem gondolkodott. Aki bele sem kezdett a tanulásba, csak hebehurgyán dicső gondolatait zengte szertendő széjjel, az meg hiába gondolkodott, nem tanult, ami által rendszert tudna tenni aközött, hogy mikor kell a vallás és mikor nem.

Mert a vallásos folyamatok különböző beérési időket rejtenek, amelyekre a lélek már feltornázta magát. Vannak vallások, ahol a misztikával is foglalkoznak, a beavatásokra és rejtett tanításokra felkészítő vallások felelőssége igen nagy. Egy-egy fejlődési szint, egy-egy képesség. Ha nem tudja, hogy mire használhatja és mikor, a világnak és magának egyaránt ártani fog vele. Az összes misztikán alapuló vallásnál jönnek létre szekták, amelyek a tanításoknak csak erre a kis szegletére szakosodnak, mintegy kihasználva annak képességeit a maguk javára.

Ezt egy másik mondásával talán jobban érthetőbbé tudom tenni:

***Ha a népet rendeletekkel kormányozzák és büntetésekkel tartják féken, akkor ki fogja játszani (a büntetést), de a szégyent nem fogja ismerni. Ha az erénnyel (tö) kormányozzák és a szertartásokkal tartják féken, akkor ismerni fogja a szégyent és mindig egyenes lesz.***(Konfuciusz)
Előzmény: űrszél (312)
stor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 318
Figyu, ha a Védák azt írná, hogy ugorj a kútba, megtennéd? :-) Ha nem, miért nem?
Előzmény: Törölt nick (317)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 317
Storci ne ferdíccsed a valóságot. Te nem értetted. Most mit kened Rá?
Előzmény: stor (316)
stor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 316
"Végül kiderült, hogy a lényegben igazam van."

Az derült ki, hogy semmit sem értesz.

"De ha tovább molesztálni próbál bízisten"

Na mi lesz? Toppantasz a lábaddal? :-DDD
Előzmény: diastole (301)
stor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 315
"Van neki egy-két haver, akikkel - érdekes módon - másként beszél, még akkor is, ha ők sem értenek vele egyet."

Ők jóval értelmesebbek nálad, de nem haverok. Nem a modor számít, hanem a tartalom.

"Nekem van egy belső érzésem, hogy mi ennek a gyűlöletnek az alapja"

Miért gyűlölnélek? :-) Az értetlenségeddel neked kell együttélned. Ez elég komoly csapás vsz.
Előzmény: nembántoksenkit (257)
stor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 314
"újra- és újra megpróbáltam emberi hangvételt kicsikarni belőle."

Én pedig nagyon türelmes voltam, amikor az értelem nyomait kerestem a fejedben. Nekem sem volt sikerélményem, elhiheted. :-)
Előzmény: nembántoksenkit (257)
stor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 313
Miért, mit mondtam rá? Szövegértés.
Előzmény: nembántoksenkit (254)
űrszél Creative Commons License 2009.12.28 0 0 312

itt a szégyen hogy a XXi. században még mindig él a kíváncsiság a vallásra.Pedig állítólag az eszközhasználat kezdetével fejlődik az értelem
a halandói kultusz pedig nem kulturális- társadalmi-civilizációs forma, dehogy a természet ajándéka, isten által, papságokon keresztül.
...hát, az új nap új lehetőség, nem igazán előre látó gondolkodást takar .... :)
bár a lehetőséggel élni kell.
azé ezt a "gondolkodni és nem tanulnit" .... kifejthetnéd,hogyan lehet tanul-ságok nélkül gondolkodni?
Előzmény: Törölt nick (310)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 311
***most egy kicsit önmagamat kell legyőznöm.***

Ezt mindenkinek úgyanúgy meg kell tennie. Ebben a világban nincsenek ezügyben kivételek.

Ha ez vigasztal.:D
Előzmény: diastole (293)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 310
***tanulni úgy lehet ha elindulok a kiváncsiság útján, és megtudom mit találok...***

Ha meg tudnád nekem mondani, hogy mi az a négy dolog, ami az embert a vallás útjára vezeti, az nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy megértsd, a kíváncsiság csak egy ezek közzül.:))))

***nekem ez csak halandói csúsztatás, amivel az élet nem értését mosolyba folytja.***

Egy halandónak az egész élete csúsztatás, ha az élet nem értése kapcsán csak mosolyog és nem tesz semmit.

***állomások nélkül nincs úthossza sem, az állomások nem vég célok/jó esetben/, de valameddig el kell jutni hogy látszódjon .... merre tovább. Különben csak ködös illúzi, önbecsapás az eredmény, ami halandóságot okoz.***

Mikor elvégezted a nyolc általánost, az is egy állomás volt. De az életben az állomások minden nap követik egymást. Egy új nap, új lehetőség.

Konfuciusz szerint:

***Aki reggel meghallgatta az igazságot(tao), az este akár meg is hallhat.***

De mást is mondott:

***Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.***

Hát úgy mosolyogjál.:)
Előzmény: váltsnicknevet 1 (299)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 309
Nem hiába foglalt széket magának.:) Vót mivel.:D
Előzmény: diastole (305)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 308
Jártam a tengernél és tudom gyönyörű. De Te nem arra gondoltál szerintem.

Ráadásul most olvasom, hogy *a parthoz csapódnak*. Nekem úgy tűnt, hogy a parthoz érve a hullámok megszelídültek és szépen komótosan kiterültek, majd visszahúzódtak. A sziklafalon viszont csapódtak, de rendesen.:)

S ha nézzük, hogy a lassú víz is partot mos, s a Grad kanyon is elég sokáig formálódott, vajon milyen szilárd sziklaként kell állni az anyagi világ illúzióit annak, aki az Istent tűzi ki maga elé célnak?
Előzmény: diastole (306)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!