Éppen ezért minden nap bűnbánatot tartok és hamut szórok a fejemre mert nem tartom be az összes szabályt.Igen, elindulok, pedig mi mindent kellene ellenőrizni. Sajnos úgy vagyok vele, hogy memorizálok. Kulcs, telefon, igazolvány, szemüveg, riasztó. Kihagytam valamit? Hát persze, jó-e a ködlámpa, féklámpa, stb?
Ne haragudj, de ez egy hülye rendőr szöveg. Mindig ezt mondjátok.
Megfordítom. Majd akkor propagáljátok ezt, ha már minden rendben van és 90 % a felderítési arány. Akkor jogosan követelhetitek. Tudod: rákos betegnél ne a körömgombát kezdje kezelni az orvos. Érthető?
Nos rendszeresen nem lehet egyetlen autóst sem műszaki vizsgára küldeni,mert az erre vonatkozó rendelet alapján -amely ugyan úgy vonatkozik a luxus terepjáróra is,mint a kisebbségimercire- csak azért mert lopni voltak egy kocsival nem lehet műszakira küldeni minden egyes alkalommal akár naponta is.
Megjegyzem,hogy az a polgár aki nem lopni használja luxus terepjáróját az is ugyan olyan törvényszegő polgár, ha lejárt műszaki vizsgás autóval közlekedik,mint aki lopott valamit,mert tv. szerint aki megszeg bármilyen társadalmi együttélési szabályt az bűnös tevékenységet követ el.
Tehát aki a KRESZ szabályokat amely a gépkocsin elindulás előtt kötelezően ellenőrizendők szövegzetrészben leírtakat nem teljesíti vagy elmulasztja,az ugyaúgy vétkes cselkekményt követ el,mint aki ellop egy kiflicsücsköt országgyűlési képviselőként a tecsóban.
Csak az elkövetett cselekmény szankcionálásában vannak különbségek.
Szóval először saját magunk körül nézzünk körbe aztén ha ott be van söpörve a járda,akkor mondhatjuk a szomszédra,hogy rendetlen.
Mintha pedzegettek volna valami ilyesmit kedveseink, de aztán gyorsan elhalt a téma.
Egyébbként én nem az elkobzásról beszéltem - ámbár az is megfordúlhatna kedveseink fejében- hanem pár hetes vizsgálatról, müszaki vizsgára küldésről, ecetera - amit oly szivesen alkalmaztok vétlen, törvénytisztelő egyénekkel szemben. Tudod, amikor 10-15 perc után kivirúl a yard arca, hogy 1 napja lejárt a kötelező.
Attól, hogy valaki autóval megy el lopni és megfogják az autóját nem vehetik el,bármennyire is érthetetlen ez számodra.
A cselekményéért azért megkapja a büntetést.
tehát hogy értsd attól, hogy valamit közvetve használ a cselekmény elkövetéshez és az a tulajdona is,nem lehet attól a tulajdonjogtól megfosztani.
A mai élő törvények értelmében nem lehet azért mert kocsival vitte el valahonnan a lopott cuccát a kocsit elkobozni az elkövetőtől. Érthető így a dolog? Szóval ne legyél egyéni tévedésben ez nem Ámerika.
Megjegyzem Mihály tábornok korábban kapitány korában is szinte szóról szóra ugyan ezekkel a semmit mondó szlogenekkel szerelte le a lakosságot.
Teheti,mert sintér sanya nagy barátja érthető?
Dórván el vagy néha rugaszkodva a példáiddal,de gyakorlatilag igen kölcsönadhattad volna és igen vissza is adták volna,mert nem vagy felelős, ha kölcsön adod a kocsidat valakinek,hogy az a valaki mit csinál akkor amikor nem látod,de az autódat használja.
Egyszerűen azt nem értem, hogy a ma a rendőrség rendelkezésére álló kevés lehetőséget miért nem használja ki?
A tegnapi Tárnoki kibővített bizottsági ülésen is azt halottam a főkapitánytól: igen ismerjük a problémát, foglalkozunk vele, igen reméljük, hogy hamarosan áttörést érünk el. stb,stb.
Na szóval.
Két gépkocsit kevertem gyanúba a betörések kapcsán. / Ugye milyen ronda vagyok? /
Az egyik tele volt azzal a vassal amit a szomszédomtól akartak ellopni. A másik meg az amivel hozzám jöttek vissza, csak pechükre közben hazaérkeztünk.
Semmi nem történt. Természetesen a névleges tulajdonos sűrű bocsánetkérések közepette visszakapta a betörésekben részt vevő járműveket.
Akkor ezek szerint én is nyugodtan köcsönadhattam volna a Móriaknak az autómat?
a) olyan bűntett esetén, amely életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, húsz év;
b)egyéb bűncselekmény esetén a büntetési tétel felső határának megfelelő idő, de - ha e törvény másképp nem rendelkezik - legalább három év elteltével.
Szeretném javasolni a büntetőeljárásokról szóló ide vágó jelenleg hatályos tv.-t és abban az elévülési részt,illetve az eljárás megszüntetése elévülés cikkejt,mert legjobb tudomásom szerint még abban is benne van a +1 év és nem 3 év a határidő.
Azonban kéretik ittan megszólalni jogi végzettséggel hivatalosan rendelkező fórumozónak e tárgykörben a vita eldöntése végett. Köszönöm.
Miért nem "foglalkozunk" egy kicsit az események helyén előforduló gépkocsikkal? Naív elképzelés, hogy ha " elloták az autót " szöveg után mondjuk 3-4 hétig vizsgáljuk az ujjlenyomatokat, Azután meg műszaki vizsgára küldjük, mert egy roncs az egész? Miért kell azonnal visszaadni, ill. be sem kérni? Esetleg a " tulajdonost " is meg lehet vádolni bűnrészességgel. Stb. Előbb utóbb nem lenne kifizetődő.
Csak felfüggesztik a nyomozást. 5 éven belül elővehetik, ha új adat merül fel.
Ez ebben a formában egy db marhaság. Így hülyíti egymást a hozzánem értő civil.
A felfüggesztett ügyet egészen más határidőnként kell elővenni és ellenőrizni, hogy merült-e fel adat benne, és ha elévült a cselekmény,akkor pedig meg kell szüntetni. És! az sem 5 évente történik, hanem az ügyben a Btk. szerinti kiszabható legmagasabb büntetés+ 1 év.
Illen statisztikát egyetlen olyan nyilvános helyre sem fog kitenni rendőri szerv,mert akkor egyből ombucka lesz a vége.
Nyugi azért belső adatokban meg van, hogy hány olyan személy van,aki már visszaeső,hány olyan aki nemzetiségű. persze név szerinti nyilvántartást azt ugye helyi szinteken sem tartanak. Azt nem statisztikának, hanem belső nyilvántartás.
A megelőzés pedig az lenne, ha főként napközben gyalogosan portyaszolgálatot látna el a rendőr. Hiszen van szabadnapos redőr,pógárőr,+ tma katona oszt már egész ütőképes csapatot is lehet összehozni.
ja hogy ezeket meg köll fizetni, hát igen Krisztus koporsóját sem őrizték ingyé.
Csak felfüggesztik a nyomozást. 5 éven belül elővehetik, ha új adat merül fel. Ez mégis jobban hangzik, mintha azt mondanák: eredménytelen volt.
A többiek "titkos" adatok, nehogy elkeseredjünk.
Az egyik kivonulós cég azzal indokolja, hogy szerződjünk, mert a felderítési arány 6 %. Ha száz televizióból hatot tud megjavítani a Gelka. Hova küldtük volna?
Ez a kimutatás nagyon is igaz lehet. Saját tapasztalatom is bizonyitja. Nem tartalmazza a táblázat hány esetben volt erdeményes a "nyomozás" ha volt egyáltalán. Kik voltak az elkövetők,közülük hányan voltak visszaesők. Intézkedések, megelőzés ...?
na mi történt, csak tán nem a tükör visszabeszélt?
miért talán nem a bírka nyája vagytok a kegyúrnak. 9000 híve és kb 35.000 tudatlan.Nos ezek okozták azt, hogy többek között ilyen szar helyzetben van a közbiztonság is.
Ugye nem jó érzés hallgatni, ha valaki ráolvassa az érdi népek fejére a hibáit. ha esetleg köztük vagy,mint lakos és nem inged,akkor ne vedd magadra.
Megjegyzem az ovis reagálások ideje már lejárt nem divatos.
A közbiztonság kérdésére rátérve azért kíváncsi lennék, hogy az említett településrész lakói miért nem b.szgatják a nemzető(oh bocs) polgárőr kapitányt, azt a szép gogoló kinézetű maffiaszemüveges nyakban bikavezető vastagságú aranyláncos főparancsnokot, hisz ha jól hallom talicskakegyúrnak úgyis ő a testőrparancsnoka, ő itt a mindenható.
A ti izzadó homlokotokról letörölt behajtott forintokból egy vasajtó súlyánál jóval vaskosabb bankszámla érdekes módon nem bír annyira fájni nektek,mint egy közösségi tárgyról elemelt vasajtó,pedig a vasajtóért nem is nektek kellett megdolgozni.
Azért hogy a kegyúrnak és segédjének luxus kocsira is fussa a gyerekeitek szájától vontátok el azt amit dézsmába beszedtek erőszakkal azért mégsem háborogtok.
Nékem meg ez jutott eszembe, hosszasan integrálódnak.
"Csakhamar követte Vigyori és Kolop: Ahol e kettő jár, jól megy ám a dolog! Vasfűvel kinyitnak minden zárat, békót, - Az anyja hasából kilopnák a csikót."
"Jő Csimaz, kit hajdan értek lólopáson. „Nem loptam, felelé, követem alásson. Keskeny úton fekütt, hol menni akartam - Bizony sosem esett ilyen csufság rajtam.
„Hátul mennék: de rug; elől mennék: harap; Átugrani könnyebb, sokkal is hamarabb; Ugranám: felpattan... a hátára estem... Jó, hogy elfogátok, áldjon meg az Isten!”